Zomerexpositie

08-07-2018

Een expositie met:

Michiel Schrijver, Ronald Soeliman, Flip Gaasendam, Hinke Posthuma, Jos Leurs, Heidi von Faber, Corry Kooy, Heleen Hobelman, Annelies Jonkhart, Henk Boon,

beelden van Yvon van Wordragen Hermien Buytendijk en Christien Dutoit

Deze kunstenaars hebben iets met zomer, met buiten of met het bijzondere licht in hun werk.

Kunstschilders, een beeldhouwer en keramisten, een bijzondere combinatie!

Flip Gaasendam heeft een inmiddels indrukwekkend repertoire opgebouwd. Zijn losse en herkenbare, poëtische schilderijen vertellen steeds wanneer je er naar kijkt weer wat nieuws. Hinke Posthuma schildert graag en bijzonder mooi dieren, deze dieren worden vaak in het licht gevangen, Henk Boon is de man van de stillevens, bij hem zie je bijna grafisch weergegeven flessen, schaaltjes en bakjes. Ronald weet als ‘buitenschilder’ met een zeer bijzonder palet fantastische voorstellingen te creëren, bekende werelden voor iedereen worden werelden van deze kunstenaar met een sterk eigen karakter. Jos Leurs weet als geen ander hoe de zomer een landschap kan kleuren. Bijna 20 jaar woonde en werkte hij in Frankrijk, in de Provence. De kleuren die hij daar leerde gebruiken kenmerken zijn werk. Zomer in optima forma. Corry Kooij gaat net als Ronald Soeliman en Jos Leurs graag buiten aan het werk. Met pastelkrijt of olieverf weet zij de zomer naar voren te brengen. het licht dat over het water of over de rug van een koe strijkt. Onmiddellijk herken je hier de hand van Corry Kooij. Frisse, grote en heldere stillevens van Heleen Hobelman zijn vanaf grote afstand herkenbaar. De frisheid die van het doek spat en de herkenbaarheid blijft wonderwel bestaan, ook als je met je neus op het doek staat. De werelden van Michiel Schrijver ontstaan vanuit zijn innerlijk. De innerlijke reis die hij maakt schildert hij op het doek. Dit zorgt voor bijzondere werelden die sprankelen van kleur, en wonderlijke perspectieven. Annelies Jonkhart is als fijnschilder met haar werk in staat zomers licht te brengen in haar vrolijke en vriendelijke stillevens.

Heidi von Faber raakt enorm geïnspireerd door de stillevens uit de 17e eeuw. In haar werk is dit bijzonder knap terug te zien. Hedendaagse onderwerpen in een sfeervolle donkere ambiance, op realistische wijze geschilderd.

Hermien Buytendijk is een bekende bij Galerie Bonnard. Met  haar beelden, dieren met menselijke vormen, of mensen met dierlijke vormen roept zij veel reacties op. Beelden van steengoed, porselein en ook buitenbeelden die uiteenlopende eigenschappen van mensen op de korrel nemen. Titels als: katsig, slokje op, selfie spreken voor zich, en toch doet deze kunstenaar er weer wat bijzonders mee. We zijn benieuwd wat Hermien Buytendijk voor deze expositie in petto heeft voor ons!

De beelden van de in Kortrijk wonende Belgische kunstenaar Christien Dutoit zijn wereldberoemd. Haar zeer herkenbare werk was al op alle beurzen te zien. Het zomerse van deze beelden zit hem in de voorstellen van figuren die op het water varen, buiten in de natuur aanwezig zijn. Fantasie en werkelijkheid lopen in elkaar over.

Yvon van Wordragen maakt haar zomerse en vrolijke beelden in brons. Vanuit galerie Bonnard zijn inmiddels al heel wat zomerse dames naar tuinen verhuisd. De ontspannen sfeer die uitgaat van haar figuren doen denken aan een warme en fijne zomermiddag waarin niets moet en alles mag.

Kunstwerken op Zomerexpositie

Neem contact op

Stuur gerust een bericht, we beantwoorden je vraag zo snel mogelijk.

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken