nieuwsbrieflogomp3
facebook twitter youtube pinterest 

Kunstenaars van Galerie Bonnard

geïnspireerd door

Vincent van Gogh

(60 nieuwe werken van ruim 25 kunstenaars)

Te zien t/m 6 oktober 2019

image

Donderdag 26 september

19.30-21.30

Lezing door kunstenaar Eric Schutte: 'Van Gogh los'

Gratis entree, wegens afmeldingen nog enkele vrije plaatsen; wel vooraf aanmelden!
dsc_0394
Het is al vaak verteld, Vincent van Gogh hunkerde tijdens zijn leven naar erkenning, maar kreeg deze maar moeilijk. Eric Schutte, kunstenaar en kunstdocent, gaat in deze lezing in op de periode na het overlijden van de kunstenaar. Wat heeft het werk van van Gogh betekend en teweeg gebracht en wat betekent het nu nog?

Wie eerder een lezing van Eric Schutte bezocht, kent de bezieling en kennis van de kunstenaar en zal zich graag weer laten verrassen. (Aanmelden: david@galeriebonnard.com)
Meer lezen

Plein air weekend bijzonder geslaagd!

De schilderijen die gemaakt zijn tijdens het plein air weekend zijn vanaf donderdag 26 september ( bij de lezing van Eric Schutte) te zien en te koop in de galerie. In het weekend staan ze ook op de website.

Een impressie van het weekend:

image
image
image
image
image
image
image

Nieuwe kunstenaars bij Galerie Bonnard!

Tijdens de expositie ' Geïnspireerd door Vincent van Gogh" tonen we maar liefst van zeven nieuwe kunstenaars werk.

Om met een aantal dames te beginnen zijn daar Marein Konijn, Esther Schlebos en Henrieke de Vries. Alle drie onlangs afgestudeerd aan de Klassieke Academie voor Beeldende Kunst in Groningen. En niet zomaar afgestudeerd. Zowel Marein Konijn als Esther Schlebos wonnen naar aanleiding van de landschappen die zij maakten voor de eindexamenexpositie de " Prix de Norvège ". Deze prijs hield oa in, een reis naar Noorwegen om ook daar geïnspireerd te raken door de schoonheid van het landschap. Voor de expositie bij Bonnard maakten zij werk wat geïnspireerd was door de landschappen van 'van Gogh'. Op de website staat hun werk en ook hun inspiratiebron vermeld.

Henrieke de Vries stuurde begin dit jaar een werk in voor de "Nederlandse Portretprijs". Heel bijzonder is het dat zij nu hiermee is doorgedrongen naar de Eindronde. Haar geselecteerde werk is momenteel te zien in Slot Zeist bij de expositie van de Nederlandse Portretprijs. Haar indringende werk voor de expositie van 'van Gogh', laat de innerlijke belevingswereld zien van de kunstenaar, maar ook die van haar zelf.

Alle drie de dames komen in het komende jaar terug in een expositie, houd hiervoor de nieuwsbrief in de gaten. natuurlijk hebben we ook steeds werk van hen in stock ( ook te zien op de website).

Martijn Soontiens maakt fantastische bronzen beelden, al jaren actief als kunstenaar en nu te zien, en toegevoegd aan de vaste collectie, bij galerie Bonnard. Zijn dansende mannenbeelden tonen emoties en kracht. De bewegingen blijven fascinerend om te blijven bekijken. Een onderwerp waarbij Martijn een zeer eigen en herkenbare stijl heeft ontwikkeld. Deze 'eigenheid' en de kracht van de beelden maakten voor ons duidelijk dat we met hem weer een nieuwe vaste waarde in onze galerie erbij gevonden hebben.

Gerrit Wijngaarden toont bij Galerie Bonnard landschappen. In de landschappen is een zorgvuldige compositie de oorzaak van verstilling en zoals hijzelf zegt, de stilte. Winterkleuren of juist warme kleuren in een schijnbaar oneindige landschap waar aan de verte de horizon ligt.

Magna Postma vindt haar inspiratie in lappen. Lappen stof van alle soorten en kleuren vormen voor haar een onuitputtelijke bron van inspiratie voor haar kleurrijke en harmonieuze stillevens. Voor de expositie ' geïnspireerd door van Gogh' heeft ze gekozen voor ' de donker en en de kleurrijke periode'. Twee stillevens die iets meer willen vertellen dan alleen wat er te zien is. Prachtig in eenvoud en stofuitdrukking.

Dirk Bal maakte voor de expositie een zeer bijzonder en opvallend werk. 'De Frietgangers' waarbij een combinatie gemaakt wordt van de aardappeleters van 'van Gogh' en de Emmausgangers van 'Caravaggio'. Het werk blijft fascineren. De tonaliteit in grijstonen en de parmantig aanwezige rode fles tomatenketchup. De toonwaarden verwijzen naar de bruine tonen die de aardappeleters tonen zoals van Gogh ze wilde laten zien, de compositie is die van de Emmausgangers. De rode fles tomatenketchup kan allerlei redenen hebben. Kom gerust eens kijken!
Vanaf dit moment tonen we ook de beroemde stillevens en de model- met stilleven schilderijen van Dirk Bal. De eerste expositie met de kunstenaar staat voor de twee maand van 2020 gepland.

Henrieke de Vries

Henrieke de Vries


Henrieke de Vries is nog maar onlangs (juli 2019) afgestudeerd aan de 'Klassieke Academie voor Beeldende Kunsten' in Groningen. De jonge, bescheiden kunstenares heeft de afgelopen jaar hard gewerkt om haar expressiviteit, haar eigen verhaal uit te kunnen drukken in haar boeiende portretten. Waarin zij bijzonder goed geslaagd is. Haar eerste werk wat zij maakte voor het afstuderen heeft de …Meer lezen

Dirk Bal

Dirk Bal is nieuw bij Galerie Bonnard. Al twee jaar geleden bespraken we de samenwerking die vanaf deze van Gogh expositie een feit is. In de toekomst zullen we zeker een expositie opzetten waar de stillevens, en de stillevens met model van kunstenaar Dirk Bal een voorname rol spelen. daarover later meer! Nu maakte de kunstenaar uit Limburg een bijzonder fraai …
Meer lezen

Esther Schlebos

Esther SchlebosEsther Schlebos, afgestudeerd in 2019 en winnares 'Prix de Norvège 2019' raakt geinspeerd door de schoonheid van de natuur. In haar werk staat de natuur en de steeds weer verrassende realiteit daarvan centraal. Dikke verflagen afgewisseld met juist erg dunne lage tonen een dimensie die binnen het Modern realisme vernieuwend is, en fascinerend blijft werken voor de kijker. De kunstenares wordt bij Galerie Bonnard geïntroduceerd bij deze groepsexpositie 'Kunstenaars geïnspireerd door van Gogh' met een …
Meer lezen

Marein KonijnMarein Konijn won recent bij haar afstuderen de 'Prix de Norvège 2019'. Ook zij is in 2019 afgestudeerd. Haar landschappen tonen een stilte en tonale rust. De rust en verstilling, en vaak tonale ordening gecombineerd met een erg losse en directe toets, maken haar werk eigen en bijzonder.

Voor de expositie 'Kunstenaars van Bonnard geïnspireerd …
Meer lezen

Martijn Soontiens

Martijn Soontiens

Kunstenaar Martijn Soontiens zorgt met zijn bijzondere bronzen mannenbeelden voor bijzondere sferen. Zijn van klein tot levensgrote beelden tonen lichamen in standen en bewegingen die spannend zijn en blijven terwijl je er naar kijkt. Zelf zegt de kunstenaar hierover: 'Ik zoek in mijn beelden naar evenwicht, spanning en vitaliteit.Ik heb me toegelegd op het maken van bronzen beelden. In de …
Meer lezen

Gerrit Wijngaarden


Gerrit Wijngaarden uit Friesland schildert graag 'de stilte'. Voor de expositie rond Vincent van Gogh hebben we van deze kunstenaar een wel heel bijzonder zelfportret. Als je naar de kunstenaar klikt zie je het op onze website, en uiteraard in de galerie. Daar hebben we er een plaatje bijgehangen: " Dit is geschilderd, niet aankomen svp" . Zo echt lijkt het 'trompe-l'oeil' effect.
Hiernaast een van de prachtige verstillende landschappen die van de kunstenaar in de galerie te zien zijn.

Meer lezen

Magna Postma

Tijdens de expositie 'Kunstenaars van Bonnard geïnspireerd door van Gogh' maken we kennis met Magna Postma.

Magna Postma woont aan ' de rand van Nederland' hoog in Groningen. Na haar studie aan de Klassieke Academie heeft zij zich toegelegd op ' het creëren van verstilling, rust in haar werk'. Hoe ze dat doet is bijzonder. Op een …
Meer lezen

De volledige expositie is te zien in de galerie en op de website.

Op de website wordt bij alle werken ook de verwijzing gemaakt naar wat de inspiratie was die de kunstenaar heeft gebracht tot dit werk. Of in woorden of door een afbeelding van een schilderij van Vincent van Gogh.

(Expositie)nieuws en agenda

11 t/m 15 november 2019

Nog 2 plaatsen beschikbaar!

Masterclass

"Kijken, Kiezen & Schilderen"

door Mitzy Renooy

Cursus 'De belangrijkste fenomenen bij het maken van een schilderij' door Mitzy Renooy
Al voor de derde maal organiseren we een cursus met Mitzy Renooy. Bij de vorige groepen deelnemers waren er alleen juichende reactie te horen. Mensen die een kunstacademie doorlopen hadden roemden haar lessen en spraken van 'veel nieuws geleerd'. Met recht is deze cursus een Masterclass te noemen.
Schrijf je snel in, de cursus was steeds snel vol. Er is nu nog voldoende plaats!

Meer info op de website of via david@galeriebonnard.com

Elvira Dik, Michiel Schrijver

&

Marten Huitsing

'Een ander perspectief'

Opening 13 October 2019


Vanaf 14.00 muziek van Harry Hendriks en band
download-het-einde-van-de-vloed
De drie kunstenaars die samen in deze groep exposeren hebben een totaal andere aanpak, onderwerp en werkwijze. Drie werelden. De wereld van Elvira Dik bestaat vaak uit lekkere dingen, snoep, gebak en dan sterk uitvergroot, haar "macro schilderijen" maken hebberig en hongerig! Naast de zoete inspiratie laat Elvira Dik zich ook graag inspireren door de plantenwereld, ook daar geeft ze …
Meer lezen
green-light-100x180-cm

Anna Maria Vargiu, Dirk Bal

&

Pedro Quesada Sierra


'Andere Streken'

Opening 16 februari 2020

Andere Streken
Met haar 25 jaren is AnnaMaria Vargiu de jongste kunstenares bij Galerie Bonnard. Een bijzonder talent met een bijzondere techniek en toets. Haar talent en ijver hebben er al voor gezorgd dat ze binnen Nederland inmiddels een bekende kunstenares aan het worden is. …
Meer lezen
l-i

Bijzonder evenement bij

Galerie Bonnard

Kim Dillen on her way to Tokyo

1 oktober vanaf 17.00

image
Begin dit jaar heeft kunstenares Mitzy Renooy een aantal dagen meegelopen (met camera) tijdens de trainingsstage van marathonloopster Kim Dillen in Portugal. Deze beelden zijn de basis geweest voor zeven prachtige werken. Haar proces richting de Olympische marathon is op het doek vereeuwigd, hoe bijzonder is dat!

De schilderijen zijn te koop als onderdeel van een Fundraiser. De werken zijn te zien bij Galerie Bonnard Voor meer informatie over de Fundraiser avond (1 oktober) en mogelijkheden mail david@galeriebonnard.com

Solo expositie Mitzy Renooy

'Ogenblik'

Opening 1 december 2019

Vanaf 14.00 live muziek van Jazztrio (piano Harald Haverkorn, saxofoon en zang)

14.30 door Sam Drukker
04-magenta-70x60cm-doek-mitzy-renooy

Peter Durieux, Hilda Snoeijer,

Robin d'Arcy Shillcock

en

Jaap Deelder

'Buiten in Beeld'

Opening 12 januari 2020

Peter Durieux, Hilda Snoeijer, Robin d'Arcy Shillcock en Jaap Deelder

12 januari 2020 t/m 9 februari 2020

Svetlana Tartakovska,

Ksenya Istomina & Daniela Astone
Opening 29 maart 2020

Svetlana Tartakovska, Ksenya Istomina en Daniela Astone
Svetlana Tartakovska (Nederland, Groningen) Daniela Astone ( Italië, Florence) Ksenya Istomina (Rusland, Sint Petersburg) Opening zondag 29 maart 2020 Eind maart 2020 openen we de expositie van een bijzonder internationaal gezelschap. Drie top-kunstenaressen uit de Europese Realistische Schilderkunst exposeren samen bij Galerie Bonnard. In januari 2020 informeren we verder over deze bijzondere en internationale expositie.

Meer lezen

KunstKoopregeling bij

Galerie Bonnard

Bij Galerie Bonnard kunt u kunst kopen en na een aanbetaling de rest in termijnen betalen.

U betaalt GEEN rente!

Meer lezen

In onze stock-collectie veel nieuw werk, enkele voorbeelden:

Monochroom stilleven I  (optie)

Dirk Bal

Monochroom stilleven I
Olieverf op paneel,
ingelijst meet het werk 120 x 140 cm.
Olieverf op paneel,
Vruchtenijs

Heidi von Faber

Vruchtenijs
70 x 70 cm
Acryl op doek
Zwerfstenen

Esther Schlebos

Zwerfstenen
60 x 60 cm
olieverf op paneel

Werk van 80 kunstenaars te zien in onze collectie

GALERIE BONNARD

07-david-en-rene-nb
Met veel enthousiasme hebben we, de bijna 35 jaar bestaande Galerie Bonnard, op 24 september 2017 op een nieuwe, ruime, locatie geopend.

Midden in Nuenen, op Berg 9.

Galerie voor Modern Realisme.


Maandelijks organiseren we een nieuwe expositie.
Groepsexposities maar ook solo-exposities. In onze agenda laten we het volledige programma zien. Naast de ruimte die we vrij maken voor de wisselende exposities tonen we, van alle kunstenaars uit onze collectie, zeer divers werk in onze galerie. Hierdoor is er steeds veel te zien en te beleven. Kom gerust vaak kijken, we vertellen je graag over het werk, de kunstenaars en laten je graag alles wat we in huis hebben zien. Mocht je een specifieke vraag hebben of op zoek zijn naar iets speciaals, we adviseren graag. Dit kan in onze galerie maar we komen ook graag, met werk, bij je thuis kijken wat een passend kunstwerk in je woonomgeving kan zijn. We hebben een kunstkoopregeling die het mogelijk maakt kunst in termijnen ( zonder rente!) te betalen.

Naast exposities organiseren we lezingen, cursussen en workshops, ook deze vind je op onze agenda.
Modern realisme en figuratieve kunst is steeds in beweging, zo ook ons aanbod.
Kom gerust, zo vaak als je wilt, een kijkje nemen. Je bent van harte welkom!


René Renders en David van der Linden
logo-nb
Berg 9, 5671 CA Nuenen
info@galeriebonnard.com
René Renders: 06-12400861
David van der Linden: 06-13763320
Galerie Bonnard is geopend op:
Donderdag 11 uur - 18 uur
Vrijdag 11 uur - 18 uur
Zaterdag 11 uur - 18 uur
Zondag 11 uur - 18 uur

Buiten openingstijden
7 dagen per week op afspraak