The Female approach

09-02-2025

Opening zondag 9 februari

14.00 live muziek

14.30 opening door

Een expositie met Yvonne Heemskerk, Tanvi Pathare & Henrieke de Vries

Yvonne Heemskerk is bij galerie Bonnard geen onbekende! Haar imposante schilderijen waarin de kracht van de vrouw centraal staat zijn steeds eye-catchers in de galerie. In 2022 won zij ‘De Nieuwe Vermeer’ met alweer een imposant werk waarbij zij na haar deelname aan ‘Sterren op het Doek’  op de Nederlandse TV opviel door haar eigenheid, passie en enorme beheersing van het schildersambacht. Haar grote werken gaan over de kracht van de vrouw, een kracht die zij zelf ervaart wanneer zij schildert. Zo sterk dat deze haar volledig in beslag kan nemen. Tijdens deze expositie komen deze eigenschappen van de sterke en eigenzinnige kunstenares aan bod. Een expositie waaraan zij maar liefst 3 jaar voorbereiding aan heeft besteed!

Tanvi Pathare is vanaf 2023 te zien bij galerie Bonnard. De docent aan de wereldberoemde ‘Florence Academy’ in Florence, Italië, komt oorspronkelijk uit India. Vanuit India verhuisde zij naar Florence om daar les te nemen op deze academie. Zij kreeg les van de bij Bonnard niet onbekende Daniela Astone en groeide uit tot de befaamde kunstenares die zij nu is geworden. In haar werk worden haar afkomst in combinatie haar klassieke opleiding een bijzonder in het oog springend geheel.

Henrieke de Vries studeerde af met indringende werken waar meteen al haar voorliefde voor de combinatie van de klassieke technieken en het experiment met materiaal naar voren kwam. Olieverf schilderijen waaruit delen geknipt waren en doeken die uit meerdere lagen bestonden. Datzelfde geldt voor haar werk in houtskool. Bij haar deelname aan ‘Sterren op het Doek’ hield zij zich aan e klassieke aanpak. Zij deed dit zo goed dat de wereldberoemde meesterschilder Henk Helmantel ons hierover belde. Hij vroeg ons zijn complimenten over te brengen aan deze jonge kunstenares, bijzonder sterk werk vond hij het.  Deze deels klassieke en deels experimentele weg blijft de weg waarop Henrieke Vries zich thuis voelt en waar zij steeds verrassend blijft vernieuwen. Momenteel werkt de Groningse kunstenares aan een serie werken waarbij zij de klassieke aanpak wederom combineert met andere technieken.

Neem contact op

Stuur gerust een bericht, we beantwoorden je vraag zo snel mogelijk.

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken