The Female approach

23-02-2025

Opening zondag 23 februari

14.00 live muziek

14.30 opening

schilderijen en tekeningen

 Yvonne Heemskerk, Tania Rivilis, Tanvi Pathare, Rosanna Gaddoni,

Henrieke de Vries & Ksenya Istomina

 glas

Bibi Smit

Yvonne Heemskerk is bij galerie Bonnard geen onbekende! Haar imposante schilderijen waarin de kracht van de vrouw centraal staat zijn steeds eye-catchers in de galerie. In 2022 won zij ‘De Nieuwe Vermeer’ met alweer een imposant werk waarbij zij na haar deelname aan ‘Sterren op het Doek’  op de Nederlandse TV opviel door haar eigenheid, passie en enorme beheersing van het schildersambacht. Haar grote werken gaan over de kracht van de vrouw, een kracht die zij zelf ervaart wanneer zij schildert. Zo sterk dat deze haar volledig in beslag kan nemen. Tijdens deze expositie komen deze eigenschappen van de sterke en eigenzinnige kunstenares aan bod. Een expositie waaraan zij maar liefst 3 jaar voorbereiding aan heeft besteed!

Tanvi Pathare is vanaf 2023 te zien bij galerie Bonnard. De docent aan de wereldberoemde ‘Florence Academy’ in Florence, Italië, komt oorspronkelijk uit India. Vanuit India verhuisde zij naar Florence om daar les te nemen op deze academie. Zij kreeg les van de bij Bonnard niet onbekende Daniela Astone en groeide uit tot de befaamde kunstenares die zij nu is geworden. In haar werk worden haar afkomst in combinatie haar klassieke opleiding een bijzonder in het oog springend geheel.

Henrieke de Vries studeerde af met indringende werken waar meteen al haar voorliefde voor de combinatie van de klassieke technieken en het experiment met materiaal naar voren kwam. Olieverf schilderijen waaruit delen geknipt waren en doeken die uit meerdere lagen bestonden. Datzelfde geldt voor haar werk in houtskool. Bij haar deelname aan ‘Sterren op het Doek’ hield zij zich aan e klassieke aanpak. Zij deed dit zo goed dat de wereldberoemde meesterschilder Henk Helmantel ons hierover belde. Hij vroeg ons zijn complimenten over te brengen aan deze jonge kunstenares, bijzonder sterk werk vond hij het.  Deze deels klassieke en deels experimentele weg blijft de weg waarop Henrieke Vries zich thuis voelt en waar zij steeds verrassend blijft vernieuwen. Momenteel werkt de Groningse kunstenares aan een serie werken waarbij zij de klassieke aanpak wederom combineert met andere technieken.

Rosanna Gaddoni is vanaf mei 2023 met haar tekeningen bij galerie Bonnard te zien. Dat is niet onopgemerkt voorbij gegaan! Haar werk in houtskool op papier wekt veel verbazing en bewondering bij de bezoekers van de exposities bij ons in de galerie. Haar tekeningen tonen een zachte schoonheid die vertedering en nabijheid oproept. Galerie Bonnard vertegenwoordigt haar werk exclusief.

Bibi Smit wordt wel de Venini van Nederland genoemd, vanwege haar kennis en vaardigheid om de grenzen van het ambacht op te rekken. Ze volgde een opleiding aan de West Surrey College of Art and Design in Farnham, Engeland, waar ambacht hoog in het vaandel stond. In 1991 richtte ze een eigen atelier op in Schotland. Sinds 2007 heeft ze een eigen glasblazerij en slijperij in Loosdrecht. De glaskunstenaar en -designer is daarmee een van de weinigen in Nederland die alles zelf doet.

Neem contact op

Stuur gerust een bericht, we beantwoorden je vraag zo snel mogelijk.

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken