nieuwsbrieflogomp3
facebook twitter youtube pinterest 

UITNODIGING

in-de-buurt-van-belves
Peter Durieux In de buurt van Belves 18 x 51 cm acryl op paneel

Stad en Land

Peter Durieux

Richard van Mensvoort

Hans Versfelt

Jos Leurs

Flip Gaasendam

Marc Dalessio

José SalvaggioZondag 25 september

14.00 live muziek

zang: Danielle Lous

piano: Marc van den Beemt

14.30 Opening Stad en Land

Tijdens de opening zijn ook de kunstenaars aanwezig.
stad_cafebouwmanamsterdam
Richard van Mensvoort Café Bouwman (Amsterdam) 100x100cm olieverf op linnen

7 Kunstenaars schilderen het platte land, de stad én Nuenen!

Op zondag 25 september openen we de expositie 'Stad en Land' met een groep kunstenaars die behoort tot de vaste kern van onze galerie. Nieuw is het werk van de Amerikaans/Franse plein air schilder Marc Dalessio.
In deze nieuwsbrief laten we een greep uit de nieuwe expositie 'Stad en Land zien.

In de galerie en op de website zijn van alle kunstenaars 10-20 nieuwe werken te zien.

René en David 5 jaar eigenaar Galerie Bonnard

Deze expositie openen we in het weekend dat het precies 5 jaar geleden is dat wij, René & David, de galerie openden als nieuwe eigenaar op een nieuw adres, Berg 9 in Nuenen. Een mooi moment voor een feestje!

Live muziek

De muziek die vanaf 14.00 live gespeeld wordt is van zangeres Danielle Lous. Zij wordt begeleid op piano door Marc van den Beemt.

Opening vanaf 14.00

Om 14.30 openen we de expositie en zouden we het leuk vinden als je samen met de kunstenaars en met ons feestelijk proost op de eerste 5 jaar Galerie Bonnard op Berg 9.

Tot ziens in de galerie!

René & David


Alle schilderijen en tekeningen staan vanaf woensdag 21 september online.

Danielle Lous, live bij opening 'Stad & Land'

Op zondag 25 september vanaf 14.00 zingt Danielle Lous live bij Galerie Bonnard. De zangeres wordt begeleid op piano door Mark van den Beemt. Tijdens de opening van 'Stad en Land' is er live muziek te horen van de van oorsprong Zeeuwse zangeres Danielle Lous. aar repertoire beslaat eigenen nummers in Nederlands en Engels en daarnaast kun je zeer uiteenlopende covers …

Meer lezen
Danielle Lous, live bij opening 'Stad & Land'

Stad en Land

Een korte introductie met enkele werken van de kunstenaars

Richard van Mensvoort

De Brabantse kunstenaar Richard van Mensvoort houdt ervan om door een stad of landschap te dwalen. Rondkijkend met zijn camera vindt hij diverse plaatsen, plekken en scenes die een schilderij zouden kunnen worden. In zijn atelier worden al deze beelden door hem bestudeerd en verschillende beelden samen worden een schets voor weer een nieuw schilderij.
Van Mensvoort neemt je zo bijvoorbeeld mee naar een zonnige dag in Amsterdam, regen in Den Bosch of een koele lente ochtend op zomaar een plek. Kleurrijk met veel verf of juist heel schraal en tonaal. Steeds is alles een suggestie voor een vorm, een weertype, een karakter. ‘Van dichtbij slechts wat dik of dun aangebrachte verf. Zet je een stap terug dan verandert dit, valt alles samen en word je, ademloos, meegenomen naar de plek die Richard van Mensvoort wilde suggereren.
stadsgezicht_dedenbosch_vierkant

Richard van Mensvoort

Ochtendlicht, Den Bosch
60 x 60 cm
olieverf op doek
stad_coffeelab_vierkant

Richard van Mensvoort

Coffeelab
80 x 80 cm
olieverf op linnen
George VPA


Richard

van Mensvoort

Vrijdagmiddag 50 x 80 cm
Olieverf op doek

Vrijdagmiddag

Hans Versfelt


De schilderijen van Versfelt zijn onmiskenbaar ‘En plein-air’ tot stand gekomen. Een vlotte toets, prachtig licht waarbij de aandacht gaat naar dat wat er in dat licht, of misschien juist in het donker, plaats vindt.
De onderwerpen van Versfelt zijn nooit ‘ver van huis’ en toch werpen ze steeds weer een ander licht op datgene wat je misschien al jaren kent.
De kunstenaar zelf over zijn werk:
“Ik schilder naar waarneming en bij voorkeur ‘en plein-air’, mijn inspiratie haal ik uit de werkelijkheid. Ter plekke schilderen is inspirerend, alle zintuigen worden geprikkeld”.
a9d6b3d7-94fe-4ac6-8ad9-d0249c30fffa
Met Hans Versfelt organiseert Galerie Bonnard tijdens de expositie een ‘plein-air’ schildercursus. Deze vindt plaats van vrijdag 7 t/m zondag 9 oktober. Deze cursus met maximaal 8 deelnemers is inmiddels volgeboekt. ER is ook al een wachtlijst met 5 deelnemers voor een nieuwe cursus. Mocht je interesse hebben, neem dan even contact met ons op via info@galeriebonnard.com of gewoon in de galerie.
Hans Versfelt

Strand met gele parasol
40x30 cm
olieverf op paneel
f02d83e5-f100-4c34-bd99-415795046842
Het strand van Domburg met badgasten


Hans Versfelt

Het strand van Domburg met badgasten
30 x 40 cm
Olieverf op paneel


Hans Versfelt

Twee koeien met wolkenlucht
30 x 40 cm
olieverf op paneel
Twee koeien met wolkenlucht
Strand met spelende kinderen in de branding

Hans Versfelt

Strand met spelende kinderen in de branding
70 x 120 cm
olieverf op doek

Jos Leurs

Na 25 jaar in Frankrijk gewoond te hebben verhuisde Leurs zo’n 10 jaar geleden terug naar Nederland. De ‘Zuid- Franse kleuren’ echter, heeft hij voorgoed met zich meegenomen en laat hij terugkomen in al zijn schilderijen. Jos Leurs is net als bijvoorbeeld Hans Versfelt en Jose Salvaggio een échte ‘En plein-air’ schilder. Dagelijks is hij buiten te vinden achter zijn ezel. ‘Weer of geen weer, altijd schilderweer’.
De kleurrijke en vlotte toets is zeer herkenbaar ‘de toets van Jos Leurs’. Het warme licht met de koele schaduwen, kleurrijke luchten, vergezichten waarbij koele blauwe en paarse tonen in de verte en de warme tonen dichterbij beweging insinueren.

Voor deze expositie maakte Jos Leurs tijdens reizen door Frankrijk, nieuwe Franse schilderijen Ook was hij heel wat dagen achtere zijn ezel in Nuenen te vinden. Ook deze Nederlandse schilderijen die hij oa in Nuenen maakte ogen kleurrijk, vrolijk en zomers. Ze laten je alle kleuren van dit mooie jaargetijde zien.
Het Park, Nuenen

Jos Leurs

Het Park, Nuenen
60 x 70 cm
Acryl op doek

Jos Leurs

Hool, tussen Gerwen en Nuenen
50 x 60 cm
Acryl op doek
Hool, tussen Gerwen en Nuenen
Park met Café, Schafrath Nuenen

Jos Leurs

Park met Café, Schafrath Nuenen
50 x 70 cm
Acryl op doek
Tussen la Coste en Bonnieux

Jos Leurs

Tussen la Coste en Bonnieux
50 x 70 cm
Acryl op doek

Flip Gaasendam

De post- impressionistische, poëtische schilderijen van Flip Gaasendam tonen een zachte en aangename wereld. Een met toetsen en vegen geschilderde realiteit. Herkenbaar zijn de zeegezichten, Noordelijke kuststroken. De akkers rond Middelbert en Thesinge, aan het Reitdiep en boven alles, het landschap van Terschelling.

Het atelier van de Groningse kunstenaar is een snoepwinkel voor de kunstliefhebber. Overal waar je kijkt zijn schilderijen en pasteltekeningen te zien. Allen onmiskenbaar van de hand van Gaasendam zelf. Vaak nog niet helemaal af en maar zelden in een lijst. Zijn verklaring voor de enorme hoeveelheid werk die we zien, is eenvoudig.

“Ik schilder of teken ieder dag en vaak ook ’s avonds. Vaak studies, zoals tijdens de vaste modelavond. Allemaal werk wat hier moet blijven. Slechts een deel van alle schilderijen die ik maak vind ik goed genoeg om te exposeren bij een galerie”.
In de eetzaal (Hotel van der Werff)
In de eetzaal (Hotel van der Werff) 55x50 cm
In gesprek

Flip Gaasendam

In gesprek
80 x 55 cm
Olieverf op doek

Flip Gaasendam

Bediening in de lounge
20 x 20 cm
Olieverf op paneel
Bediening in de lounge
koeien op de kwelder nr 13

Flip Gaasendam

koeien op de kwelder
70 x 120 cm
Olieverf op doek

Peter Durieux

Eerste zonnestralen

Peter Durieux

Eerste zonnestralen
15,5 x 40,5 cm
potlood op papier

Het werk van Durieux kenmerkt zich door de verstilde Franse landschappen. De laatste drie jaar, maakt hij ook weer werk in en van Nederland. Zo tekende hij in het Brabantse Heeze op de Strabrechtse Heide en in Groningen.
Wie de kunstenaar kent weet dat zijn en plein-air gemaakte tekeningen de bron zijn van de schilderijen die hij maakt. Deze tekeningen, in het landschap gemaakt, vormen een belangrijk deel in het oeuvre van de Groningse kunstenaar. De ‘plein-air tekenaar’ trekt steeds enkele ochtenden of middagen per tekening naar dezelfde plek. Tekenend legt hij vast hoe het licht het landschap toont. Het is belangrijk voor Durieux dat het licht hetzelfde is als de dag ervoor, vandaar dat de kunstenaar kiest voor steeds dezelfde momenten van de dag op dezelfde plaats. De tonale landschappen tonen een verstilling en een intimiteit die zijn weerga niet kent.
Thuis in zijn atelier ‘droomt hij zicht terug naar de plek waar hij tekende’ en met de tekening op papier als hulpmiddel maakt hij zijn schilderijen op paneel. Stuk voor stuk schilderijen die je meenemen naar de vele uren dat de kunstenaar er middenin zat en eruit meenam wat hij door wilde geven.
Langs de muur
Peter Durieux Langs de muur 37 x 26,6 cm
Begroeide Boom

Peter Durieux

Begroeide Boom
27 x 60 cm
acryl op paneel

Peter Durieux

Gekapte boom
24,3 x 26,8 cm
acryl op paneel
Gekapte boom
Bij de ingang

Peter Durieux

Bij de ingang
12 x 33,3 cm
potlood op papier

José Salvaggio

De van oorsprong Italiaanse kunstenaar Salvaggio woont en werkt al vele 10-tallen jaren in de Auvergne in Frankrijk. De Auvergne is ook de streek waar veel van zijn schilderijen door hem ‘en plein- air’ worden gemaakt. In de regen met paraplu, in de zon met een hoed, als het sneeuwt met een muts. In alle weertypes is de populaire kunstenaar op YouTube schilderend te vinden. De ontspannen concentratie waarmee de kunstenaar zijn verf op het doek brengt is zichtbaar. Stevige streken van grove varkensharen penselen tonen het landschap wat Salvaggio voor zich ziet.
In zijn schilderijen start de kunstenaar met grove bewegingen, veel terpentine en weinig verf zorgen ervoor dat er snel geen ‘wit’ van het doek meer is te zien. Naarmate de details, het licht, de schaduw de diverse vormen gedetailleerder worden, wordt de olieverf dikker. Het licht is dan vaak ook ‘lekker vet met veel verf’ neergezet.
Galerie Bonnard is de enige plek waar de werken van Salvaggio buiten Frankrijk te zien zijn.

Un village à l'automne

José Salvaggio

Un village à l’automne
45 x 55 cm
olieverf op doek

José Salvaggio

Le Champ
45 x 55 cm
Olieverf op doek
Le Champ
La Plage

José Salvaggio

La Plage
45 x 55 cm
olieverf op doek

Marc Dalessio

De plein-air kunstenaar Marc Dalessio, woont en werkt in Zuid- West Frankrijk. Daar rond zijn huis schildert hij dagelijks. Behalve tijdens zijn reizen. Zijn reizen staan altijd in ‘het teken van de ezel’.
Zo was hij ook in Nuenen om zijn werk wat hij maakte in Frankrijk, Italië, Marokko, Ierland, VS en verschillende andere landen te brengen. En passant maakte hij ook daar nieuwe schilderijen. Bij het Park, de Molen en bij ‘De wereldberoemde Lindeboom’. Deze plekken in Nuenen koos hij niet uit omdat ‘ze wel of niet beroemd waren’, maar omdat het licht, het contrast er goed was, en er een mooie compositie in zat.
Dat laatste is misschien meteen wat de schilderijen van Dalessio kenmerkt. Licht, contrast en dat beide met vlotte toets neergezet op een schijnbaar onbeduidende plek. Echter zo vastgelegd dat deze ‘onbeduidende plek’, een ‘prachtplek’ wordt waar je zo heen zou willen gaan.
Marc Dalessio woonde 12 jaar in Florence waar hij lesgaf aan de vermaarde kunstacademie, woonde in Portugal en hij reisde daarnaast de hele wereld rond voordat hij samen met zijn vrouw een voor hem ideale plek gevonden had in het zuiden van Frankrijk, tegen de Pyreneeën aan, in ‘De Gers’.
Café in Nuenen
Marc Dalessio Café in Nuenen 30 x 20 cm olieverf
Porto Market

Marc Dalessio

Porto Market
25 x 35 cm
olieverf
Irish Farm
Cafe Alentejana

Marc Dalessio

Cafe Alentejana
20 x 30 cm
olieverf op paneel

Mieke Heitling overleden

Mieke Heitling overleden
Op vrijdag 2 september overleed Mieke Heitling.

Mieke was vanaf de eerste dag dat we de galerie in september 2017 openden een van onze bijzonder geliefde kunstenaars. Haar beelden vormen een belangrijke plaats in onze collectie. Beelden in hout en beelden in brons die recht uit het hart leken te komen om vervolgens rechtstreeks het hart van de …

Meer lezen

Agenda

Vanaf 30 oktober 2022

Verwondering

Vormen Van Verwondering

Solo expositie

Schilderijen
Michiel Schrijver

Beelden
Frans van Straaten

Opening zondag 30 oktober 2022

vanaf 14.00 uur

Opening 14.30

Een dubbele solo- expositie.

Schilderijen en beelden waarbij de realiteit enerzijds herkenbaar is en anderzijds volledig uit de fantasiewereld van de kunstenaar is ontstaan.

Meer lezen

Vanaf 11 december 2022

Spelen Met licht

271605029_4972200536135287_7678780991213895644_n-2

Schilderijen

Heidi Von Faber & Joran van der Haar

Glas

Bibi Smit

Opening zondag 11 december vanaf 14.00 uur

De afbeeldingen die je hier dienen slechts tere illustratie van het bijzondere werk van deze kunstenaars.

Zowel Joran, Heidi als Bibi zijn al druk bezig met de voorbereidingen van de expositie. De collectie die we eind '22 kunnen laten zien kent hiermee een voorbereidingstijd van ruim 2 jaar. …

Meer lezen

Vanaf 14 januari 2023

Galerie Bonnard, de collectie

Galerie Bonnard, de collectie
Een overzichtsexpositie van onze kunstenaars met verrassend nieuw werk.

Opening zondag 15 januari 2023


Vanaf 14.00 uur

Vanaf 5 maart 2023

"De fiets, de fiets en verder niets."

"De fiets, de fiets en verder niets."
Een expositie waarbij kunstenaars worden uitgenodigd om een schilderij of sculptuur te maken geïnspireerd op 'De Fiets, 'De Koers', of wat er maar bij hen opkomt bij het horen van de zin "De fiets, de fiets en verder niets!" .

Opening zondag 5 maart 2023

Aanvang 14.00

Meer informatie volgt.

Vanaf 4 juni 2023

Studio Giftig & Ferenc Erdok

schermafbeelding-2022-05-28-om-12.10.53

Opening zondag 4 juni

14.00 live muziek

14.30 Opening

Studio Giftig & Ferenc Erdok

Meer lezen
Nieuwe KunstKoop regeling van start!
Met de KunstKoop van het Mondriaanfonds hoef je een kunstwerk niet in één keer te betalen.  Je betaalt het in 12- 24 of 36 termijnen. De KunstKoop is een lening, maar dan zonder rente. De rente wordt betaald door het Mondriaan Fonds. Zoals het Mondriaanfonds zelf in haar doelstellingen omschrijft: "Omdat we het belangrijk vinden om kunst kopen voor meer …
Meer lezen

GALERIE BONNARD

07-david-en-rene-nbMidden in Nuenen, op Berg 9.

Galerie voor Modern Realisme.


Maandelijks organiseren we een nieuwe expositie.
Groepsexposities maar ook solo-exposities. In onze agenda laten we het volledige programma zien. Naast de ruimte die we vrij maken voor de wisselende exposities tonen we, van alle kunstenaars uit onze collectie, zeer divers werk in onze galerie. Hierdoor is er steeds veel te zien en te beleven. Kom gerust vaak kijken, we vertellen je graag over het werk, de kunstenaars en laten je graag alles wat we in huis hebben zien. Mocht je een specifieke vraag hebben of op zoek zijn naar iets speciaals, we adviseren graag. Dit kan in onze galerie maar we komen ook graag, met werk, bij je thuis kijken wat een passend kunstwerk in je woonomgeving kan zijn. We hebben een kunstkoopregeling die het mogelijk maakt kunst in termijnen ( zonder rente!) te betalen.

Naast exposities organiseren we lezingen, cursussen en workshops, ook deze vind je op onze agenda.
Modern realisme en figuratieve kunst is steeds in beweging, zo ook ons aanbod.
Kom gerust, zo vaak als je wilt, een kijkje nemen. Je bent van harte welkom!


René Renders en David van der Linden
logo-nb
Berg 9, 5671 CA Nuenen
info@galeriebonnard.com
René Renders: 06-12400861
David van der Linden: 06-13763320
Galerie Bonnard is geopend op:
Donderdag 11 uur - 18 uur
Vrijdag 11 uur - 18 uur
Zaterdag 11 uur - 18 uur
Zondag 11 uur - 18 uur

Buiten openingstijden
7 dagen per week op afspraak