“Huid”

08-11-2018

Alle werken staan vanaf vrijdagavond 9 november 2018 online.

‘Huid’

8 november 2018 t/m 9 december

Muzikale opening is op zondag 11 november vanaf 14.00

Jazztrio o.l.v.  violiste Karin van Kooten

Schilderijen van Pieter Pander, Jantien de Boer, Mitzy Renooy en Rineke Engwerda.

Beelden van Mieke Heitling.

Huid als titel van een expositie. Niet alleen de huid van mensen of dieren wordt hiermee bedoeld, ook de huid van een beeld of schilderrij. Op de schilderijen worden mensen, landschappen, dieren en allerlei andere onderwerpen weergegeven. De huid van het werk bepaalt in belangrijke mate wat je ziet. Schilderijen van enkele cm’s tot werken van enkele meters, veel kleur of weinig kleur. Alles is te zien in het werk van de vijf kunstenaars die Galerie Bonnard bij elkaar heeft gebracht.

Uit Friesland is dat Pieter Pander, de kunstenaar wordt over de hele wereld gezien als een ‘Meester van de huidige kunstenaars-generatie’. De jongere kunstschilders Jantien de Boer, Rineke Engwerda en Mitzy Renooy zien hem als een voorbeeld, maar doen inmiddels niet voor de meester onder. Hun werk is te zien in collecties door heel Europa en oa in het Drents museum.

Beeldhouwster Mieke Heitling uit Drenthe hakt haar beelden uit hout. Daarnaast zijn er een aantal prachtige bronzen beelden van deze kunstenares te zien. Haar fascinatie voor mensen en het materiaal komt maximaal tot uiting door haar werkwijze. Op ontroerende wijze geeft zij haar beelden een huid mee die past bij de voorstelling. Echt zien is een voorwaarde om te ervaren wat het verschil us tussen een bronzen beeld van 15 cm hoog en een houten beeld van ruim 1m70.

Mitzy Renooy uit Soest wordt inmiddels gezien als een belangrijke vertolker van het nieuwe Modern Realisme, werkend vanuit vlakken is zij net als Jantien de Boer gefascineerd door de effecten van licht. De schilderijen van de Groningse Jantien de Boer combineren water en licht. De Hengelose Rineke Engwerda heeft een grote inspiratiebron gevonden in de interactie met de virtuele wereld en ‘het echte bestaan’. Van Hyper realistisch tot Manga achtige strips en computer symbolen weet zij op het doek te combineren tot wonderlijke vertellingen.

De expositie is te zien vanaf donderdag 7 November, de opening vindt plaats op zondag 11 november vanaf 14.00 met live muziek.

De expositie duurt t/m 9 december 2018.

Galerie Bonnard is geopend op donderdag, zaterdag en zondag van 11-18 uur en op vrijdag van 11-20 uur.

Galerie Bonnard

Berg 9

5671 CA Nuenen

Kunstwerken op “Huid”

Neem contact op

Stuur gerust een bericht, we beantwoorden je vraag zo snel mogelijk.

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken