nieuwsbrieflogomp3
facebook twitter youtube pinterest 
Framed City
Lars van Wieren Framed City 50 x 60 cm olieverf op doek

UITNODIGING OPENING

In Verf

Pieter Pander

Anna Maria Vargiu,

Lars van Wieren

&

Frank Dekkers

Opening zondag 3 september 2023

14.00 live muziek door singer/songwriter Mart Oosterhoff

14.30 opening

De expositie loopt van 3 september t/m 1 oktober 2023.
Beste kunstliefhebbers, volgers van Galerie Bonnard,

Op 3 september openen we onze nieuwe expositie en openen we het 'nieuwe kunstjaar' met schilderijen van vier kunstenaars. De schilderijen voor deze expositie hebben één overkoepelend kenmerk. Buiten de voorstelling op deze schilderijen valt op dat ‘de olie- en aquarelverf’ zo wordt gebruikt dat er sprake is van een bijzondere expressie juist vanwege dit gebruik.

De expositie heeft dan ook de naam ‘In Verf’ gekregen. Pieter Pander en Frank Dekkers, beiden uit 1962, hebben vele binnen- en buitenlandse exposities en eervolle vermeldingen achter hun naam staan van diverse musea.

Anna Maria Vargiu en Lars van Wieren doen aan eigenheid niets onder en staan nog aan het begin van een nu al bijzonder te noemen carrière. Beiden hebben inmiddels veel waardering voor hun werk en werkwijze ontvangen en van beiden vind je de schilderijen, net als van hun mede- exposanten, in aansprekende collecties, wereldwijd.

Een mooie combinatie voor een verrassende expositie!
Anna Maria Vargiu
In deze nieuwsbrief stellen we de kunstenaars kort voor. Door op de links te klikken kom je op onze website en kun je meer lezen over hen en alle nieuwe, beschikbare schilderijen zien. In de nieuwsbrief tonen we slechts een deel van de schilderijen.

Bijzonder bij deze expositie is niet alleen het gebruik van verf, de eigen stijl en onderwerpkeuze. Daarnaast zijn alle kunstenaars bijzonder goed in staat groot en monumentaal werk van enkele meters breed en/of hoog te maken. Grappig daarbij is te noemen dat je hierbij nogal eens op het verkeerde been wordt gezet door de kunstenaars. Iets wat op een afbeelding zich 'in je hoofd vastzet' als iets kleins blijkt in werkelijkheid meters groot en omgekeerd! Wijzelf maakten al mee totaal verrast te zijn door het bijzonder kleine formaat van een schilderij waarvan we zelf bedacht hadden dat dit juist een erg groot werk zou zijn.

Reden te meer om de expositie dan ook in het echt te komen bekijken!
Het opgetogen stralen van een mooie dag
De opening vindt plaats op zondag 3 september. We hebben muziek van de jonge muzikant Mart Oosterhoff die ons ruim een half jaar geleden wist te verrassen met een prachtig optreden in de galerie. Bezoekers die met tranen in de ogen luisterden naar de zelfgeschreven nummer van de jonge en getalenteerde zanger die zichzelf begeleidt op de gitaar.
Mart Oosterhoff begint met spelen vanaf 14.00, de opening vindt plaats om 14.30 in aanwezigheid van de kunstenaars.
We zouden het erg leuk vinden jullie allemaal te ontmoeten tijdens de opening en samen het glas te heffen op de ontmoeting bij een prachtige expositie. Traditioneel gezien is de september expositie de opening van het nieuwe kunstseizoen, en dat is reden voor een feestje!

Pieter Pander

Zwarte verf
52 x 32 cm
olieverf op paneel
Mocht je de schilderijen al voor de opening willen bekijken dan kan dat natuurlijk. Vanaf vrijdag 1 september is alles klaar en voor iedereen vrij te bezoeken!

Tot ziens in de galerie!


Rene & David

Zwarte verf
De expositie is te zien t/m zondag 1 oktober.
De galerie is geopend van donderdag t/m zondag van 11 -18u
Alle schilderijen zijn te zien op
www.galeriebonnard.com

'In Verf'

Anna Maria Vargiu

78b38078-2e64-4dc5-96c7-c85e4983bdae

De Groningse kunstenaar Anna-Maria Vargiu (1992) is vooral bekend geworden door haar schilderijen die ‘En plein-air’ door haar geschilderd zijn. Kleurrijk met een stevige toets weet zij de schoonheid van de natuur weer te geven.

Anna Maria Vargiu

Noor en de slakken
160 x 80 cm
olieverf op doek
Noor en de slakken
Zijzelf vertelt hierover:

“Ik heb nooit gewild dat mijn werk een speciale betekenis zou hebben, een verhaal zou vertellen, anders dan wijzen op de schoonheid van de natuur”.

Nadat Vargiu en haar man hun eerste kind kregen veranderde deze visie. Zich afvragend hoe ze nu verder moest besefte de kunstenaar dat ze zelf ver weg was van de ‘fantasierijke persoon’ die zij als kind was. Ze besloot een project te starten waarin observatie en verbeelding werden gecombineerd. Op basis van een kinderboek wat ze zelf zou schrijven.

Meer lezen
Noor in de betoverde boomgaard
Anna Maria Vargiu 'Noor in de betoverde boomgaard' 80 x 160 cm olieverf op doek
Wisteria en de Vlinders

Lars van Wieren

Morning
Lars van Wieren Morning 70 x 70 cm olieverf op doek
img_5601
Van een ogenschijnlijk alledaags uitgangspunt maakt hij een compositie die ervoor zorgt dat je het schilderij wordt ingezogen. Steeds maakt hij duidelijke keuzes, is zijn toets trefzeker, blijft de verf ‘verf’, en word je vanwege de suggestie en illusie steeds op het verkeerde been gezet. Zijn werk is en blijft, hoewel het steeds om objecten gaat die we dagelijks tegenkomen, verrassen. Steeds kijk je en steeds zie je weer wat anders, gebeurt er iets wat je eerder niet zag.

meer lezen
Sun
Kunstenaar Lars van Wieren zelf over zijn werk en stijl:

Het kantelpunt wanneer de realistische illusie ophoudt en het onderwerp in verf verandert, fascineert mij. In mijn werk gaat het daarom over techniek en het componeren van een beeld door middel van kleur, toets en vorm “.

meer lezen
Entree
Lathyrus

Pieter Pander

Wegwerkzaamheden
Pieter Pander Wegwerkzaamheden 50 x 175 cm olieverf op doek
Toch, als we de kunstenaar typeren, komen we er niet onderuit eerst zijn portretten te benoemen. Wat meteen opvalt is dat de portretten die hij schildert heel natuurlijk ogen. In zijn zelfportretten (deels geëxposeerd in het Drents museum) lijkt hij een gesprek aan te willen gaan met de kijker. De mensen die hij schildert kunnen alle leeftijden en hoedanigheden hebben. Wanneer Pander ‘anderen’ schildert, portretteert hij hen zoals hij ze ‘tegenkomt’. Het is een moment want hij vastlegt, nooit een pose.
Meer lezen
Stiertje
Hierover zegt de kunstenaar zelf:

Ik schilder niet om mensen te plezieren. Ik zoek iets rauws, het moet een beetje wringen, iets dat niet helemaal goed voelt”.

Afdaling in Thailand

Frank Dekkers

Volzomerse kleine Vliet
Frank Dekkers Volzomerse Kleine Vliet 60 x 80 cm Olieverf op paneel

schermafbeelding-2023-08-29-om-11.06.39
Een overpeinzing van kunstenaar Frank Dekkers (1962) door hem opgetekend tijdens het schilderen, en plein-air, bij het hierboven afgebeelde schilderij ‘Volzomerse Klein Vliet’.

