nieuwsbrieflogomp3
facebook twitter youtube pinterest
flyer_2openingexposities_galeriebonnard_hr

Het werk is in de galerie te zien vanaf donderdag 31 mei

'Verhalen in kleur'

Schilderijen, houtsnedes, gouaches en keramiek van Wendelien Schönfeld, Gineke Zikken, Elysia Verhoeven, Siemen Dijkstra, Simeon Nijenhuis & Frank Dekkers.

Muzikale opening op zondag 3 juni vanaf 14.00


Onze galerie is op donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag van 11.00-18.00 geopend.
Bovendien iedere vrijdagavond geopend tot 20.00.

NB
Vanaf 2 juni is al het werk wat de kunstenaars maakten voor deze expositie te zien op de website.
Hoewel wij veel zorg besteden aan de kwaliteit ervan is hierop niet het verschil te ervaren van een schilderij van 10 x 15 cm of 200 x 200 cm. De verfhuid van een schilderij of de huid van een houtsnede is net als de structuur van keramiek en brons niet waarneembaar via het "wereld-wijde-web"...

Van harte word je uitgenodigd om het speciaal voor deze expositie gemaakte werk in de galerie te komen bekijken!

'Verhalen in kleur'

31 mei t/m 1 juli 2018

Gineke Zikken

18204-broadway-140-x-100-2018-2
Gineke Zikken werkt graag 'En-plein-air'. Haar werk uit oa Marokko, de VS, Georgië heeft dan ook een lange reis gemaakt en heeft veel verhalen in zich. Haar typische wijze van werken, met het paletmes, zorgt ervoor dat de haast abstract aandoende vlakken verworden tot herkenbare sferen en plaatsen die we kennen. Gineke Zikken maakte voor deze expositie nieuwe landschappen, stadsgezichten en schilderijen van havens en industrie.

Siemen Dijkstra

Van Mont Fuji maakte Siemen Dijkstra 12 prenten. De techniek is niet de van hem bekende reductie-techniek maar met de Japanse Mokuhanga techniek. Iedere prent is bij deze techniek volledig uniek. Op de afbeeldingen zijn er 4 te zien. Tijdens de lezing van 27 juni gaat de kunstenaar hier verder op in. Het is voor het eerst dat Siemen Dijkstra met deze techniek exposeert. Daarnaast zijn er nieuwe houtsnedes en unieke gouaches te zien en te koop tijdens de expositie t/m 1 juli 2018. Heel bijzonder is bovendien een houtsnede die gemaakt is naar aanleiding van een historische ets. Later meer, wel kan al vermeld worden dat deze meteen na de druk al in de collectie van het Drents museum is opgenomen. In de galerie vanaf 31 mei, op de website vanaf 2 juni.

Frank Dekkers

frank-dekkers-valle-des-chapieux-in-de-regen-2017-olieverf-op-doek-100-x-120-cm
De structuur van de verfhuid, de stoere penseelvoering, de uitgestrektheid van de landschappen, de heldere en herkenbare kleuren, zijn enkele van de vele kenmerken die het werk van Frank Dekkers zo bijzonder maken. De drie grootste werken van deze kunstenaar sieren de langste en hoogste wand in onze galerie. Verder kijken naar het werk leert dat iedere 'snelle toets' vooraf gegaan is door studie, mengen, keuzes, en vooral lang en goed kijken.
het werk uit de Franse Alpen en de Nederlandse Uiterwaarden en rivierlandschappen straalt bovendien weertypes uit. Alle soorten weer komen voorbij, frisse weidekleuren, sneeuwlandschappen en regenachtig gure dagen. Voor Frank Dekkers is geen enkel weertype 'code rood'; 'ieder weer is schilder-weer'.

Wendelien Schönfeld

eerstelingen 049 - versie 2
De houtsnedes van Wendelien Schönfeld kennen diverse onderwerpen meestal in een serie gemaakt. Een koeienstal met koeien bij zonnig weer, een dezelfde koeienstal, vanuit een ander perspectief, bij een regenbui. Of daken in New York, spiegelingen van water met daarin mensen, een paardenbak (manege), binnen en buiten, de Amsterdamse Grachten, enzovoort. Erg mooi om nu een aantal van deze verschillende onderwerpen, waarvan de nieuwsten uit 2018 zijn, 'in serie' bij elkaar te zien. Het werk zal pas vanaf vrijdag 1 juni op de website te zien zijn. Vanaf donderdag 31 mei is het werk in de galerie te zien. Bovendien hebben we naast houtsnedes maar liefst drie prachtig uitgegeven kunstboeken die over deze Amsterdamse kunstenares zijn geschreven in onze galerie. ( Twee zijn in het Nederlands, en het nieuwste over Wendelien Schönfeld en haar werk door Pascale Hémery is in het Frans en Engels verschenen).

Simeon Nijenhuis

img_4023
De kunstenaar uit Groningen is in staat ruimtes te scheppen op het platte vlak. Zijn kleuren, het licht, de interessante verflagen, atmosferische perspectieven in interieurs en stillevens zijn bijzonder en herkenbaar. Het populaire werk spat van de muur in onze galerie. Veelal laat de kunstenaar zich inspireren door de lichtval. Het onderwerp kan daarbij een interieur maar net zo goed een stilleven zijn. Beide thema's zijn te zien tijdens deze expositie. Het nieuwe werk dat Nijenhuis maakte is ontstaan in Frankrijk, Zweden en op de zolder in Groningen. Het werk zal pas vanaf vrijdag 1 juni op de website te zien zijn. Vanaf donderdag 31 mei is het werk in de galerie te zien.

Elysia Verhoeven

panorama-lr
'Ovenvers' is een term die zeker van toepassing is op het keramiek dat Elysia Verhoeven maakte voor de expositie 'Verhalen in kleur'. Haar werk, grafisch keramiek en objecten met vrije vormen is uniek van vorm en kleur. De grafische elementen ontstaan door de drukplaten van houtsnedes te gebruiken in de natte klei. De kleuren die ontstaan tijdens het bakken door het combineren van unieke pigmenten en glazuren zijn erg bijzonder en exclusief voor het werk van Elysia Verhoeven. Hiermee worden haar objecten unieke kunstwerken met eigen verhalen. De details zoals kleur, matte structuur of juist glimmende structuur, grof of glad afgewerkt, zijn op foto's moeilijk waarneembaar. Hierdoor hebben we lang niet van al het werk foto's voor op de website. Het echt zien van een object is noodzakelijk om de uniciteit en het karakter van het werk te begrijpen. Toch zal er vanaf 2 juni behoorlijk wat nieuw werk op de website staan. Vanaf 31 mei is het te zien in de galerie.
img_2837

Nieuws:

    • De hele maand juni op zondag: kunstenaars bij galerie Bonnard.
    • Kunstkoopregeling
  • Lezing Siemen Dijkstra verplaatst naar 27 juni 2018; nog enkele plekken vrij vanwege de verschuiving.
  • Iedere zondag van juni: kunstenaars aan het werk in de galerie!

Optreden LeJazz bij

'Verhalen in kleur'

dsc_1003

LeJazz, het duo met Lisette Elbers op saxofoon en zang en Bas Cooijmans op Contrabas (was bassist bij ondermeer Chet Baker en Toots Tielemans) speelde al enkele keren meer bij Galerie Bonnard. Dat was erg goed bevallen. Kunstenaars, publiek en ook wijzelf waren erg blij met het optreden. Daarom komt het duo terug met hun vertalingen van de Jazz uit het American Songbook.

Je bent van harte uitgenodigd.
Het duo speelt van 14-14.30, van 15.30-16.00. In de loop van de middag zullen de musici nog een derde set spelen.
img_2834

Kunstkoopregeling.

Vanaf dit moment is het mogelijk schilderijen en beelden te kopen met onze kunstkoopregeling. Het schilderij of beeld is al in je bezit, ook al kun je nog niet het hele bedrag ineens voldoen. Informeer vrijblijvend naar de (renteloze!) mogelijkheden van onze eigen betalingsregeling.

Iedere zondag:

kunstenaars in de galerie


Zondagen bij galerie Bonnard zijn gezellig druk met kijkers en klanten uit alle delen van Nederland en België die de galerie volgen of willen leren kennen. Alle zondagen in juni zijn kunstenaars van galerie Bonnard in de galerie om te vertellen over hun werk, werkwijze, inspiratie en eventueel te adviseren bij je kunstaankoop. De expositie 'Verhalen in kleur' krijgt nu een bijzonder tintje, de kunstenaars vertellen ook graag over het werk van hun collega's!

Zondag 3 juni; Elysia Verhoeven, Gineke Zikken, Wendelien Schönfeld, Simeon Nijenhuis, Frank Dekkers, Siemen Dijkstra.
Alle deelnemende kunstenaars aan de expositie ' Verhalen in kleur' zijn aanwezig.
Zondag 10 juni; Mitzy Renooy.
De populaire kunstenares was meteen bereid René te helpen op 1 van de zondagen in juni. Ze bijt het spits af!
Zondag 17 juni; Ronald Soeliman.
Maakt zijn schilderijen vol kleur met het paletmes, bijzonder van kleur, techniek en opbouw. Enthousiast vertelt hij over het werk van hemzelf en zijn collega's.
Zondag 24 juni; Anne-Rixt Kuik.
Haar eigenzinnige portretten met olieverf of acryl en epoxyhars waren helemaal uitverkocht. Na en tijdens haar verblijf aan een kunstacademie in Australië maakte ze nieuw werk voor onze galerie.

Woensdag 27 juni

Lezing door Siemen Dijkstra.

1_web.f_
Woensdagavond 27 juni van 19.30-21.00

Entree gratis; aanmelden via info@galeriebonnard.com

Kunstenaar Siemen Dijkstra neemt deel aan de groepsexpositie ' Verhalen in kleur'. Deze openen we op 3 juni. Woensdag 27 juni vertelt de kunstenaar alles over zijn werk, de houtsnede techniek en inspiratie. Nieuw is dat Siemen ook zal vertellen over de Mokuhanga techniek.

GALERIE BONNARD

07-david-en-rene-nb
Met veel enthousiasme hebben we, de al 34 jaar bestaande Galerie Bonnard, op 24 september 2017 op een nieuwe, ruime, locatie geopend.

Midden in Nuenen, op Berg 9.

Galerie voor Modern Realisme.


Maandelijks organiseren we een nieuwe expositie. Groepsexposities maar ook solo-exposities. In onze agenda laten we het volledige programma zien. Naast de ruimte die we vrij maken voor de wisselende exposities tonen we, van alle kunstenaars uit onze collectie, zeer divers werk in onze galerie. Hierdoor is er steeds veel te zien en te beleven. Kom gerust vaak kijken, we vertellen je graag over het werk, de kunstenaars en laten je graag alles wat we in huis hebben zien. Mocht je een specifieke vraag hebben of op zoek zijn naar iets speciaals, we adviseren graag. Dit kan in onze galerie maar we komen ook graag, met werk, bij je thuis kijken wat een passend kunstwerk in je woonomgeving kan zijn. Naast exposities organiseren we lezingen, cursussen en workshops, ook deze vind je op onze agenda.
Modern realisme en figuratieve kunst is steeds in beweging, zo ook ons aanbod.
Kom gerust, zo vaak als je wilt, een kijkje nemen. Je bent van harte welkom!


René Renders en David van der Linden
logo-nb
Berg 9, 5671 CA Nuenen
info@galeriebonnard.com
René Renders: 06-12400861
David van der Linden: 06-13763320
Galerie Bonnard is geopend op:
Donderdag 11 uur - 18 uur
Vrijdag 11 uur - 20 uur
Zaterdag 11 uur - 18 uur
Zondag 11 uur - 18 uur

Buiten openingstijden
7 dagen per week op afspraak
MailPoet