Andere Streken

01-03-2020 - 29-03-2020

Schilderijen van Anna Maria Vargiu en Dirk Bal 

Beelden van Pedro Quesada Sierra

Opening

zondag 1 maart 2020

Anna Maria Vargiu

Met haar 25 jaren de jongste kunstenares bij Galerie Bonnard. Een bijzonder talent met een bijzondere techniek en toets.Haar talent en ijver hebben er al voor gezorgd dat ze binnen Nederland inmiddels een bekende kunstenares aan het worden is. In haar werk is haar voorliefde voor de natuur en kleuren meteen te herkennen.

Zelf vertelt ze hierover:

“Ik ben opgegroeid op Sardinië, mijn liefde voor de kleuren en het licht van de zon, landschappen en de natuur zijn daar, in mijn jonge jaren, ontstaan.”

Haar vlotte toets en frisse kleurgebruik is volgens ons uniek en doen ons denken aan de werken van de beroemde Britse kunstenaars uit het einde van de 19e eeuw, John Singer Sargent. We nodigen je van harte uit het te komen bekijken! Voor de expositie ‘ Andere Streken’ maakte Anna Maria oa werk in Sardinië en in haar tuin. Stillevens ontstaan uiteraard ook binnen, ook hier werkt de kunstenares ‘naar het leven’. In januari 2020 zullen we haar verder voorstellen.

 

Dirk Bal

Het stilleven, het model en een combinatie van deze twee zijn kenmerkend voor de werken die hij creëert. Op geheel eigen wijze combineert hij bijna tegen de regels in het model, de symboliek en het stilleven. Met Vermeer als één van zijn grote inspiratiebronnen en de volgens Dirk Bal totale afhankelijkheid van het licht probeert hij dagelijks die verstilling vast te leggen. Op zijn kunstenaars- pagina op onze site is een filmpje te zien. Hier leer je in 5 minuten de kunstenaar kennen. ( of gebruik deze link: filmpje )

 

Zijn werk ‘De Frietgangers’ bij de expositie ‘Geïnspireerd door van Gogh’ is vanaf het eerste moment dat het hangt een eye-catcher in de galerie geweest. Bijzonder voor de kunstenaar die in zijn werk na een lange zoektocht naar het meest passende onderwerp besloten heeft om het zoeken te staken en te kiezen voor de rust en stilte die hij als een rode draad door zijn bestaan laat lopen.

 

 

 

 

Pedro Quessada Sierra

De beelden van deze kunstenaar spreken voor zich, na een eerste expositie in 2019 zijn we er trots op dat we de samenwerking in 2020 kunnen voortzetten met alweer een nieuwe expositie. In 2029 lag de nadruk op de bronzen en keramische beelden van de Spanjaard. In 2020 komt de kunstenaar met bijzondere houten beelden naar Nederland. Een must see!

Het Dagblad van het Noorden ( Eric Bos ) schreef over de vorige expositie die Quesada bij Bonnard had de volgende recensie:http://www.visualia.nl/2019/04/1252-stilstaand-bewegend/

 

 

Kunstwerken op Andere Streken

Neem contact op

Stuur gerust een bericht, we beantwoorden je vraag zo snel mogelijk.

Niet leesbaar? Verander tekst.

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken