nieuwsbrieflogomp3
facebook twitter youtube pinterest 
Witte Roos
Paul van Ernich Witte Roos 120 x 115 cm olieverf op paneel

Meesterlijk Stilleven

Cornelis le Mair 80 jaar

Stilleven met gele kruik, pasglas, brood en witte doek
Cornelis le Mair Stilleven met gele kruik, pasglas, brood en witte doek 118 x 100 cm olieverf op paneel

Kunstenaars:

Cornelis le Mair

Kees Blom, Eva de Visser,

Adriana van Zoest, Liseth Visser, Erik van Elven,

Paul van Ernich, Erik van de Beek,

Henk Boon & Ksenya Istomina

henk-boon-diptych-left.jpg-90-x-85-cm-olieverf-op-paneel
henk-boon-diptych-right.jpg-90-x-85-cm-olieverf-op-paneel
Beste kunstliefhebbers, volgers van Galerie Bonnard,

De expositie in het teken van 'Het Meesterlijk Stilleven' ter gelegenheid van de 80- jarige verjaardag van Cornelis le Mair kan al een bijzonder mooi succes genoemd worden. Een enorme belangstelling zorgt ervoor dat de galerie vrijwel alle dagen van 11-18u met enthousiaste kijkers, verzamelaars en kunstkopers gevuld is. Een prachtig stuk in het Eindhovens Dagblad en bovenal heel veel enthousiaste reacties over de diversiteit, kwaliteit en opzet van de expositie. Daar zijn we bijzonder blij mee!

Onze ervaring is dan ook net zoals het Eindhovens Dagblad schreef, het Stilleven is springlevend, of zoals wijzelf graag zeggen; "Het Stilleven is volop in beweging!"
img_7446
img_7431
Laatste week
Zondag 2 juni is de laatste dag van de expositie.
Zowel Cornelis le Mair als Liseth Visser zullen deze zondag van 14.00-16.00 in de galerie aanwezig zijn. Uiteraard ben je ook op een van de andere dagen van harte welkom. De galerie is van donderdag t/m zondag van 11-18u geopend.


Gesloten
De galere is gesloten van 3 t/m 21 juni.

Zomerse Sferen
Vanaf 22 juni kun je de nieuwe expositie "ZOMERSE SFEREN" bezoeken die op zondag 23 juni geopend wordt.
Verderop in de nieuwsbrief vind je de deelnemende kunstenaars.

Tot ziens in de galerie!

René & David

Cornelis le Mair

386549132_3700822133529109_3876635887352045390_n

De in 1944 in Eindhoven geboren en getogen kunstenaar studeerde in 1968 cum laude af in de portret- en figuurschilderkunst aan de kunstacademie van Antwerpen.
In zijn schilderijen, beelden, in en rond zijn huis, meubels, Vanitasprojecten, muziekinstrumenten en boeken is steeds zijn interpretatie van wat schoonheid is te vinden.
Le Mair zegt over deze inspiratie:
20240315-07
‘De stille schoonheid van de wereld waarin ik mocht opgroeien, lijkt heel bijzonder tegenover de huidige drukte, het lawaai en de onstuitbaar oprukkende, allesdoordringende lelijkheid. Mogelijk vindt mijn liefde voor het edele ambacht zijn wortels in mijn hang naar een gedroomd Arcadië, waar ik als kind even een blik op mocht werpen, maar dat nu voorbij en voorgoed verloren is’.
Meer lezen / schilderijen zien

Adriana van Zoest

adriana-van-zoest-overtijd-radijsjes
img_4715-b
In de jaren 80 was Adriana van Zoest op zoek naar een kunstenaar die haar de geheimen van het vak bij wilde brengen. Na lang zoeken vond zij in Cornelis le Mair een perfecte docent.

Uren zat zij achter de kunstenaar en bekeek ze hoe hij aan het schilderen was. Zelf aan het schilderen gaf le Mair feedback, een mooie start van haar carrière als kunstschilder.
Inmiddels heeft zij in haar geheel eigen stijl een indrukwekkend oeuvre opgebouwd met exposities in musea waarvoor zij veel waardering kreeg. Voor de expositie met ‘haar oude leermeester le Mair’ maakte zij een serie indrukwekkende stillevens.

Meer lezen / schilderijen zien

Eva de Visser

eva-de-visser2x-kopie2x
Nieuw bij Galerie Bonnard is de Leidse kunstenares

Eva de Visser.

De stillevens van Eva de Visser vertellen een verhaal dat verder gaat dan ‘datgene’ wat we in eerste instantie geschilderd zien.
Gedekte tafels met wijnglazen, borden, schalen, enz. .
Blue Moon (GERESERVEERD)

Eva de Visser

Blue Moon
90 x 80 cm
Olieverf op doek
De door haar gebruikte kleuren zijn vaak warm met daarbij een vleug duisternis. De duisternis wordt sprookjesachtig aangelicht doordat er regelmatig kaarsen branden in de stillevens. De combinatie van het donkere met …

Meer lezen / schilderijen zien

Erik van Elven

Full Metal Jacket
Erik van Elven Full Metal Jacket 70 x 50 cm olieverf op dibond
‘Alles is de moeite van het schilderen waard’ is het uitgangspunt van Erik van Elven als we kijken naar het oeuvre wat hij inmiddels heeft opgebouwd.
Daarnaast schuwt de kunstenaar de humor in zijn werk niet. De stillevens van Erik van Elven gaan over de kracht, het bijzondere, van het alledaagse. Als voorbeeld; de bonbons die steevast in de galerie gepresenteerd worden schilderde hij. Maar ook sushi, een vis en een orchidee in een pot en daarnaast talloze stillevens waar alledaagse objecten de moeite waard geworden zijn vanwege de aandacht die ze krijgen van kunstschilder van Elven.
artist-photo-erik-van-elven
peermanenti-30x24cm-olieverf-op-paneel
oogappeltje-15x15cm-olieverf-op-paneel
De sympathieke kunstenaar Erik van Elven kreeg landelijke bekendheid door het programma 'Sterren op het Doek'. Hij maakte daar een spraakmakend portret van snowboardster Bibian Mentel. Toch zijn het niet alleen de portretten van van Elven die opvallen. Juist zijn veelzijdigheid is opvallend en bijzonder. ‘Variatie in verf’ is dan ook het eerste wat te binnen schiet, kijkend naar alle …

Meer lezen / schilderijen zien

Henk Boon

composition-with-dishes-beer-glas-and-jug
img_2607
De schilderijen van Henk Boon dragen steeds een titel die begint met het woord ‘Compositie’. Hiermee maakt de kunstenaar meteen duidelijk hoe hij zelf kijkt naar het werk. Niet ‘de dingen’ hij schildert, doen ertoe.
Wat er wel toe doet zijn compositorische elementen zoals verdeling over het vlak, de ruimte die ze vrijlaten (de negatieve ruimte), het gebruik van contrasten, in kleur en toon, vorm, formaat, etc.. . Zijn grafische, strak geschilderde stillevens tonen een vorm van realisme die orde, rust en verstilling brengen.

De schilderijen van Henk Boon behoort al heel wat jaren tot de vaste collectie van Galerie Bonnard, en terecht! Henk is een man van weinig woorden, maar wanneer het over zijn werk gaat komt daar wel verandering in! Henk Boon heeft een enorme passie voor zijn werk.

Afgestudeerd aan ‘De Koninklijke Kunstacademie’ in Den Haag, verdient hij …

Meer lezen / schilderijen zien
Diptych of a Sextet (L)
Diptych of a Sextet (R)

Paul van Ernich

aeb4f2c0-32ac-42a6-beeb-c6b0eefe5ced_1_201_a
Vanaf de expositie 'Meesterlijk Stilleven, Cornelis le Mair 80 jaar' hebben we nog een nieuwe kunstenaar in onze collectie.

Na ongeveer tien jaar zoeken en experimenteren met stijlen bracht een lang verblijf in Bretagne de Nijmeegse kunstenaar bij de oude meesters. Van Ernich besloot in de stijl die hij bewonderde, de stijl van de Meesters uit de 17e-eeuw, te gaan werken.

Een bezoek aan Cornelis le Mair inspireerde hem vervolgens enorm. Het samen schilderen en het bespreken van het werk leidde uiteindelijk zelfs tot een mooie collegiale vriendschap die voortduurt tot op de dag van vandaag.
5b8e61f3-b0c6-44a4-97c7-149d6ecc3275_1_201_a
Een goede reden om de kunstenaar bij de expositie van Cornelis le Mair bij Galerie Bonnard te introduceren!In al zijn werk speelt Paul met licht. Hij brengt hiermee een theatrale sfeer in de schilderijen. Ieder schilderij wordt hiermee een verhaal. Rembrandt en Caravaggio dienen als grote voorbeelden. Op afstand gezien zeer realistisch, bijna echt. Van dichtbij toont de verf zich onder andere met zichtbare kwaststreken en met smakelijke wit-hogingen.De laatste jaren is Paul in de ban van bloemen.

Meer lezen / schilderijen zien
d4d80d18-e6ba-4bac-a523-583720e597fe_1_201_a

Ksenya Istomina

ksenya-istomina-in-her-studio-2
Van de Russische Ksenya Istomina toont Galerie Bonnard tijdens de expositie 'Meesterlijk Stilleven' een aantal bijzondere stillevens.
ksenya-istomina-studio-stilllife-85-x100cm-olieverfopdoek-
Haar schilderijen behoren tot de favoriete werken van Cornelis le Mair zelf. Gecharmeerd als hij was van haar, schilderde hij haar portret, om hiermee zijn bewondering en waardering, op zijn geheel eigen wijze, te tonen. Momenteel is de kunstenares in China aan het werk waar zij in opdracht van een groot museum een aantal interieur schilderijen van dit museum aan het schilderen is.

In de losse bijna impressionistisch geschilderde werken toont zij de virtuositeit waarmee zij met een enkele streek een illusie van ruimte, vorm en licht weet te scheppen op het platte vlak.

Meer lezen/ schilderijen zien

Liseth Visser

liseth-visser-portretschilder-tffs
liseth-visser-portait-painter
Nieuwe schilderijen van Liseth Visser zijn te zien tijdens 'Cornelis le Mair 80 jaar, Meesterlijk stilleven'. Heel bijzonder is het werk van de Brabantse kunstenares Liseth Visser.

Jaren geleden leerde zij als bijzonder getalenteerde en gemotiveerde leerling Cornelis le Mair kennen.
Inmiddels is zij een gevierd kunstenaar met zelfs een nominatie op zak voor de allergrootste portretprijs die er wereldwijd te verdienen is voor kunstenaars,‘The BP portrait award van ‘The National Portrait Gallery’ in London. Van haar hand een serie verstillende figuurschilderijen. In haar schilderijen legt zij niet alleen de nadruk op het portret zelf. Belangrijk voor haar zijn de sfeer van warmte en rust, de stofuitdrukking, kleding en composities die het verhaal van ‘het moment’ delen met de kijker.

Meer lezen/ schilderijen zien
liseth-visser-rewritinganendingortwo-126x105cm-olieverfoppaneel

Kees Blom

dsc_0085-600x399
De kunstenaar uit Apeldoorn is inmiddels bekend om zijn series van geschilderde kommen.

Hij vertelt zelf hoe hij aan een schilderij begint na de dagelijkse routine van opstaan, wandelen met de hond en mediteren.

Daarna telt namelijk nog maar één ding;

img_9815
‘Het draait allemaal om de kom die klaar staat om geschilderd te worden.
Kunstenaar Kees Blom vindt zijn inspiratie in de verstilling van het stilleven. Blom kan geïnspireerd vertellen over de totstandkoming van zijn schilderijen. De techniek die hij gebruikt, de vormen die hij zoekt, maar ook over de verstilling en concentratie die hij bij zichzelf waarneemt tijdens het werken aan de schilderijen. Daarnaast verveelt hem de schoonheid van de eenvoud of de …

Meer lezen / schilderijen zien
Kees Blom

Erik van de Beek

de-hengelaar
schermafbeelding-2024-04-23-om-10.55.04
Kunstenaar Erik van de Beek woont en werkt in Nijmegen. De bescheiden Nijmegenaar is in de kunstwereld inmiddels een begrip om zijn bijzondere stillevens en portretten.

Zijn portretten kennen een hoog realistisch gehalte waarbij hij in staat is de persoon te laten zien zoals deze is. Vaak wordt geroepen ‘wow, het is net een foto’.
aaneengegroeid
Toch kijkt men dan niet goed. Het is namelijk meer dan een foto kan laten zien, het is de persoon zoals deze er daadwerkelijk is. Om te begrijpen wat we met deze woorden bedoelen is het belangrijk de schilderijen in levende lijve te kunnen aanschouwen, er daadwerkelijk voor te kunnen staan en er in te duiken.
De stillevens van Erik van de Beek kenmerken zich vanwege zijn bijzondere composities, brede variatie aan alle mogelijke onderwerpen, een zacht en afgewogen kleuren palet en een hoog realistisch gehalte.

Meer lezen / schilderijen zien
zoetsappig

Het Eindhovens Dagblad

In het ED een bijzonder lovend stuk over onze huidige expositie, daar zijn we trots op en blij mee!
whatsapp-image-2024-05-06-at-09.19.34

Agenda

Wij zijn gesloten van 3 t/m 21 juni 2024

Zondag 23 juni

Opening

Zomerse Sferen

water-flow-oil-on-canvas-100-x-140-cm-2024.

Sonja Brussen

Water flow,
Olieverf op doek
100 x 140 cm

Zomerse sferen

Opening zondag 23 juni

14.00 live muziek

14.30 Opening

img_3913-2

Margot Maaskant

Mirrored trees
85 x 135 cm
olieverf op doek
aan-zee

Bert Welmers

Aan zee
30 x 40 cm
Olieverf op paneel

Frans van Straaten

Dreamscape II
Hoogte 130 cm
brons
Dreamscape II
Tijdens deze zomerse groepsexpositie tonen we de nieuwste schilderijen en beelden
van de volgende kunstenaars:

Schilderijen van:
Sonja Brussen, Marion Maaskant, Michiel Schrijvers, Marein Konijn, Ingrid Smuling, Ria Koreman
We introduceren: Joost Verhagen, Bert Welmers,

Beelden van:
Plamen Dimitrov, César Orrico, Antoinette Briet, Frans van Straaten, Wil van der Laan, Wim van der Kraan,
Loek Bos, Pedro Quesada Sierra en Marion Visione
marein-konijn-tegenstelling-olieverf-op-doek-80-x-120-cm
Senne, staand

Marein Konijn

Tegenstelling
80 x 120 cm
Olieverf op doek

Boris Paval Conen

Senne, staand
H90 x B23 x D29 cm
Lindehout
Forever Young
img_5863
besjestakken-in-gemberpot-2023-25-x-30-cm-kopie

Ingrid Smuling

Besjestakken in Gemberpot
25 x 30 cm
Olieverf op paneel
whatsapp-image-2024-05-05-at-17.16.23

Ria Koreman

Ringmus op blad
20 x 20 cm
Acryl op doek
Alas III

César Orrico

Alas IIIH
52 x B100 x D20 cm
brons
image00001

Joost Verhagen

‘Mount Magnet Dusk’
100x140 cm
Acryl op Linnen

vanaf 29 september

Bloemen en meer.

Keimpe van der Kooi

SOLO
'Bloemen en meer'


Opening zondag 29 september

14.00 live muziek

Edith Blog viool

Jan van Leeuwen piano

14.30 Opening

We verlengen de zomer met een solo expositie van het kleurrijke en vaak zomerse werk van Keimpe van der Kooi. Meer info volgt.

Meer lezen

Vanaf 3 november

Egbert Modderman, solo

Egbert Modderman

SOLO


Opening zondag 3 november

14.00 live muziek

14.30 Opening

Vanaf 8 december

40 jaar galerie Bonnard

40 Jaar Modern Realisme in Nuenen

Opening zondag 8 december

14.00 Live Muziek

14.30 Opening

GALERIE BONNARD

happy-couple-winq-rszdMidden in Nuenen, op Berg 9.

Galerie voor Modern Realisme.


Maandelijks organiseren we een nieuwe expositie.
Groepsexposities maar ook solo-exposities. In onze agenda laten we het volledige programma zien. Naast de ruimte die we vrij maken voor de wisselende exposities tonen we, van alle kunstenaars uit onze collectie, zeer divers werk in onze galerie. Hierdoor is er steeds veel te zien en te beleven. Kom gerust vaak kijken, we vertellen je graag over het werk, de kunstenaars en laten je graag alles wat we in huis hebben zien. Mocht je een specifieke vraag hebben of op zoek zijn naar iets speciaals, we adviseren graag. Dit kan in onze galerie maar we komen ook graag, met werk, bij je thuis kijken wat een passend kunstwerk in je woonomgeving kan zijn. We hebben een kunstkoopregeling die het mogelijk maakt kunst in termijnen ( zonder rente!) te betalen.

Naast exposities organiseren we lezingen, cursussen en workshops, ook deze vind je op onze agenda.
Modern realisme en figuratieve kunst is steeds in beweging, zo ook ons aanbod.
Kom gerust, zo vaak als je wilt, een kijkje nemen. Je bent van harte welkom!


René Renders en David van der Linden
logo-nb
Berg 9, 5671 CA Nuenen
info@galeriebonnard.com
René Renders: 06-12400861
David van der Linden: 06-13763320
Galerie Bonnard is geopend op:
Donderdag 11 uur - 18 uur
Vrijdag 11 uur - 18 uur
Zaterdag 11 uur - 18 uur
Zondag 11 uur - 18 uur

Buiten openingstijden
7 dagen per week op afspraak