nieuwsbrieflogomp3
facebook twitter youtube pinterest 

Female Mastery

Daniela Astone

Svetlana Tartakovska

Ksenya Istomina


Te zien vanaf Donderdag 30 april

Wij zijn geopend van donderdag t/m zondag van 11-18 uur

Ivm het Corona virus laten we 6 bezoekers tegelijk in onze galerie.


Wilt u graag een 'private view', u kunt altijd een afspraak maken hiervoor.
We doen dat graag!

U bent van ons gewend dat we een opening vieren met een feest, tot na de zomer zal er geen extra activiteit georganiseerd worden voor groepen. Wel bent u van harte welkom de exposities in alle rust te komen bekijken.

Female Mastery / Vrouwelijk Meesterschap

De drie vrouwelijke kunstenaars in de expositie “Vrouwelijk Meesterschap” (Vanwege het internationale karakter van de expositie wordt de Engelse titel ‘Female Mastery’ gebruikt) zijn afkomstig van Klassieke Academies in Florence, Sint Petersburg en Groningen.

Female Mastery

Galerie Bonnard in Nuenen heeft haar wortels in de Klassieke Beeldende Kunst, de volledige collectie is hierop gebaseerd. Of het nu gaat om Street Art duo ‘Studio Giftig’, kunstschilders Mitzy Renooy, Hans Versfelt, Rutger Hiemstra, grafici als Charles Donker en Siemen Dijkstra of beeldhouwers als Wim van der Kant en Antoinette Briet, allen geven zij, onafhankelijk van elkaar aan hoe belangrijk de Klassieke opleiding en de historie van de kunst voor hen is. Het is het fundament van hun werk.

Uit de uiteenlopende collectie van Galerie Bonnard blijkt dat dit stevig fundament leidt tot grote expressie, diversiteit en een hoge kwaliteit van de kunstwerken. Deze drie begrippen staan voor ons als Galerie-eigenaren R bovenaan bij het samenstellen van de expositie-kalender.

Wij zijn er trots op dat we deze internationale expositie kunnen organiseren!
Je bent van harte uitgenodigd de expositie, ook in deze moeilijke tijd, te komen bezoeken. We doen er graag alles aan om te laten zien dat je met slechts enkelen (maximaal 6) in de galerie zult zijn, of op verzoek, buiten openingstijden alleen of met partner.
Hartelijke groet,

René & David

Svetlana Tartakovska

Svetlana Tartakovska
Svetlana Tartakovska volgde haar opleiding aan de Klassieke Academie in Groningen en aan de Floren- ce Academy en behoort tot de top van jonge Neder- landse kunstenaars op het gebied van de klassieke en figuratieve kunst. Zij woont en werkt in Haren, net onder de stad Groningen.
Kort na haar afstuderen was zij in 2014 winnaar van het tv-programma Sterren op het doek met een portret van mediatycoon Joop van den Ende. Vanaf dat mo- ment is haar werk en ook de kunstenares zelf snel bekender geworden.
Meer lezen
De Poppenspeler

Ksenya Istomina

Ksenya Istomina
Ksenya Istomina woont en werkt in Sint-Petersburg. Ze studeerde in 2018 af aan de befaamde Imperial Academy of Arts van Sint-Petersburg, met veel lof van haar docenten. Galerie-eigenaar David van der Linden was aanwezig bij dit afstuderen en dankzij de vertaling van een Finse student kon hij volgen wat de docenten voor complimenten uitstrooiden over het jonge, hardwerkende talent Ksenya Istomina.
Klik hierop om meer te lezen.
12-10560-5200

Daniela Astone

img_4022
luna
De Italiaanse kunstenares Daniela Astone woont en werkt in Florence. Ze werkt graag met levende modellen en schildert haar werken naar waarneming, de klassieke aanpak die zij leerde op de Academy in Florence en die zij nu ook aan haar studenten bijbrengt. Daniela Astone studeerde af in 2004. Haar eerste solo- expositie had zij kort daarna in de Verenigde Staten. Vanaf dat moment is de internationale aandacht van de Italiaanse kunstenares alleen maar gegroeid.

Meer lezen

Nog te zien van 23 t/m 26 april

'In Between'


Galerie voor Modern Realisme, een overzicht!In Between…

Dat zou een goede titel zijn als ‘dát’ wat we de komende weken laten zien een expositie was.
Eigenlijk is het een overzichtsexpositie. Spontane bezoekjes zijn er niet in de galerie, nu de maatregelen van het RIVM ons vragen afstand van elkaar te houden. Daar houden we ons ook aan, een dat kan ook makkelijk in onze galerie van 200 m2!!
Gelukkig voor ons en onze kunstenaars zijn er wèl mensen die even een moment ‘op willen gaan in kunst’. Vaak nadat ze vooraf hierover per mail of telefoon geïnformeerd hebben. Vaak mbt op werk van een bepaalde kunstenaar.
Zo hebben we regelmatig zeer geïnteresseerd bezoek en heeft het bezoek alle tijd om erg rustig naar het werk te kijken.

Galerie voor Modern Realisme, een overzicht!

Wat we nu aan het doen zijn is een expositie inrichten waarbij we werk laten zien uit de expositie van Dirk Bal, Anna Maria Vargiu en Pedro Quesada Sierra, een preview op de exposities ‘ Female Mastery’ met Svetlana Tartakovska, Ksenya Istomina en Daniela Astone. Een preview met nieuwe werken van de expositie ‘Realisme 2020’ met werk van Heidi von Faber, JP Marsman, Ingrid Smuling, Bert Brus, Bart Koning en Jos de Wit. En nieuwe werken van oa Egbert Modderman, Henk Boon, Esther Schlebos, Richard van Mensvoort, Joost Doornik.

LET OP! We houden ons aan een maximum aantal bezoekers waarbij we een afstand van 1,5 meter kunnen waarborgen!


Nieuw werk in onze collectie!

Compositie met rode schaal

Henk Boon

Compositie met rode schaal
Gele theepot

Heidi von Faber

Gele theepot
Village Callas Provence

Jos Leurs

Village Callas Provence
Turquoise

Esther Schlebos

Turquoise

Exposities, nieuws, cursussen

(LET OP gewijzigde data)

Vergeetmenietje
Svetlana Tartakovska

"Female Mastery"

Svetlana Tartakovska,

Ksenya Istomina & Daniela Astone


Te zien vanaf 2 mei

Ksenya Istomina
Svetlana Tartakovska (Nederland, Groningen) Daniela Astone ( Italië, Florence) Ksenya Istomina (Rusland, Sint Petersburg)

Het eerste weekend van april openen we de expositie van een bijzonder internationaal gezelschap. Drie top-kunstenaressen uit de Europese Realistische Schilderkunst exposeren samen bij Galerie Bonnard. In januari 2020 informeren we verder over deze bijzondere en internationale expositie.

Meer lezen
Daniela Astone
hvf-300
mg_8042

Realisme 2020

Schilderijen en beelden

Vanaf zondag 21 juni
Heidi Von Faber,

JP Marsman, Bart Koning, Bert Brus,

Ingrid Smuling

beelden

Jos de Wit

De kunstenaars in deze expositie houden ervan de kijker hun eigen realiteit te laten zien. Met oog voor …
Meer lezen
coca-cola-versus-flowers-1

Nina & Nikita

20190422145951_img_35773

Opening zondag 6 september

14.00 live muziek
Opening 14.30

Nina Ryzhikova en Nikita Mogilevtsev uit Sint Petersburg openen het nieuwe seizoen na de zomer bij Galerie Bonnard. De ontmoeting met deze kunstenaars uit Sint Petersburg…

Meer lezen

(De expositie loopt van 6 september t/m 4 oktober 2020)
8.----22brook-trout22-2016
Landscape, Sunrise and Ice

Oog voor verf

Opening 11 oktober

14.00 live muziek
Opening 14.30

Richard van Mensvoort,

Marein Konijn, Jantien de Boer en Roos Schuring.

beelden

Jan Wils

Een expositie met kunstenaars die er van houden hun streken verf te laten zien.
Meer lezen

Nieuwe cursussen bij Galerie Bonnard!

Cursus

plein-air schilderen

door

Ronald Soeliman

img_1099
25 t/m 28 augustus 2020 Ronald Soeliman verzorgt een cursus plein-air schilderen  bij Galerie Bonnard. (4 dagen) Tijdens de cursus van vier dagen zullen de cursisten onder leiding van Ronald op diverse plekken, bekend door het werk van Vincent van Gogh, aan het werk gaan. De opbouw zal onder begeleiding van Soeliman plaatsvinden. De docent: Ronald Soeliman De sympathieke …
Meer lezen
Cursus 'Schilderen op locatie' door Mitzy Renooy

Cursus

Schilderen op locatie

door

Mitzy Renooy


Schilderen op locatie met Mitzy Renooy 27 t/m 30 oktober 2020 De nieuwe cursus van Mitzy Renooy vindt plaats in een plantenkas bij tuincentrum Groenrijk, vlakbij Nuenen, in Geldrop. Deze locatie is bijzonder en biedt kans om kleuren, planten, bloemen en een grote diversiteit aan onderwerpen te kiezen voor een aantal lessen. Hierdoor zullen de lessen van Mitzy over kleur, …
Meer lezen

Online kunst kopen.

Sinds januari 2019 zijn we erg actief in de online kunstverkoop. Klanten uit de hele wereld vinden de galerie via internet een kopen beelden, schilderijen, tekeningen en grafiek via de website. In Nederland bezorgen we zo veel mogelijk zelf. Daarbuiten sturen we het werk op in op maat gemaakte kisten van hout. Daarnaast komen we bij klanten thuis met meerdere werken waardoor mensen een keuze kunnen maken in hun eigen omgeving.
In deze periode waarbij het voor velen moeilijk is de galerie te bezoeken zijn we erg blij met deze ontwikkeling.

De afgelopen weken is de verkoop van kunstwerken dan ook gewoon doorgegaan. In de galerie en dus via de website. Mocht je werk gezien hebben wat je graag thuis zou willen zien om eventueel aan te schaffen, schroom niet, bel of mail ons en we bezorgen het bij je thuis.

Nieuwe data

We hebben zoals u wellicht ziet de data van alle exposities op moeten schuiven. Mocht u hierover vragen hebben, bel of mail gerust!

Moeilijk kiezen


Kijk je graag naar het werk van een bepaalde kunstenaar en zou je dat wel eens willen kopen, maar je kunt niet kiezen?
Zou je wel kunst in huis willen maar je weet niet wat wel of niet past?

We maken graag een afspraak met je. Op een moment dat de galerie gesloten is zetten we alles van de bepaalde kunstenaar klaar in onze galerie. Dat doen we erg graag! Je kunt dan rustig al het beschikbare werk in de tijd die je nodig hebt bekijken.
Maak hiervoor een afspraak door te bellen of een mail te sturen.

Werk van 90 kunstenaars te zien in onze collectie

GALERIE BONNARD

07-david-en-rene-nb
Met veel enthousiasme hebben we, de bijna 35 jaar bestaande Galerie Bonnard, op 24 september 2017 op een nieuwe, ruime, locatie geopend.

Midden in Nuenen, op Berg 9.

Galerie voor Modern Realisme.


Maandelijks organiseren we een nieuwe expositie.
Groepsexposities maar ook solo-exposities. In onze agenda laten we het volledige programma zien. Naast de ruimte die we vrij maken voor de wisselende exposities tonen we, van alle kunstenaars uit onze collectie, zeer divers werk in onze galerie. Hierdoor is er steeds veel te zien en te beleven. Kom gerust vaak kijken, we vertellen je graag over het werk, de kunstenaars en laten je graag alles wat we in huis hebben zien. Mocht je een specifieke vraag hebben of op zoek zijn naar iets speciaals, we adviseren graag. Dit kan in onze galerie maar we komen ook graag, met werk, bij je thuis kijken wat een passend kunstwerk in je woonomgeving kan zijn. We hebben een kunstkoopregeling die het mogelijk maakt kunst in termijnen ( zonder rente!) te betalen.

Naast exposities organiseren we lezingen, cursussen en workshops, ook deze vind je op onze agenda.
Modern realisme en figuratieve kunst is steeds in beweging, zo ook ons aanbod.
Kom gerust, zo vaak als je wilt, een kijkje nemen. Je bent van harte welkom!


René Renders en David van der Linden
logo-nb
Berg 9, 5671 CA Nuenen
info@galeriebonnard.com
René Renders: 06-12400861
David van der Linden: 06-13763320
Galerie Bonnard is geopend op:
Donderdag 11 uur - 18 uur
Vrijdag 11 uur - 18 uur
Zaterdag 11 uur - 18 uur
Zondag 11 uur - 18 uur

Buiten openingstijden
7 dagen per week op afspraak