En plein-air bevindt zich het atelier van de kunstenaar uit Ameiden. Buiten bevindt zich datgene waar hij wil zijn en wat hij wil bewaren door middel van het vastleggen in verf.
Combe de la Nova
Zelf zegt de kunstenaar hierover:

“Als schilder van landschappen is het voor mij gewoon naar buiten te gaan om te werken. Het is dit buiten zijn, het beleven van de plek, het verglijden van de dag wat me doet schilderen”.

meer lezen..
Maan boven de Waard
Frank Dekkers Maan boven de Waard 140 x 200 cm olieverf op doek
Zomer

AGENDA

Vanaf 29 oktober 2023

A Female Gaze

Strong Women in Contemporary Modern Realistic Art
Daniela Astone, Florence, Italië
Tania Rivilis, Oekranie

Uit Nederland

Carolien van Olphen
Jantina Peperkamp
Jantien de Boer


Opening zondag 29 oktober 2023 14.00 live muziek

14.30 opening

De expositie loopt van 29 oktober t/m 3 december 2023

A Female Gaze

Vanaf 10 december 2023

Onze Sterren van het doek

Kunstenaars die je kent van TV van de programma's Sterren op het Doek, De Nieuwe Vermeer en Klokhuis tonen hun vrije werk. Hierin kunnen mensen centraal staan maar kan de kunstenaar ook een totaal andere kant van zichzelf laten zien.

Iris Frederix van Project Rembrandt, diverse kunstenaars die deelnamen aan Sterren op het Doek, en kunstenaars die bekend zijn van een …

Meer lezen
Onze Sterren van het doek

Alle schilderijen, tekeningen en beelden van onze kunstenaars

vind je op

www.galeriebonnard.com

We zijn van donderdag t/m zondag van 11-18u geopend.
mfo_kunstkoop_toolkit_def_set2_vierkant


Met de KunstKoop van het Mondriaanfonds hoef je een kunstwerk niet in één keer te betalen. Je betaalt het in 12- 24 of 36 termijnen. De KunstKoop is een lening, maar dan zonder rente. De rente wordt betaald door het Mondriaan Fonds. Zoals het Mondriaanfonds zelf in haar doelstellingen omschrijft: "Omdat we het belangrijk vinden om kunst kopen voor meer …
Meer lezen
Nieuw is de 'Gallery Fair Practice Code'. Deze beroepscode voor galeriehouders is ingesteld door het MONDRIAAN fonds en is bedoeld als kwaliteitskeurmerk voor de galerie.
foto-25-06-2023-om-15.46

GALERIE BONNARD

07-david-en-rene-nbMidden in Nuenen, op Berg 9.

Galerie voor Modern Realisme.


Maandelijks organiseren we een nieuwe expositie.
Groepsexposities maar ook solo-exposities. In onze agenda laten we het volledige programma zien. Naast de ruimte die we vrij maken voor de wisselende exposities tonen we, van alle kunstenaars uit onze collectie, zeer divers werk in onze galerie. Hierdoor is er steeds veel te zien en te beleven. Kom gerust vaak kijken, we vertellen je graag over het werk, de kunstenaars en laten je graag alles wat we in huis hebben zien. Mocht je een specifieke vraag hebben of op zoek zijn naar iets speciaals, we adviseren graag. Dit kan in onze galerie maar we komen ook graag, met werk, bij je thuis kijken wat een passend kunstwerk in je woonomgeving kan zijn. We hebben een kunstkoopregeling die het mogelijk maakt kunst in termijnen ( zonder rente!) te betalen.

Naast exposities organiseren we lezingen, cursussen en workshops, ook deze vind je op onze agenda.
Modern realisme en figuratieve kunst is steeds in beweging, zo ook ons aanbod.
Kom gerust, zo vaak als je wilt, een kijkje nemen. Je bent van harte welkom!


René Renders en David van der Linden
logo-nb
Berg 9, 5671 CA Nuenen
info@galeriebonnard.com
René Renders: 06-12400861
David van der Linden: 06-13763320
Galerie Bonnard is geopend op:
Donderdag 11 uur - 18 uur
Vrijdag 11 uur - 18 uur
Zaterdag 11 uur - 18 uur
Zondag 11 uur - 18 uur

Buiten openingstijden
7 dagen per week op afspraak