“De fiets, de fiets en verder niets.”

05-03-2023

Groepsexpositie i.s.m. Wim Daniëls

Opening zondag 5 maart

 

Aanvang 14.00

De fiets, de fiets en verder niets!

Meer dan 50 kunstenaars uit binnen- en buitenland maken exclusief voor deze expositie een kunstwerk.

De expositie staat in het teken van de bekende uitspraak die Joop Zoetemelk deed toen hij de vraag kreeg voorgelegd waaruit zijn leven naast het fietsen bestond. ‘De fiets, de fiets en verder niets’ was hierop zijn antwoord. Daarnaast is de zin inmiddels een titel van een boek en wordt het op veel plaatsen gebruikt als het gaat om ‘ de liefde voor de fiets en/of de koers’.

Een mooi uitgangspunt en een perfecte titel voor een expositie vinden we.

Wij, René en David, zijn naast galerie eigenaar en kunstliefhebbers gek op ‘de fiets’. Al vanaf jonge leeftijd was de fiets altijd meer dan ‘slechts’ een vervoermiddel. Op de racefiets worden, weer of geen weer, wekelijks heel wat kilometers afgelegd onder het credo: “Weer of geen weer, altijd fietsweer!” Daarnaast volgen we het wielrennen en de renners op de voet en smullen we van de verhalen in wielerboeken magazines en podcasts. Niet te vergeten likken we onze lippen af bij het zien van een mooi nieuw raceframe, en maakt David graag schilderijen over de racefiets en het fietsen.

Wim Daniëls, schrijver van veel boeken, waaronder De taal van de fiets, en zelf oud-wielrenner, deelt de liefde voor de fiets en de koers. Tijdens ontmoetingen in de galerie ontstond het idee om een expositie met dit thema te organiseren.

JW Roy, zanger en net als Wim Daniëls, oud-wielrenner is degene die tijdens de opening zijn muziek zal laten horen. JW Roy maakte in het verleden al een aantal nummers over het wielrennen en in zijn CD met boek ‘Kouwe Kermis’ wordt is op foto’s de wielrenner JW Roy te zien. In het verleden deed hij met andere musici al projecten als ‘Sint Willebrordsessies’ en  ‘Lance the rock opera – Willebrord sessions Volume 2’.

Een grote groep kunstenaars is door ons uitgenodigd en zal deelnemen. Kunstenaars die hieraan mee willen doen en niet door ons zijn uitgenodigd kunnen zich dmv een mail bij ons melden voor meer informatie. Wanneer je werk aanlevert zal galerie Bonnard samen met Wim Daniëls beoordelen of je tot de expositie wordt toegelaten. Vooraf aanmelden is een voorwaarde voor deelname!

Van deze expositie verschijnt een boek met daarin alle geëxposeerde  kunstwerken afgewisseld met teksten en verhalen over de fiets, fietsen en de koers.

Neem contact op

Stuur gerust een bericht, we beantwoorden je vraag zo snel mogelijk.

Niet leesbaar? Verander tekst. captcha txt

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken