Andrei Dobrynin

De Russische kunstenaar Andrei Vladimirovich Dobrynin leerden we kennen via Ksenya Istomina. Pas 34 jaar en nu al docent aan de Imperial Academy of Arts in St Petersburg.

We beginnen in onze galerie met het tonen van zijn laatste ‘En Plein air’ werken. Naast deze werken is hij ook een kunstenaar die regelmatig enorme wandschilderingen maakt in de Russische traditie, imposant, letterlijk en figuurlijk. Wellicht later over dit onderdeel van zijn werk meer. Op dit moment is Andrei als kunstenaar aan het werk op de Imperial Academy of Arts in St Petersburg als docent voor het lyceum maar daarnaast ook als kunstenaar. Op de foto is te zien waaraan hij onder andere werkt.

In zijn Plein air werk laat Andrei zien de losse toets goed te beheersen. Het licht, het gewicht van een wolk, de nacht, zo vanzelfsprekend als het oogt in zijn werk zo moeilijk is het ’te pakken’. Voor de nog jonge kunstenaar is het de uitdaging het moment vast te leggen zoals het zich in de stille van de natuur aandient terwijl hij aan het schilderen is.

Het werk van Andrei Dobrynin was eerder alleen nog te zien en te koop in St Petersburg en Moskou, vanaf nu tonen wij zijn werk in onze galerie in Nuenen.
Neem contact op

Stuur gerust een bericht, we beantwoorden je vraag zo snel mogelijk.

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken