nieuwsbrieflogomp3
facebook twitter youtube pinterest

Laatste week:

'Zuidelijk licht'

Schilderijen en beelden van

Adolfo Ramón, Edwin Aafjes en Eva Steiner

t/m 27 mei 2018

Adolfo Ramon

x24.-doek-op-de-grond

Eva Steiner

img_2776

Edwin Aafjes

Edwin Aafjes

Nieuws:

  • Lijstenmakerij bij Galerie Bonnard!
  • Restaurateur schilderijen en restaurateur papier.
  • Kunstkoopregeling.
  • Lezing Siemen Dijkstra verplaatst naar 27 juni 2018; nog enkele plekken vrij vanwege de verschuiving.
  • NIEUW: 'Glaskunst' van Bibi Smit.
  • NIEUW: Schilderijen van Jantien de Boer.
  • Nieuw werk van Anne-Rixt Kuik.

Kunstkoopregeling bij Bonnard!

Vanaf dit moment is het mogelijk schilderijen en beelden te kopen met een afbetalingsregeling. Het schilderij of beeld is al in je bezit, ook al kun je nog niet het hele bedrag ineens voldoen. Informeer vrijblijvend naar de (renteloze!) mogelijkheden van onze betalingsregeling.

Ambachtelijke lijstenmaker en restauraties bij Galerie Bonnard

Vanaf dit moment bieden wij in onze galerie ook lijsten, van uiterst traditioneel tot hypermodern aan. In de galerie kunnen we een ruime hoeveelheid van soorten lijsten tonen. (zie afbeeldingen) De lijsten worden in de werkplaats van onze lijstenmaker om het schilderij gemaakt. Daarnaast zorgen we voor passe-partouts en hebben we ook lijsten voor papierwerk. Graag tonen we het verschil tussen bijvoorbeeld museumglas en normaal glas voor een ets of houtsnede. Onze lijstenmaker, Frans van de Heuvel, is aangesloten bij "ART&FRAME" de branchevereniging van lijstenmakers. Alles kunnen we inlijsten en voor iedere smaak hebben we een ruime keuze. We laten de mogelijkheden graag aan u zien en adviseren graag! Het schilderij dat u bij ons brengt om in te lijsten kunt u na circa een week weer bij ons ophalen.
img_2466

Nieuw werk van Anne-Rixt Kuik

frangipanii
NIEUW werk van Anne-Rixt Kuik!

Deze week kwam Anne-Rixt Kuik voor het eerst sinds haar studiereis naar Australië weer in Nuenen, in de galerie. Met.... Nieuw werk! Tijdens haar verblijf in Australië verkochten we vrijwel al haar werk. Mensen die de galerie bezochten in deze periode hebben allemaal wel even gekeken naar het opvallende werk. Klassiek op het eerste gezicht en op het …

Meer lezen

Nieuw bij galerie Bonnard: kunstschilder Jantien de Boer

Jantien de Boer
Van Jantien de Boer hebben we vanaf deze week werk in onze stock-expositie. Van 9 november t/m 9 december 2018 neemt de kunstenares met nieuw werk deel aan de expositie 'Huid', samen met Pieter Pander, Mitzy Renooy, Rineke Engwerda en Mieke Heitling. De muzikale opening is op zondag 11 november, in aanwezigheid van de kunstenaars. Jantien de …

Meer lezen
Optreden LeJazz bij opening ' Verhalen in kleur'
dsc_1003
Op verzoek! LeJazz met Lisette Elbers op saxofoon en zang en Bas Cooijmans op Contrabas (was bassist bij ondermeer Chet Baker en Toots Tielemans) speelde al enkele keren meer bij Galerie Bonnard. Dat was erg goed bevallen. Kunstenaars, publiek en ook wijzelf waren erg blij met het optreden. Daarom komt het duo terug met hun vertalingen van de Jazz uit het American Songbook.
Je bent van harte uitgenodigd.
Het duo speelt van 14-14.30, van 15.30-16.00. In de loop van de middag zullen de musici nog een derde set spelen.
Gineke Zikken, Marokko, 40 x 80 cm
gineke-zikken-marokko-40-x-80-2017

Filmpje expositie ' Zuidelijk licht'

schermafbeelding-2018-05-24-om-09.23.30
Onze openingen en exposities zijn steeds weer een feestje, en steeds weer anders dan wat we eerder lieten zien!. Een impressie met de muziek van Erik Verhoef, de Flamenco gitarist die tijdens de opening solo speelde. Het was een bijzondere opening, het toeval wilde dat de zoon van Adolfo Ramon, ook Flamenco gitarist samen met Erik Verhoef studeerde aan het conservatorium in Rotterdam. Een mooie ontmoeting tijdens het optreden in onze galerie! Klik op onderstaande link om het filmpje te zien!

Filmpje ZUIDELIJK LICHT, muziek Erik Verhoef

Nieuw: glaskunst van Bibi Smit bij galerie Bonnard!

zachte-vorm-7 bibi smit galerie bonnard
Bibi Smit is nog maar net terug uit Milaan waar ze zichzelf voor de derde keer presenteerde in het Nederlands paviljoen met haar expositie “Glass is in the Air”. Een presentatie waarbij ze met een zinnenprikkelende glaswerk een explosie van licht en beweging creëert, maar tegelijkertijd een adembenemende verstilling teweeg brengt. Bibi …

Meer lezen

Woensdag 27 juni

Lezing door Siemen Dijkstra.

1_web.f_
Woensdagavond 27 juni van 19.30-21.00

Entree gratis; aanmelden via info@galeriebonnard.com

Kunstenaar Siemen Dijkstra neemt deel aan de groepsexpositie ' Verhalen in kleur'. Deze openen we op 3 juni. Woensdag 27 juni vertelt de kunstenaar alles over zijn werk, techniek en inspiratie.

Restauraties

Naast lijsten dragen we ook zorg voor restauraties van schilderijen en werk op papier. Bij vervuild of beschadigd werk kunnen onze specialisten het werk beoordelen en een indicatie maken van wat er nodig is om het werk weer in een goede staat te krijgen. Onze specialisten, Jos van Extel en Annemarie van Alebeek, zijn gerenomeerd en werken samen met talloze musea en verzamelaars.

Werkwijze:
U brengt het werk naar de galerie, we bekijken de schade en u noemt uw wensen mbt het werk. We maken samen een eerste inschatting van de werkzaamheden. Wij gaan in overleg met onze restaurateurs. We bellen u voor een prijsopgave en de mogelijkheden. Een restauratie neemt afhankelijk van de schade 1-12 weken tijd in beslag.
img_1589-2
flyer_2openingexposities_galeriebonnard_hr

GALERIE BONNARD

07-david-en-rene-nb
Met veel enthousiasme hebben we, de al 34 jaar bestaande Galerie Bonnard, op 24 september 2017 op een nieuwe, ruime, locatie geopend.

Midden in Nuenen, op Berg 9.

Galerie voor Modern Realisme.


Maandelijks organiseren we een nieuwe expositie. Groepsexposities maar ook solo-exposities. In onze agenda laten we het volledige programma zien. Naast de ruimte die we vrij maken voor de wisselende exposities tonen we, van alle kunstenaars uit onze collectie, zeer divers werk in onze galerie. Hierdoor is er steeds veel te zien en te beleven. Kom gerust vaak kijken, we vertellen je graag over het werk, de kunstenaars en laten je graag alles wat we in huis hebben zien. Mocht je een specifieke vraag hebben of op zoek zijn naar iets speciaals, we adviseren graag. Dit kan in onze galerie maar we komen ook graag, met werk, bij je thuis kijken wat een passend kunstwerk in je woonomgeving kan zijn. Naast exposities organiseren we lezingen, cursussen en workshops, ook deze vind je op onze agenda.
Modern realisme en figuratieve kunst is steeds in beweging, zo ook ons aanbod.
Kom gerust, zo vaak als je wilt, een kijkje nemen. Je bent van harte welkom!


René Renders en David van der Linden
logo-nb
Berg 9, 5671 CA Nuenen
info@galeriebonnard.com
René Renders: 06-12400861
David van der Linden: 06-13763320
Galerie Bonnard is geopend op:
Donderdag 11 uur - 18 uur
Vrijdag 11 uur - 20 uur
Zaterdag 11 uur - 18 uur
Zondag 11 uur - 18 uur

Buiten openingstijden
7 dagen per week op afspraak
MailPoet