Alvin Kofi

Alvin Kofi leerden we kennen via een Engels TV- programma. Het is alleen maar  op de Engelse commerciële zender Fox-TV te zien en in Nederland daardoor alleen  via YouTube, het heet ‘Portrait of the Year’. In het program schilderen (live) 9 kunstenaars in groep van 3 een bekende persoon. Vaak schrijvers, acteurs, cabaretiers of anderen uit de culturele sector. Alvin Kofi trok enkele seizoenen geleden onze aandacht door zijn volstrekt eigen werkwijze en bijzonder narratieve manier van schilderen. Hij bereikte hiermee dan ook de finale. Vanaf dat moment stond hij op onze wish-list.

De in de UK wonende, West-Indisch, Afrikaanse kunstenaar Alvin Kofi is in de eerste plaats een verteller van verhalen in verf. Vanuit een sterk Afrikaanse traditie heeft hij jaren toegewerkt naar een nieuwe stijl waarbij het zwarte lichaam zijn muze is geworden, terwijl hij traditionele opvattingen over de Afrikaanse cultuur en hun plaats in de wereld van vandaag verkent.

Kofi is een multidisciplinaire kunstenaar die in verschillende media in de publieke en private sector werkt en installaties tot sculpturen produceert, maar zijn praktijk concentreert zich rond de expressie van schilderkunst… De serie schilderijen die hij maakte voor ‘Warme Winter’ geeft de brutale realiteit van onze wereld van vandaag weer, maar ook de mystieke en mythische aard van haar schoonheid.

In veel inheemse culturen zijn mythologische verhalen bekend over de Madonna. In deze mythen heeft ze de macht over de zee en heeft ze het vermogen om ons en onze planeet te genezen. Deze nauwe band met het aardse rijk komt tot uiting in haar strijd om haar kinderen te beschermen.

Voor velen staat de wanhopige roep om de terugkeer van deze Madonna en daarmee de redding van de wereld voorop.

Neem contact op

Stuur gerust een bericht, we beantwoorden je vraag zo snel mogelijk.

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken