nieuwsbrieflogomp3
photo-2023-12-04-15-00-32
Iris Frederix in haar atelier met het schilderij wat ook tijdens de expositie te zien en te koop zal zijn.

UITNODIGING
OPENING

Zondag 10 december


'Onze Sterren van het Doek'

14.00 live muziek Tip Jar
14.30 Opening door Iris Frederix
( in aanwezigheid van de kunstenaars )
Rond de opening en daarna meer live muziek Tip Jar

Beste kunstliefhebbers, volgers van Galerie Bonnard,

Zondagmiddag 10 december openen we de expositie


'Onze Sterren van het Doek'.


Oud-deelnemers aan: Sterren op het Doek,

Drie winnaars van: De Nieuwe Vermeer

Klokhuis- Kunstenaar: Rutger Hiemstra

EO- visie/Kunststof: Egbert Modderman

BBC, portrait of an artist: Tania Rivilis

Televisión Española (TVE): Cesar Orrico


&

Studio Giftig: NOS journaal en Jeugdjournaal

Al onze TV-sterren tonen hun nieuwste werk in deze expositie.

avl_sohd_290822-008.jpg
Galerie Bonnard eigenaar/ kunstenaar David van der Linden bij Sterren op het Doek, december 2022

We nodigen je van harte uit de expositie te komen bekijken.

Rene & David

Een expositie waar de echte sterren, onze kunstenaars, de hoofdrol spelen.

Sterren op het Doek
25 kunstenaars uit onze collectie namen in de afgelopen jaren deel aan het populaire 'Sterren op het Doek'. Dat wil niet zeggen dat zij alleen maar portretten schilderen. Er is van hen in deze expositie dan ook veel ander werk te verwachten. Speciaal voor deze expositie maakten zij nieuw werk wat samen een afwisselende groepsexpositie is geworden van hoge kwaliteit.
(Niet gezien? KLIK HIER)

De nieuwe Vermeer
Vorig jaar was 'De Nieuwe Vermeer' een TV-hit waar de kunstenaars een schilderij maakten zoals Vermeer dat 'naar alle waarschijnlijkheid' gedaan zou hebben of gedaan had. Echter het betreffende schilderij is niet meer te vinden of is alleen bekend door eens schets van Vermeer zelf. Aan de kunstenaars de taak in zijn huid te kruipen. Carolien van Olphen en Yvonne Heemskerk wisten met hun doek te winnen. Daarnaast is winnaar Adriaan de Wolf met zijn 'Nieuwe Vermeer' schilderij in de galerie als extra gast aanwezig net als en winnaar 'Titus Meeuws die wist te verrassen met zijn 'straatje van Vermeer' . Deze twee kunstenaars waren eerder niet in onze galerie te zien. De deelname aan 'De nieuwe Vermeer' was een mooie aanleiding hen uit te nodigen voor de expositie.
(Niet gezien? KLIK HIER)

Klokhuis
Aan Rutger Hiemstra werd maar liefst een hele Klokhuis uitzending besteed. In die uitzending liet hij zien hoe hij als kunstenaar een stilleven schildert. Een boeiende en bij zowel kinderen als volwassenen een erg populaire uitzending! Na het winnen van grote kunstprijzen waren zowel Studio Giftig als Egbert Modderman bij diverse TV en/of radio-programma's te zien en te beluisteren. Een mooie gelegenheid om ook aandacht te besteden aan hun nieuwste werk!
(Niet gezien? KLIK HIER)

Project Rembrandt
De opening wordt gedaan samen met Iris Frederix. Haar spraakmakende rol als coach van het TV-programma 'Project Rembrandt', TV-ster en kunstenaar, maakte haar bij uitstek de persoon deze expositie mee te openen.
(Niet gezien? KLIK HIER)

Muziek van TipJar
Iedereen is van harte uitgenodigd voor deze opening die muzikaal wordt omlijst door Tip Jar (Bart de Win en Arianne Knegt) op zondag 10 december van 14.00 uur!
(Tip Jar zien? KLIK HIER)

Op donderdag 14 december organiseren we weer een lezing, daarover verder in deze nieuwsbrief meer.

Tot ziens in de galerie!

Rene & David

Onze Sterren van het Doek,

de kunstenaars.

Judith
Yvonne Heemskerk
Train Blue Revisted III
Sylvia van Opstall
Golden Stag Beetle
Studio Giftig
Don't Let The Sun Blast Your Shadow
David van der Linden
Voorstraat in Delft
Roos van der Meijden
Plak & Play ( Alles is ok )
Rineke Engwerda
Sushi
Erik van Elven
Dahlia's
Keimpe van der Kooi
Fill my Heart with Song
Liseth Visser
Het Oerd
Henrieke de Vries
Looking good
Carolien van Olphen
Zomerbloemen
Rutger Hiemstra
Winter namiddag aan de Amstel
Richard van Mensvoort
rotsen-in-de-nacht
Anna Maria Vargiu
Red Velvet
Astrid Ritmeester
photo-2023-12-06-15-24-28
Cornelis le Mair
viento
Cesar Orrico
Napels III
Jan Maris
View from my Balcony II
Martin Koole
Jupiter, Venis & Mercurius
Adriaan de Wolf
Touch (gereserveerd)
Jantien de Boer
tania-rivilis-2023-thalassophile
Tania Rivilis
The Quest for the Earthsong
Ferenc Erdok
Liggen- Ademen- Rusten- Aarden
Marten Huitsing
Commedia dell’arte
Iris Frederix
titus_meeuws_plein_denhaag85x50
Titus Meeuws
midnightblue
Anne-Rixt Kuik
schermafbeelding-2023-08-25-om-12.40.24
Egbert Modderman

Lezing Titus Meeuws & Galerie Bonnard

Donderdagavond 14 december organiseren we weer een lezing. Deze keer komt de Haagse kunstenaar Titus Meeuws een lezing verzorgen waarbij hij ingaat op ‘Creativiteit’. Het werk van Titus Meeuws is te zien tijdens onze expositie ‘Onze Sterren van het Doek’. Hij nam deel aan het TV- programma ‘De Nieuwe Vermeer’.
Na de lezing van Titus Meeuws gaat David van der Linden, eigenaar van Galerie Bonnard en kunstenaar, in op de samenstelling van de expositie ‘Onze Sterren op het Doek’. David nam in december ’22 deel aan ‘Sterren op het Doek’ en er is ook van hem werk te zien tijdens de expositie. Hieronder meer informatie over de inhoud van de lezingen.
titus_meeuws
Titus Meeuws vertelt over:

ALS HET KUNSTWERK

ZOU KUNNEN SPREKEN


Ieder mens is creatief. Dat creativiteit slechts gezien wordt als een aan kunst gekoppelde kwaliteit berust op een misverstand. Creativiteit is niets anders dan een eigenschap die het ons mogelijk maakt te overleven.
Het is wel een gegeven dat de kunstenaar dagelijks te werk gaat vanuit een nog onbekend pad, zonder exact te weten waar dit pad naar toe leidt. In tegenstelling tot sommige andere beroepen werkt de kunstenaar zonder formats, het dagelijks creëren gebeurt vanuit het vertrouwen in de eigen creativiteit. Titus vindt dit een fascinerend gegeven en is ervan overtuigd dat alles wat we dagelijks ervaren aanvankelijk op eenzelfde speelse ontdekkende manier tot stand kwam. Toch zien we onszelf vastlopen in systemen die bedoeld waren om veiligheid en duidelijkheid te garanderen. Juist die twee zekerheden vallen weg als je je overgeeft aan het creatieve proces.
Kun je creativiteit trainen? Waar vind je jouw creativiteit? Wat is discipline? Hoe reflecteer je een resultaat? Waar komen ideeën vandaan? Hoe ga je om met kritiek?
Vanuit zijn eigen ervaring en gesprekken die Titus opnam voor podcast ZINtuig zoekt hij naar antwoorden op deze essentiële vragen. Samen met bevriend psycholoog Joris de Boer werkte Titus naar een samenhangend verhaal dat voor iedereen herkenbaar en toepasselijk zal zijn.
“Dit is niet van mij, het is een universeel gegeven dat ik wil delen, want als ik naar makers kijk, of hun boeken lees, dan haal ik er telkens dezelfde kern uit. Er is echter geen vaste werkwijze te omschrijven die tot succes leidt. Het gaat om een mentaliteit, een manier van ‘zijn’ zonder de essentie onopgemerkt uit het oog te verliezen.”

In de lezing Als het kunstwerk zou kunnen spreken neemt Titus ons mee in het proces vergezeld door afbeeldingen en video opnames van de gesprekken die hij opnam.
img_4348-2
David van der Linden vertelt over:

ONZE STERREN

VAN HET DOEK


Galerie Bonnard streeft ernaar afwisselende exposities van hoge kwaliteit te organiseren. We kunnen stellen dat we hier de afgelopen jaren in geslaagd zijn. Zonder onze kunstenaars had dat niet gekund. Daarnaast kunnen we als galerie ook moeilijk zonder de aandacht die anderen aan onze kunstenaars en collectie besteden. Zowel mensen zoveel smaken. 'Mooi' is dan ook niet datgene wat telt voor een galerie. Galerie Bonnard selecteert haar kunstenaars op originaliteit, kwaliteit, eigenheid van stijl, onderwerp, techniek, etc.
Wat maakt een kunstenaar voor galerie Bonnard een van de ‘sterren’ waarmee zij exposities organiseren, die zij willen vertegenwoordigen? Waarom een expositie naar aanleiding van TV programma’s?

Zoals trouwe bezoekers van de lezingen gewend zijn zal er ook worden ingegaan op het werk van de kunstenaars die werk gemaakt hebben voor de expositie en deelnamen aan een of meerdere van de genoemde TV- programma’s.

Uiteraard is er ruime mogelijkheid voor het stellen van vragen en het bekijken van de expositie ‘Onze Sterren van het Doek’.

Donderdag 14 december

Aanvang: 19.30

Einde: 21.30

Aanmelden via e-mail: david@galeriebonnard.com

Voor de lezing is er alleen toegang na vooraanmelding,

er is een maximum aantal plaatsen.

386549132_3700822133529109_3876635887352045390_n
Zelfportret Cornelis le Mair
Donderdag t/m zondag geopend van 11-18u

Tip Jar

zondag 10 december vanaf 14.00

Zondag 10 december speelt het Nederlandse / Nuenense duo Tip Jar ter gelegenheid van de opening bij 'Onze Sterren van het Doek' .
Songs about love and life on the hippie side of country
meta-eyjzcmncdwnrzxqioijiemdszmlszxmifq.jpg
Foto: Yvette de Wit
Bart de Win ken je misschien als toetsenist van Gerard van Maasakkers of Birds of Chicago. Of van Matthews Southern Comfort (rond Engelsman Iain Matthews). Samen met zijn partner in crime, Arianne Knegt, heeft hij echter sinds 2013 zijn eigen band Tip Jar (Engels voor fooienpot). Zij bewegen zich in een internationaal collectief van muzikale vrienden en omringen zich met americanahelden als de Texaanse Walt Wilkins en Bill Small, maar ook met de Nederlandse snarenwonders Harry Hendriks en Joost van Es.
Tip Jar’s eigen aanstekelijke americana en de liefde voor Amerikaanse rootsmuziek bracht hen al op legendarische podia als Gruene Hall (Emmylou Harris, Johnny Cash) en Luckenbach (Willie Nelson, Guy Clark) en bezorgde hen een plekje in de line up van diverse festivals in Texas.

In de zomer van 2019 tourde Tip Jar voor het eerst ook in Engeland. In eigen land opereert de band vooral in het americana-circuit, maar ze doen het ook goed in de intiemere theaterzalen en muziekpodia.

Nederlands Dagblad Echt goed, je gelooft je Nederlandse oren niet.
Oor De muziek van Tip Jar laat zich moeiteloos meten met die van grote Americana artiesten van over de hele wereld. Tijdloze songs, prettig gezongen, virtuoos gespeeld.
Musicmaker Smaakvolle arrangementen, sterke composities, mooie melodieën.
Heaven Internationale allure.
Lust for Life Tip Jar ontwikkelt steeds meer een eigen geluid. En dat laat zich niet begrenzen door de beperkingen van welke muzikale stroming ook. Constante factor blijft de fraaie vocale harmonieën van De Win en Knegt. De klankkleur van hun stemmen is een regelrechte match en geeft de smaakvolle eigen composities een extra dimensie.
Eindhovens Dagblad Een melodieuze, warm geproduceerde plaat met rake teksten, waarop de beste country-artiesten het patent hebben. Bands als Tip Jar moet je met een lichtje zoeken. In Nederland, althans. ‘One Lifetime’ is als een arm die iemand om je heenslaat.
Folkforum Songs About Love And Life On The Hippie Side Of Country dekt eigenlijk de lading van elk album van Tip Jar. Ook dit keer heeft Bart de Win weer heel wat inspiratie gevonden in het leven en de liefde om een paar sterke songs neer te pennen, die tot leven komen in de handen van een stel uitstekende instrumentalisten.
Muziekwereld Dat topmuzikanten geen grenzen kennen, wisten we al van talloze andere bijzondere samenwerkingsvormen, maar het blijft toch iedere keer weer bijzonder hoe grenzeloos mooi artiesten uit verschillende landen elkaar altijd weten te vinden en te inspireren.

AGENDA

25 t/m 28 januari 2024

Naarden, The Art Fair

Naarden, The Art Fair,
Voor de tweede maal nemen we met Galerie Bonnard deel aan de gerenommeerde kunstbeurs in Naarden Vesting. Deze wordt voor de 26e maal georganiseerd. Op deze beurs vind je een hoog niveau aan deelnemende kunstgaleries, juweliers & antiquaars. Net als vorig jaar sturen we via de mail en fysiek uitnodigingen met gratis entreebewijzen. Deze worden medio december verstuurd.
De beurs wordt geopend op woensdagavond 24 januari en is te bezoeken van donderdag 25 t/m zondag 28 januari.
25 t/m 28 januari 2024 Tijdens de beurs laten we nieuwe schilderijen en beelden zien. De collectie maken we eind 2023 bekend.

Meer lezen
0000_naarden_agenda_mail

Vanaf 18 februari

img_1586

Intentions

Mitzy Renooy, solo

5b8af7e9-7407-4c71-bd5f-5642c37b8feb

Mitzy Renooy is terug met een nieuwe solo-expositie.

Intentions


Opening zondag 18 februari

14.00 live muziek

Harald Haverkorn piano
Arjen van El saxofoon

14.30 opening

Meer lezen

Vanaf 24 maart

Heidi Von Faber & Jean Paul Marsman

Honingpot

Opening zondag 24 maart

14.00 live muziek

14.30 opening

roodborst-op-tulp-bonnard

Vanaf 28 april 2024

Meesterlijk Stilleven

Cornelis le Mair 80 jaar

386549132_3700822133529109_3876635887352045390_n
Cornelis le Mair, wereldberoemd om zijn stillevens viert dit jaar zijn 80e verjaardag. Tijdens deze expositie het nieuwe werk van deze Meester. Daarnaast tonen we stillevens van kunstenaars die dezelfde passie voor het stilleven hebben maar hier op totaal andere manier uiting aan geven!

Te zien zullen zijn oa. : Eva de Visser, Sietse W. Jonker, Henk Boon, Erik van Elven, Ksenya Istomina, Keimpe van der Kooi, …

Meer lezen

Opening zondag 28 april

14.00 live muziek

14.30 opening

Kan met geschilde citroen en Delfts blauwe schaal
Cornelis le Mair Kan met geschilde citroen en Delfts blauwe schaal 85 x 70 cm olieverf

Vanaf 23 juni 2024

Zomerse sferen
Een groepsexpositie met schilderijen, tekeningen, grafiek en beelden

Sonja Brussen, Michiel Schrijver, Marein Konijn, Ingrid Smuling, Jos Leurs en andere kunstenaars

Meer lezen

Opening zondag 23 juni

14.00 live muziek

14.30 opening

01-waddensilence-oil-on-canvas-40-x-50-cm-2021.
Sonja Brussen Wadden silence 40 x 50 cm Olieverf op doek

Alle schilderijen, tekeningen en beelden van onze kunstenaars

vind je op

www.galeriebonnard.com

facebook twitter youtube pinterest 
We zijn van donderdag t/m zondag van 11-18u geopend.
mfo_kunstkoop_toolkit_def_set2_vierkant


Met de KunstKoop van het Mondriaanfonds hoef je een kunstwerk niet in één keer te betalen. Je betaalt het in 12- 24 of 36 termijnen. De KunstKoop is een lening, maar dan zonder rente. De rente wordt betaald door het Mondriaan Fonds. Zoals het Mondriaanfonds zelf in haar doelstellingen omschrijft: "Omdat we het belangrijk vinden om kunst kopen voor meer …
Meer lezen
Nieuw is de 'Gallery Fair Practice Code'. Deze beroepscode voor galeriehouders is ingesteld door het MONDRIAAN fonds en is bedoeld als kwaliteitskeurmerk voor de galerie.
foto-25-06-2023-om-15.46

GALERIE BONNARD

07-david-en-rene-nbMidden in Nuenen, op Berg 9.

Galerie voor Modern Realisme.


Maandelijks organiseren we een nieuwe expositie.
Groepsexposities maar ook solo-exposities. In onze agenda laten we het volledige programma zien. Naast de ruimte die we vrij maken voor de wisselende exposities tonen we, van alle kunstenaars uit onze collectie, zeer divers werk in onze galerie. Hierdoor is er steeds veel te zien en te beleven. Kom gerust vaak kijken, we vertellen je graag over het werk, de kunstenaars en laten je graag alles wat we in huis hebben zien. Mocht je een specifieke vraag hebben of op zoek zijn naar iets speciaals, we adviseren graag. Dit kan in onze galerie maar we komen ook graag, met werk, bij je thuis kijken wat een passend kunstwerk in je woonomgeving kan zijn. We hebben een kunstkoopregeling die het mogelijk maakt kunst in termijnen ( zonder rente!) te betalen.

Naast exposities organiseren we lezingen, cursussen en workshops, ook deze vind je op onze agenda.
Modern realisme en figuratieve kunst is steeds in beweging, zo ook ons aanbod.
Kom gerust, zo vaak als je wilt, een kijkje nemen. Je bent van harte welkom!


René Renders en David van der Linden
logo-nb
Berg 9, 5671 CA Nuenen
info@galeriebonnard.com
René Renders: 06-12400861
David van der Linden: 06-13763320
Galerie Bonnard is geopend op:
Donderdag 11 uur - 18 uur
Vrijdag 11 uur - 18 uur
Zaterdag 11 uur - 18 uur
Zondag 11 uur - 18 uur

Buiten openingstijden
7 dagen per week op afspraak