nieuwsbrieflogomp3
facebook twitter youtube pinterest 

Kunstenaars van Galerie Bonnard

geïnspireerd door

Vincent van Gogh

(60 nieuwe werken van ruim 25 kunstenaars)

Te zien t/m 6 oktober 2019

14 en 15 september 2019

En Plein Air in 'De tuin van Van Gogh en Nune Ville'

22656629_3094834940527383_335813647_n
Kunstenaars Hans Versfelt, Jos Leurs, Ronald Soeliman, Eric Schutte, Dirk Bal, Esther Schlebos, Erik Zwaga en Joost Doornik zullen zaterdag en zondag in de tuinen en rond de beide huizen 'en plein air' schilderen. Daarnaast zullen diverse oud-cursisten van onze cursussen aan het werk zijn.
Dit allemaal ter gelegenheid van onze expositie ' Kunstenaars van Bonnard geïnspireerd door van Gogh' zullen op zaterdag en zondag 14 en 15 september diverse kunstenaars van Galerie Bonnard schilderen in de eenmalig opengestelde tuinen. Het 'Dominees huis' is het huis waar van Gogh woonde. Het huis ernaast, Nune Ville, is in oude stijl gerestaureerd en voor rondleidingen te bezoeken. Beide tuinen …
Meer lezen
foto3_corschaap

Salon Nune Ville,

een rondleiding door het verleden van Nuenen!

img_6168
In huize Nune Ville beleef je de dramatische liefdesrelatie van Vincent van Gogh en Margot Begemann, die hier met haar drie zussen woonde. In de salon vind je de vele schilderijen van Vincents leerlingen en zijn Haagse School vrienden. Hierbij horen boeiende verhalen. Je loopt daarna tussen de 19e- eeuwse meubels en objecten het huis door. Ook kom je in de mangelkamer en op de zolder, waar de originele dienstbodekamers nog aanwezig zijn. Op deze authentieke zolder zat tijdens de Tweede Wereldoorlog een Joodse jongen 2,5 jaar verborgen.. Ook zijn verhaal over volhouden, angst en verdriet is erg fascinerend. Op 20 september a.s. is het 75 jaar geleden dat Nuenen bevrijd werd…. Daarna lopen we met u mee, via de tuinen, naar de pastorie, om Vincents atelier te bezoeken. Het atelier is alleen te bezoeken aansluitend aan een rondleiding in Nune Ville. Entree rondleiding: 4,50 p.p. Van 11.00 – 16.00 uur rondleidingen, elk heel uur, max 10 personen. De tuinen zijn gratis te bezoeken dit weekend.
Voor meer info : www.salonnuneville.nl Wilt u reserveren voor een rondleiding? mail dan naar: info@salonnuneville.nl

dsc_0394

Donderdag 26 september

19.30-21.30

Lezing door kunstenaar Eric Schutte: 'Van Gogh los'

Gratis entree, wel vooraf aanmelden!
Het is al vaak verteld, Vincent van Gogh hunkerde tijdens zijn leven naar erkenning, maar kreeg deze maar moeilijk. Eric Schutte, kunstenaar en docent, gaat in deze lezing in op de periode na het overlijden van de kunstenaar. Wat heeft het werk van van Gogh betekent en teweeg gebracht en wat betekent het nu nog?

Wie eerder een lezing van Eric Schutte kent de bezieling en kennis van de kunstenaar en zal zich graag weer laten verrassen. Er zijn nog enkele plaatsen! (Aanmelden: david@galeriebonnard.com)
Meer lezen

Enkele voorbeelden uit de expositie.

De volledige expositie is te zien in de galerie en op de website.

Op de website wordt bij alle werken ook de verwijzing gemaakt naar wat de inspiratie was die de kunstenaar heeft gebracht tot dit werk. Of in woorden of door een afbeelding van een schilderij van Vincent van Gogh.
Vogels en bloemen

Keimpe van der Kooi

Vogels en bloemen
Olieverf op paneel
Voor mij is Van Gogh een schilder die de buitengrenzen van kleur heeft verkend en verlegd. Hij heeft een land vol kleur heeft opengelegd waar nog veel te verkennen is maar waar ik door van Gogh kan vertoeven. Hij is niet ...
Meer lezen
Boomwortels

Esther Schlebos

Boomwortels
Olieverf op Masonite
De kunstenares haalde de inspiratie voor dit werk uit het werk 'Boomwortels' van Vincent van Gogh.
Uiteraard was de ..
Meer lezen
schilderij-boomwortsels-van-gogh
Stilleven geïnspireerd door van Gogh, kleurrijke periode

Magna Postma

Stilleven geïnspireerd door van Gogh,
kleurrijke periode
Olieverf op paneel
Voor het maken van de 2 werken voor deze expositie heb ik mij laten inspireren door de tegenstelling in het kleurgebruik dat zichtbaar ....
Meer lezen
De Postbode
Schilderen in Saint Remy

Annelies Jonkhart

Schilderen in Saint Remy
Olieverf op paneel
Het mag duidelijk zijn dat Annelies Jonkhart voor deze expositie haar inspiratie heeft ...
Meer lezen
image
Zelfportret van de kunstenaar

Gerrit Wijngaarden

Zelfportret van de kunstenaar
Olieverf op paneel
Voor de expositie ' Kunstenaars voor Bonnard geïnspireerd door van Gogh' een zelfportret van de kunstenaar, net als van Gogh niet op een gebruikelijke manier, en dan toch ook weer heel anders.
De kunstenaar zelf over dit tafereel dat hij schilderde als een 'Trompe l'oeil'.

Nog even iets over de foto, ik denk dat ie van 1985 is, links mijn vader (in 1918 geboren, overleden in ..

Meer lezen
De postbode van Vincent van Gogh

Ingrid Smuling

De postbode van Vincent van Gogh
De kunstenares over haar inspiratie:
Kijkend naar het werk van Van Gogh raakte ik vooral geïnspireerd door zijn portretten.
Niet alleen van

Meer lezen

Eric Schutte

De Postbode
Eric Schutte maakte diverse schilderijen voor deze expositie, en plein air. Het is duidelijk op welk werk van van Gogh deze postbode is geïnspireerd!
Meer lezen

(Expositie)nieuws en agenda

11 t/m 15 november 2019

Masterclass van vijf dagen

"Kijken, Kiezen & Schilderen"

door Mitzy Renooy

Cursus 'De belangrijkste fenomenen bij het maken van een schilderij' door Mitzy Renooy
Al voor de derde maal organiseren we een cursus met Mitzy Renooy. Bij de vorige groepen deelnemers waren er alleen juichende reactie te horen. Mensen die een kunstacademie doorlopen hadden roemden haar lessen en spraken van 'veel nieuws geleerd'. Met recht is deze cursus een Masterclass te noemen.
Schrijf je snel in, de cursus was steeds snel vol. Er is nu nog voldoende plaats!

Meer info op de website of via david@galeriebonnard.com

Elvira Dik, Michiel Schrijver

&

Marten Huitsing

'Een ander perspectief'

Opening 13 October 2019


Vanaf 14.00 muziek van Harry Hendriks en band
Elvira Dik, Michiel Schrijver en Marten Huitsing
De drie kunstenaars die samen in deze groep exposeren hebben een totaal andere aanpak, onderwerp en werkwijze. Drie werelden. De wereld van Elvira Dik bestaat vaak uit lekkere dingen, snoep, gebak en dan sterk uitvergroot, haar "macro schilderijen" maken hebberig en hongerig! Naast de zoete inspiratie laat Elvira Dik zich ook graag inspireren door de plantenwereld, ook daar geeft ze …
Meer lezen
green-light-100x180-cm

Anna Maria Vargiu, Dirk Bal

&

Pedro Quesada Sierra


'Andere Streken'

Opening 16 februari 2020

Andere Streken
Met haar 25 jaren is AnnaMaria Vargiu de jongste kunstenares bij Galerie Bonnard. Een bijzonder talent met een bijzondere techniek en toets. Haar talent en ijver hebben er al voor gezorgd dat ze binnen Nederland inmiddels een bekende kunstenares aan het worden is. …
Meer lezen
l-i

21 t/m 25 oktober 2019

'Cursus Portretschilderen'

door

Anne-Rixt Kuik'

ca647d2f-de7a-4ce9-b42a-a4784bc6e656
Anne-Rixt Kuik gaf al lessen voor het Fries Museum en geeft les op ' De Klassieke Academie' in Groningen, haar traditionele ambachtelijke aanpak van het portret en het figuur zullen tijdens deze cursus centraal staan. De opbouw, anatomie, tonaliteit en kleurgebruik horen daar als vanzelf bij. Er zijn nog plaatsen beschikbaar voor deze cursus die gegeven wordt in onze eigen cursuslocatie.

