Zomer-expositie

03-07-2021

Zomerexpositie bij Galerie Bonnard 

3 juli t/m 29 augustus

‘80 Kunstenaars in beeld’

De expositie is te zien vanaf zaterdag 3 juli. We zijn geopend van donderdag t/m zondag van 11-18 uur.

Helaas kunnen we nog geen openingsfeest organiseren, wel nodigen we iedereen van harte uit dit weekend de expositie te komen bekijken!

LET OP! Pas vanaf zaterdag 3 juli zal de volledige expositie online staan, de week voorafgaand zijn we hier, net als met het inrichten van de galerie, dagelijks mee bezig.

Galerie Bonnard maakt er inmiddels een traditie van om tijdens de 2 maanden durende zomerexpositie een overzicht te tonen met nieuw werk van haar kunstenaars. Dit jaar zal er werk te zien zijn van de al bekende kunstenaars binnen de galerie. Daarnaast besteedt Bonnard extra aandacht aan jonge en nieuwe talenten in de collectie. Onderdeel daarvan is een selectie van kunstenaars uit o.a. Rusland, Oekraïne, Italië, Duitsland en Denemarken.

Ook virtueel! Klik daarvoor hier.

We lichten er enkele kunstenaars uit:

 

Lars van Wieren,

Deze jonge kunstenaar uit Zwolle toont dit jaar voor het eerst zijn werk bij Galerie Bonnard. Zijn ogenschijnlijk haarscherpe realistische schilderijen blijken bij een nadere bestudering los en schilderachtig opgezet te zijn. Opvallend in de composities is het spel met donker en licht. De werken variëren van bijzonder klein tot enorm groot.

Eline Brontsema,

De kunstenares uit Groningen viel al tijdens haar opleiding aan de Klassieke Academie op. Haar keuze om zich toe te leggen op het maken van houtsneden is een goede gebleken. Zij werd al prijswinnaar van een Spaanse kunstprijs en nam zij deel aan een expositie over vrouwelijke kunstenaars van ‘Museum De Buitenplaats’ in Eelde. Tijdens de zomer- exposite introduceert Galerie Bonnard de kunstenares die begin 2022 deel zal nemen aan een Grafiek expositie waarin o.a. ook haar leermeester Siemen Dijkstra te zien zal zijn.

Plamen Dimitrov,

Deze beeldhouwer uit Bulgarije wordt tijdens de zomerexpositie geïntroduceerd. De sculpturen tonen beweging en sierlijke lijnen. Het donker gepatineerde brons is glad gepolijst en oogt vanwege de slanke vormen haast transparant. Spelende kinderen of volwassenen die dansend door het leven lijken te gaan.

Krzystof Stępniewski

Dit jaar studeert de jonge Poolse kunstenaar af aan de Kunstacademie van Warschau. Zijn werk was alleen nog te zien tijdens een van de virtuele exposities die Bonnard organiseerde tijdens de Lock down- periode. Nu zijn de indringende portretten in het echt te zien. Zijn enerzijds realistische schilderijen vervreemden door de wijze waarop de realiteit schilderachtig te niet wordt gedaan.

Bart Koning,

De van origine Nederlandse kunstenaar Bart Koning woont en werkt al zo’n 30 jaar in Duitsland. Na uitverkochte exposities in Duitsland werd het tijd voor een galerie in Nederland. Galerie Bonnard toonde zijn werk in 2020 voor het eerst. Tijdens de zomerexpositie is er nieuw werk te zien. Stillevens, portretten en ook landschappen.

Zijn strakke composities, uiteenlopende onderwerpen en hyper- realistische werkwijze oogst bewondering.

Kees Blom,

De kunstenaar uit Apeldoorn is inmiddels landelijk bekend met zijn afgewogen stilte oproepende stillevens. De vaak centrale composities met titels als ‘Patience’ of ‘Meditation’ vragen erom stil te staan en tot rust te komen. De lichte en frisse kleuren geven ruimte aan de plek waar het werk te zien is.

Peter Adams,

Na het voltooien van de tekenopleiding aan de kunstacademie begon Peter Adams uit Hapert aan de studie beeldhouwen, eveneens aan de academie in Arendonk. Eerst vijf jaar klassiek boetseren en daarna een driejarige specialisatie figuratief boetseren. Hij studeerde cum laude af.

De bronzen beelden die bij Bonnard te zien zijn, hebben een sterke klassieke basis. Geboetseerd in klei of was en veelal ‘naar het leven’ tonen de beelden portretten en modellen in klassieke poses.

Mitzy Renooy,

De kunstenares uit Soest behoeft feitelijk geen introductie meer. Haar solo-expositie in 2019 zorgde ervoor dat zij nationaal en internationaal (h)erkenning kreeg voor haar bijzonder vlot ogende stijl.

Mitzy Renooy is als geen ander in staat in enkele streken het karakter van een dag, plaats of kind neer te zetten. Haar kleurrijke werk was al vele malen te zien bij Bonnard. Nu voor deze zomer expositie maakte de kunstenares nieuw werk. Werk waarin beweging, sfeer en licht centraal staan.

Jos Leurs,

De Brabantse kunstenaar Jos Leurs woonde en werkte ruim 25 jaar in Zuid Frankrijk. Ook al woont hij tegenwoordig in Brabant, zijn liefde voor Frankrijk staat nog altijd centraal in zijn ‘en plein air’ gemaakte doeken. Naast de Franse landschappen zijn daar nu de Nederlandse landschappen bij gekomen. Altijd tonen ze de kleuren van het moment. Of dat nu de kleuren van de sneeuw, de zomer, lente of herfst zijn, de doeken van Leurs hebben de kracht je naar zo’n moment te doen verlangen.

Marie Pol,

De Russische kunstenares Marie Pol in nieuw in de collectie van Bonnard. Haar liefde voor de kleuren van de natuur spat van de doeken af. Marie Pol is niet bang om gebaande paden te verlaten. Zo kiest zij perspectieven waarbij je van onder naar boven kijkt en gebruik zij regelmatig ronde doeken om haar composities neer te zetten. De dikke verfstreken laten er geen twijfel over bestaan dat de kunstenares een krachtige en expressieve persoonlijkheid heeft.

Daniela Astone,

De Italiaanse kunstenares uit Florence exposeerde in 2020 voor het eerst bij Galerie Bonnard. Haar ‘naar het leven’ geschilderde doeken oogstten meteen bewondering.

Voor de zomerexpositie maakte de Italiaanse kunstenares met vlotte en trefzekere, virtuoos neergezette schilderstreken en haar verhalende onderwerpen bijzonder sterke serie.

Ingrid Smuling,

‘De Grande Dame van het kleine stilleven’ wordt deze zomer maar liefst 77 jaar. Dat dit geen beletsel is om dagelijks achter de ezel aan het werk te zijn wordt duidelijk als je de bijna 20 stillevens die Smuling maakte voor deze zomerexpositie ziet.

Een constant hoge kwaliteit van haar intieme, realistische en tegelijk schilderachtige stillevens zorgt ervoor dat zij een enorme schare liefhebbers heeft verzameld de afgelopen jaren. Ook hierbij zien we dat leeftijd geen beletsel is. De verzamelaars zijn er vanaf 20 jaar t/m ver over de 90.

César Orrico,

De Spaanse beeldhouwer César Orrico viel dit jaar met maar liefst drie beelden in de prijzen bij de jaarlijkse ‘ARC-Salon’ Competitie in New York. Een enorme opsteker dat zowel de hoofdprijs als de eervolle vermeldingen naar zijn werk gingen. Dat is niet vreemd! De beelden van brons, hout met brons, marmer met hout en brons met marmer zijn bijzonder van vorm, patinering en onderwerp. Anatomie maar ook draaiingen en kleurverloop behoren tot enkele van de unieke elementen in het werk. Bij de zomer expositie introduceert galerie Bonnard de kunstenaar ‘in het echt’, nadat deze al te zien was in de eerste virtuele expositie.

Tania Rivilis,

De Russisch Duitse kunstenares werd een jaar geleden door Bonnard geïntroduceerd. Inmiddels is zij niet alleen meer bij Galerie Bonnard te zien maar ook bij een van de meest bekende galeries voor realistische kunst ter wereld midden in Soho, New York. Dat verbaast ons niets. Daarnaast is zij een grote hit op Instagram, hier laat zij haar leven als kunstenares samen met haar werk dagelijks zien.

Haar bijzondere kwaliteiten samengevoegd met een enorme ijver zorgen voor uniek en sterk werk. Kleurrijk, verhalend, plastisch en bijzonder schilderachtig.

Voor de zomerexpositie maakte Tania verschillende nieuwe werken.

Naast deze genoemde kunstenaars is er tijdens de zomerexpositie van vrijwel alle 80 kunstenaars nieuw werk te zien. Beelden voor binnen en buiten, schilderijen, tekeningen houtsneden en etsen.

Wie zich vooraf wil voorbereiden kan terecht op de website, hier is de volledige collectie van Bonnard te zien.

Kunstwerken op Zomer-expositie

Neem contact op

Stuur gerust een bericht, we beantwoorden je vraag zo snel mogelijk.

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken