nieuwsbrieflogomp3
facebook twitter youtube pinterest

Beste mensen,


2017 was voor ons een spannend en bijzonder jaar. Het is ons gelukt om galerie Bonnard op een nieuwe locatie te openen. Vanuit Nederland, Belgie, Frankrijk, Duitsland, Engeland, de Verenigde Staten en zelfs vanuit Ethiopië heeft u ons weten te vinden. Hier zijn we erg blij mee. Wij danken u hartelijk voor het vertrouwen. Tot ziens tijdens de Feestdagen of tot ziens in 2018!

Om het nieuwe jaar te vieren heffen we graag het glas op het nieuwe jaar tijdens de opening van de expositie 'Naar buiten'.


Wij wensen u Fijne Feestdagen,

een prettige jaarwisseling

en een gezond 2018

René & David

wendelienschonveld
Wendelien Schönfeld, Klein vlot, houtsnede, 23 x 17cm

Mensen, mensen..

t/m zaterdag 30 december

Tweede Kerstdag geopend van 11.00-17.00

Oudjaarsdag, zondag 31 december gesloten.

Met werk van Francien Krieg, Mitzy Renooy, Romee Kanis, Flip Gaasendam, Anne-Rixt Kuik, Marten Huitsing en Paul Boswijk.

dsc_0952
img_8743
dsc_0951
img_8753

Lezingen

11 januari 19.30-21.00 u

Lezing bij 'Naar buiten'.

Deze keer organiseren we een lezing waarbij we de kunstenaars en hun werk van de expositie 'Naar buiten' belichten.


Centraal staat het werk en de werkwijze van de volgende kunstenaars:

Grietje Postma; houtsnedes,
Rutger Hiemstra, schilderijen, plein-air en stilleven, Paul Jansen, schilderijen van koeien,
Eric Schutte, beelden en schilderijen volgens een conceptueel, klassiek concept
Joost Doornik plein-air schilder.

Entree gratis. Wel vooraf aanmelden ivm maximaal aantal plaatsen. info@galeriebonnard.com

Nieuwe cursussen bij Galerie Bonnard.

img_2514
img_5950
30 april t/m 4 mei 2018

'Naar het leven'

Plein-air / op locatie schildercursus met Keimpe van der Kooi

30 april 2018 t/m 4 mei 2018 in Nuenen. Keimpe van der Kooi is naast kunstenaar ook docent aan de Klassieke Academie voor schilderkunst in Groningen. Hij publiceert bovendien regelmatig in de kunstbladen 'Palet' en 'Atelier'. Landelijke bekendheid kreeg deze kunstenaar toen hij een aflevering …

Read more

Cursussen door kunstenaars van Galerie Bonnard


In augustus 2017 verzorgden we met Galerie Bonnard onze eerste plein-air schilder en tekencursus. Met docenten Peter Durieux en Joost Doornik trokken we deelnemers uit het hele land. Enkele reacties van cursisten: " Het was echt heerlijk". "Enorm veel geleerd". " Als ik …
Read more
20 aug t/m 24 aug 2018

'plein-air schilderen' met Peter Durieux en Robin d'Arcy Shillcock

Halverwege de 19e eeuw raakte plein-air schilderen in zwang door een combinatie van technische vernieuwing en nieuwe filosofische inzichten. De uitvinding van de tube in 1840 zorgde ervoor dat de verf langer houdbaar bleef en makkelijk vervoerd kon worden. Nieuwe gedachten …

Read more

7 januari 2018

Muzikale opening met

Linde Drost

expositie "Naar buiten".

Stel je voor; 'de eerste mooie zondag van de lente van 2017'.
Wij waren naar Friesland gereden voor een kennismaking en een bezoek aan het atelier van Grietje Postma. Na een fijn gesprek, en het maken van goede afspraken bood ze ons aan mee te blijven eten. We maakten kennis met het gezin en ook met Linde, de jongste dochter van Grietje en haar man.
Linde, vertelde Grietje trots, kan prachtig zingen. Het gevolg; we kregen een privé optreden. Wat later in de auto, op weg naar een volgende afspraak, genoten we nog na. Wat was onze lente nu al mooi op deze mooie eerste lentedag in Friesland.

Anne Linde Drost is een jonge en talentvolle zangeres die samen met haar gitaar prachtige luisterliedjes laat horen. Engelse en Nederlandse nummers, maar ook door een ontmoeting in Suriname een prachtig Surinaams nummer kun je van haar verwachten.
Vanaf 14.00 zal Anne Linde de expositie en nieuwjaarsborrel muzikaal openen
muziek-bij-bonnard
image1

Anne Linde Drost speelt om 14.00 en om 15.30 een half uur haar muziek. Je bent van harte uitgenodigd!

7 januari 2018 opening expositie: Naar buiten!

Naar buiten!
Een expositie met nieuw werk van Joost Doornik, Rutger Hiemstra, Grietje Postma, Paul Jansen en Eric Schutte. Het nieuwe jaar begint bij Galerie Bonnard met een expositie van deze vijf kunstenaars. Januari, een nieuw begin van het jaar, een frisse start. Met een opening waarbij naast de schilderijen en de prachtige beelden het nieuwe jaar wordt …

Read more

GALERIE BONNARD

07-david-en-rene-nb
Met veel enthousiasme hebben we, de al 33 jaar bestaande Galerie Bonnard, op 24 september 2017 op een nieuwe, ruime, locatie geopend.

Midden in Nuenen, op Berg 9.
Maandelijks organiseren we een nieuwe expositie. Groepsexposities maar ook solo-exposities. In onze agenda laten we het volledige programma zien. Naast de ruimte die we vrij maken voor de wisselende exposities tonen we, van alle kunstenaars uit onze collectie, zeer divers werk in onze galerie. Hierdoor is er steeds veel te zien en te beleven. Kom gerust vaak kijken, we vertellen je graag over het werk, de kunstenaars en laten je graag alles wat we in huis hebben zien. Mocht je een specifieke vraag hebben of op zoek zijn naar iets speciaals, we adviseren graag. Dit kan in onze galerie maar we komen ook graag, met werk, bij je thuis kijken wat een passend kunstwerk in je woonomgeving kan zijn. Naast exposities organiseren we lezingen, cursussen en workshops, ook deze vind je op onze agenda.


Hedendaags realisme en figuratieve kunst is steeds in verandering, zo ook ons aanbod.
Kom gerust, zo vaak als je wilt, een kijkje nemen. Je bent van harte welkom!


René Renders en David van der Linden
logo-nb
Berg 9, 5671 CA Nuenen
info@galeriebonnard.com
René Renders: 06-12400861
David van der Linden: 06-13763320
Galerie Bonnard is geopend op:
Donderdag 11 uur - 19 uur
Vrijdag 11 uur - 19 uur
Zaterdag 11 uur - 19 uur
Zondag 11 uur - 19 uur

Buiten openingstijden
7 dagen per week op afspraak
MailPoet