nieuwsbrieflogomp3
The Fall
Daniela Astone

UITNODIGING OPENING

One thousand and one nights
Tania Rivilis

Zondag 29 oktober

A Female Gaze

Daniela Astone ( Italië )
Tania Rivilis ( Oekraïne )
Ksenya Istomina ( Rusland )

Carolien van Olphen ( Groningen )
Jantina Peperkamp ( Groningen )
Jantien de Boer ( Drenthe )
Rosanna Gaddoni ( Noord Brabant )
Persephone
Jantina Peperkamp

Opening met live muziek vanaf 14.00

Viool Edith Blog

Piano Jan van Leeuwen

Opening in aanwezigheid van de kunstenaars om 14.30

Beste kunstliefhebbers, volgers van Galerie Bonnard,

Na een fijne vakantie zijn we begonnen met het inrichten van een nieuwe en bijzondere expositie. 'A Female Gaze of 'Een vrouwelijke blik' .

Van zeven vrouwelijke kunstenaars uit Italië, Rusland, Oekraïne en Nederland tonen we nieuwe schilderijen en tekeningen. In onze volgende nieuwsbrief zullen we de kunstenaars kort aan je voorstellen. Nu beperken we ons tot een voorbeeld van één van de werken die zij speciaal voor de expositie maakten en we vertellen waarom wij een expositie organiseren steeds heel bijzonder vinden!

Daarnaast is in deze nieuwsbrief de expositie agenda t/m de zomer van 2024 gepubliceerd, er is weer veel om je op te verheugen!


Velen vragen ons waarom we exposities organiseren. Graag beschrijven we dit voor jullie in deze nieuwsbrief.
In de wereld van de snelle digitale beelden, zelfs ontworpen door kunstmatige intelligentie, is een expositie van hand gemaakte kunst iets zeer bijzonders.

Bijzonder is het hoe kunstenaars soms meer dan een jaar met het vizier op een expositie bij Galerie Bonnard aan het werk zijn. De sculpturen, schilderijen, grafiek en tekeningen samen zijn dan, wanneer je dit optelt, heel wat jaren voorbereiding. Het is bovendien goed te benoemen dat het werken aan een kunstwerk niet alleen het actuele schilderen, boetseren en/of tekenen bevat.
Dreamgirl
Carolien van Olphen
In deze expositie met louter vrouwelijke kunstenaars zien we dat een belangrijk deel van het werk te maken heeft met het verhaal wat verteld wordt. Dat is niet alleen de stijl of het kleurgebruik. Dat is ook de thematiek of het onderwerp wat een kunstenaar wil laten zien. Dat heeft met alle aspecten van de kunstenaar te maken, culturele afkomst, opvoeding, woonomgeving, en dus zeker ook het 'vrouw zijn'. Lange tijd was er voor vrouwen niet of nauwelijks plek in de kunst, dat is gelukkig veranderd. Eerlijk gezegd kijken wijzelf niet naar het geslacht van een kunstenaar maar naar 'het verhaal', de 'eigenheid'. Is het meer dan een plaatje, wordt er wat verteld, is het persoonlijk?
Sketchbook
Ksenya Istomina

Dit persoonlijke karakter van een schilderij of tekening is een gevolg van jarenlange zelfstudie, al dan niet op een academie. De persoonlijkheid willen we even los zien van het ambacht, persoonlijke ontwikkeling kan samen gaan met het leren van een ambacht maar het zijn twee verschillende, en belangrijke, componenten van het vak van kunstenaar. Vaak zijn schilderijen gevoelens die worden verbeeld. Schilderijen of tekeningen kunnen een helder verhaal laten zien of je in raadselen achter laten. Je vrolijk of blij maken, je aan het denken zetten of somber maken.Dat zien wij als mooi, alle emoties zijn de moeite waard om te ervaren. Hoe bijzonder is het dat een kunstenaar, ergens in Europa, dagen/ weken/ maanden heeft gewerkt aan een kunstwerk en hiermee jou als kijker weet te bereiken. Dat jij er bovendien op reageert met een emotie! Dat is fantastisch, universeel en gelukkig nog steeds van alle tijden en culturen.
Om dit te ervaren is het daadwerkelijk bekijken van een expositie volgens ons een must. De 'jaren werk' verzameld in onze ruime en goed verlichte galerie vormen samen het verhaal wat galerie Bonnard met de expositie wil laten zien.
Mocht je vervolgens een kunstwerk thuis willen zien dan bieden we graag aan het je te brengen voor een proefplaatsing voordat je beslist of je het werk wilt kopen.

img_8999
Jantien de Boer

We nodigen je van harte uit voor de opening op zondag 29 oktober.


Er is mooie muziek door violiste Edith Blog die wordt begeleid door Jan van Leeuwen op piano. Speciaal voor deze opening hebben zij werk ingestudeerd van een vrouwelijke componist. Zij beginnen met spelen om 14.00. Om 14.30 openen we de expositie en later op de middag zullen zij nogmaals spelen.

Tijdens de expositie zijn vrijwel alle kunstenaars die deelnemen aanwezig.
Mocht je zondag 29 oktober niet kunnen dan zien we je graag op een ander moment.
Bianconiglio
Rosanna Gaddoni

Tot ziens in de galerie!

René & David

De galerie is geopend van donderdag t/m zondag van 11-18 uur.

De expositie 'A Female Gaze' is te zien t/m zondag 3 december.

AGENDA

Vanaf 10 december 2023

Onze Sterren van het doek

Kunstenaars die je kent van TV van de programma's Sterren op het Doek, De Nieuwe Vermeer en Klokhuis tonen hun vrije werk. Hierin kunnen mensen centraal staan maar kan de kunstenaar ook een totaal andere kant van zichzelf laten zien.

Iris Frederix van Project Rembrandt, diverse kunstenaars die deelnamen aan Sterren op het Doek, en kunstenaars die bekend zijn van een …

Meer lezen
De drie Maria's aan het graf van Christus
Yvonne Heemskerk
Yvonne Heemskerk won met dit schilderij in het TV programma 'De nieuwe Vermeer'. Volgens de juryleden, Pieter Roelofs (hoofdcurator Rijksmuseum) en Abbie Vandivere ( Hoofd restauratie van Het Mauritshuis ) schilderde zij dit werk zoals Johannes Vermeer het ook zou hebben gedaan. Een bijzondere prestatie.

Het werk is ingelijst in een handgemaakte en zeere zorgvuldig met de hand gemaakte en vergulde lijst. Ook bij de lijst is gekeken naar wat het meest waarschijnlijk een lijst zou zijn die Johannes Vermeer ook gekozen zou hebben. De vermelde prijs is inclusief de lijst. De afmetingen met de lijst zijn 180 x162 cm.

Meer lezen
25 t/m 28 januari 2024 Tijdens de beurs laten we nieuwe schilderijen en beelden zien. De collectie maken we eind 2023 bekend.

Meer lezen

25 t/m 28 januari 2024

Naarden, The Art Fair

Naarden, The Art Fair,
Voor de tweede maal nemen we met Galerie Bonnard deel aan de gerenommeerde kunstbeurs in Naarden Vesting. Deze wordt voor de 26e maal georganiseerd. Op deze beurs vind je een hoog niveau aan deelnemende kunstgaleries, juweliers & antiquaars. Net als vorig jaar sturen we via de mail en fysiek uitnodigingen met gratis entreebewijzen. Deze worden medio december verstuurd.
De beurs wordt geopend op woensdagavond 24 januari en is te bezoeken van donderdag 25 t/m zondag 28 januari.

Vanaf 18 februari

IMAGINE

Mitzy Renooy, solo

img_9768
Vier jaar na haar eerste zeer succesvolle solo -expositie bij Galerie Bonnard is Mitzy Renooy terug voor een nieuwe solo-expositie.

Imagine

Opening zondag 18 februari

14.00 live muziek

14.30 opening

Meer lezen

Vanaf 24 maart

Heidi Von Faber & Jean Paul Marsman

Honingpot

Opening zondag 24 maart

14.00 live muziek

14.30 opening

roodborst-op-tulp-bonnard

Vanaf 28 april 2024

Meesterlijk Stilleven

Cornelis le Mair 80 jaar

386549132_3700822133529109_3876635887352045390_n
Cornelis le Mair, wereldberoemd om zijn stillevens viert dit jaar zijn 80e verjaardag. Tijdens deze expositie het nieuwe werk van deze Meester. Daarnaast tonen we stillevens van kunstenaars die dezelfde passie voor het stilleven hebben maar hier op totaal andere manier uiting aan geven!

Te zien zullen zijn oa. : Eva de Visser, Sietse W. Jonker, Henk Boon, Erik van Elven, Ksenya Istomina, Keimpe van der Kooi, …

Meer lezen

Opening zondag 28 april

14.00 live muziek

14.30 opening

Kan met geschilde citroen en Delfts blauwe schaal
Cornelis le Mair Kan met geschilde citroen en Delfts blauwe schaal 85 x 70 cm olieverf

Vanaf 23 juni 2024

Zomerse sferen
Een groepsexpositie met schilderijen, tekeningen, grafiek en beelden

Sonja Brussen, Michiel Schrijver, Marein Konijn, Ingrid Smuling, Jos Leurs en andere kunstenaars

Meer lezen

Opening zondag 23 juni

14.00 live muziek

14.30 opening

01-waddensilence-oil-on-canvas-40-x-50-cm-2021.
Sonja Brussen Wadden silence 40 x 50 cm Olieverf op doek

Alle schilderijen, tekeningen en beelden van onze kunstenaars

vind je op

www.galeriebonnard.com

facebook twitter youtube pinterest 
We zijn van donderdag t/m zondag van 11-18u geopend.
mfo_kunstkoop_toolkit_def_set2_vierkant


Met de KunstKoop van het Mondriaanfonds hoef je een kunstwerk niet in één keer te betalen. Je betaalt het in 12- 24 of 36 termijnen. De KunstKoop is een lening, maar dan zonder rente. De rente wordt betaald door het Mondriaan Fonds. Zoals het Mondriaanfonds zelf in haar doelstellingen omschrijft: "Omdat we het belangrijk vinden om kunst kopen voor meer …
Meer lezen
Nieuw is de 'Gallery Fair Practice Code'. Deze beroepscode voor galeriehouders is ingesteld door het MONDRIAAN fonds en is bedoeld als kwaliteitskeurmerk voor de galerie.
foto-25-06-2023-om-15.46

GALERIE BONNARD

07-david-en-rene-nbMidden in Nuenen, op Berg 9.

Galerie voor Modern Realisme.


Maandelijks organiseren we een nieuwe expositie.
Groepsexposities maar ook solo-exposities. In onze agenda laten we het volledige programma zien. Naast de ruimte die we vrij maken voor de wisselende exposities tonen we, van alle kunstenaars uit onze collectie, zeer divers werk in onze galerie. Hierdoor is er steeds veel te zien en te beleven. Kom gerust vaak kijken, we vertellen je graag over het werk, de kunstenaars en laten je graag alles wat we in huis hebben zien. Mocht je een specifieke vraag hebben of op zoek zijn naar iets speciaals, we adviseren graag. Dit kan in onze galerie maar we komen ook graag, met werk, bij je thuis kijken wat een passend kunstwerk in je woonomgeving kan zijn. We hebben een kunstkoopregeling die het mogelijk maakt kunst in termijnen ( zonder rente!) te betalen.

Naast exposities organiseren we lezingen, cursussen en workshops, ook deze vind je op onze agenda.
Modern realisme en figuratieve kunst is steeds in beweging, zo ook ons aanbod.
Kom gerust, zo vaak als je wilt, een kijkje nemen. Je bent van harte welkom!


René Renders en David van der Linden
logo-nb
Berg 9, 5671 CA Nuenen
info@galeriebonnard.com
René Renders: 06-12400861
David van der Linden: 06-13763320
Galerie Bonnard is geopend op:
Donderdag 11 uur - 18 uur
Vrijdag 11 uur - 18 uur
Zaterdag 11 uur - 18 uur
Zondag 11 uur - 18 uur

Buiten openingstijden
7 dagen per week op afspraak