nieuwsbrieflogomp3
facebook twitter youtube pinterest

'Septemberlicht'

t/m zondag 30 sep 2018

Schilderijen en tekeningen van

Klaas Werumeus Buning en René Jansen

Bronzen beelden van

Frans van Straaten

René Jansen

Schildertafel
Schildertafel

René Jansen

Jessica in binnenvallend zonlicht
Jessica in binnenvallend zonlicht

Frans van Straaten

Pride, brons
Pride (klein)

Klaas Werumeus Buning

Kampioensdans
Kampioensdans

Nieuw bij Galerie Bonnard

David Christiaan

David Christiaan
Vanaf 20 September 2018, een jaar na onze opening,  presenteren we kunstenaar David Christiaan. Ondanks zijn jonge jaren, een kunstenaar die ook internationaal al een woordje meespreekt. Met zijn 31 jaar is David Christiaan, dan ook met recht een jong en aanstormend talent te noemen. Als liefhebbers van kunst volgens we hem inmiddels enkele  jaren. Zijn bijzondere opvatting in de kunst  …

Meer lezen

David Christiaan

The magic of attention
100 x 100 cm
Staal, de tekening is in het staal gegraveerd.
The magic of attention

David Christiaan

Curiosity; the fuel of intelligence
50 x 50 cm
Olieverf op paneel
Curiosity; the fuel of intelligence

David Christiaan

bij Galerie Bonnard


De kunstwereld is doorlopend in beweging, ook binnen het 'Modern Realisme' gebeurt er veel moois.
Hierdoor zijn we als galerie steeds bezig dit in onze collectie en expositie-kalender te laten zien. Om iedere 6 weken een nieuwe expositie te kunnen laten zien met steeds, interessant en goed, werk kijken we nationaal en internationaal naar bekende en minder bekende kunstenaars om hen toe te kunnen voegen aan onze al bijzondere groep. We hebben voor de komende periode weer een aantal nieuwe namen en prachtige talenten die we kunnen toevoegen aan onze collectie. De kunstenaars die we vertegenwoordigen zijn steeds te zien op de website en in de galerie. Daarnaast organiseren we met hen in de toekomst weer nieuwe en interessante exposities waar de kunstenaars nieuw werk tonen wat speciaal voor een dergelijke expositie is gemaakt.
Als galerie zien we het als een uitdaging datgene te tonen wat het Modern Realisme aan top-kwaliteit te bieden heeft. De verhalen die verteld worden door onze kunstenaars zijn nieuw, 'eigen' en voegen iets toe. Afgelopen weken presenteerden we al Frans van Straaten, Gerard Schriemer en Bert Brus.

Deze keer vragen we graag de aandacht voor het bijzondere werk van David Christiaan.

Zijn werk is alleen te zien bij Galerie Bonnard, we hebben samen met deze jonge Groningse kunstenaar nog interessante projecten op stapel staan. Vanaf deze week is zijn werk, olieverf op paneel en gravures in staal, in de galerie te zien.
davidexpo-24

Nieuw werk van Eric Schutte!


Eric Schutte zal op 7 oktober (14.30) de expositie van zijn 'leermeester' Mario ter Braak openen. Eric Schutte is bij Galerie Bonnard geen onbekende. Zijn eerste expositie was een groot succes, daarnaast organiseerden we een bomvolle lezing, en waren zijn demonstraties in portretschilderen en plein-air schilderen populair ontvangen, uit heel NL kwamen mensen speciaal naar de kunstenaar kijken en luisteren. We zijn erg blij dat we nieuw werk van de kunstenaar kunnen laten zien. Recent haalden we het werk bij hem op. Voor de toekomst hebben we weer enkele leuke projecten gepland, dichterbij maar ook al vast voor de verre toekomst. Kortom.. we gaan nog mooie en verrassende dingen beleven met deze kunstenaar. Zijn nieuwe werk is fris en vaak ook kleurijk te noemen. Met de romantische titel 'Liggen in het gras' vier bijzondere werken en daarnaast een serie 'en plein air' werken die, zoals de kunstenaar zelf omschrijft, het moment dat de Schutte 'er was' vastleggen. Daarnaast maakte Eric ook weer een aantal dieren uit afvalplastic.
Het nieuwe werk van Eric Schutte hangt met de opening van de expositie van Mario ter Braak in onze stock expositie en is vanaf nu op de website te zien.

UITNODIGING OPENING

zondag 7 oktober vanaf 14.00

goede-foto-bij-venster

'VENSTER'

solo-expositie

Mario ter Braak

Opening door kunstenaar

Eric Schutte

muziek van Mike en Noor Roelofs

zondag 7 oktober

De solo-expositie van Mario ter Braak belooft een bijzondere expositie te worden. De opening wordt gedaan door zijn oud-leerling en kunstenaar bij galerie Bonnard, Eric Schutte. Dit zal zijn om 14.30. Vanaf 14.00 uur is er live muziek van niemand minder dan Mike Roelofs, pianist bij oa Gerard van Maasakkers. De jazz pianist treedt ook in andere combinaties op. Meteen na de opening door Eric Schutte zal ook zijn vrouw Noor een voordracht doen op de muziek van Mike Roelofs. Dit optreden is speciaal voor de opening van deze solo-expositie van Mario ter Braak geschreven.

Mario ter Braak

De eerste keer dat we het werk zagen van Mario Ter Braak was tijdens de overzichtstentoonstelling die museum 'De Buitenplaats' aan deze vermaarde kunstenaar besteedde. We waren erg onder de indruk van zijn werk. De sfeer, de verhalende werking van alles wat we te zien kregen. Een omgeving die anders was dan alle andere plekken die we ooit gezien hadden. …

Meer lezen

Eric Schutte

Liggen in het gras I
Liggen in het gras I
uitnodiging_venster

Een greep uit de collectie

Eric Schutte

Brug
Brug

Eric Schutte

Villa
Villa

Gerard Schriemer

Full Moon in the Bathroom
Full Moon in the Bathroom

Frans van Straaten

Gorilla
Gorilla (klein)

Pieter Pander

Koe bij voerautomaat
Koe bij voerautomaat

Bert Brus

Fier
Fier

Frans van Straaten

Ram
Ram

Siemen Dijkstra

Davidsplassen, houtsnede
Davidsplassen
07-david-en-rene-nb
Met veel enthousiasme hebben we, de al 34 jaar bestaande Galerie Bonnard, op 24 september 2017 op een nieuwe, ruime, locatie geopend.

Midden in Nuenen, op Berg 9.

Galerie voor Modern Realisme.


Maandelijks organiseren we een nieuwe expositie. Groepsexposities maar ook solo-exposities. In onze agenda laten we het volledige programma zien. Naast de ruimte die we vrij maken voor de wisselende exposities tonen we, van alle kunstenaars uit onze collectie, zeer divers werk in onze galerie. Hierdoor is er steeds veel te zien en te beleven. Kom gerust vaak kijken, we vertellen je graag over het werk, de kunstenaars en laten je graag alles wat we in huis hebben zien. Mocht je een specifieke vraag hebben of op zoek zijn naar iets speciaals, we adviseren graag. Dit kan in onze galerie maar we komen ook graag, met werk, bij je thuis kijken wat een passend kunstwerk in je woonomgeving kan zijn. Naast exposities organiseren we lezingen, cursussen en workshops, ook deze vind je op onze agenda.
Modern realisme en figuratieve kunst is steeds in beweging, zo ook ons aanbod.
Kom gerust, zo vaak als je wilt, een kijkje nemen. Je bent van harte welkom!


René Renders en David van der Linden
logo-nb
Berg 9, 5671 CA Nuenen
info@galeriebonnard.com
René Renders: 06-12400861
David van der Linden: 06-13763320
Galerie Bonnard is geopend op:
Donderdag 11 uur - 18 uur
Vrijdag 11 uur - 20 uur
Zaterdag 11 uur - 18 uur
Zondag 11 uur - 18 uur

Buiten openingstijden
7 dagen per week op afspraak
MailPoet