‘VENSTER’ solo-expositie Mario ter Braak

07-10-2018

‘VENSTER’

De eerste keer dat we het werk zagen van Mario Ter Braak was tijdens de overzichtstentoonstelling die museum ‘De Buitenplaats’ aan deze vermaarde kunstenaar besteedde. We waren erg onder de indruk van zijn werk.  De sfeer, de verhalende werking van alles wat we te zien kregen. Een omgeving die anders was dan alle andere plekken die we ooit gezien hadden.

Er verscheen bij deze expositie een prachtig boek. ‘ De ordening. Lichamen en ondingen ‘. Dit boek schaften we aan, ik las het veel, en bekeek steeds weer de bijzonder wijze waarop Ter Braak zijn ‘lichamen’ op een totaal verassende wijze in een ruimte plaatst. De schilderijen wekken hierdoor iets op wat je niet altijd helemaal begrijpt. De aanwezigheid van de schilderijen is enorm. De afbeeldingen in het boek, hoewel mooi, kunnen niet tippen en de échte schilderijen. Soms enorm van formaat maar soms ook klein en toch sprekend en krachtig. Kleurrijk en helder zijn de ‘lichamen’ op zijn schilderijen. Vaak vruchten, groentes of andere producten van ‘ de markt’.

Over de solo-expositie bij Bonnard, Mario Ter Braak en zijn werk,  hieronder een stuk uit de Kunstkrant van september/ oktober 2018.

Aanwezige kunstenaars

Kunstwerken op ‘VENSTER’ solo-expositie Mario ter Braak

Neem contact op

Stuur gerust een bericht, we beantwoorden je vraag zo snel mogelijk.

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken