Ksenya Istomina – solo –

27-06-2022

‘Painted Poems’

Ksenya Istomina

Solo

 

Te zien t/m 3 juli

1e en 2e Pinksterdag geopend

Over de expositie van Ksenya Istomina.

Het is de tweede expositie van deze bijzondere kunstenares bij Galerie Bonnard. De eerste expositie was een combinatie van schilderijen van Ksenya Istomina, Daniela Astone en Svetlana Tartakovska en noemden we ‘Female Mastery’. Deze expositie was een enorm succes en werd enorm gewaardeerd door kunstkopers-, liefhebbers, maar ook vooral door veel andere kunstenaars. Meteen na deze expositie in 2019 is Ksenya Istomina aan het werk gegaan voor haar eerste solo- expositie.

Ksenya Istomina studeerde aan de befaamde ‘Imperial Academy of Arts’ in St Petersburg, geheel in de traditie van de 17de eeuwse (Nederlandse, Italiaanse en Belgische) schilderkunst. Kunstenaars uit deze periode worden door Istomina bijziender bewonderd hetgeen terug te zien is in haar composities en voorstellingen.

In haar nieuwe werk zoomt zij in op intieme voorstellingen in een tot de verbeelding sprekende omgeving of ruimte. Haar dynamische wijze van schilderen met een zachte toets, haar geraffineerde kleurgebruik van het beperkte palet geven een geweldige schoonheid en hoogstaande kwaliteit van het werk. In haar werk zijn licht, compositie en de onderwerpen in een prachtige verstillende balans aanwezig.

Ksenya Istomina neemt je in haar schilderijen mee naar de plek waar de mensen die ze schildert  zijn wie ze willen zijn, meenemen in de ruimte en hier plaats laten nemen zonder het moment te verstoren.

“Haar schilderijen zijn als een gedicht. Een gedicht waarvan de regels zich steeds weer opnieuw laten horen in je hoofd”.

 

Tijdens de opening van de expositie overhandigen we het eerste exemplaar van het boek

‘Painted Poems’ over de schilderijen van Ksenya Istomina. 

 

Wij nodigen u van harte uit voor de opening.

Aanwezige kunstenaars

Kunstwerken op Ksenya Istomina – solo –

Neem contact op

Stuur gerust een bericht, we beantwoorden je vraag zo snel mogelijk.

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken