nieuwsbrieflogomp3
facebook twitter youtube pinterest 

'The Art of Living' event

Autotron Rosmalen

17, 18 & 19 mei 2024


Gratis entreekaarten via Galerie Bonnard

De woon en designbeurs The Art of Living vindt dit jaar plaats tijdens het Pinksterweekeinde, in ‘Autotron Rosmalen’ ( 's Hertogensbosch)

Galerie Bonnard neemt met een mooie collectie kunstwerken deel aan het 'The art of living' event.

Deze exclusieve beurs wordt georganiseerd door het gelijknamige woon- en designmagazine en is bekend onder de liefhebbers van binnenhuisarchitectuur, design, en luxe woningen.

Het gelijknamige magazine 'The Art of Living' staat vol met stijlvolle interieurs van toonaangevende ontwerpers.

Deze interieurs zijn live te bezoeken tijdens het 'Event' op 17,18 en 19 mei in Rosmalen
schermafbeelding-2024-03-27-om-15.46.47
Alles voor jouw droomwoning
Met door designers ingerichte stijlkamers, inspiratietuinen, vakspecialisten, masterclasses en kunstgaleries is dit hét event op het gebied van woon- en lifestyle! The Art of Living event biedt een uitgelezen kans om de wereld van het The Art of Living-magazine live te ervaren en creëert een ontspannen ontmoeting tussen vraag en aanbod. Kortom, alles wat je moet weten om jouw droomwoning te realiseren!
Exclusieve designtuin
In het hart van het event vind je de designtuin. Deze designtuin is een exclusieve en unieke tuin van maar liefst 200 m2, speciaal ontworpen voor het The Art of Living Woon- en Designbeurs. De tuin, die ontworpen wordt door Bureau Hamers, wordt samen met meer dan 20 vakspecialisten gerealiseerd en wordt dé eyecatcher van het The Art of Living Woon- en Designevent.

Sfeervolle designwoningen
Kom binnen in een van de 8 designwoningen, exclusief ontworpen voor de The Art of Living Woon- en Designevent. Elke designwoning draagt de signatuur van een interieurarchitect. Zo kun je precies ontdekken welke stijl bij jou past en doe je inspiratie op voor jouw droomwoning. Ontdek in welke setting jij je prettig voelt en laat je betoveren door de verschillende creatieve visies en signaturen van de interieurdesigners.
Kunst
De hele eerste verdieping is ingericht voor kunst. Galeries en kunstenaars tonen hun collectie.
Galerie Bonnard heeft uit de fantastische groep kunstenaars een mooie collectie van nieuwe schilderijen en beelden klaar staan om op deze beurs te laten zien. Uiteraard zorgen we ervoor dat de stand er prachtig uitziet en is alles wat we laten zien te koop. We vinden het leuk als je ons komt bezoeken!
Gratis Entreekaarten aanvragen via Galerie Bonnard
Kaarten voor de beurs kosten € 25,00 euro per stuk. Voor onze klanten en volgers bieden we gratis entreekaarten aan. Deze kun je met een mail bij ons aanvragen. Stuur de mail naar info@galeriebonnard.com en we sturen je een link waar je de kaarten te personaliseren en te downloaden. LET OP, de gratis kaarten zijn aan te vragen tot een week voor de beurs. Tijdens de beurs is dit niet meer mogelijk en kost entree €25,-- per persoon.
Wanneer: De beurs vindt plaats op 17, 18 & 19 mei 2024 van 10-18u ( vrijdag, zaterdag & zondag )
Waar: Autotron Rosmalen (bij 's Hertogenbosch) Graafsebaan 133 5248 NL Rosmalen

We nodigen je van harte uit!


Tijdens de beurs is de galerie is normaal geopend van donderdag t/m zondag van 11-18 uur.
We zijn ook geopend op Eerste en Tweede Pinksterdag (19 en 20 mei ) van 11-18 uur.

Tot ziens!

René & David

Meesterlijk Stilleven

Cornelis le Mair 80 jaar

Kunstenaars:

Cornelis le Mair

Kees Blom, Eva de Visser,

Adriana van Zoest, Liseth Visser, Erik van Elven,

Paul van Ernich, Erik van de Beek,

Henk Boon & Ksenya Istomina

Donderdag t/m zondag van 11-18u geopend.
Hemelvaartsdag geopend van 11-18u geopend
1e en 2e Pinksterdag geopend van 11-18u geopend

Het Eindhovens Dagblad van 6 mei 2024

In het ED van vandaag een bijzonder lovend stuk over onze huidige expositie, daar zijn we trots op en blij mee!
whatsapp-image-2024-05-06-at-09.19.34

Cornelis le Mair

386549132_3700822133529109_3876635887352045390_n

De in 1944 in Eindhoven geboren en getogen kunstenaar studeerde in 1968 cum laude af in de portret- en figuurschilderkunst aan de kunstacademie van Antwerpen.
In zijn schilderijen, beelden, in en rond zijn huis, meubels, Vanitasprojecten, muziekinstrumenten en boeken is steeds zijn interpretatie van wat schoonheid is te vinden.
Le Mair zegt over deze inspiratie:
Cornelis le Mair
‘De stille schoonheid van de wereld waarin ik mocht opgroeien, lijkt heel bijzonder tegenover de huidige drukte, het lawaai en de onstuitbaar oprukkende, allesdoordringende lelijkheid. Mogelijk vindt mijn liefde voor het edele ambacht zijn wortels in mijn hang naar een gedroomd Arcadië, waar ik als kind even een blik op mocht werpen, maar dat nu voorbij en voorgoed verloren is’.
Meer lezen / schilderijen zien

Adriana van Zoest

rode-ui-in-glazen-schaal
img_4715-b
In de jaren 80 was Adriana van Zoest op zoek naar een kunstenaar die haar de geheimen van het vak bij wilde brengen. Na lang zoeken vond zij in Cornelis le Mair een perfecte docent.

Uren zat zij achter de kunstenaar en bekeek ze hoe hij aan het schilderen was. Zelf aan het schilderen gaf le Mair feedback, een mooie start van haar carrière als kunstschilder.
Inmiddels heeft zij in haar geheel eigen stijl een indrukwekkend oeuvre opgebouwd met exposities in musea waarvoor zij veel waardering kreeg. Voor de expositie met ‘haar oude leermeester le Mair’ maakte zij een serie indrukwekkende stillevens.

Meer lezen / schilderijen zien

Eva de Visser

eva-de-visser2x-kopie2x
Nieuw bij Galerie Bonnard is de Leidse kunstenares

Eva de Visser.

De stillevens van Eva de Visser vertellen een verhaal dat verder gaat dan ‘datgene’ wat we in eerste instantie geschilderd zien.
Eva de Visser
Gedekte tafels met wijnglazen, borden, schalen, enz. . De door haar gebruikte kleuren zijn vaak warm met daarbij een vleug duisternis. De duisternis wordt sprookjesachtig aangelicht doordat er regelmatig kaarsen branden in de stillevens. De combinatie van het donkere met …

Meer lezen / schilderijen zien

Erik van Elven

erik-van-elven-temptation-island-30x30cm-olieverf-op-paneel
‘Alles is de moeite van het schilderen waard’ is het uitgangspunt van Erik van Elven als we kijken naar het oeuvre wat hij inmiddels heeft opgebouwd.
Daarnaast schuwt de kunstenaar de humor in zijn werk niet. De stillevens van Erik van Elven gaan over de kracht, het bijzondere, van het alledaagse. Als voorbeeld; de bonbons die steevast in de galerie gepresenteerd worden schilderde hij. Maar ook sushi, een vis en een orchidee in een pot en daarnaast talloze stillevens waar alledaagse objecten de moeite waard geworden zijn vanwege de aandacht die ze krijgen van kunstschilder van Elven.
artist-photo-erik-van-elven
De sympathieke kunstenaar Erik van Elven kreeg landelijke bekendheid door het programma 'Sterren op het Doek'. Hij maakte daar een spraakmakend portret van snowboardster Bibian Mentel. Toch zijn het niet alleen de portretten van van Elven die opvallen. Juist zijn veelzijdigheid is opvallend en bijzonder. ‘Variatie in verf’ is dan ook het eerste wat te binnen schiet, kijkend naar alle …

Meer lezen / schilderijen zien

Henk Boon

Henk Boon
dsc_0012-600x404
De schilderijen van Henk Boon dragen steeds een titel die begint met het woord ‘Compositie’. Hiermee maakt de kunstenaar meteen duidelijk hoe hij zelf kijkt naar het werk. Niet ‘de dingen’ hij schildert, doen ertoe. Wat er wel toe doet zijn compositorische elementen zoals verdeling over het vlak, de ruimte die ze vrijlaten (de negatieve ruimte), het gebruik van contrasten, in kleur en toon, vorm, formaat, etc.. . Zijn grafische, strak geschilderde stillevens tonen een vorm van realisme die orde, rust en verstilling brengen.
Het van verre herkenbare werk van Henk Boon behoort al heel wat jaren tot de vaste collectie van Galerie Bonnard, en terecht! Henk is een man van weinig woorden, maar wanneer het over zijn werk gaat komt daar wel verandering in! Henk Boon heeft een enorme passie voor zijn werk.

Afgestudeerd aan ‘De Koninklijke Kunstacademie’ in Den Haag, verdient hij …

Meer lezen / schilderijen zien

Paul van Ernich

c4a24afa-0e2e-4472-aaad-13fb779e99e4
Vanaf de expositie 'Meesterlijk Stilleven, Cornelis le Mair 80 jaar' hebben we nog een nieuwe kunstenaar in onze collectie.

Na ongeveer tien jaar zoeken en experimenteren met stijlen bracht een lang verblijf in Bretagne de Nijmeegse kunstenaar bij de oude meesters. Van Ernich besloot in de stijl die hij bewonderde, de stijl van de Meesters uit de 17e-eeuw, te gaan werken.

Een bezoek aan Cornelis le Mair inspireerde hem vervolgens enorm. Het samen schilderen en het bespreken van het werk leidde uiteindelijk zelfs tot een mooie collegiale vriendschap die voortduurt tot op de dag van vandaag.
5b8e61f3-b0c6-44a4-97c7-149d6ecc3275_1_201_a
Een goede reden om de kunstenaar bij de expositie van Cornelis le Mair bij Galerie Bonnard te introduceren!In al zijn werk speelt Paul met licht. Hij brengt hiermee een theatrale sfeer in de schilderijen. Ieder schilderij wordt hiermee een verhaal. Rembrandt en Caravaggio dienen als grote voorbeelden. Op afstand gezien zeer realistisch, bijna echt. Van dichtbij toont de verf zich onder andere met zichtbare kwaststreken en met smakelijke wit-hogingen.De laatste jaren is Paul in de ban van bloemen.

Meer lezen / schilderijen zien

Ksenya Istomina

ksenya-istomina-in-her-studio-2
Van de Russische Ksenya Istomina toont Galerie Bonnard tijdens de expositie 'Meesterlijk Stilleven' een aantal bijzondere stillevens.
ksenya-istomina-studio-stilllife-85-x100cm-olieverfopdoek-
Haar schilderijen behoren tot de favoriete werken van Cornelis le Mair zelf. Gecharmeerd als hij was van haar, schilderde hij haar portret, om hiermee zijn bewondering en waardering, op zijn geheel eigen wijze, te tonen. Momenteel is de kunstenares in China aan het werk waar zij in opdracht van een groot museum een aantal interieur schilderijen van dit museum aan het schilderen is.

In de losse bijna impressionistisch geschilderde werken toont zij de virtuositeit waarmee zij met een enkele streek een illusie van ruimte, vorm en licht weet te scheppen op het platte vlak.

Meer lezen/ schilderijen zien

Liseth Visser

liseth-visser-portretschilder-tffs
liseth-visser-portait-painter
Nieuwe schilderijen van Liseth Visser zijn te zien tijdens 'Cornelis le Mair 80 jaar, Meesterlijk stilleven'. Heel bijzonder is het werk van de Brabantse kunstenares Liseth Visser.

Jaren geleden leerde zij als bijzonder getalenteerde en gemotiveerde leerling Cornelis le Mair kennen.
Inmiddels is zij een gevierd kunstenaar met zelfs een nominatie op zak voor de allergrootste portretprijs die er wereldwijd te verdienen is voor kunstenaars,‘The BP portrait award van ‘The National Portrait Gallery’ in London. Van haar hand een serie verstillende figuurschilderijen. In haar schilderijen legt zij niet alleen de nadruk op het portret zelf. Belangrijk voor haar zijn de sfeer van warmte en rust, de stofuitdrukking, kleding en composities die het verhaal van ‘het moment’ delen met de kijker.

Meer lezen/ schilderijen zien

Kees Blom

dsc_0085-600x399
De kunstenaar uit Apeldoorn is inmiddels bekend om zijn series van geschilderde kommen.

Hij vertelt zelf hoe hij aan een schilderij begint na de dagelijkse routine van opstaan, wandelen met de hond en mediteren.

Daarna telt namelijk nog maar één ding;

Kees Blom
‘Het draait allemaal om de kom die klaar staat om geschilderd te worden.
Kunstenaar Kees Blom vindt zijn inspiratie in de verstilling van het stilleven. Blom kan geïnspireerd vertellen over de totstandkoming van zijn schilderijen. De techniek die hij gebruikt, de vormen die hij zoekt, maar ook over de verstilling en concentratie die hij bij zichzelf waarneemt tijdens het werken aan de schilderijen. Daarnaast verveelt hem de schoonheid van de eenvoud of de …

Meer lezen / schilderijen zien

Erik van de Beek

img_6137
schermafbeelding-2024-04-23-om-10.55.04
Kunstenaar Erik van de Beek woont en werkt in Nijmegen. De bescheiden Nijmegenaar is in de kunstwereld inmiddels een begrip om zijn bijzondere stillevens en portretten.

Zijn portretten kennen een hoog realistisch gehalte waarbij hij in staat is de persoon te laten zien zoals deze is. Vaak wordt geroepen ‘wow, het is net een foto’.
Toch kijkt men dan niet goed. Het is namelijk meer dan een foto kan laten zien, het is de persoon zoals deze er daadwerkelijk is. Om te begrijpen wat we met deze woorden bedoelen is het belangrijk de schilderijen in levende lijve te kunnen aanschouwen, er daadwerkelijk voor te kunnen staan en er in te duiken.
De stillevens van Erik van de Beek kenmerken zich vanwege zijn bijzondere composities, brede variatie aan alle mogelijke onderwerpen, een zacht en afgewogen kleuren palet en een hoog realistisch gehalte.

Meer lezen / schilderijen zien
schermafbeelding-2024-04-16-om-10.23.51

Agenda

17, 18 & 19 mei The Art of Living Event

Art of Living 2024

Vanaf 3 juni

Wij zijn gesloten van 3 t/m 21 juni 2024

Vanaf 23 juni

Zomerse sferen

Zomerse sferen

Schilderijen van Sonja Brussen, Michiel Schrijver, Margot Maaskant, Marein Konijn, Ingrid Smuling, Hans Versfelt, Jos Leurs en andere kunstenaars

schermafbeelding-2024-01-18-om-18.22.38

GALERIE BONNARD

happy-couple-winq-rszdMidden in Nuenen, op Berg 9.

Galerie voor Modern Realisme.


Maandelijks organiseren we een nieuwe expositie.
Groepsexposities maar ook solo-exposities. In onze agenda laten we het volledige programma zien. Naast de ruimte die we vrij maken voor de wisselende exposities tonen we, van alle kunstenaars uit onze collectie, zeer divers werk in onze galerie. Hierdoor is er steeds veel te zien en te beleven. Kom gerust vaak kijken, we vertellen je graag over het werk, de kunstenaars en laten je graag alles wat we in huis hebben zien. Mocht je een specifieke vraag hebben of op zoek zijn naar iets speciaals, we adviseren graag. Dit kan in onze galerie maar we komen ook graag, met werk, bij je thuis kijken wat een passend kunstwerk in je woonomgeving kan zijn. We hebben een kunstkoopregeling die het mogelijk maakt kunst in termijnen ( zonder rente!) te betalen.

Naast exposities organiseren we lezingen, cursussen en workshops, ook deze vind je op onze agenda.
Modern realisme en figuratieve kunst is steeds in beweging, zo ook ons aanbod.
Kom gerust, zo vaak als je wilt, een kijkje nemen. Je bent van harte welkom!


René Renders en David van der Linden
logo-nb
Berg 9, 5671 CA Nuenen
info@galeriebonnard.com
René Renders: 06-12400861
David van der Linden: 06-13763320
Galerie Bonnard is geopend op:
Donderdag 11 uur - 18 uur
Vrijdag 11 uur - 18 uur
Zaterdag 11 uur - 18 uur
Zondag 11 uur - 18 uur

Buiten openingstijden
7 dagen per week op afspraak