Verhalen in kleur.

03-06-2018

‘Verhalen in kleur’

Een zeer bijzondere expositie met 6 kunstenaars die allen inmiddels internationaal verzameld worden. Particulier maar ook door musea. Werk van deze kunstenaars is te vinden in oa Het Rijksmuseum, Rijks Kabinet, Drenths Museum, Singer museum, museum Henriette Polak, Haags Historisch museum, Amsterdams museum, Collectie van Schaijk, Katwijks museum.

Houtsnedes, gouaches en aquarellen van Siemen Dijkstra, houtsnedes van Wendelien Schönfeld, olieverfschilderijen van Simeon Nijenhuis, Frank Dekkers en Gineke Zikken en (grafisch) keramiek van Elysia Verhoeven.

Wendelien Schönfeld won in november 2017 de voornaamste Franse kunstprijs voor haar grafisch oeuvre. Siemen Dijkstra werkte deze winter bijna 6 weken aan de voet van de Japanse berg ‘Fuji’, leerde daar een nieuwe houtsnedetechniek, maakte er fantastische gouaches en houtsnedes die samen met zijn overige werk voor het eerst ergens te zien en te koop zijn tijdens deze expositie van galerie Bonnard. Op zijn eigen pagina op onze website meer info hierover. Frank Dekkers maakt olieverfschilderijen van grote formaten midden in de natuur. Rivieren, midden in de bergen of op uiterwaarden hebben zijn voornaamste aandacht. Bijzonder om in de ruige, georganiseerde toetsen te dwalen en verdwalen. Gineke Zikken raakt geïnspireerd tijdens haar reizen. Zo tonen we werk uit oa New York, Marokko, Georgië en van het Spaanse platteland. Simeon Nijenhuis creëert met kleur een verhaal in zijn schilderijen, dit verhaal ‘schrijft’ hij ter plaatse op zijn paneel of hij trekt ervoor naar landen als Zweden en Frankrijk. De interieurs, landschappen en stillevens ademen allen een eigen sfeer en verhaal uit.

Keramiste Elysia Verhoeven is in staat haar grafische vormen te combineren met een zeer eigen kleurenpalet waardoor haar Keramische voorstellingen en objecten zeer bijzonder en herkenbaar genoemd kunnen worden.

Kunstwerken op Verhalen in kleur.

Neem contact op

Stuur gerust een bericht, we beantwoorden je vraag zo snel mogelijk.

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken