nieuwsbrieflogomp3
facebook twitter youtube pinterest
img_1589-2

'Zuidelijk licht'

Schilderijen en beelden van

Adolfo Ramón, Edwin Aafjes en Eva Steinert/m 27 mei 2018


Openingstijden donderdag t/m zondag van 11.00-18.00 en vrijdag van 11.00- 20.00

LET OP!

Wij zijn ook op Bevrijdingsdag, 5 mei, geopend van 11-18 uur.

Adolfo Ramón

Vrouw zittend op de grond

Adolfo Ramon

Vrouw zittend op de grond 147 x 114 cm olieverf
De ontmoeting met deze Spaanse kunstenaar vindt plaats in Den Haag. Den Haag de plaats waar Adolfo Ramon in 1973 afstudeerde aan de Koninklijke Academie van Beeldende kunsten. Vanaf 2006 woont Adolfo Ramon samen met zijn vrouw Maya weer in Spanje, aan de voet van de Spaanse Pyreneeën. Dat Spaanse licht is een onlosmakelijk deel van de schilderijen van deze …

Meer lezen

Eva Steiner

img_1582
Zittende vrouw, brons, 40 cm hoog

Eva Steiner, Zittende met stoel, brons

Zittende met stoel

Eva Steiner

Zittende op stoel 60 cm hoog, Ø 30 cm brons

Eva Steiner, Facile,

brons

Facile

Eva Steiner

Facile 59 cm hoog, Ø 30 cm brons
Eva Steiner is in een Duitse kunstenares die woont en werkt in Pietrasanta (Italië). Door de Nederlandse nationaliteit van haar echtgenoot zijn de banden met Nederland ontstaan. Haar werk viel ons op dankzij kunstschilder Edwin Aafjes. Vanaf het moment dat hij haar noemde zijn haar beelden ons bijgebleven. De term 'poëtisch realisme' zou uitgevonden kunnen zijn speciaal voor dit werk. Eva …

Meer lezen

Edwin Aafjes

Paterno
Edwin Aafjes, Paterno 80 x 120 cm olieverf
Toscane
Edwin Aafjes, Toscane, 24x 30 cm olieverf
Een huisje aan de dijk in Groningen. Noordelijker kun je in Nederland bijna niet komen. Op die plek werkt en woont kunstenaar Edwin Aafjes. Zijn prachtige Italiaanse landschappen, zijn interieurs, zijn stillevens  ontstaan in het noorden van Nederland. Bijzonder. Zeker als je ziet dat het werk van deze kunstenaar gaat over het vangen van het licht. In het bijzonder, het …

Meer lezen
img_1589-2

Nieuws:

Kunstkoopregeling, lezingen en cursus

Donderdag 3 mei

Lezing bij expositie

'Zuidelijk licht'

img_1531
Een lezing bij de eerste internationale expositie die we organiseren met een Spaanse, Duitse en Nederlandse kunstenaar. We gaan in op het werk van Adolfo Ramón, Edwin Aafjes en Eva Steiner. De kunstenaars hebben een bijzondere stijl, waarbij handschrift, kleurgebruik en compositie zeer opvallend zijn. Op deze avond zijn ook de boeken die over deze kunstenaars zijn verschenen in te zien.

Deze lezing vindt plaats op donderdag 3 mei van 19.30- 21.00, entree is gratis, wel vooraf aanmelden

Aanmelden bij: info@galeriebonnard.com

Kunstkoopregeling bij Bonnard!

Vanaf dit moment is het mogelijk schilderijen en beelden te kopen met een afbetalingsregeling. Het schilderij of beeld is al in je bezit, ook al kun je nog niet het hele bedrag ineens voldoen. Informeer vrijblijvend naar de (renteloze!) mogelijkheden van onze betalingsregeling.

Lezing door

kunstenaar Siemen Dijkstra!

Donderdagavond 7 juni van 19.30-21.00

Entree gratis; aanmelden via info@galeriebonnard.com

Kunstenaar Siemen Dijkstra neemt deel aan de groepsexpositie ' Verhalen in kleur'. Deze openen we op 3 juni. Donderdag 7 juni vertelt de houtsnedekunstenaar alles over zijn werk, techniek en inspiratie.

Wacht niet met aanmelden, vol=vol. Wanneer je bent aangemeld en je kunt onverhoopt niet, graag wel op tijd afmelden!
het-grote-stuk
Siemen Dijkstra, 'Groot stuk', houtsnede

Cursus door

Keimpe van der Kooi

a7de03d3-59aa-4852-9f7b-ebce5b1a6f09
img_1843

Deze week (t/m vrijdag 4 mei) werken cursisten uit heel Nederland aan hun compositie en kleur. Van ma t/m wo bij Groenrijk in Geldrop en donderdag en vrijdag in Nuenen. Als je hen aan het werk wilt zien, informeer do en vr even waar in Nuenen er gewerkt wordt!
img_1582

20 t/m 24 augustus 2018

Plein air schilderen in Nuenen

Peter Durieux en Robin d'Arcy Shillcock

NOG 2 PLAATSEN VRIJ

Cursus plein-air schilderen met Peter Durieux, docent aan de Klassieke Academie en 'wereldschilder' Robin d'Arcy Shillcock.
Wie onze galerie binnenloopt zal altijd zien dat we een grote liefde opbrengen voor het 'plein-air' werk. Tekeningen van Peter Durieux, buiten gemaakt, schilderijen van mensen als José Salvaggio, Joost Doornik, Flip Gaasendam, Eric …

Read more

Een impressie van de opening van de expositie ' Zuidelijk licht'

GALERIE BONNARD

07-david-en-rene-nb
Met veel enthousiasme hebben we, de al 34 jaar bestaande Galerie Bonnard, op 24 september 2017 op een nieuwe, ruime, locatie geopend.

Midden in Nuenen, op Berg 9.

Galerie voor Modern Realisme.


Maandelijks organiseren we een nieuwe expositie. Groepsexposities maar ook solo-exposities. In onze agenda laten we het volledige programma zien. Naast de ruimte die we vrij maken voor de wisselende exposities tonen we, van alle kunstenaars uit onze collectie, zeer divers werk in onze galerie. Hierdoor is er steeds veel te zien en te beleven. Kom gerust vaak kijken, we vertellen je graag over het werk, de kunstenaars en laten je graag alles wat we in huis hebben zien. Mocht je een specifieke vraag hebben of op zoek zijn naar iets speciaals, we adviseren graag. Dit kan in onze galerie maar we komen ook graag, met werk, bij je thuis kijken wat een passend kunstwerk in je woonomgeving kan zijn. Naast exposities organiseren we lezingen, cursussen en workshops, ook deze vind je op onze agenda.
Modern realisme en figuratieve kunst is steeds in beweging, zo ook ons aanbod.
Kom gerust, zo vaak als je wilt, een kijkje nemen. Je bent van harte welkom!


René Renders en David van der Linden
logo-nb
Berg 9, 5671 CA Nuenen
info@galeriebonnard.com
René Renders: 06-12400861
David van der Linden: 06-13763320
Galerie Bonnard is geopend op:
Donderdag 11 uur - 18 uur
Vrijdag 11 uur - 20 uur
Zaterdag 11 uur - 18 uur
Zondag 11 uur - 18 uur

Buiten openingstijden
7 dagen per week op afspraak
MailPoet