nieuwsbrieflogomp3
facebook twitter youtube pinterest 
Studio Giftig & Ferenc Erdok

UITNODIGING OPENING

Studio Giftig

&

Ferenc Erdok

Zaterdag 13 mei

14.00

live muziek DJ Sax

14.30

Opening in aanwezigheid van de kunstenaars

beetle

Beste kunstliefhebbers en volgers van Galerie Bonnard


Graag nodigen we je uit voor een bijzondere nieuwe expositie met het inmiddels wereldberoemde street art duo Studio Giftig. Dit is de artiestennaam van het kunstenaarsduo Niels van Swaenen en Kaspar van Leek. Daarnaast tonen we werk van de veelbelovende jonge kunstenaar Ferenc Erdok uit Groningen.

Let op!

Deze keer geen opening op zondag maar op zaterdag 13 mei!

Tijdens de expositie van Studio Giftig en Ferenc Erdok introduceren we de bijzondere houtskooltekeningen van Rosanna Gaddoni en is er nieuw werk te zien van oa Heidi von Faber, Mihail Dinisiuc, JP Marsman, Ale Casanova & Victor Shegin.

Vanaf zaterdag 13 mei staan alle schilderijen van de kunstenaars online www.galeriebonnard.com

Studio GiftigStudio Giftig voor hun prijswinnende muur in Tilburg
studio-giftig-bestmural2022worldwide
Nog maar enkele maanden geleden werden de kunstenaars van Studio Giftig landelijk nieuws doordat ze ‘Werelds beste Mural’ hadden gemaakt bij de afvalverwekingsfabriek in Tilburg. Nu is het duo net terug uit Belfast waar zij ook weer een spraakmakende muur beschilderden.

Studio Giftig is de samenwerking van kunstenaarsduo Niels van Swaenen (Eindhoven 1981) en Kaspar van Leek (Philipsburg Sint-Maarten 1983). Sinds hun samenwerking vanaf 2007 heeft het duo een grote groep internationale fans.

Hun expositie bij Galerie Bonnard gaat niet over beschilderde muren. Ze maakten hiervoor werk op voornamelijk houten panelen, op canvas en op diverse materialen die verwijzen naar hun werkwijze met spuitbussen.

Vanaf hun start heeft werken in de ‘publieke ruimte’ centraal gestaan. In de jaren ’90 waren de muurschilderingen die in de publieke ruimte te zien waren voornamelijk ‘Graffiti’ vandaar uit zijn verschillende stijlen ‘Street art’ ontstaan.
Zich niet vastpinnend op één stijl heeft Studio Giftig wel steeds de publieke ruimte weten te gebruiken als een plaats waar een breed publiek hen zag. Deze toevallige ontmoeting door een zeer breed publiek met hun werk spreekt het duo zeer aan.

meer lezen
img_2304


Overeenkomsten tussen het ‘buiten en binnenwerk’ zijn er talloze, zo is de stijl onmiskenbaar hetzelfde net als het concept waarmee zij werken. Toch zijn er ook, buiten de afmetingen, verschillen te noemen.
Kaspar van Leek vertelt: “Een groot verschil is met name dat er bij dit werk geen opdrachtgever is, en dat betekent meer vrijheid. Vanwege het formaat werken we buiten doorgaans met spuitbussen. Dit werken met spuitbussen kent ook wel weer beperkingen, zeker als het formaat kleiner is. Het werken met deze spuitbussen op het kleiner werk geeft een bijzondere eigen identiteit, we vullen dit nu aan door ook met penseel te werken. De schilderijen die we binnen maken zijn hiermee een kruisbestuiving tussen diverse mediums”.

Niels van Swaenen vult aan: “Een werk in de publieke ruimte verhoudt zich anders tot zijn omgeving als een werk binnen dat doet. Wanneer we een opdracht in een straat uitvoeren bestaat het straatbeeld al, binnen deze bestaande factor maken we de schildering. Wanneer we iets maken voor binnen ontstaat het los van de omgeving, deze omgeving wordt er later door anderen, de koper, aan toegevoegd. Hiermee zijn we dus niet alleen vrij van het maatschappelijk kader maar ook van de context waarbinnen het geplaatst wordt. Dit geeft ons nieuwe mogelijkheden en inzichten. De combinatie, buiten werken aan muurschilderingen en binnen in ons atelier schilderijen maken zoals nu voor de expositie bij Galerie Bonnard, is een interessante. De wederzijdse beïnvloeding zorgt ervoor dat er een nieuwe, eigen, surrealistische beeldtaal is ontstaan.

Ferenc ErdokRechts Ferenc Erdok, tijdens de opening van; "De fiets de fiets en verder niets".
img_9694
Groningse kunstenaar Ferenc Erdok (1988) studeerde in 2021 af aan de Klassieke Academie van Groningen. Tijdens deze studie ontstond er bij hem een bijzondere interesse voor het schilderen van het naaktmodel.
Als kind werd hij gegrepen door tekenfilms en personages uit videogames die hij tekende, op de middelbare school werden deze aangevuld met eigen fantasie personages en deels mythologische, deels zelfverzonnen verhalen.
Het afgelopen seizoen was Ferenc Erdok te zien in het programma ‘Sterren op het Doek’. Daar maakte hij een verrassend een bijzonder goed gelijkend portret van nieuwslezeres Annechien Steenhuizen. In dit werk liet Erdok ook zien dat hij een ‘verhalenverteller’ is. Door middel van een glas-in-lood raam werd een deel van het leven van de TV-persoonlijkheid getoond.
ferenc-erdok-240x200-cm


In zijn huidige werk keert hij terug naar deze thema’s door scènes uit videogames te schilderen en geeft hij er zijn eigen interpretatie aan door bepaalde stilistische elementen aan te passen.

Door de hoofdpersoon uit de game te vervangen door een naaktmodel laat hij een contrast zien tussen de grafische fantasiewereld en de echte wereld. Erdok wil hiermee de volledige onderdompeling die iemand kan ervaren door videogames te spelen laten zien samen met het visuele contrast tussen de realistische en de virtuele wereld.
Met zijn schilderijen verwijst hij ook op humoristische wijze naar klassieke thema’s. Hij portretteert zijn modellen als een moderne variant van mythologische, religieuze of folkloristische iconen door ze in een videogameomgeving te plaatsen. Deze moderne videogame-iconen worden wereldwijd erkend en inspireren mensen van alle generaties, zodat hun status kan worden vergeleken met de klassieke iconen uit lang vervlogen tijden.
Het kleurgebruik van Erdok is bijzonder en wijkt af van dat wat we in de klassieke schilderkunst zien. Zijn palet is kleurrijk en verzadigd. In zijn werk wil de kunstenaar graag verrassen en schroomt hij niet te spelen met vorm en humor.

Meer lezen

Rosanna GaddoniRosanna Gaddoni aan het werk achter haar ezel

rg_2023
Vanaf 13 mei 2023

De Italiaanse in Nederland woonachtige kunstenares Rosanna Gaddoni is vanaf mei 2023 bij Galerie Bonnard toegevoegd aan de collectie.

Haar prachtige houtskooltekeningen zijn sfeervolle emotioneel gelaagde portretten van mensen of dieren.
sabrina
wings-of-a-dove
In de wijze waarop de composities tot stand komen zien we een verhaal dat door de kunstenares met slechts houtskool op papier verteld wordt. Haar werk is inmiddels internationaal diverse malen bekroond en gepubliceerd in tal van catalogi waarin internationale en toonaangevende kunstenaars vertegenwoordigd zijn.
Vanaf 13 mei staat haar werk samen met meer informatie op de website.

Meer lezen

Vanaf 2 juli 2023

Summer Breeze

ca481dc4-1aca-4676-991d-c7f9287cc2c7
Muziek over de zomer klinkt vaak licht en vrolijk. Galerie eigenaren René & David over hun 'zomermuziek': David: "De zin 'Summerbreeze makes me feel fine, blowing like a jazzrythm in my mind' in de uitvoering van George Benson met All Jarreau geeft me meteen een zomers gevoel, ik neurie het vaak als het lekker weer is. Datzelfde geldt voor het …

Meer lezen
1.-zonsopkomst-sa-guardia-37x235cm
Anna Maria Vargiu Zonsopkomst Sa Guardia 37 x 23,5 cm
Nieuwe KunstKoop regeling van start!
Met de KunstKoop van het Mondriaanfonds hoef je een kunstwerk niet in één keer te betalen. Je betaalt het in 12- 24 of 36 termijnen. De KunstKoop is een lening, maar dan zonder rente. De rente wordt betaald door het Mondriaan Fonds. Zoals het Mondriaanfonds zelf in haar doelstellingen omschrijft: "Omdat we het belangrijk vinden om kunst kopen voor meer …
Meer lezen

GALERIE BONNARD

07-david-en-rene-nbMidden in Nuenen, op Berg 9.

Galerie voor Modern Realisme.


Maandelijks organiseren we een nieuwe expositie.
Groepsexposities maar ook solo-exposities. In onze agenda laten we het volledige programma zien. Naast de ruimte die we vrij maken voor de wisselende exposities tonen we, van alle kunstenaars uit onze collectie, zeer divers werk in onze galerie. Hierdoor is er steeds veel te zien en te beleven. Kom gerust vaak kijken, we vertellen je graag over het werk, de kunstenaars en laten je graag alles wat we in huis hebben zien. Mocht je een specifieke vraag hebben of op zoek zijn naar iets speciaals, we adviseren graag. Dit kan in onze galerie maar we komen ook graag, met werk, bij je thuis kijken wat een passend kunstwerk in je woonomgeving kan zijn. We hebben een kunstkoopregeling die het mogelijk maakt kunst in termijnen ( zonder rente!) te betalen.

Naast exposities organiseren we lezingen, cursussen en workshops, ook deze vind je op onze agenda.
Modern realisme en figuratieve kunst is steeds in beweging, zo ook ons aanbod.
Kom gerust, zo vaak als je wilt, een kijkje nemen. Je bent van harte welkom!


René Renders en David van der Linden
logo-nb
Berg 9, 5671 CA Nuenen
info@galeriebonnard.com
René Renders: 06-12400861
David van der Linden: 06-13763320
Galerie Bonnard is geopend op:
Donderdag 11 uur - 18 uur
Vrijdag 11 uur - 18 uur
Zaterdag 11 uur - 18 uur
Zondag 11 uur - 18 uur

Buiten openingstijden
7 dagen per week op afspraak