nieuwsbrieflogomp3
facebook twitter youtube pinterest

Laatste weekend VENSTER ( t/m zondag 4 november )


De galerie is op donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag van 11-18 uur geopend.
M.u.v. vrijdagavond; dan zijn we geopend tot 20.00

AQUA

Mario Ter Braak

AQUA
135 x 300 cm

olieverf op linnen

img_5657

Agenda/ nieuws

kunstenaar4nov2018-1200x900px-2-2

Kunstenaars van Bonnard 'tussen het groen'.

Op zondag 4 november nemen we weer deel aan 'Kunstenaars tussen het groen'. Deze keer met beeldhouwers. De afgelopen keer was Eric Schutte degene die een demonstratie verzorgde en een prachtig portret maakte. Nu hebben we een aantal van onze beeldhouwers bereid gevonden om te demonstreren hoe zij aan hun beelden werken.
Mieke Heitling zal haar 'hakken' demonstreren, terwijl Antoinette Briet demonstreert hoe haar bronzen beelden tot stand komen. Daarnaast zijn er beelden van andere kunstenaars te zien. Het programma hiervan in onze volgende nieuwsbrief!

image001

Cursus door Mitzy Renooy bij galerie Bonnard was een groot succes!

Enkele afbeeldingen van de cursus die we organiseerden met Mitzy Renooy. De cursus was binnen twee weken helemaal volgeboekt. De deelnemers waren erg enthousiast over de lessen van Mitzy. Kijken vanuit vlakken en keuzes maken was het devies van de hele week. Intensief, leerzaam en goed verzorgd was de reactie van de deelnemers.

Binnenkort komen de nieuwe cursussen online!

img_6281
lentegiaffen-groot-h-45-cm

Antoinette Briet

Giraffen
50 x 60 x50 cm
brons

mieke-heitling-de-nieuwe-wereld

Mieke Heitling

'Wondering'
populierenhout

img_6241

Mitzy legt uit over haar eigen werk en keuzes bij de start van de cursus in de galerie. ( meteen gaf ze een preview van haar nieuwe werk.. . De rest van de week waren we aan het werk in de prachtige ruimte van Atelier Nuenen. Hun gastvrijheid was bijzonder en vriendelijk. Namens Mitzy, de deelnemers en onszelf; dankjewel!

img_6289

Zaterdag 3 november Try out LeJazz

LeJazz speelt 3 november, zaterdagmiddag vanaf 15.00 bij Galerie Bonnard. Lisette Elbers (saxofoons en zang) en Bas Cooijmans (contrabas) werkten de afgelopen periode aan een nieuw programma. Om te kijken hoe het klinkt (er worden nieuwe dingen uitgeprobeerd) speelt 'onze huisband' ;-), op zaterdagmiddag 3 november vanaf 15.00 uur in de galerie. Je bent van harte welkom om even binnen te lopen …
1619-billie
René Jansen, Billie

"Huid"

Opening met Jazztrio olv Karin van Kooten op viool

zondag 11 november 2018

Pieter Pander, Jantien de Boer, Mitzy Renooy en Rineke Engwerda.

Beelden van Mieke Heitling.

(Het werk van de expositie is vanaf donderdag 8 november in de galerie en op de website te zien)
jantiendeboer_emeraldwaters_2018_oil_120x120cm_we

Jantien de Boer

"Huid"

De huid van schilderijen en beelden als onderwerp van een expositie. De 5 kunstenaars die we samenbrachten hebben een schilderstijl waarbij de huid van hun werk een belangrijke rol heeft.

Opening zondag 11 november 2018 t/m 9 december, het werk is in de galerie en op de website te zien vanaf donderdag 8 november.

Muzikale opening door Jazz-trio met Harald Haverkorn op piano, Karin van Kooten op viool en Henk Haverhoek op contrabas is op zondag 11 november vanaf 14.00. De opening van de expositie vindt plaats om 14.30

Met dit trio hebben we musici die speelden met Chet Baker, het Rosenberg-trio, Toots Tielemans, Dexter Gordon (!!), en veel, heel veel andere grootheden. Nu bij Galerie Bonnard!

In de expositie nieuwe schilderijen van Pieter Pander, Jantien de Boer, Mitzy Renooy en Rineke Engwerda. Beelden van Mieke Heitling. Deze kunstenaars zijn er meester in om de huid van hun schilderijen en beelden mee te laten werken in de beleving van het kunstwerk. …

Meer lezen
uitnodiging_11nov2018
ice-skating-2-60x60cm-mitzy-renooy

Mitzy Renooy

9e0250bd-a85a-4751-a090-c989192657a3

Rineke Engwerda

17326

Pieter Pander

Op bezoek bij Grietje Postma

Op bezoek bij Grietje Postma
Een kunstenaar opzoeken is ' een andere wereld betreden'. Eind september reden we naar Friesland om bij Grietje Postma langs te gaan. Grafiek is in onze collectie een belangrijke peiler. Het werk van Grietje Postma, Siemen Dijkstra, Charles Donker en Wendelien Schönfeld is doorlopend in onze stock-expositie te zien. In het atelier van de kunstenares maakten we wat foto's die wellicht een …

Meer lezen

(Om al het werk van Grietje Postma te zien; klik hier of op een va de afbeeldingen van haar werk)
Staartmees

Jaap Deelder

Staartmees

Duinkam

Ronald Soeliman


Duinkam
Olieverf op paneel
Cheetah

Antoinette Briet

Cheetah
brons
07-david-en-rene-nb
Met veel enthousiasme hebben we, de bijna 35 jaar bestaande Galerie Bonnard, op 24 september 2017 op een nieuwe, ruime, locatie geopend.

Midden in Nuenen, op Berg 9.

Galerie voor Modern Realisme.


Maandelijks organiseren we een nieuwe expositie. Groepsexposities maar ook solo-exposities. In onze agenda laten we het volledige programma zien. Naast de ruimte die we vrij maken voor de wisselende exposities tonen we, van alle kunstenaars uit onze collectie, zeer divers werk in onze galerie. Hierdoor is er steeds veel te zien en te beleven. Kom gerust vaak kijken, we vertellen je graag over het werk, de kunstenaars en laten je graag alles wat we in huis hebben zien. Mocht je een specifieke vraag hebben of op zoek zijn naar iets speciaals, we adviseren graag. Dit kan in onze galerie maar we komen ook graag, met werk, bij je thuis kijken wat een passend kunstwerk in je woonomgeving kan zijn. Naast exposities organiseren we lezingen, cursussen en workshops, ook deze vind je op onze agenda.
Modern realisme en figuratieve kunst is steeds in beweging, zo ook ons aanbod.
Kom gerust, zo vaak als je wilt, een kijkje nemen. Je bent van harte welkom!


René Renders en David van der Linden
logo-nb
Berg 9, 5671 CA Nuenen
info@galeriebonnard.com
René Renders: 06-12400861
David van der Linden: 06-13763320
Galerie Bonnard is geopend op:
Donderdag 11 uur - 18 uur
Vrijdag 11 uur - 20 uur
Zaterdag 11 uur - 18 uur
Zondag 11 uur - 18 uur

Buiten openingstijden
7 dagen per week op afspraak
MailPoet