” Geïnspireerd “

20-01-2019

Rein Pol, Victor Muller, Anne-Rixt Kuik, Erik Zwaga met glas van Bibi Smit

Deze bijzondere combinatie van kunstenaars op het platte vlak met glaskunstenaar Bibi Smit zal veel te zien geven. Materiaalgebruik, klassieke thema’s, wonderlijk gecombineerd of met moderne middelen weergegeven, combinaties van materialen die uniek zijn.

Kunstenaars geïnspireerd,

Hier nog in het atelier van Anne-Rixt Kuik, dit nieuwe werk met een lijst die zij meebracht uit Florence, inmiddels hangt het portret in de galerie op een mooie plek.
Anne-Rixt Kuik zelf over dit werk:
Tijdens mijn werkperiode aan de Florence Academy of Art zag ik de prachtigste tondo’s van o.a Michelangelo in beeldschone ornamentele lijsten.
Geïnspireerd hierdoor maakte ik dit schilderij ‘Pomona’ dat uit vele lagen is opgebouwd. In de verborgen zijstraten van Florence kwam ik de workshop van de vermaarde lijstenmaker Gino Sarti tegen. Deze lijst is 40 jaar oud en uniek vakmanschap. Van zijn dochter mocht ik de allerlaatste en voor haar dierbare lijst overnemen uit zijn nalatenschap nadat ik haar mijn schilderijen had laten zien.
tondoopezel
Hieronder een van de stillevens in de expositie door Erik Zwaga met daarin een cassettebandje. Inspirerend voor de kunstenaar zijn allerlei objecten die een stilleven kunnen vormen. De naam van de saxofonist op het cassettebandje is ook een inspiratiebron voor de kunstenaar. De objecten waarmee de kunstenaar zijn stillevens bouwt zijn prachtig van toon, kleur en vorm. Bijzonder is de verstillende werking van de zeer uiteenlopende werken.
20-erik-zwaga-rites-50x100
Wie het werk van Rein Pol kent weet dat er onderwerpen terugkomen. In zijn atelier zijn de inspiratiebronnen van de kunstenaar overal te zien, ansichten en heel veel kunstboeken. Hierin de schilderijen van Turner maar ook werk van Mathijs Röling, Rembrandt en talloze zeer uiteenlopende andere kunstenaars. In het werk van Rein Pol, naast kunstschilder een begenadigd muzikant, zijn talloze muziekinstrumenten te zien. Het schilderij hieronder afgebeeld heeft de titel ‘ Watermuziek’. Het zal geen toeval zijn dat ook Vivaldi muziek schreef met deze titel. Rein Pol geeft zijn inspiratiebronnen graag prijs!
rein-pol-watermusic-
Victor Muller laat ons bijna zijn schilderijen inlopen, groots en meeslepend is het werk met recht te noemen. Landschappen en stillevens die de oude tijden doen herleven, of toch niet? Geïnspireerd op oude Italiaanse taferelen en landschappen is het werk zeker, echter de combinaties met de stillevens die deze kunstenaar weet te leggen zijn bijzonder spannend en boeiend om te bekijken. Werk tot 2 meter hoog en breed laat zich op een afbeelding van enkele cm’s niet ontleden. Het bekijken, ervoor staan en betoverd raken doe je beter in de galerie!
3
Bibi Smit is een glaskunstenaar, niets is zo licht als de vuurbal waaruit al haar kunstwerken komen. Zij is een van de weinigen die glasvormen aan de blaaspijp maakt, een oud ambachtelijk productie proces. Aan de kunstacademie in Farnham, GBR, ontwikkelde zij de techniek die zij gebruikt om haar objecten te maken. Onlangs exposeerde Bibi Smit in Milaan, nu is haar nieuwe werk te zien in Nuenen. Bijzondere objecten voor dagelijks gebruik of objecten als kunstwerk bij jou in huis. Op de afbeelding is een deel van een zeer bijzondere kroonluchter te zien waarbij de zwaluwen allemaal los geblazen glasdelen zijn.
bibismit2018f-klein_orig

Kunstwerken op ” Geïnspireerd “

Neem contact op

Stuur gerust een bericht, we beantwoorden je vraag zo snel mogelijk.

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken