Naar buiten!

07-01-2018

Een expositie met Joost Doornik, Rutger Hiemstra, Grietje Postma, Paul Jansen en Eric Schutte.

Opening expositie zondag 7 januari vanaf 14.00 uur

Het nieuwe jaar begint bij Galerie Bonnard met een expositie van deze vijf kunstenaars.

Joost Doornik heeft als plein air schilder weinig introductie nodig. Waar deze kunstenaar ook gaat of staat, zijn schilderkist, tubes en penselen, heeft hij bij zich. Het oeuvre van de kunstenaar beslaat dan ook internationaal werk. Met zijn vlotte toets maakte hij voor deze expositie werk in Italië, aan de Noordzee, Drenthe, Nuenen en Groningen. Deze zomer maakte Doornik een schilderij van ‘De Collse Watermolen’.

Eric Schutte, conceptueel klassiek kunstenaar, werkt ook graag op locatie. In Nuenen maakte hij ondermeer een prachtig werk van het ‘Dominees huis’ waar Vincent van Gogh enkele jaren woonde. De kunstenaar uit Ommen heeft voor de expositie veel werk gemaakt in de omgeving waar hij woont. Zijn visie op het landschap is een kleurrijke visie met een bijzonder lichtspel tot gevolg. Daarnaast maakt Eric Schutte beelden en ander werk van (afval) plastic. Over zijn werk ‘ Biotoop’ vertelt hij:

Wij maken van onze natuur afval, van dat afval maak ik nu natuur. Het ‘plastic schilderij’ stelt een bos voor. Onze biotoop, de omgeving waarin we wonen, kunnen we ook plastic zien. Immers als over 100-den jaren opgravingen plaatsvinden zal een belangrijk deel van het gevonden materiaal van plastic zijn. Misschien wel het kenmerk van deze tijd.

Grietje Postma maakt houtsnedes. Haar werk, gemaakt in haar atelier in Friesland, toont schitterende landschappen, coulisse-landschappen, vergezichten maar ook bijvoorbeeld een uitsnede van een bloesemtak behoort tot het werk. De kleuren in transparante inktlagen over elkaar heen geplaatst sprankelen en tonen een diepte die niet verveelt. De frisheid van de kleuren doen je verlangen naar de lente.

Paul Jansen noemt zichzelf, om begrijpelijke redenen, graag ‘koeienschilder’. Dat doet hij als geen ander, koeien schilderen. Voor deze expositie maakte hij diverse portretten van koeien, maar ook een aantal koeien liggend in een wei behoort tot de collectie. De realistische neuzen, de naar de toeschouwer kijkende ogen en de perspectivische effecten zorgen ervoor dat het zeer aanwezige ‘portretten’ zijn van koeien met een eigen karakter, wezen.

Rutger Hiemstra  Het sneeuwlandschap dat de uitnodiging siert is van zijn hand en gemaakt op 11 december van 2017.  Een rake toets en bijzonder heldere kleuren zorgen voor een herkenbare stijl. Deze stijl zien we ook in de stillevens die gemaakt zijn van ‘spullen’ die de kunstenaar buiten in zijn omgeving vindt. De onderwerpen van Rutger Hiemstra krijgen een bijzonder karakter door de kleuren die in de achtergrond en omgeving worden gebruikt. Het onderwerp komt hierdoor in een ander (dag)licht te staan en verandert bijna van karakter. Hiemstra werkt altijd ‘ naar het leven’ dat wil zeggen dat hij een tafereel schildert zoals hij dat, letterlijk, voor zich ziet staan.

 

Tijdens de opening is er muziek van Anna Linde Drost. Zij begeleidt zichzelf op gitaar. Ze speelt van 14.00-14.30 en van 15.30-16.00

 

Het werk op de afbeelding is van Rutger Hiemstra. Dit werk ‘ Eerste sneeuw’ maakte hij op 11 december 2017.

Kunstwerken op Naar buiten!

Neem contact op

Stuur gerust een bericht, we beantwoorden je vraag zo snel mogelijk.

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken