nieuwsbrieflogomp3

A Female Gaze

te zien t/m 3 december 2024

Daniela Astone ( Italië )

Tania Rivilis ( Oekraïne )

Ksenya Istomina ( Rusland )

Nederland:

Carolien van Olphen

Jantina Peperkamp

Jantien de Boer

Rosanna Gaddoni

Beste kunstliefhebbers, volgers van Galerie Bonnard,

Dit weekend is het de laatste mogelijkheid om de expositie 'A Female Gaze' te bezoeken.


In deze nieuwsbrief zie je nog eens alle kunstenaars en de artikelen die in het Eindhovens Dagblad en de Kunstkrant aan deze expositie gewijd waren.We nodigen je van harte uit de expositie te komen bekijken.

Rene & David


Donderdag t/m zondag geopend van 11-18u

Opening 'Onze (TV) Sterren van het Doek'


Oud-deelnemers aan Sterren op het Doek, drie winnaars van 'De Nieuwe Vermeer' met twee extra gasten en een 'Klokhuis' Kunstenaar Rutger Hiemstra zijn te zien in de expositie die we openen op 10 december.

De opening wordt verzorgd door 'Project Rembrandt'- coach en kunstenaar Iris Frederix.
De muziek is van Tip Jar.

Circa 25 kunstenaars uit onze collectie namen in de afgelopen jaren deel aan het populaire 'Sterren op het Doek'. Dat wil niet zeggen dat zij alleen maar portretten schilderen. Er is van hen in deze expositie dan ook veel ander werk te verwachten. Speciaal voor deze expositie maakten zij nieuw werk en combineren wij dat tot een afwisselende groepsexpositie waar de echte sterren, onze kunstenaars, de hoofdrol spelen.

Vorig jaar was 'De Nieuwe Vermeer' een TV-hit waar kunstenaars een werk maakten zoals Vermeer dat 'naar alle waarschijnlijkheid' gedaan zou hebben of gedaan had. Echter het betreffende schilderij is niet meer te vinden of is alleen bekend door eens schets van Vermeer zelf. Aan de kunstenaars de taak in zijn huid te kruipen. Carolien van Olphen en Yvonne Heemskerk wisten met hun doek te winnen. Daarnaast is Adriaan Wolf met zijn 'Nieuwe Vermeer' werk in de galerie als extra gast aanwezig net als 'stadsschilder' Titus Meeuws die wist te verrassen met zijn 'straatje van Vermeer' . Deze twee kunstenaars waren eerder niet in onze galerie te zien. De 'Vermeer' doe zij maakten was een mooie aanleiding hen uit te nodigen.

Aan Rutger Hiemstra was een hele Klokhuis uitzending besteed. In die uitzending liet hij zien hoe hij als kunstenaar een stilleven schildert. Een boeiende en bij zowel kinderen als volwassenen een erg populaire uitzending!

De opening wordt gedaan door niemand minder dan Iris Frederix. Haar spraakmakende rol als coach van het TV-programma 'Project Rembrandt', TV-ster en kunstenaar, maakte haar bij uitstek de persoon deze expositie te openen.

Iedereen is van harte uitgenodigd voor deze opening die muzikaal wordt omlijst door Tip Jar (Bart de Win en Arianne Knegt) op zondag 10 december van 14.00 uur!

schermafbeelding-2023-11-15-om-16.00.36
Schilderij: Iris Frederix

UITNODIGING
OPENING

Zondag 10 december


'Onze Sterren van het Doek'

14.00 live muziek Tip Jar
14.30 Opening door Iris Frederix
( in aanwezigheid van de kunstenaars )
Rond de opening en daarna meer live muziek Tip Jar

A Female Gaze, laatste week!

Uit het Eindhovens Dagblad
photo-2023-11-24-12-04-39-2
photo-2023-11-24-12-04-39-2
photo-2023-11-24-12-04-39
rosanna-gaddoni_inchino_2023
Uit de 'Kunstkrant'
schermafbeelding-2023-11-30-om-10.18.05

Tot ziens in de galerie!

René & David

A Female Gaze, de kunstenaars

Rosanna Gaddoni


Rosanna Gaddoni won twee weken geleden in Spanje ( Cordoba ) een prestigieuze prijs voor haar houtskooltekeningen.

De Helmonds/ Italiaanse kunstenares won dit jaar diverse internationale kunstprijzen.

Rosanna Gaddoni (1972) groeide op in Italië. Te midden van de velden en ver van de bewoonde wereld. Na een carrière in het bedrijfsleven, vestigde zij zich in Nederland en studeerde zij aan de Rietveld Academie en specialiseerde zij zich in Leiden in de Japanse inktpenseel techniek Sumi-e.
img_9131
Within
Haar prachtige houtskooltekeningen zijn sfeervolle emotioneel gelaagde portretten van mensen of dieren. In de wijze waarop de composities tot stand komen zien we een verhaal dat door de kunstenares met slechts houtskool op papier verteld wordt. Haar werk is inmiddels internationaal diverse malen bekroond en gepubliceerd in tal van catalogi waarin internationale en toonaangevende kunstenaars vertegenwoordigd zijn.

Rosanna Gaddoni (geb. 1972) woont en werkt in het Brabantse Helmond, niet ver van onze galerie in Nuenen.

De kunstenares over haar inspiratie:

Ik ben opgegroeid op een kleine boerderij in het noorden van Italië: mijn huis was in de middle of nowhere, omringd door velden en ik kan me herinneren dat ze van kleur veranderden met de natuurlijke cyclus van de seizoenen.
In dat kleine hoekje van de aarde was niets, en toch had ik alles wat ik nodig had om me gelukzalig te voelen, ik was omringd door leven in elke vorm.
In mijn werk zoek ik nog steeds die aanwezigheid van Leven in de dans van licht en schaduw, en de heiligheid van die waarneming blijft me verbazen: ik wil het Leven vertegenwoordigen in wat ik poëtisch realisme noem, in een poging om met eerlijkheid de wereld en de menselijke figuur, waarbij ik de nadruk op tekenen en waarden combineer met mijn emotionele betrokkenheid. Ik werk meestal met houtskool en grafiet op papier en olie op canvas of panelen, deze mediums helpen me om werken te creëren waarin de representatieve stijl ook de vibratie en de beweging van het leven overbrengt.
Er is een subtiele lijn die al mijn kunstwerken verbindt: het zijn stippen die het grotere geheel verbinden van mijn toewijding en respect voor elke vorm van leven en voor het immense voorrecht om de menselijke levenservaring waar te nemen, in deze uithoek van het universum dat we delen.

Meer lezen
November

Carolien van Olphen

carolien_van_olphen_170530_025-669x1024-kopie-2-1

Carolien van Olphen was winnares van het TV Programma ‘De nieuwe Vermeer’, waar zij het verloren gegane schilderij ‘Het Concert’ van Johannes Vermeer zo waarschijnlijk mogelijk moest schilderen.
Meer weten hierover?

KLIK HIER
Wegdromen
Carolien Van Olphen Wegdromen 100 x 65 olieverf op paneel
De in Haren ( Groningen) wonende kunstenares heeft met haar kleurrijke portretten inmiddels op veel plaatsen grote indruk achtergelaten. Zo was haar werk al meerdere malen te zien tijdens 'Figurativas' van het MEAM in Spanje

Carolien studeerde enkele jaren geleden af aan ‘De Klassieke Academie’ in Groningen, nam deel aan ‘Sterren op het Doek’ en geeft, samen met Svetlana Tartakovska, les aan kunstenaars uit heel Nederland die hun techniek willen verbeteren.

Haar eigen techniek is meesterlijk en bijzonder te noemen. Bijzonder opvallend is haar vlotte toets, en zijn haar frisse en heldere kleuren. Hierdoor wordt het sprankelende van de vaak jonge modellen nog eens extra benadrukt. Haar liefde voor kleurrijke stoffen is te zien in de wijze waarop ze de modellen ‘aankleedt’. Hierdoor is niet alleen het portret maar ook de kleding onlosmakelijk verbonden met het verhaal dat de kunstenaar je wil vertellen.

Meer lezen

Tania Rivilis

One thousand and one nights
Tania Rivilis 1001 nights 50 x 100 cm olieverf op doek
tania-rivilis-artists-with-paintings
Een van de schilderijen van Tania Rivilis op Times Square in New York.
Tania Rivilis (1987 Oekraïne).

Sinds twee jaar woont en werkt Tania Rivilis afwisselend in Portugal en Duitsland.
Vanaf 2018 is zij met haar werk bij ons in de galerie te zien. Er is veel gebeurd in die periode en de populariteit van haar werk is inmiddels bijzonder groot en wereldwijd. Tania is met haar werk te zien in Nuenen, London (Sotheby's), NewYork (Arcadia Galleries) en bij diverse museale exposities.
image
Tania Rivilis ziet de wereld als een 'ontdekkingstuin' en ze beweegt zich met veel plezier en creativiteit op veel vlakken. Vanaf het allereerste begin van de opkomst van ‘nft’ begon zij haar schilderijen ook als digitale ‘token’ te verkope. Niet alleen de afbeeldingen maar wereldwijd ging ze samenwerkingen aan met oa acteurs Val Kilmer en Laurens Fuller. Samen met hen raakte zij van haar schilderijen die bewegen. Haar werk was zo al te zien op Times Square, Picadily Circus en ook in Gent op grote digitale screens.Daarnaast won in 2021 de prestigieuze ‘William Locke prize’ won van de zeer traditionele ‘Royal Society of Portrait Painters’ in London.

Meer lezen
Disappearing
Tania Rivilis Disappearing 40 x 80 cm olieverf op paneel

Ksenya Istomina

ksenya-istomina-in-her-studio-2

Ksenya Istomina uit St Petersburg exposeert inmiddels voor de vierde maal bij galerie Bonnard.

Hoewel de periode waarin haar land zich bevindt ingewikkeld is voor haar en zij een periode Rusland verlaten heeft is zij nu weer in St Petersburg aan het werk.

Haar schilderijen tonen de lagen van de vrouwelijke emotie, en laten je meekijken, meebeleven in de huiselijke intimiteit. Het interieur als onderdeel van een verhalend schilderij waarbij de hoofdpersoon ergens in het interieur verzonken is in zijn of haar eigen wereld.
De ontwikkeling tot kunstenares“Vanaf mijn tweede jaar”, vertelt Ksenya Istomina, “gaf mijn moeder me iedere dag een nieuw tekenschrift, steeds tekende ik zo’n schrift vol en dan lag alweer een leeg schrift klaar. Op de kleuterschool tekende ik samen met mijn vriendinnetje hele verhalen die we samen verzonnen. Nu is dit vriendinnetje mijn favoriete model en kun je haar in verschillende schilderijen van mij zien. Op de basisschool adviseerde men mijn ouders me naar een kunstopleiding te laten gaan. Daarmee begon ik dan ook al op mijn 10e en ik studeerde af aan de ‘Imperial Academy of Arts’ op mijn 27e”.

Het studeren aan deze beroemde Academie heeft de inmiddels 29-jarige Istomina veel gebracht, niet alleen de lessen maar ook de samenwerking met haar medestudenten en docenten ziet ze als bijzonder en waardevol. Een academische studie waar alles volledig ‘naar het leven’ getekend en geschilderd wordt
Ksenya Istomina

Ksenya Istomina,

Sketchbook,
70x70 cm
olieverf op doek
Ook het gebouw zelf heeft een lange geschiedenis in de kunstwereld. Niet alles is er gerestaureerd en mede hierdoor is die geschiedenis op een fascinerende manier goed zichtbaar. Haar fascinatie voor deze omgeving is ook te zien in enkele van de schilderijen die Ksenya Istomina gemaakt heeft voor haar solo- exposite bij Galerie Bonnard.

Meer lezen
Winter Evening

Daniela Astone

After Ophelia
Daniela Astone After Ophelia 60 x 100 cm olieverf op doek
De Italiaanse kunstenares Daniela Astone woont en werkt in Florence. Ze werkt graag met levende modellen en schildert haar werken naar waarneming, de klassieke aanpak die zij leerde op de Academy in Florence en die zij nu ook aan haar studenten bijbrengt als hoofddocent van de academie.

Daniela Astone studeerde af in 2004. Haar eerste solo- expositie had zij kort daarna in de Verenigde Staten. Vanaf dat moment is de internationale aandacht van de Italiaanse kunstenares alleen maar gegroeid.De klassieke opbouw en verhalende schilderijen tonen een techniek die bijzonder is. Haar stijl virtuoos en haar onderwerpen verhalend. De toetsen los en subtiel. Voor een schilderij staan betekent bij deze kunstenares een verhaal bekijken, het handschrift bewonderen en je verliezen in de hoeveelheid van aantrekkelijke plekken in het werk.
e4728213-b5db-4794-b9e9-7c0ccbe94a4e-2
Daniela Astone bij de opening van 'De fiets de fiets en verder niets' in maart van dit jaar.
img_9829
Op de deze foto staat Daniela bij de vijver in Nuenen buiten te schilderen.
Couple #2

Daniela Astone

Couple #2
50 x 40 cm olieverf
In haar schilderijen zien we de klassieke Italiaanse sfeer, melancholie en poëzie. Daarnaast weet zij de mythologische en uit de Klassieke oudheid stammende symboliek te combineren met hedendaagse thematiek. In het schilderij ‘Innerlife’ bijvoorbeeld laat zij de strijd zien in het leven van haarzelf. In haar schilderijen spelen vrouwen en de vrouwelijk symboliek een belangrijke rol. Daarnaast laat zij graag stellen zien, naakt dansend. Deze stellen zijn man-man, vrouw-man of vrouw-vrouw. Bij allen staat, ondanks de naaktheid, niet het seksuele centraal. De verbinding, emoties en het ontroerende aspect van de alles overheersende liefde.

meer lezen

Jantien de Boer

img_8965

Jantien de Boer

Zelfportret
22 x 22 cm
olieverf
Jantien de Boer woont en werkt in de provincie Groningen.
img_8999
Jantien de Boer
Serie 'Of People Passing By' allen 30x30 cm olieverf op paneel
In haar werk is ‘de toets’ een belangrijk aspect. Haar kleuren, toets en haar onderwerpen veranderden de afgelopen jaren samen met de veranderingen zie zijzelf als jonge vrouw doormaakte. Zo zagen we indringende portretten van haarzelf, haar kinderen en van mensen die haar inspireren. Ook tijdens deze expositie is het werk van de Boer zeer persoonlijk en richtte zij zich op het portretteren van diverse karakters.

De kunstenares zelf vertelt over haar nieuwste werk:

Mijn meest recente werk concentreert zich op het weergeven van de mens. In al haar kleurrijke facetten. In losse, vibrerende toetsen kleur zoek ik naar een vertaling in verf van alle nuances die ik zie. In mijn portretten is het karakter van de afgebeelde persoon altijd het uitgangspunt. Ik probeer een mens te schilderen. Dat gaat verder dan gelijkenis nastreven. Het is ook het aanvoelen en weergeven van een persoonlijkheid. Wat het verhaal is van iemand áchter het plaatje.

Meer lezen

Jantina Peperkamp

Kira
Jantina Peperkamp Kira 29 x 45 cm acryl op paneel
spiegeltje_orig

Jantina Peperkamp heeft inmiddels een indrukwekkend oeuvre opgebouwd.
In dit oeuvre, wat grotendeels bestaat uit kleine portretjes, is ieder portretje minutieus opgebouwd uit vele dunne lagen verf die een ongelooflijke hoeveelheid detail onthullen. Haar werkwijze, composities en kleurgebruik zijn uniek. Dit maakt het werk in een ogenblik herkenbaar als een ‘Echte Jantina Peperkamp’ en legt tevens essentie van haar onderwerpen bloot.
Ieder portretje vertelt meer dan je op het eerste gezicht kunt zien. Kijkend naar een portret komt een verhaal tot je, het verhaal wat wordt onthuld in de gelaagdheid van de penseelstreken van de kunstenares.

alba-300dpi-scan-2
Jantina vertelt graag en prettig over haar werk. Ze laat zich inspireren door mensen, kinderen uit haar directe omgeving. Toch zijn het geen ‘een op een portretjes’, de kinderen of volwassenen die door haar geschilderd worden zijn vak de drager van een attribuut. Dat combineert Peperkamp bijzonder frisse en heldere kleuren en een erg fijne toets. Dit alles samen zorgt voor een soort intimiteit tussen de kijker en het portretje. Heel bijzonder.

De kunstenares zelf hierover:

Bij mijn schilderijen wordt het eindresultaat in hoge mate bepaald door de energie die ontstaat tussen kunstenaar en model, waarbij de kunstenaar als waarnemer en registrator fungeert. De keuze voor een model wordt bepaald door de mate waarin ik mijzelf herken in deze persoon.

Meer lezen
img_9828
De galerie is geopend van donderdag t/m zondag van 11-18 uur.

De expositie 'A Female Gaze' is te zien t/m zondag 3 december.

Interviews door Chris Dekkers

Door hier of op een van de afbeeldingen te klikken kun je het YouTube filmpje bekijken.

We zijn benieuwd wat je van het filmpje vindt, op YouTube kun je een reactie achterlaten, voor Chris Dekkers en voor onze kunstenaars is dat bijzonder fijn. Alvast bedankt!

Veel plezier bij het kijken en luisteren naar onze kunstenaars!
schermafbeelding-2023-11-15-om-15.24.19
schermafbeelding-2023-11-15-om-15.23.35
img_9631
img_9613
schermafbeelding-2023-11-15-om-15.24.52
img_9629
schermafbeelding-2023-11-15-om-15.33.52

AGENDA

Vanaf 10 december 2023

Onze Sterren van het doek

Kunstenaars die je kent van TV van de programma's Sterren op het Doek, De Nieuwe Vermeer en Klokhuis tonen hun vrije werk. Hierin kunnen mensen centraal staan maar kan de kunstenaar ook een totaal andere kant van zichzelf laten zien.

Iris Frederix van Project Rembrandt, diverse kunstenaars die deelnamen aan Sterren op het Doek, en kunstenaars die bekend zijn van een …

Meer lezen
schermafbeelding-2023-11-15-om-16.00.36
Iris Frederix

UITNODIGING OPENING

De expositie 'Onze Sterren van het Doek' wordt op zondag 10 december geopend door kunstenaar en 'Project Rembrandt coach' Iris Frederix.

14.00 live muziek door Tip Jar
14.30 opening door Iris Frederix
(in aanwezigheid van de kunstenaars)
Je bent van harte uitgenodigd!

Hieronder een preview van de ruim 100 nieuwe schilderijen die te zien zullen zijn:
s.o.d.-erik-van-elven-sushi-20x20cm-olieverf-op-paneeljpg
Erik van Elven
s.o.d.-richard-van-mensvoort-oudegracht-utrecht-120x80cm-olieverf-op-linnen.
Richard van Mensvoort
s.o.d.-henrieke-de-vries-mixed-media-65x85-cm-het-oerd
Henrieke de Vries
dav
Sylvia van Opstall
jav_231113_001
Ferenc Erdok
Yvonne Heemskerk won met dit schilderij in het TV programma 'De nieuwe Vermeer'. Volgens de juryleden, Pieter Roelofs (hoofdcurator Rijksmuseum) en Abbie Vandivere ( Hoofd restauratie van Het Mauritshuis ) schilderde zij dit werk zoals Johannes Vermeer het ook zou hebben gedaan. Een bijzondere prestatie.

Het werk is ingelijst in een handgemaakte en zeere zorgvuldig met de hand gemaakte en vergulde lijst. Ook bij de lijst is gekeken naar wat het meest waarschijnlijk een lijst zou zijn die Johannes Vermeer ook gekozen zou hebben. De vermelde prijs is inclusief de lijst. De afmetingen met de lijst zijn 180 x162 cm.

Meer lezen
De drie Maria's aan het graf van Christus
Yvonne Heemskerk

Tip Jar

zondag 10 december vanaf 14.00

Zondag 10 december speelt het Nederlandse / Nuenense duo Tip Jar ter gelegenheid van de opening bij 'Onze Sterren van het Doek' .
Songs about love and life on the hippie side of country
meta-eyjzcmncdwnrzxqioijiemdszmlszxmifq.jpg
Foto: Yvette de Wit
Bart de Win ken je misschien als toetsenist van Gerard van Maasakkers of Birds of Chicago. Of van Matthews Southern Comfort (rond Engelsman Iain Matthews). Samen met zijn partner in crime, Arianne Knegt, heeft hij echter sinds 2013 zijn eigen band Tip Jar (Engels voor fooienpot). Zij bewegen zich in een internationaal collectief van muzikale vrienden en omringen zich met americanahelden als de Texaanse Walt Wilkins en Bill Small, maar ook met de Nederlandse snarenwonders Harry Hendriks en Joost van Es.
Tip Jar’s eigen aanstekelijke americana en de liefde voor Amerikaanse rootsmuziek bracht hen al op legendarische podia als Gruene Hall (Emmylou Harris, Johnny Cash) en Luckenbach (Willie Nelson, Guy Clark) en bezorgde hen een plekje in de line up van diverse festivals in Texas.

In de zomer van 2019 tourde Tip Jar voor het eerst ook in Engeland. In eigen land opereert de band vooral in het americana-circuit, maar ze doen het ook goed in de intiemere theaterzalen en muziekpodia.

Nederlands Dagblad Echt goed, je gelooft je Nederlandse oren niet.
Oor De muziek van Tip Jar laat zich moeiteloos meten met die van grote Americana artiesten van over de hele wereld. Tijdloze songs, prettig gezongen, virtuoos gespeeld.
Musicmaker Smaakvolle arrangementen, sterke composities, mooie melodieën.
Heaven Internationale allure.
Lust for Life Tip Jar ontwikkelt steeds meer een eigen geluid. En dat laat zich niet begrenzen door de beperkingen van welke muzikale stroming ook. Constante factor blijft de fraaie vocale harmonieën van De Win en Knegt. De klankkleur van hun stemmen is een regelrechte match en geeft de smaakvolle eigen composities een extra dimensie.
Eindhovens Dagblad Een melodieuze, warm geproduceerde plaat met rake teksten, waarop de beste country-artiesten het patent hebben. Bands als Tip Jar moet je met een lichtje zoeken. In Nederland, althans. ‘One Lifetime’ is als een arm die iemand om je heenslaat.
Folkforum Songs About Love And Life On The Hippie Side Of Country dekt eigenlijk de lading van elk album van Tip Jar. Ook dit keer heeft Bart de Win weer heel wat inspiratie gevonden in het leven en de liefde om een paar sterke songs neer te pennen, die tot leven komen in de handen van een stel uitstekende instrumentalisten.
Muziekwereld Dat topmuzikanten geen grenzen kennen, wisten we al van talloze andere bijzondere samenwerkingsvormen, maar het blijft toch iedere keer weer bijzonder hoe grenzeloos mooi artiesten uit verschillende landen elkaar altijd weten te vinden en te inspireren.

25 t/m 28 januari 2024

Naarden, The Art Fair

Naarden, The Art Fair,
Voor de tweede maal nemen we met Galerie Bonnard deel aan de gerenommeerde kunstbeurs in Naarden Vesting. Deze wordt voor de 26e maal georganiseerd. Op deze beurs vind je een hoog niveau aan deelnemende kunstgaleries, juweliers & antiquaars. Net als vorig jaar sturen we via de mail en fysiek uitnodigingen met gratis entreebewijzen. Deze worden medio december verstuurd.
De beurs wordt geopend op woensdagavond 24 januari en is te bezoeken van donderdag 25 t/m zondag 28 januari.
25 t/m 28 januari 2024 Tijdens de beurs laten we nieuwe schilderijen en beelden zien. De collectie maken we eind 2023 bekend.

Meer lezen

Vanaf 18 februari

img_1586

Intentions

Mitzy Renooy, solo

5b8af7e9-7407-4c71-bd5f-5642c37b8feb

Mitzy Renooy is terug met een nieuwe solo-expositie.

Intentions


Opening zondag 18 februari

14.00 live muziek

Harald Haverkorn piano
Arjen van El saxofoon

14.30 opening

Meer lezen

Vanaf 24 maart

Heidi Von Faber & Jean Paul Marsman

Honingpot

Opening zondag 24 maart

14.00 live muziek

14.30 opening

roodborst-op-tulp-bonnard

Vanaf 28 april 2024

Meesterlijk Stilleven

Cornelis le Mair 80 jaar

386549132_3700822133529109_3876635887352045390_n
Cornelis le Mair, wereldberoemd om zijn stillevens viert dit jaar zijn 80e verjaardag. Tijdens deze expositie het nieuwe werk van deze Meester. Daarnaast tonen we stillevens van kunstenaars die dezelfde passie voor het stilleven hebben maar hier op totaal andere manier uiting aan geven!

Te zien zullen zijn oa. : Eva de Visser, Sietse W. Jonker, Henk Boon, Erik van Elven, Ksenya Istomina, Keimpe van der Kooi, …

Meer lezen

Opening zondag 28 april

14.00 live muziek

14.30 opening

Kan met geschilde citroen en Delfts blauwe schaal
Cornelis le Mair Kan met geschilde citroen en Delfts blauwe schaal 85 x 70 cm olieverf

Vanaf 23 juni 2024

Zomerse sferen
Een groepsexpositie met schilderijen, tekeningen, grafiek en beelden

Sonja Brussen, Michiel Schrijver, Marein Konijn, Ingrid Smuling, Jos Leurs en andere kunstenaars

Meer lezen

Opening zondag 23 juni

14.00 live muziek

14.30 opening

01-waddensilence-oil-on-canvas-40-x-50-cm-2021.
Sonja Brussen Wadden silence 40 x 50 cm Olieverf op doek

Alle schilderijen, tekeningen en beelden van onze kunstenaars

vind je op

www.galeriebonnard.com

facebook twitter youtube pinterest 
We zijn van donderdag t/m zondag van 11-18u geopend.
mfo_kunstkoop_toolkit_def_set2_vierkant


Met de KunstKoop van het Mondriaanfonds hoef je een kunstwerk niet in één keer te betalen. Je betaalt het in 12- 24 of 36 termijnen. De KunstKoop is een lening, maar dan zonder rente. De rente wordt betaald door het Mondriaan Fonds. Zoals het Mondriaanfonds zelf in haar doelstellingen omschrijft: "Omdat we het belangrijk vinden om kunst kopen voor meer …
Meer lezen
Nieuw is de 'Gallery Fair Practice Code'. Deze beroepscode voor galeriehouders is ingesteld door het MONDRIAAN fonds en is bedoeld als kwaliteitskeurmerk voor de galerie.
foto-25-06-2023-om-15.46

GALERIE BONNARD

07-david-en-rene-nbMidden in Nuenen, op Berg 9.

Galerie voor Modern Realisme.


Maandelijks organiseren we een nieuwe expositie.
Groepsexposities maar ook solo-exposities. In onze agenda laten we het volledige programma zien. Naast de ruimte die we vrij maken voor de wisselende exposities tonen we, van alle kunstenaars uit onze collectie, zeer divers werk in onze galerie. Hierdoor is er steeds veel te zien en te beleven. Kom gerust vaak kijken, we vertellen je graag over het werk, de kunstenaars en laten je graag alles wat we in huis hebben zien. Mocht je een specifieke vraag hebben of op zoek zijn naar iets speciaals, we adviseren graag. Dit kan in onze galerie maar we komen ook graag, met werk, bij je thuis kijken wat een passend kunstwerk in je woonomgeving kan zijn. We hebben een kunstkoopregeling die het mogelijk maakt kunst in termijnen ( zonder rente!) te betalen.

Naast exposities organiseren we lezingen, cursussen en workshops, ook deze vind je op onze agenda.
Modern realisme en figuratieve kunst is steeds in beweging, zo ook ons aanbod.
Kom gerust, zo vaak als je wilt, een kijkje nemen. Je bent van harte welkom!


René Renders en David van der Linden
logo-nb
Berg 9, 5671 CA Nuenen
info@galeriebonnard.com
René Renders: 06-12400861
David van der Linden: 06-13763320
Galerie Bonnard is geopend op:
Donderdag 11 uur - 18 uur
Vrijdag 11 uur - 18 uur
Zaterdag 11 uur - 18 uur
Zondag 11 uur - 18 uur

Buiten openingstijden
7 dagen per week op afspraak