nieuwsbrieflogomp3
facebook twitter youtube pinterest

Beelden voor Buiten bij Bonnard

dsc_0515

De lente is in volle gang en daarom eens aandacht voor 'kunst voor buiten'. Verder is de expositie 'Het is hoe je het bekijkt' nog te zien t/m 19 mei. Onderaan in de nieuwsbrief, aandacht hiervoor. Daarnaast was Eric Schutte actief in Nuenen en maakte werk op plaatsen die we kennen van 'Van Gogh', maar dan vanuit het perspectief van Eric Schutte.

In deze nieuwsbrief staan we stil bij onze bijzondere beeldencollectie. Het liefst zouden we willen laten zien hoe mooi alle beelden zijn die we in de galerie hebben. Dat zou een wel erg lange nieuwsbrief worden.

We zoemen daarom in op alle onze beeldhouwers die werk maken wat buiten kan staan, we laten hier van hen één of enkele beelden zien.

Beelden buiten; waar de zon, de schaduw, de regen of juist de schemer steeds weer een bijzonder accent van het (bronzen) beeld laat zien. De jaargetijden zijn uiteraard ook van invloed op hoe een beeld oogt in de buitenlucht. Om praktische redenen houden we het nu even bij hoe het er nu, in de lente, uit zou zien.... .

Door op een afbeelding van de beelden te klikken kunt u alle beelden van de betreffende kunstenaar zien.


Tijdens de expositie "Het is hoe je het bekijkt" hebben we de volledig beschikbare collectie bronzen beelden van Antoinette Briet in de galerie geëxposeerd. Beelden van enkele cm's breed en hoog. Maar ook haar grootste werk van meer dan een meter breed, diep en hoog is nu te zien bij Bonnard.


In de galerie en op onze website tonen we ook doorlopend beelden van Eva Steiner, Frans van Straaten, Wim van der Kant, Pedro Quesada Sierra, Jos de Wit, Hermien Buytendijk, Jaap Deelder, Elysia Verhoeven, Marion Visione, Mieke Heitling, Jan Wils & Romee Kanis

Antoinette Briët

dsc_0515

Eva Steiner

dsc_0284

Andries Velting

Marion Visione

Mieke Heitling

dsc_0614

Frans van Straaten

dsc_0307
dsc_0311

Eva Steiner

Marion Visione

Wim van der Kant

Jan Wils

dsc_0205

Pedro Quesada Sierra

fullsizeoutput_101bf

Romee Kanis

dsc_0615
dsc_0188_master
dsc_0617
dsc_0616
dsc_0618

Agenda & Nieuws

Het is hoe je het bekijkt. Te zien t/m 19 mei 2019

Een filmpje!

schermafdruk-2019-04-17-14.42.08
Chris Dekkers maakte een prachtig filmverslag van onze expositie " Het is hoe je het bekijkt".
De expositie met werk van Martin Koole, Sylvia van Opstall, Bert Brus en beelden van Antoinette Briet is te zien t/m 19 mei 2019, te zien door op de afbeeldingen te klikken.

Eric Schutte aan het werk in Nuenen.

Eind april was kunstenaar Eric Schutte een paar dagen in Nuenen om 'beroemde plekken uit schilderijen en tekeningen van van Gogh' op zijn eigen wijze te schilderen.

Uiteraard maakt Eric Schutte werk voor de expositie 'Kunstenaars van Bonnard laten zich inspireren door van Gogh' in september 2019.

Echter de schilderijen die hij nu in april maakte zullen al te zien en te koop zijn tijdens onze expositie '35 jaar Galerie Bonnard', mocht je al interesse hebben bij het zien van deze afbeeldingen, neem gerust contact op!
ingrid-smulingde-postbode-van-vincent-van-gogh-2019-26-x-325-cm

Kunstenaars van Bonnard laten zich inspireren door Vincent van Gogh

8 september 2019 t/m 13 oktober 2019 Vincent van Gogh leefde en werkte in Nuenen, tegenover galerie Bonnard. In en rond Nuenen zijn de sporen van van Gogh dagelijks te zien, de sporen die de kunstenaar bij kunstenaars na liet zijn van onschatbare waarde. Wij vroegen onze kunstenaars of zij een of twee werken konden maken waarbij de gedachte aan van …

Meer lezen

35 jaar Galerie Bonnard!

35 jaar Galerie Bonnard!

3 Kunstenaars, 3 Werelden

Zondag 7 juli bestaat Galerie Bonnard 35 jaar! Tijd voor een feestje waarbij terugkijken en vooruitkijken. Meer info volgt later, maar noteer deze opening vast in je agenda!

Meer lezen
Elvira Dik, Michiel Schrijver en Marten Huitsing
Opening zondag 13 oktober

Expositie is te zien van 10 oktober t/m 24 november 2019

De drie kunstenaars die samen in deze groep exposeren hebben een totaal andere aanpak, onderwerp en werkwijze. Drie werelden. De wereld van Elvira Dik bestaat vaak uit lekkere dingen, snoep, gebak en dan sterk uitvergroot, haar "macro schilderijen" maken hebberig en hongerig! Naast de zoete inspiratie laat Elvira Dik zich ook graag inspireren door de plantenwereld, ook daar geeft ze …

Meer lezen

Mitzy Renooy 'SOLO'

Opening zondag 1 december 2019
De expositie is te zien van 28 november 2019 t/m 5 januari 2020
12-beach-60x60cm-mitzy-renooy
img_2656

Cornelis le Mair 75 jaar, Een Ode aan het Stilleven.

Cornelis le Mair 75 jaar, Een Ode aan het Stilleven.
Zondag 26 mei 2019 t/m 30 juni 2019 Stilleven Cornelis le Mair 75 jaar Stilleven - expositie ter gelegenheid van de 75e verjaardag van de Eindhovens kunstenaar Cornelus le Mair. We tonen werk van de kunstenaar zelf samen met kunstenaars die zich, op eigen wijze, ook op het genre van het stilleven toegelegd hebben. Cornelis le Mair Adriana van …

Meer lezen
Anna Maria Vargiu

Cursus plein-air schilderen en tekenen.

De cursus vindt plaats van 19 t/m 23 augustus 2019. Maximaal 16 deelnemers, docenten Peter Durieux en Robin d'Arcy Shillcock.

Er is nog slechts 1 plaats beschikbaar!

Cursus plein-air schilderen bij Galerie Bonnard. Wie onze galerie binnenloopt zal altijd zien dat we een grote liefde opbrengen voor het 'plein-air' werk. Tekeningen van Peter Durieux, buiten gemaakt, schilderijen van mensen als José Salvaggio, Joost Doornik, Flip Gaasendam, Eric Schutte, Jos Leurs, Rutger Hiemstra, Ronald Soeliman(schilderij op afbeelding) en behoorlijk wat andere ' buitenschilders' sieren onze wanden. Ook werk …

Meer lezen

img_3902
21973.jpg-de-pier-van-brigneau
Peter Durieux, Pier van Brigneau
img_2312

Werk van 70 kunstenaars te zien in onze collectie

GALERIE BONNARD

07-david-en-rene-nb
Met veel enthousiasme hebben we, de bijna 35 jaar bestaande Galerie Bonnard, op 24 september 2017 op een nieuwe, ruime, locatie geopend.

Midden in Nuenen, op Berg 9.

Galerie voor Modern Realisme.


Maandelijks organiseren we een nieuwe expositie. Groepsexposities maar ook solo-exposities. In onze agenda laten we het volledige programma zien. Naast de ruimte die we vrij maken voor de wisselende exposities tonen we, van alle kunstenaars uit onze collectie, zeer divers werk in onze galerie. Hierdoor is er steeds veel te zien en te beleven. Kom gerust vaak kijken, we vertellen je graag over het werk, de kunstenaars en laten je graag alles wat we in huis hebben zien. Mocht je een specifieke vraag hebben of op zoek zijn naar iets speciaals, we adviseren graag. Dit kan in onze galerie maar we komen ook graag, met werk, bij je thuis kijken wat een passend kunstwerk in je woonomgeving kan zijn. Naast exposities organiseren we lezingen, cursussen en workshops, ook deze vind je op onze agenda.
Modern realisme en figuratieve kunst is steeds in beweging, zo ook ons aanbod.
Kom gerust, zo vaak als je wilt, een kijkje nemen. Je bent van harte welkom!


René Renders en David van der Linden
logo-nb
Berg 9, 5671 CA Nuenen
info@galeriebonnard.com
René Renders: 06-12400861
David van der Linden: 06-13763320
Galerie Bonnard is geopend op:
Donderdag 11 uur - 18 uur
Vrijdag 11 uur - 20 uur
Zaterdag 11 uur - 18 uur
Zondag 11 uur - 18 uur

Buiten openingstijden
7 dagen per week op afspraak
MailPoet