nieuwsbrieflogomp3
facebook twitter youtube pinterest 

Summer Breeze

t/m 27 augustus

Scrolling Pictures I

Rineke Engwerda

Scrolling Pictures I
00 x 100 cm
acryl op doek
Schilderijen, tekeningen & sculpturen
35 kunstenaars uit 10 landen
See you

Sonja Brussen

40 x 50 cm
olieverf op doek
Beste kunstliefhebbers, volgers van Galerie Bonnard,

Hopelijk genieten jullie allemaal van een mooie zomer waarbij de zonnige momenten de boventoon voeren.

In de galerie schijnt altijd de zon en we nodigen je dan ook van harte uit de expositie 'Summer Breeze' te komen bekijken. Dat kan nog t/m 27 augustus.
Mocht je de expositie al bezocht hebben dan is er ook in augustus tóch weer van alles te zien wat nieuw is, Namelijk, na de opening van 'Summer Breeze' op 2 juli zijn er nog een aantal series van nieuwe werken binnen gekomen van kunstenaars Ksenya Istomina, Andrei Dobrynin, Rosanna Gaddoni en Tanvi Pathare.

De houtskooltekeningen van Rosanna zijn daarnaast niet alleen in onze galerie opgevallen maar ook internationaal. In Spanje is zij genomineerd voor een grote kunstprijs en haar werk zal dan ook daar te zien zijn in komend najaar.
schermafbeelding-2023-08-13-om-15.15.29
img_7010
schermafbeelding-2023-08-13-om-15.14.33
img_7018
schermafbeelding-2023-08-13-om-15.15.57
schermafbeelding-2023-08-13-om-15.16.08
In deze nieuwsbrief laten we nieuwe werken zien van een aantal van de deelnemende kunstenaars. 35 Kunstenaars uit 10 landen zijn te zien met schilderijen, beelden en tekeningen. Dat allemaal laten zien in deze brief is natuurlijk niet te doen. Wel staat alles op onze website en kun je dus alles wat te zien is in de galerie ook online bekijken. Een schilderij van een paar meter groot is natuurlijk niet te snappen op een afbeelding van een paar cm. Onze tip is dus: kom zeker de expositie bekijken!.

In Kunstkrant staat deze zomer een artikel van maar liefst 2 pagina's over 'Summer Breeze'. Mocht je dit artikel of de hele krant willen lezen, deze is gratis af te halen in onze galerie.

Tot ziens in de galerie!

René & David
Deelnemende kunstenaars zijn:

Ksenya Istomina(Rusland) Katharyna Billetina(Oekraine), Bart Koning (Duitsland), Al Saralis (Verenigd Koninkrijk), Tanvi Pathare (India), Plamen Dimitrov (Bulgarije), César Orrico (Spanje), Mihail Dinisiuc (Italië), Ken Zier (Denemarken). Uit Nederland: Jos Leurs, Juane Xue, Marten Huitsing, Henk Boon, Victor Muller, Martin Koole, Yvonne Heemskerk, Ingrid Smuling, Bibi Smit, Sonja Brussen, Gerard Schriemer, Studio Giftig, Jan Maris, Rosanna Gaddoni, Rineke Engwerda, Peter Smit, Marein Konijn, Ria Koreman, Adriana van Zoest, Boris Paval Conen, Marion Visione, Eiline Brontsema, Frans van Straaten, Antoinette Briet, Egbert Modderman, Richard van Mensvoort, Esther Schlebos, , Erik van Elven, Victor Muller, Hanneke Naterop, Romee Kanis.
img_5793

Bezoek en workshops voor kinderen uit Shanghai


Deze zomer zijn er twee groepen kinderen van 6-17 jaar vanuit Shanghai in Nuenen op bezoek geweest. 'In de voetsporen van van Gogh' krijgen zij in België en Nederland een programma aangeboden wat bestond uit diverse bezoeken maar ook uit zelf actief schilderen. Dankzij een mooie samenwerking met het volledig vernieuwde Van Goghvillagemuseum in Nuenen had galerie Bonnard een zeer actieve rol.

De kinderen kregen in blokken van steeds 2,5 uur schilderlessen 'en plein air', deze werden verzorgd door Galerie Bonnard. De kinderen schilderden in het dorp, met Hans Versfelt de pastorie en buiten in het veld 'Molen de Roosdock en omgeving' onder begeleiding van David van der Linden.

Naast lessen in 'en plein air' schilderen, een rondleiding door het dorp met gidsen van het museum en een bezoek aan het museum kregen de kinderen ook een rondleiding door de galerie waarbij de aandacht ging naar de verschillende stijlen, technieken en onderwerpen. Het was bijzonder om deze kinderen in de leeftijd van 6 - 18 jaar twee keer twee dagen te kunnen begeleiden.
img_6122
358694403_745347837596514_3586884079309239610_n
img_5783

Naast deze groepen Chinese kinderen zijn ook basisscholen uit Nederland geïnteresseerd in kunst. David gaf zo al lessen op diverse scholen in de regio.

Naast de lessen over kunst, kunstenaars, de galerie en les over het schilderen zelf, verzorgen we bij galerie Bonnard lezingen over de galerie en haar collectie. Wanneer je interesse hebt in zoiets dergelijks neem dan gerust contact op.
img_6149
De expositie is te zient/m zondag 27 augustus
Openingstijden: donderdag t/m zondag van 11-18 uurAdriana van Zoest
Rabarber uit de volkstuin
102,5 x 101 cm
olieverf op paneel
Rabarber uit de volkstuin
Groene asperges

Adriana van Zoest

Groene asperges
45 x 81 cm
olieverf op paneel
img_4659
Midden juli bezocht kunstenaar Al Saralis de galerie.

Kunstenaar Al Saralis woont en werkt in Hampshire ( Verenigd Koninkrijk) en schildert, zoals hij zegt, niet de realiteit maar datgene wat hij waarneemt en door wil geven daarvan. Zijn onderwerp komt altijd tot stand in samenwerking met de modellen waarmee hij werkt. De modellen zijn bekend voor hem en weten wat hij met zijn schilderijen wil laten zien. In …

Meer lezen

César Orrico

César Orrico
Een blik op nog korte carrière,  van de nog jonge Spaanse kunstenaar (geb. 1984), met kunstprijzen en exposities over de hele wereld,  is indrukwekkend te noemen. Niet de prijzen en de waardering van anderen, maar onze eigen waardering is de reden dat we in 2020 de kunstenaar benaderden voor een samenwerking. In de galerie zijn we steeds op zoek naar …

Meer lezen

Tanvi Pathare

inline-1
Tanvi Pathare uit India volgde de Florence Art Academy waar zij een leerling was van Daniela Astone. Deze laatste is zij inmiddels opgevolgd als docente aan deze wereldvermaarde academy. Nadat Tanvi de kunstacademie in de hoofdstad van India had afgesloten ging haar grote wens in vervulling en mocht zij voor 12 weken naar Florence. Uiteindelijk studeerde zij daar drie jaar, …

Meer lezen
Time for bed

Hanneke Naterop

Time for bed
40 x 50 cm
olieverf op paneel
Ready to shine
In verval: slaapkamer met gordijnen I 2023 I houtsnede I oplage: 22

Eline Brontsema

In verval: slaapkamer met gordijnen I 2023 I houtsnede I oplage: 22
39,4 x 28,5 cm
In verval: badkamer I 2022 I houtsnede I oplage: 26

Eline Brontsema

In verval: badkamer I 2022 I
houtsnede I oplage: 26
40,2 x 24,7 cm

Sonja Brussen

Hot zone
Hot zone 50x150 cm olieverf op doek
Als het schilderen begint is Sonja weg.. . Zo omschrijft kunstenares Sonja Brussen haar manier van werken. Vanaf het moment dat zij een keuze heeft gemaakt mbt de locatie en het onderwerp, haar spullen klaar heeft en kan beginnen met 'het werk', is ze volledig gefocust op dit schilderij. De keuzes, beslissingen die zij maakt ontstaan in deze opperste concentratie en …

Meer lezen

Jan Maris

Nieuw werk van Jan Maris!

Het werk van de Amsterdamse kunstenaar Jan Maris is bijzonder en zeer herkenbaar. Herkenbaar zijn de situaties die hij schildert maar ook zijn eigen ontwikkelde stijl en keuzes die hij hierin maakt. Dit maakt hem vanaf het eerste moment dat je het werk ziet een interessante kunstenaar. Zijn fantastische techniek, eigen onderwerpen en die eigen stijl. Een schilderachtige en wellicht ook een melancholische, maar in ieder geval een ruimtelijke. Zijn werk biedt ruimte in letterlijke en figuurlijke zin. Je kunt dwalen in het werk en er je eigen fantasie op los laten.

meer lezen/zien

Napels II ( Rode scooter )
Doorgang VIII
Doorgang III

Gerard Schriemer

Ibis and DucklingsTijdens de zomerexpositie van 2023 tonen we maar liefst drie nieuwe schilderijen van de Gronings kunstenaar Gerard Schriemer. De schilderijen van de kunstenaar vragen om meerdere redenen om je aandacht. De fijne techniek, de onderwerpen en de wijze waarop de onderwerpen in het schilderij een rol spelen zijn enkelen daarvan. Een fijnschilder die er kiest ervoor zijn onderwerpen verhalend weer …

Meer lezen
Gerard Schriemer Pomponia Imperatoria 85 X62,5 cm. olieverf op paneel

Frans van Straaten


De bronzen beelden van Frans van Straaten zijn duidelijk herkenbaar. Zijn manier van beeldhouwen is onvergelijkbaar en de onderwerpen breiden zich steeds verder uit. De kunstenaar heeft in de ruim 30 jaar dat hij als beeldhouwer bronzen beelden maakt een enorme ontwikkeling doorgemaakt. Beweging, kracht en een spel van richting en lijnen zijn termen die op het werk van de …

Meer lezen
Journey
Upstairs VI

Frans van Straaten

Upstairs VI
H 39 cm

Frans van Straaten

Journey
Brons met leisteen
H 79 cm

Stapeling met rode appeltjes

Ingrid Smuling

Stapeling met rode appeltjes
20 x 20 cm
Olieverf op paneel

Groene gemberpot met roze sneeuwbessen

Ksenya Istomina

schermafbeelding-2023-08-13-om-15.54.08
schermafbeelding-2023-08-13-om-15.54.33


De eerste expositie die bij galerie Bonnard met de toen nog maar net afgestudeerde Ksenya Istomina georganiseerd werd, was een bijzonder samengaan van drie vrouwen van wereldklasse.

De drie vrouwen studeerden aan Klassieke Academies in Florence, Groningen en Sint-Petersburg. (Daniela Astone, Svetlana Tartakosvska en Ksenya Istomina) Ksenya …

Meer lezen
schermafbeelding-2023-08-13-om-15.53.14
Lammetje

Bart Koning

Lammetje
61 x 60 cm
olieverf op doekRineke Engwerda
Scrolling Pictures II
100 x 100 cm
Acryl op doek
Scrolling Pictures II

Henk Boon


Verschillende nieuwe werken van Henk Boon tijdens onze zomerexpositie!

Het van verre herkenbare werk van Henk Boon behoort al heel wat jaren tot de vaste collectie van Galerie Bonnard, en terecht! Henk is een man van weinig woorden, maar wanneer het over zijn werk gaat komt daar wel verandering in! Henk Boon heeft een enorme passie voor zijn werk. Afgestudeerd aan ‘De Koninklijke Kunstacademie’ in Den Haag, verdient hij …

Meer lezen
composition-with-ewer-jug-bottle-and-funnel

Henk Boon

Composition with ewer jug bottle and funnel
80 x 96 cm
olieverf op paneel

Rosanna Gaddoni

Metamorphosis
102 x 65 cm
houtskool op papier
Ingelijst met vitrine, natuurhouten lijst en museumglas

Metamorphosis
Nell' Oville

Rosanna Gaddoni

Nell’ Oville
66 x 48 cm
houtskool op papier
Ingelijst met vitrine, natuurhouten lijst en museumglas

AGENDA

In Verf

Pieter Pander, Anna Maria Vargiu,

Lars van Wieren & Frank Dekkers

anna-maria-vargiu-noor-in-de-betoverde-boomgaard-olieverf-op-linnen-160x80cm

Anna Maria Vargiu

Opening zondag 3 september 2023

14.00 live muziek

14.30 opening

De expositie loopt van 3 september t/m 1 oktober 2023.
lars-van-wieren-80x60cm-entree-olieverf-op-doek-

Lars van Wieren

avond-2023-olieverf-op-doek-100-x-120-cm

Frank Dekkers

Op 3 september opent Galerie Bonnard haar nieuwe expositie met schilderijen van vier kunstenaars. De schilderijen voor deze expositie hebben één overkoepelend kenmerk. Buiten de voorstelling op deze schilderijen valt op dat ‘de olieverf’ zo wordt gebruikt dat er sprake is van een bijzondere expressie juist vanwege dit gebruik.

De expositie heeft dan ook de naam ‘In Verf’ gekregen. Pieter Pander en Frank Dekkers, beiden uit 1962, hebben vele binnen- en buitenlandse exposities en eervolle vermeldingen achter hun naam staan van diverse musea. Anna Maria Vargiu en Lars van Wieren doen aan eigenheid niets onder maar staan nog aan het begin van hun carrière. Beiden hebben inmiddels wel veel waardering voor hun werk en werkwijze ontvangen en van beiden vind je de schilderijen, net als van hun mede- exposanten, in aansprekende collecties, wereldwijd.

Een mooie combinatie voor een verrassende expositie!

22602

Pieter Pander

Vanaf 29 oktober 2023

A Female Gaze

Strong Women in Contemporary Modern Realistic Art.
Daniela Astone, Florence, Italië
Tania Rivilis, Oekranie

Uit Nederland

Carolien van Olphen
Jantina Peperkamp
Jantien de Boer

Opening zondag 29 oktober 2023 14.00 live muziek

14.30 opening

De expositie loopt van 29 oktober t/m 3 december 2023

A Female Gaze

Vanaf 10 december 2023

Onze Sterren van het doek

Kunstenaars die je kent van TV van de programma's Sterren op het Doek, De Nieuwe Vermeer en Klokhuis tonen hun vrije werk. Hierin kunnen mensen centraal staan maar kan de kunstenaar ook een totaal andere kant van zichzelf laten zien.

Iris Frederix van Project Rembrandt, diverse kunstenaars die deelnamen aan Sterren op het Doek, en kunstenaars die bekend zijn van een …

Meer lezen
Onze Sterren van het doek

Alle schilderijen, tekeningen en beelden van onze kunstenaars

vind je op

www.galeriebonnard.com

We zijn van donderdag t/m zondag van 11-18u geopend.
mfo_kunstkoop_toolkit_def_set2_vierkant


Met de KunstKoop van het Mondriaanfonds hoef je een kunstwerk niet in één keer te betalen. Je betaalt het in 12- 24 of 36 termijnen. De KunstKoop is een lening, maar dan zonder rente. De rente wordt betaald door het Mondriaan Fonds. Zoals het Mondriaanfonds zelf in haar doelstellingen omschrijft: "Omdat we het belangrijk vinden om kunst kopen voor meer …
Meer lezen
Nieuw is de 'Gallery Fair Practice Code'. Deze beroepscode voor galeriehouders is ingesteld door het MONDRIAAN fonds en is bedoeld als kwaliteitskeurmerk voor de galerie.
foto-25-06-2023-om-15.46

GALERIE BONNARD

07-david-en-rene-nbMidden in Nuenen, op Berg 9.

Galerie voor Modern Realisme.


Maandelijks organiseren we een nieuwe expositie.
Groepsexposities maar ook solo-exposities. In onze agenda laten we het volledige programma zien. Naast de ruimte die we vrij maken voor de wisselende exposities tonen we, van alle kunstenaars uit onze collectie, zeer divers werk in onze galerie. Hierdoor is er steeds veel te zien en te beleven. Kom gerust vaak kijken, we vertellen je graag over het werk, de kunstenaars en laten je graag alles wat we in huis hebben zien. Mocht je een specifieke vraag hebben of op zoek zijn naar iets speciaals, we adviseren graag. Dit kan in onze galerie maar we komen ook graag, met werk, bij je thuis kijken wat een passend kunstwerk in je woonomgeving kan zijn. We hebben een kunstkoopregeling die het mogelijk maakt kunst in termijnen ( zonder rente!) te betalen.

Naast exposities organiseren we lezingen, cursussen en workshops, ook deze vind je op onze agenda.
Modern realisme en figuratieve kunst is steeds in beweging, zo ook ons aanbod.
Kom gerust, zo vaak als je wilt, een kijkje nemen. Je bent van harte welkom!


René Renders en David van der Linden
logo-nb
Berg 9, 5671 CA Nuenen
info@galeriebonnard.com
René Renders: 06-12400861
David van der Linden: 06-13763320
Galerie Bonnard is geopend op:
Donderdag 11 uur - 18 uur
Vrijdag 11 uur - 18 uur
Zaterdag 11 uur - 18 uur
Zondag 11 uur - 18 uur

Buiten openingstijden
7 dagen per week op afspraak