nieuwsbrieflogomp3
facebook twitter youtube pinterest

Veel nieuws bij Galerie Bonnard!

dsc_0442

Openingstijden donderdag t/m zondag van 11.00-18.00 en vrijdag van 11.00- 20.00

LET OP!

Wij zijn ook op eerste en tweede Pinksterdag van 11-18 uur geopend!

img_1542

'Zuidelijk licht'

Schilderijen en beelden van

Adolfo Ramón, Edwin Aafjes en Eva Steinert/m 27 mei 2018

Adolfo Ramón

w08.-het-blauwe-kamerscherm
zb03.-zonder-titel

Edwin Aafjes

Smidse

Smidse

Eva Steiner

Stilleven in groen

dsc_5237

Helena

Helena
Het beeld Helena is van brons gemaakt.

Perche

Perche
Dit beeld is gemaakt van Terracotta. Dit is hierdoor het enige exemplaar.

Nieuws:

  • Lijstenmakerij bij Galerie Bonnard!
  • Restaurateur schilderijen en restaurateur papier.
  • Kunstkoopregeling.
  • Lezing Siemen Dijkstra verplaatst naar 28 juni 2018; nog enkele plekken vrij.
  • NIEUW: 'Glaskunst' van Bibi Smit.
  • NIEUW: Schilderijen van Jantien de Boer.
  • Nieuw werk van Anne-Rixt Kuik.
  • Nog 1 plaats vrij voor cursus Peter Durieux en Robin d'Arcy Shillcock van 20 t/m 24 augustus 2018
img_2505

Ambachtelijke lijstenmaker en restauraties bij Galerie Bonnard

Vanaf dit moment bieden wij in onze galerie ook lijsten, van uiterst traditioneel tot hypermodern aan. In de galerie kunnen we een ruime hoeveelheid van soorten lijsten tonen. (zie afbeeldingen) De lijsten worden in de werkplaats van onze lijstenmaker om het schilderij gemaakt. Daarnaast zorgen we voor passe-partouts en hebben we ook lijsten voor papierwerk. Graag tonen we het verschil tussen bijvoorbeeld museumglas en normaal glas voor een ets of houtsnede. Onze lijstenmaker, Frans van de Heuvel, is aangesloten bij "ART&FRAME" de branchevereniging van lijstenmakers. Alles kunnen we inlijsten en voor iedere smaak hebben we een ruime keuze. We laten de mogelijkheden graag aan u zien en adviseren graag! Het schilderij dat u bij ons brengt om in te lijsten kunt u na circa een week weer bij ons ophalen.
artframelogo
img_2466

Cursus door

Keimpe van der Kooi

img_2092-2
Dit werk is gemaakt door cursiste Marjet Visscher, 1 van de deelnemers aan de cursus van Keimpe van der Kooi. Tijdens de eerste drie dagen bij Groenrijk maakte zij dit stilleven.
De reacties op de cursus door Keimpe van der Kooi waren erg positief. Dat is wat we vooraf hoopten, en we zijn er dan ook heel erg blij mee! De cursus door Keimpe van der Kooi komt vast weer op de agenda. Ook door andere kunstenaars zullen we cursussen laten verzorgen. Houd hiervoor de nieuwsbrief in de gaten. Enkele reacties na de cursus: 'Enorm veel geleerd' ' Een mooie aanvulling op mijn academietijd in Arendonk' 'Veel geleerd van kleur en compositie' 'Goed verzorgd'. We danken Keimpe en de deelnemers voor hun positiviteit en inzet!
img_2194

Nieuw werk van Anne-Rixt Kuik

Anne-Rixt Kuik
NIEUW werk van Anne-Rixt Kuik!

Deze week kwam Anne-Rixt Kuik voor het eerst sinds haar studiereis naar Australië weer in Nuenen, in de galerie. Met.... Nieuw werk! Tijdens haar verblijf in Australië verkochten we vrijwel al haar werk. Mensen die de galerie bezochten in deze periode hebben allemaal wel even gekeken naar het opvallende werk. Klassiek op het eerste gezicht en op het …

Meer lezen

Nieuw bij galerie Bonnard: kunstschilder Jantien de Boer

Jantien de Boer
Van Jantien de Boer hebben we vanaf deze week werk in onze stock-expositie. Van 9 november t/m 9 december 2018 neemt de kunstenares met nieuw werk deel aan de expositie 'Huid', samen met Pieter Pander, Mitzy Renooy, Rineke Engwerda en Mieke Heitling. De muzikale opening is op zondag 11 november, in aanwezigheid van de kunstenaars. Jantien de …

Meer lezen

Nieuw: glaskunst van Bibi Smit bij galerie Bonnard!

Bibi Smit
Bibi Smit is nog maar net terug uit Milaan waar ze zichzelf voor de derde keer presenteerde in het Nederlands paviljoen met haar expositie “Glass is in the Air”. Een presentatie waarbij ze met een zinnenprikkelende glaswerk een explosie van licht en beweging creëert, maar tegelijkertijd een adembenemende verstilling teweeg brengt. Bibi …

Meer lezen

Kunstkoopregeling bij Bonnard!

Vanaf dit moment is het mogelijk schilderijen en beelden te kopen met een afbetalingsregeling. Het schilderij of beeld is al in je bezit, ook al kun je nog niet het hele bedrag ineens voldoen. Informeer vrijblijvend naar de (renteloze!) mogelijkheden van onze betalingsregeling.

LET OP de lezing is verplaatst naar woensdag 27 juni !!

Lezing door Siemen Dijkstra.

het-grote-stuk
Siemen Dijkstra, 'Groot stuk', houtsnede
Woensdagavond 27 juni van 19.30-21.00

Entree gratis; aanmelden via info@galeriebonnard.com

Kunstenaar Siemen Dijkstra neemt deel aan de groepsexpositie ' Verhalen in kleur'. Deze openen we op 3 juni. Woensdag 27 juni vertelt de kunstenaar alles over zijn werk, techniek en inspiratie.

Restauraties

Naast lijsten dragen we ook zorg voor restauraties van schilderijen en werk op papier. Bij vervuild of beschadigd werk kunnen onze specialisten het werk beoordelen en een indicatie maken van wat er nodig is om het werk weer in een goede staat te krijgen. Onze specialisten, Jos van Extel en Annemarie van Alebeek, zijn gerenomeerd en werken samen met talloze musea en verzamelaars.
Werkwijze:
U brengt het werk naar de galerie, we bekijken de schade en u noemt uw wensen mbt het werk. We maken samen een eerste inschatting van de werkzaamheden. Wij gaan in overleg met onze restaurateurs. We bellen u voor een prijsopgave en de mogelijkheden. Een restauratie neemt afhankelijk van de schade 1-12 weken tijd in beslag.

20 t/m 24 augustus 2018

Plein air schilderen in Nuenen

Peter Durieux en Robin d'Arcy Shillcock

img_2135
NOG 1 PLAATS VRIJ

Cursus plein-air schilderen met Peter Durieux, docent aan de Klassieke Academie en 'wereldschilder' Robin d'Arcy Shillcock.
Wie onze galerie binnenloopt zal altijd zien dat we een grote liefde opbrengen voor het 'plein-air' werk. Tekeningen van Peter Durieux, buiten gemaakt, schilderijen van mensen als José Salvaggio, Joost Doornik, Flip Gaasendam, Eric …

Read more
a7de03d3-59aa-4852-9f7b-ebce5b1a6f09
img_1589-2

Enkele (nieuwe) werken in onze stock - expositie

Anne-Rixt Kuik

Zacht licht II
30 x 30 cm
Acrylverf met diverse lagen epoxyhars op paneel
Zacht licht II

Ronald Soeliman

Voorjaar
40 x 40 cm
Olieverf op paneel

Voorjaar

Antoinette Briët

Orang met jong
40 cm breed en 20 cm hoog
brons
sokkel van natuursteen
Orang met jong

Jantien de Boer

Zwemvleugels I
60 x60 cm
Olieverf op linnen
Zwemvleugels I

Bibi Smit

Zwarte vorm,
geblazen en gezandstraald glas
circa 60 cm hoog en 50 cm breed
Zwarte vorm

Piet Sebens

Furoshiki van Batsu
22.5 x 26 cm olieverf

Furoshiki van Batsu

GALERIE BONNARD

07-david-en-rene-nb
Met veel enthousiasme hebben we, de al 34 jaar bestaande Galerie Bonnard, op 24 september 2017 op een nieuwe, ruime, locatie geopend.

Midden in Nuenen, op Berg 9.

Galerie voor Modern Realisme.


Maandelijks organiseren we een nieuwe expositie. Groepsexposities maar ook solo-exposities. In onze agenda laten we het volledige programma zien. Naast de ruimte die we vrij maken voor de wisselende exposities tonen we, van alle kunstenaars uit onze collectie, zeer divers werk in onze galerie. Hierdoor is er steeds veel te zien en te beleven. Kom gerust vaak kijken, we vertellen je graag over het werk, de kunstenaars en laten je graag alles wat we in huis hebben zien. Mocht je een specifieke vraag hebben of op zoek zijn naar iets speciaals, we adviseren graag. Dit kan in onze galerie maar we komen ook graag, met werk, bij je thuis kijken wat een passend kunstwerk in je woonomgeving kan zijn. Naast exposities organiseren we lezingen, cursussen en workshops, ook deze vind je op onze agenda.
Modern realisme en figuratieve kunst is steeds in beweging, zo ook ons aanbod.
Kom gerust, zo vaak als je wilt, een kijkje nemen. Je bent van harte welkom!


René Renders en David van der Linden
logo-nb
Berg 9, 5671 CA Nuenen
info@galeriebonnard.com
René Renders: 06-12400861
David van der Linden: 06-13763320
Galerie Bonnard is geopend op:
Donderdag 11 uur - 18 uur
Vrijdag 11 uur - 20 uur
Zaterdag 11 uur - 18 uur
Zondag 11 uur - 18 uur

Buiten openingstijden
7 dagen per week op afspraak
MailPoet