nieuwsbrieflogomp3
facebook twitter youtube pinterest

'Septemberlicht'

30 aug t/m 30 sep 2018

Schilderijen en tekeningen van

Klaas Werumeus Buning en René Jansen

Bronzen beelden van

Frans van Straaten

Frans van Straaten

Wild horse V
30 cm hoog
brons
Wild horse V

Rene Jansen

Schildertafel
80 x 120 cm
olieverf

Schildertafel

Klaas Werumeus Buning

Onderwal
200 x 100 cm
olieverf


Klaas Werumeus Buning Galerie Bonnard

AGENDA - NIEUWS

- lezing
- uitnodiging nieuwe expositie
- Nieuwe kunstenaars bij Galerie Bonnard!

Lezing: 15 fenomenen in een kunstwerk bij de expositie:

'Septemberlicht'

c4990244-25b8-479f-b4ec-296224ada5ce
Er zijn 15 losse fenomenen te onderscheiden die samen een kunstwerk bouwen. Welke zijn het,hoe herkennen we ze, en hoe werken ze samen?

Woensdagavond 19 september 19.30-21.00

NOG ENKELE PLAATSEN BESCHIKBAAR, VOORAF AANMELDEN!

De kunstwerken uit de expositie : 'Septemberlicht' met schilderijen van Klaas Werumeus Buning en Rene Jansen met beelden van Frans van Straaten zijn het onderwerp van de lezing. Naar kunst kijken is een hele kunst; het maken daarvan nog meer! Volgens kunstenaar Sam …

Meer lezen

Nieuwe Kunstenaars

bij Galerie Bonnard


De kunstwereld is doorlopend in beweging, ook binnen het 'Modern Realisme' gebeurt er veel moois.
Hierdoor zijn we als galerie steeds bezig dit in onze collectie en expositie-kalender te laten zien. Om iedere 6 weken een nieuwe expositie te kunnen laten zien met steeds interessant en goed werk kijken we nationaal en internationaal naar bekende en minder bekende kunstenaars om hen toe te kunnen voegen aan onze al bijzondere groep. We hebben voor de komende periode weer een aantal nieuwe namen en prachtige talenten die we kunnen toevoegen aan onze collectie. De kunstenaars die we vertegenwoordigen zijn steeds te zien op de website en in de galerie. Daarnaast organiseren we met hen in de toekomst weer nieuwe en interessante exposities waar de kunstenaars nieuw werk tonen wat speciaal voor een dergelijke expositie is gemaakt.
Als galerie zien we het als een uitdaging datgene te tonen wat het Modern Realisme aan top-kwaliteit te bieden heeft. De verhalen die verteld worden door onze kunstenaars zijn nieuw, 'eigen' en voegen iets toe.

Deze keer vragen we graag de aandacht voor het bijzondere werk van Gerard Schriemer.

Deze kunstenaar zal bij veel mensen al een bekende naam zijn. Wij zijn er trots op dat we deze kunstenaar vanaf dit moment exclusief in Nederland vertegenwoordigen.

Gerard Schriemer

Dierenepos
32,5 x 59,5 cm
Olieverf op paneel
Dierenepos

UITNODIGING OPENING

zondag 7 oktober vanaf 14.00

goede-foto-bij-venster

'VENSTER'

solo-expositie

Mario ter Braak

Opening door kunstenaar

Eric Schutte

muziek van Mike en Noor Roelofs

zondag 7 oktober

De solo-expositie van Mario ter Braak belooft een bijzondere expositie te worden. De opening wordt gedaan door zijn oud-leerling en kunstenaar bij galerie Bonnard, Eric Schutte. Dit zal zijn om 14.30. Vanaf 14.00 uur is er live muziek van niemand minder dan Mike Roelofs, pianist bij oa Gerard van Maasakkers. De jazz pianist treedt ook in andere combinaties op. Meteen na de opening door Eric Schutte zal ook zijn vrouw Noor een voordracht doen op de muziek van Mike Roelofs. Dit optreden is speciaal voor de opening van deze solo-expositie van Mario ter Braak geschreven.
uitnodiging_venster
Mario ter Braak