Meer info op de website of via david@galeriebonnard.com

Solo expositie Mitzy Renooy

'Ogenblik'

Opening 1 december 2019

Vanaf 14.00 live muziek van Jazztrio (piano Harald Haverkorn, saxofoon en zang)

14.30 door Sam Drukker
04-magenta-70x60cm-doek-mitzy-renooy

Peter Durieux, Hilda Snoeijer,

Robin d'Arcy Shillcock

en

Jaap Deelder

'Buiten in Beeld'

Opening 12 januari 2020

Peter Durieux, Hilda Snoeijer, Robin d'Arcy Shillcock en Jaap Deelder
12 januari 2020 t/m 9 februari 2020

Svetlana Tartakovska,

Ksenya Istomina & Daniela Astone
Opening 29 maart 2020

Svetlana Tartakovska, Ksenya Istomina en Daniela Astone
Svetlana Tartakovska (Nederland, Groningen) Daniela Astone ( Italië, Florence) Ksenya Istomina (Rusland, Sint Petersburg) Opening zondag 29 maart 2020 Eind maart 2020 openen we de expositie van een bijzonder internationaal gezelschap. Drie top-kunstenaressen uit de Europese Realistische Schilderkunst exposeren samen bij Galerie Bonnard. In januari 2020 informeren we verder over deze bijzondere en internationale expositie.
Meer lezen

KunstKoopregeling Mondriaanfonds nu ook bij Galerie Bonnard

Goed nieuws, ..... (en minder goed nieuws).

In december 2018 vroegen we aan om mee te mogen doen met de renteloze kunstkoopregeling van het Mondriaanfonds. In juli kregen we bericht dat ee zijn toegelaten. Goed nieuws! Daarbij ook meteen het bericht dat de ABN-AMRO gaat stoppen met het verstrekken van de leningen voor de particulieren die de kunst renteloos kopen. …
Meer lezen

Werk van 80 kunstenaars te zien in onze collectie

GALERIE BONNARD

07-david-en-rene-nb
Met veel enthousiasme hebben we, de bijna 35 jaar bestaande Galerie Bonnard, op 24 september 2017 op een nieuwe, ruime, locatie geopend.

Midden in Nuenen, op Berg 9.

Galerie voor Modern Realisme.


Maandelijks organiseren we een nieuwe expositie.
Groepsexposities maar ook solo-exposities. In onze agenda laten we het volledige programma zien. Naast de ruimte die we vrij maken voor de wisselende exposities tonen we, van alle kunstenaars uit onze collectie, zeer divers werk in onze galerie. Hierdoor is er steeds veel te zien en te beleven. Kom gerust vaak kijken, we vertellen je graag over het werk, de kunstenaars en laten je graag alles wat we in huis hebben zien. Mocht je een specifieke vraag hebben of op zoek zijn naar iets speciaals, we adviseren graag. Dit kan in onze galerie maar we komen ook graag, met werk, bij je thuis kijken wat een passend kunstwerk in je woonomgeving kan zijn. We hebben een kunstkoopregeling die het mogelijk maakt kunst in termijnen ( zonder rente!) te betalen.

Naast exposities organiseren we lezingen, cursussen en workshops, ook deze vind je op onze agenda.
Modern realisme en figuratieve kunst is steeds in beweging, zo ook ons aanbod.
Kom gerust, zo vaak als je wilt, een kijkje nemen. Je bent van harte welkom!


René Renders en David van der Linden
logo-nb
Berg 9, 5671 CA Nuenen
info@galeriebonnard.com
René Renders: 06-12400861
David van der Linden: 06-13763320
Galerie Bonnard is geopend op:
Donderdag 11 uur - 18 uur
Vrijdag 11 uur - 18 uur
Zaterdag 11 uur - 18 uur
Zondag 11 uur - 18 uur

Buiten openingstijden
7 dagen per week op afspraak