Optreden Mike en Noor Roelofs

07-10-2018

Mike Roelofs (foto: Daniel Oprea) leerden alweer een jaar of tien geleden kennen als ‘de nieuwe pianist’ van Gerard van Maasakkers. Als jazz-liefhebber zochten we snel zijn andere projecten op. Een fenomenaal goed pianist bleek dit te zijn. We zijn dan ook enorm trots dat we deze topmuzikant bereid hebben gevonden om bij de  opening van de solo expositie van Mario ter Braak te komen spelen. OM het nog meer bijzonder te maken schreef zijn vrouw, geïnspireerd op het werk van Mario ter Braak een gedicht. Meteen na de opening zal zij dit voordragen, begeleid op de piano en een vorm van percussie door Mike Roelofs.

Wat wapenfeiten over Mike Roelofs:

Mike Roelofs

38 jaar
pianist / componist / audio avonturier

‘Mike Roelofs heeft een uitzonderlijke controle over zijn instrument en is niet gebonden aan één stijl. Hij componeert, arrangeert, initieert, organiseert, produceert, improviseert en is inzetbaar zowel als frontman als begeleider.’
– Jury Glenn Corneille Talent Award, o.a. Bert vd Brink

Mike Roelofs is een veelzijdig musicus, verwikkeld in de constante ontdekkingsreis van zijn eigenheid. In plaats van in hokjes denken, omarmt hij liever het onbekende. Zijn stijl kenmerkt zich als inventief met een vleugje avant garde, waarbij hij, afhankelijk van de setting, graag op zoek gaat naar onconventionele manieren van spelen om zijn verhaal te vertellen. Hierbij betrekt hij, naast de piano, ook andere instrumenten zoals percussie of stem. Roelofs’ verhaal is altijd persoonlijk en dichtbij. Klank, sfeer en improvisatie vormen het drievoudig leidraad in zijn werk.

Roelofs is bekroond met verschillende prijzen waaronder de compositie prijs van de Dutch Jazz Competition tijdens het North Sea Jazz festival 2008 en de Annie MG Schmidt prijs voor beste theaterlied van 2013. Als pianist is Mike actief door heel Europa en ook daarbuiten.

Over Noor Roelofs:

Noor Roelofs schrijft proza en poëzie. Zij draagt voor uit eigen werk, vaak onder begeleiding van audioavonturier Mike Roelofs; samen verzorgen zij literaire concerten.

Noor studeerde aan Schrijversvakschool ‘t Colofon van 1999 tot 2001. Zij won in 2004 de Publieksprijs van de Bibliotheek Nijmegen Literatuurprijs. Zij maakte met Mike twee luisterboeken die verkrijgbaar zijn op Luisterboeken.nl, of hier in de winkel. In 2013 en 2014 was zij stadsdichter in Venlo wat resulteerde in de bundel Laten we een weg inslaan die we nooit in zouden slaan, ook verkrijgbaar in de winkel.

Onder de afbeelding is een nummer van Mike Roelofs te horen wat te vinden is op zijn nieuwe CD. ( met Guus Bakker en Arthur Leijten)

Het programma:

14.00 Mike Roelofs

14.30 Eric Schutte opent de expositie

14.45 Noor Roelofs begeleid door Mike

15.00 pauze ( Er is tijd voor de kunstenaar, zijn werk en het werk in onze stock expositie en er staan lekkere drankjes klaar)

15.30-16.00 Start optreden Noor en Mike Roelofs, daarna Mike Roelofs solo.

De opening duurt tot circa 18.00 uur

Aanwezige kunstenaars

Neem contact op

Stuur gerust een bericht, we beantwoorden je vraag zo snel mogelijk.

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken