nieuwsbrieflogomp3
facebook twitter youtube pinterest
uitnodiging_agenda20192

UITNODIGING OPENING

"Geïnspireerd"Rein Pol, Victor Muller, Erik Zwaga,

Anne-Rixt Kuik en Bibi Smit


Zondag 20 januari vanaf 14.00 live muziek met

Harpiste en zangeres Inge Frimout

14.30 Officiele opening in aanwezigheid van de kunstenaars,

We nodigen je van harte uit om samen met ons het glas te heffen en samen met ons te genieten van het mooie werk en de heerlijke muziek.

Inge Frimout zal spelen van 14.00-14.30 en van 15.30-16.00

Kunstenaars geïnspireerd,

Hier nog in het atelier van Anne-Rixt Kuik, dit nieuwe werk met een lijst die zij meebracht uit Florence, inmiddels hangt het portret in de galerie op een mooie plek.

Anne-Rixt Kuik zelf over dit werk:

Tijdens mijn werkperiode aan de Florence Academy of Art zag ik de prachtigste tondo's van o.a Michelangelo in beeldschone ornamentele lijsten.
Geïnspireerd hierdoor maakte ik dit schilderij 'Pomona' dat uit vele lagen is opgebouwd. In de verborgen zijstraten van Florence kwam ik de workshop van de vermaarde lijstenmaker Gino Sarti tegen. Deze lijst is 40 jaar oud en uniek vakmanschap. Van zijn dochter mocht ik de allerlaatste en voor haar dierbare lijst overnemen uit zijn nalatenschap nadat ik haar mijn schilderijen had laten zien.
tondoopezel
Hieronder een van de stillevens in de expositie door Erik Zwaga met daarin een cassettebandje. Inspirerend voor de kunstenaar zijn allerlei objecten die een stilleven kunnen vormen. De naam van de saxofonist op het cassettebandje is ook een inspiratiebron voor de kunstenaar. De objecten waarmee de kunstenaar zijn stillevens bouwt zijn prachtig van toon, kleur en vorm. Bijzonder is de verstillende werking van de zeer uiteenlopende werken.
20-erik-zwaga-rites-50x100
Wie het werk van Rein Pol kent weet dat er onderwerpen terugkomen. In zijn atelier zijn de inspiratiebronnen van de kunstenaar overal te zien, ansichten en heel veel kunstboeken. Hierin de schilderijen van Turner maar ook werk van Mathijs Röling, Rembrandt en talloze zeer uiteenlopende andere kunstenaars. In het werk van Rein Pol, naast kunstschilder een begenadigd muzikant, zijn talloze muziekinstrumenten te zien. Het schilderij hieronder afgebeeld heeft de titel ' Watermuziek'. Het zal geen toeval zijn dat ook Vivaldi muziek schreef met deze titel. Rein Pol geeft zijn inspiratiebronnen graag prijs!
rein-pol-watermusic-
Victor Muller laat ons bijna zijn schilderijen inlopen, groots en meeslepend is het werk met recht te noemen. Landschappen en stillevens die de oude tijden doen herleven, of toch niet? Geïnspireerd op oude Italiaanse taferelen en landschappen is het werk zeker, echter de combinaties met de stillevens die deze kunstenaar weet te leggen zijn bijzonder spannend en boeiend om te bekijken. Werk tot 2 meter hoog en breed laat zich op een afbeelding van enkele cm's niet ontleden. Het bekijken, ervoor staan en betoverd raken doe je beter in de galerie!

3
Bibi Smit is een glaskunstenaar, niets is zo licht als de vuurbal waaruit al haar kunstwerken komen. Zij is een van de weinigen die glasvormen aan de blaaspijp maakt, een oud ambachtelijk productie proces. Aan de kunstacademie in Farnham, GBR, ontwikkelde zij de techniek die zij gebruikt om haar objecten te maken. Onlangs exposeerde Bibi Smit in Milaan, nu is haar nieuwe werk te zien in Nuenen. Bijzondere objecten voor dagelijks gebruik of objecten als kunstwerk bij jou in huis. Op de afbeelding is een deel van een zeer bijzondere kroonluchter te zien waarbij de zwaluwen allemaal los geblazen glasdelen zijn.
bibismit2018f-klein_orig

Opening

Zondag 20 januari vanaf 14.00 live muziek

Harpiste en zangeres Inge Frimout

img_0059-2-2000x1200
Inge Frimout-Hei studeerde aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag bij Edward Witsenburg. Zij geeft concerten met harp en zang en is met haar electrische harpen regelmatig te gast op festivals. Met Mariël van den Bos, eerste fluitiste van het Metropole Orkest, vormt zij het duo Sphinx. Zij spelen werken van componisten als Debussy, Fauré en Ibert, maar ook van Gershwin en Jobim. Zij treedt op met de meesterviolist Ernö Olah, samen met het Malando Tango-orkest gingen zij tweemaal op tournee naar China. Diverse malen tradt Inge op voor de Koninklijke families van Nederland en België.

Bij Galerie Bonnard treedt Inge Frimout solo op met haar akoestische harp. Ze zingt terwijl zij zichzelf begeleidt.

Nieuwe cursus door Mitzy Renooy

Deze cursus is volgeboekt, heb je interesse? We kunnen je op de reservelijst plaatsen. Bij een nieuwe cursus krijg je voordat we het bekend maken al bericht over de cursus.

De cursus vindt plaats van maandag 1 april t/m vrijdag 5 april 2019 Maximaal 12 deelnemers, er zijn nog slechts enkele plekken!

Duidelijke keuzes maken, sterkere composities maken, kleuren sterker leren gebruiken, werken met een levend model, studies maken van diverse onderwerpen. Uiteindelijk een schilderij maken naar eigen keuze met het geleerde. Aan het einde van de week heb je een scala aan nieuwe academische oefeningen bijgeleerd die je werk …

Meer lezen
Cursus 'De belangrijkste fenomenen bij het maken van een schilderij' door Mitzy Renooy

Nieuwe cursus plein-air schilderen en tekenen.

De cursus vindt plaats van 19 t/m 23 augustus 2019. Maximaal 16 deelnemers, docenten Peter Durieux en Robin d'Arcy Shillcock

Cursus plein-air schilderen bij Galerie Bonnard. Wie onze galerie binnenloopt zal altijd zien dat we een grote liefde opbrengen voor het 'plein-air' werk. Tekeningen van Peter Durieux, buiten gemaakt, schilderijen van mensen als José Salvaggio, Joost Doornik, Flip Gaasendam, Eric Schutte, Jos Leurs, Rutger Hiemstra, Ronald Soeliman(schilderij op afbeelding) en behoorlijk wat andere ' buitenschilders' sieren onze wanden. Ook werk …

Meer lezen

img_4217

Werk van 60 kunstenaars te zien in onze collectie

GALERIE BONNARD

07-david-en-rene-nb
Met veel enthousiasme hebben we, de bijna 35 jaar bestaande Galerie Bonnard, op 24 september 2017 op een nieuwe, ruime, locatie geopend.

Midden in Nuenen, op Berg 9.

Galerie voor Modern Realisme.


Maandelijks organiseren we een nieuwe expositie. Groepsexposities maar ook solo-exposities. In onze agenda laten we het volledige programma zien. Naast de ruimte die we vrij maken voor de wisselende exposities tonen we, van alle kunstenaars uit onze collectie, zeer divers werk in onze galerie. Hierdoor is er steeds veel te zien en te beleven. Kom gerust vaak kijken, we vertellen je graag over het werk, de kunstenaars en laten je graag alles wat we in huis hebben zien. Mocht je een specifieke vraag hebben of op zoek zijn naar iets speciaals, we adviseren graag. Dit kan in onze galerie maar we komen ook graag, met werk, bij je thuis kijken wat een passend kunstwerk in je woonomgeving kan zijn. Naast exposities organiseren we lezingen, cursussen en workshops, ook deze vind je op onze agenda.
Modern realisme en figuratieve kunst is steeds in beweging, zo ook ons aanbod.
Kom gerust, zo vaak als je wilt, een kijkje nemen. Je bent van harte welkom!


René Renders en David van der Linden
logo-nb
Berg 9, 5671 CA Nuenen
info@galeriebonnard.com
René Renders: 06-12400861
David van der Linden: 06-13763320
Galerie Bonnard is geopend op:
Donderdag 11 uur - 18 uur
Vrijdag 11 uur - 20 uur
Zaterdag 11 uur - 18 uur
Zondag 11 uur - 18 uur

Buiten openingstijden
7 dagen per week op afspraak
MailPoet