nieuwsbrieflogomp3
facebook twitter youtube pinterest 

Egbert Modderman wint

'BP Young Artist Reward'

National Portrait Gallery in Londen.

rusteloos
Egbert Modderman, Rusteloos 2020, Olieverf op Masoniet 97 x 125 cm

De Groningse kunstenaar Egbert Modderman (1989) is de winnaar geworden van de “BP Young Artist Award 2020”.


Daar zijn we super-trots op! Gefeliciteerd Egbert!!

In het Dagblad van het Noorden, op NU.nl het Nederlands Dagblad, Radio 1 en in andere kranten wordt het nieuws langzaam opgepikt. Het is namelijk erg bijzonder dat een Nederlandse kunstenaar deze eer te beurt valt.
Waarom we dit als galerie geweldig vinden spreekt vast voor zich, maar toch benoem ik het maar even.

We besteden veel zorg aan het samenstellen van onze groep kunstenaars. Deze 'Moderne Realisten' behoren tot het allerhoogste niveau. Dat deze prijs naar een van onze kunstenaars gaat is daar een bewijs van. En dat, dat vinden we on-ge-lo-fe-lijk fijn, in de eerste plaats voor Egbert zelf, maar ook voor onze andere kunstenaars, onze galerie en voor onszelf.

De prijs, ingesteld door ‘The National Portrait Gallery in London’ gaat naar Modderman voor het schilderij “Rusteloos’. De Nederlandse kunstenaar kwam naar voren uit selectie van bijna 2000 schilderijen uit de gehele wereld. Het is de eerste keer in de 30 jaar dat deze eervolle en internationaal zeer hoog aangeschreven young artist award bestaat dat deze naar een Nederlandse kunstenaar gaat.
foto-05-05-2020-om-16.23

Het werk dat werd ingestuurd past geheel in de traditie die de nog jonge Egbert Modderman inmiddels in zijn werk laat zien. Verhalende portretten en figuren waarin enerzijds, aldus Modderman zelf, het verhaal van de kunstenaar en anderzijds het verhaal van de kijker samen het totaal vormen. Het verhaal van de kunstenaar kent vaak zijn oorsprong in Bijbelse vertellingen. De uitwerking is echter, zoals Modderman zelf omschrijft, niet gebonden aan een stijl of richting.

“Ik weet niet of mijn schilderijen bij een bepaalde grotere groep of stijl horen, ik laat je (de expert) het liefst zelf labelen. Voor mij persoonlijk zou ik mijn schilderijen omschrijven als ‘een echte strijd, of zoektocht’ om uit te zoeken wat te verbergen en wat te tonen. Alles om de kijker de emotie die er voor mij zou moeten zijn in het schilderij te laten ervaren”.

Het werk van Egbert Modderman is te zien bij Galerie Bonnard in Nuenen. De Galerie voor Modern Realisme toont in hun vaste collectie het vrije en beschikbare werk van Modderman. Inmiddels is er een grote (internationale) groep van particulieren die een werk van Modderman in hun collectie hebben. Schilderijen van de Groningse kunstenaar zijn ook te zien in “De Martini Kerk” in Groningen. Daar werkt Modderman aan de 7 werken van Barmhartigheid. ( zie ook: VK 5-8-2019) Inmiddels is een aantal van deze schilderijen klaar en in de kerk te zien. In de Verenigde Staten is het werk o.a. te zien in het ‘Museum of the Bible’ in Washington.

De prijs die Modderman wint bevat naast een geldbedrag, een plaats in ‘The National Portrait Gallery’ en deelname aan de expositie rond de jaarlijkse prijs. Van deze expositie verschijnt een catalogus, deze is o.a. verkrijgbaar via het museum in Londen.

De expositie online bezoeken in

'The National Portrait Gallery' Londen!

ccab286b-671a-4d8b-b695-442deec5d5d9_1_201_a

Het werk van Egbert Modderman online en in het echt zien bij

Galerie Bonnard in Nuenen!

Het werk van Egbert Modderman is steeds, mits beschikbaar, in de galerie te zien. Ook tijdens de expositie Female Mastery hebben we werk hangen van de bijzondere, jonge, kunstenaar uit Groningen.

Vreemdelingen herbergen (gereserveerd)

Egbert Modderman

Vreemdelingen herbergen
Sint Martinus

Egbert Modderman

Sint Martinus
Esther IV

Egbert Modderman

Esther IV
Job

Egbert Modderman

Job
De aanraking

Egbert Modderman

De aanraking

Egbert Modderman

Bedekt Hoofd
Bedekt Hoofd
Susanne

Egbert Modderman

Susanne

Egbert Modderman

Esther III
Esther III

Female Mastery

Daniela Astone

Svetlana Tartakovska

Ksenya Istomina


Te zien t/m zondag 14 juni

Wij zijn geopend van donderdag t/m zondag van 11-18 uur

Ivm het Corona virus laten we maximaal 6 bezoekers tegelijk in onze galerie.


Wilt u graag een 'private view', u kunt altijd een afspraak maken hiervoor.
We doen dat graag!

U bent van ons gewend dat we een opening vieren met een feest, tot na de zomer zal er geen extra activiteit georganiseerd worden voor groepen. Wel bent u van harte welkom de exposities in alle rust te komen bekijken.

slapend-meisje-in-blauw-jurk-100x100cm-olie-op-masoniet

Exposities, nieuws, cursussen

(LET OP gewijzigde data)

Nieuwe KunstKoop regeling van start!

Nieuwe KunstKoop regeling van start!
Met de KunstKoop van het Mondriaanfonds hoef je een kunstwerk niet in één keer te betalen.  Je betaalt het in 12- 24 of 36 termijnen. De KunstKoop is een lening, maar dan zonder rente. De rente wordt betaald door het Mondriaan Fonds. Zoals het Mondriaanfonds zelf in haar doelstellingen omschrijft: "Omdat we het belangrijk vinden om kunst kopen voor meer …
Meer lezen

Passende maatregelen ivm Coronavirus

img_5233
In verband met het Corona virus hebben we maatregelen genomen zodat de galerie gewoon open kan zijn en er rustig naar de collectie gekeken kan worden.

Maximaal 6 bezoekers tegelijk in de galerie van 200m2
We zijn geopend van donderdag t/m zondag van 11 - 18 uur.Meer lezen
coca-cola-versus-flowers-1

Realisme 2020

Schilderijen en beelden

Vanaf zondag 21 juni


Schilderijen:


Heidi Von Faber,

JP Marsman, Bart Koning, Bert Brus,

Ingrid Smuling, Jos de Wit

beelden

Jos de Wit

De kunstenaars in deze expositie houden ervan de kijker hun eigen realiteit te laten zien. Met oog voor …
Meer lezen
mg_8042
hvf-300

Nina & Nikita

8.----22brook-trout22-2016

Opening zondag 6 september

14.00 live muziek
Opening 14.30

Nina Ryzhikova en Nikita Mogilevtsev uit Sint Petersburg openen het nieuwe seizoen na de zomer bij Galerie Bonnard. De ontmoeting met deze kunstenaars uit Sint Petersburg…

Meer lezen

(De expositie loopt van 6 september t/m 4 oktober 2020)
20191201145805_img_73342
nina-ryzhikova002

Oog voor verf

Opening 11 oktober

14.00 live muziek
Opening 14.30

Richard van Mensvoort,

Marein Konijn, Jantien de Boer en Roos Schuring.

beelden

Jan Wils

4e9cc7f3f2bb440981cdbd4fc58a2512
Een expositie met kunstenaars die er van houden hun streken verf te laten zien.
Meer lezen

Eric Schutte

Solo

Opening
zondag 22 november 2020
Eric Schutte, Solo

Nieuwe cursussen bij Galerie Bonnard!

Cursus

plein-air schilderen

door

Ronald Soeliman

img_1099
25 t/m 28 augustus 2020 Ronald Soeliman verzorgt een cursus plein-air schilderen  bij Galerie Bonnard. (4 dagen) Tijdens de cursus van vier dagen zullen de cursisten onder leiding van Ronald op diverse plekken, bekend door het werk van Vincent van Gogh, aan het werk gaan. De opbouw zal onder begeleiding van Soeliman plaatsvinden. De docent: Ronald Soeliman De sympathieke …
Meer lezen
Cursus 'Schilderen op locatie' door Mitzy Renooy

Cursus

Schilderen op locatie

door

Mitzy Renooy


Schilderen op locatie met Mitzy Renooy 27 t/m 30 oktober 2020 De nieuwe cursus van Mitzy Renooy vindt plaats in een plantenkas bij tuincentrum Groenrijk, vlakbij Nuenen, in Geldrop. Deze locatie is bijzonder en biedt kans om kleuren, planten, bloemen en een grote diversiteit aan onderwerpen te kiezen voor een aantal lessen. Hierdoor zullen de lessen van Mitzy over kleur, …
Meer lezen

Online kunst kopen.

Sinds januari 2019 zijn we erg actief in de online kunstverkoop. Klanten uit de hele wereld vinden de galerie via internet een kopen beelden, schilderijen, tekeningen en grafiek via de website. In Nederland bezorgen we zo veel mogelijk zelf. Daarbuiten sturen we het werk op in op maat gemaakte kisten van hout. Daarnaast komen we bij klanten thuis met meerdere werken waardoor mensen een keuze kunnen maken in hun eigen omgeving.
In deze periode waarbij het voor velen moeilijk is de galerie te bezoeken zijn we erg blij met deze ontwikkeling.

De afgelopen weken is de verkoop van kunstwerken dan ook gewoon doorgegaan. In de galerie en dus via de website. Mocht je werk gezien hebben wat je graag thuis zou willen zien om eventueel aan te schaffen, schroom niet, bel of mail ons en we bezorgen het bij je thuis.

Nieuwe data

We hebben zoals u wellicht ziet de data van alle exposities op moeten schuiven. Mocht u hierover vragen hebben, bel of mail gerust!

Moeilijk kiezen


Kijk je graag naar het werk van een bepaalde kunstenaar en zou je dat wel eens willen kopen, maar je kunt niet kiezen?
Zou je wel kunst in huis willen maar je weet niet wat wel of niet past?

We maken graag een afspraak met je. Op een moment dat de galerie gesloten is zetten we alles van de bepaalde kunstenaar klaar in onze galerie. Dat doen we erg graag! Je kunt dan rustig al het beschikbare werk in de tijd die je nodig hebt bekijken.
Maak hiervoor een afspraak door te bellen of een mail te sturen.

Werk van 90 kunstenaars te zien in onze collectie

GALERIE BONNARD

07-david-en-rene-nb
Met veel enthousiasme hebben we, de bijna 35 jaar bestaande Galerie Bonnard, op 24 september 2017 op een nieuwe, ruime, locatie geopend.

Midden in Nuenen, op Berg 9.

Galerie voor Modern Realisme.


Maandelijks organiseren we een nieuwe expositie.
Groepsexposities maar ook solo-exposities. In onze agenda laten we het volledige programma zien. Naast de ruimte die we vrij maken voor de wisselende exposities tonen we, van alle kunstenaars uit onze collectie, zeer divers werk in onze galerie. Hierdoor is er steeds veel te zien en te beleven. Kom gerust vaak kijken, we vertellen je graag over het werk, de kunstenaars en laten je graag alles wat we in huis hebben zien. Mocht je een specifieke vraag hebben of op zoek zijn naar iets speciaals, we adviseren graag. Dit kan in onze galerie maar we komen ook graag, met werk, bij je thuis kijken wat een passend kunstwerk in je woonomgeving kan zijn. We hebben een kunstkoopregeling die het mogelijk maakt kunst in termijnen ( zonder rente!) te betalen.

Naast exposities organiseren we lezingen, cursussen en workshops, ook deze vind je op onze agenda.
Modern realisme en figuratieve kunst is steeds in beweging, zo ook ons aanbod.
Kom gerust, zo vaak als je wilt, een kijkje nemen. Je bent van harte welkom!


René Renders en David van der Linden
logo-nb
Berg 9, 5671 CA Nuenen
info@galeriebonnard.com
René Renders: 06-12400861
David van der Linden: 06-13763320
Galerie Bonnard is geopend op:
Donderdag 11 uur - 18 uur
Vrijdag 11 uur - 18 uur
Zaterdag 11 uur - 18 uur
Zondag 11 uur - 18 uur

Buiten openingstijden
7 dagen per week op afspraak