De eerste keer dat we het werk zagen van Mario Ter Braak was tijdens de overzichtstentoonstelling die museum 'De Buitenplaats' aan deze vermaarde kunstenaar besteedde. We waren erg onder de indruk van zijn werk. De sfeer, de verhalende werking van alles wat we te zien kregen. Een omgeving die anders was dan alle andere plekken die we ooit gezien hadden. …

Meer lezen

Bert Brus

Bert Brus
Bert Brus is nieuw bij Galerie Bonnard, vanaf september 2018 vertegenwoordigen we zijn schilderijen in onze galerie. Ruim een jaar geleden gingen we naar het oosten van het land. Daar maakten we kennis met de kunstenaar, zijn werk en werkwijze. Bij die kennismaking krijgen we een rondleiding door het atelier. Dit is ingedeeld in een 'ontwerp hoek' en een 'schilderhoek'. De …

Meer lezen

Gerard Schriemer

confetti-and-balloons
De schilderijen van kunstenaar Gerard Schriemer vragen om meerdere redenen om je aandacht. De fijne techniek, de onderwerpen en de wijze waarop de onderwerpen in het schilderij een rol spelen zijn enkelen daarvan. Een fijnschilder die er kiest ervoor zijn onderwerpen verhalend weer te geven. Minutieus worden zijn schilderijen laag over laag opgebouwd in opvallend heldere kleuren. Tijdens een bezoek …

Meer lezen

Een greep uit de collectie

Gineke Zikken

Flat 1
70 x 90 cm
olieverf
Flat I

Frans van Straaten

Paraderen
Hoogte 58 cm
brons
377paraderen

Klaas Werumeus Buning

Grasje
50 x 40 cm
olieverf
klaas werumeus buning galerie bonnard

René Jansen

Against the wind
40 x 50 cm
olieverf
1721-against-the-wind-40x50
07-david-en-rene-nb
Met veel enthousiasme hebben we, de al 34 jaar bestaande Galerie Bonnard, op 24 september 2017 op een nieuwe, ruime, locatie geopend.

Midden in Nuenen, op Berg 9.

Galerie voor Modern Realisme.


Maandelijks organiseren we een nieuwe expositie. Groepsexposities maar ook solo-exposities. In onze agenda laten we het volledige programma zien. Naast de ruimte die we vrij maken voor de wisselende exposities tonen we, van alle kunstenaars uit onze collectie, zeer divers werk in onze galerie. Hierdoor is er steeds veel te zien en te beleven. Kom gerust vaak kijken, we vertellen je graag over het werk, de kunstenaars en laten je graag alles wat we in huis hebben zien. Mocht je een specifieke vraag hebben of op zoek zijn naar iets speciaals, we adviseren graag. Dit kan in onze galerie maar we komen ook graag, met werk, bij je thuis kijken wat een passend kunstwerk in je woonomgeving kan zijn. Naast exposities organiseren we lezingen, cursussen en workshops, ook deze vind je op onze agenda.
Modern realisme en figuratieve kunst is steeds in beweging, zo ook ons aanbod.
Kom gerust, zo vaak als je wilt, een kijkje nemen. Je bent van harte welkom!


René Renders en David van der Linden
logo-nb
Berg 9, 5671 CA Nuenen
info@galeriebonnard.com
René Renders: 06-12400861
David van der Linden: 06-13763320
Galerie Bonnard is geopend op:
Donderdag 11 uur - 18 uur
Vrijdag 11 uur - 20 uur
Zaterdag 11 uur - 18 uur
Zondag 11 uur - 18 uur

Buiten openingstijden
7 dagen per week op afspraak
MailPoet