De geschilderde natuur

13-04-2025

Eric Schutte

Ken Zier

Esther Schlebos

Frank Dekkers

Sonja Brussen

Opening zondag 13 april 2025

14.00 live muziek

14.30 Opening

Een expositie waar de natuur, ons landschap, met haar  diversiteit centraal staat.

Esther Schlebos laat haar fascinatie voor de natuur in al haar werk zien. De kleurrijke vaak pasteuze schilderijen tonen rotsen, stenen, boomstammen. Krachtige elementen uit de natuur en zoals hete licht en het verstrijken van de tijd hierin te zien is.

Eric Schutte heeft in zijn werk een grote voorliefde voor het landschap rond ‘De Regge’. Het licht over het water, de bomen en de paden blijft hem verrassen en fascineren. Zijn directe manier van werken, vaak naar waarneming in de buitenlucht, zorgt voor een expressief kleurgebruik, bijzonder materiaalgebruik en sfeervolle composities.

Ken Zier woont en werkt aan de kust van Denemarken en heeft een levenslange fascinatie voor wat de zee te bieden heeft. Of het nu vanuit zijn atelier, woonhuis of vanaf zijn zeilboot is, iedere keer zoet hij weer nieuw aspecten die hij in verf wil tonen. Pasteus, vlot en kleurrijk brengt hij zijn zeelandschappen in beweging.

Voor plein-air kunstenaar Sonja Brussen is de natuur de grootste inspiratiebron. Ze gaat eropuit om het moment te vangen, de snelheid van het licht, de verandering van de wolken. Het is een voortdurende jacht en een dagelijkse zoektocht om licht, lucht en ruimte vast te leggen. De natuur, die haar al vanaf jong heeft gefascineerd, legt ze dan ook vast met een minimum aan menselijke invloeden.

Frank  Dekkers over zijn werk:

“Als schilder van landschappen is het voor mij gewoon naar buiten te gaan om te werken. Vooral in het buitendijks land langs de rivieren vind ik de rust en de ruimte om mijn schilderijen te maken. Iedere plek heb ik al schilderend op weer en wind veroverd. In mij zit nog altijd de jongen van elf die zich nat liet regenen op een rivierduinlang voordat ik er zelfs maar over dacht om te gaan schilderen. Een groot verlangen dreef me steeds weer naar buiten. Het is dit buiten zijn, het beleven van de plek, het verglijden van de dag wat me doet schilderen”.

Neem contact op

Stuur gerust een bericht, we beantwoorden je vraag zo snel mogelijk.

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken