nieuwsbrieflogomp3
facebook twitter youtube pinterest 

"Cornelis le Mair 75 jaar,

Een Ode aan het Stilleven"

te zien t/m 30 juni 2019

Cornelis le Mair

Rutger Hiemstra

Adriana van Zoest

Ingrid Smuling

Keimpe van der Kooi

Heidi von Faber

Joran van der Haar

Henk Boon

Sietse W. Jonker(De galerie is geopend donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag van 11-18 uur en vrijdagavond tot 20 uur)
Ingrid Smuling
Stilleven in Rood
Cornelis le Mair
Stilleven met Sierhoorn (naar Kalf)
Keimpe van der Kooi
Tulpen
Henk Boon
henk-boon-compositie-met-en-mediumflesje-olieverf-op-paneel-80-x-96-cm
Rutger Hiemstra
IJslepeltjes
Heidi von Faber
Melkflesje
Joran van der Haar
Hoornaar
Sietse W. Jonker
Een Kalebas
Adriana van Zoest
De kleine kauw

Eindexamenklas 2019

Klassieke Academie Groningen

img_4228
Leden van de Eindexamenexpositie selecteren werk voor de Eindexamenexpositie van David van der Linden.
Voor een keer maken we in de nieuwsbrief uitgebreid plaats voor iets anders dan voor een expositie bij Galerie Bonnard zelf. We vinden zelf dat we dat doen met reden. David is samen met René eigenaar van Galerie Bonnard en studeert af aan de Klassieke Academie voor Beeldende kunst. Een bijzonder moment na een studie van 5 jaren.

Dat ik ( David van der Linden) dit jaar eindexamen doe aan 'De Klassieke Academie voor Beeldende Kunst' in Groningen, is voor veel volgers van de galerie en haar kunst geen geheim meer. Ik ben erg blij en enthousiast over de opleiding, de docenten en de lessen die ik daar de afgelopen 5 jaar heb gehad. Het is bijzonder dat ik dit jaar eindexamen ga doen. Het hele jaar hebben de dagen dat we niet met de galerie bezig zijn in het teken gestaan van het maken van een serie eigen schilderijen. Geweldig om te doen en bijzonder leerzaam is het ook. Overigens had dit natuurlijk nooit gekund zonder de onvoorwaardelijke steun van René.Welke werken van mij geselecteerd zullen worden is een verrassing, ook voor mij. Bijzonder blij verrast was ik al toen bleek dat de Academie een deel van een schilderij van mij hand gebruikt heeft als afbeelding op de uitnodiging.
Tijdens de studie aan de Klassieke Academie ontstond het idee een galerie te beginnen met kunstenaars uit het "Modern Realisme". Gesprekken met kunstenaars en docenten van deze academie vormden een aanleiding en een eerste idee. Uiteindelijk staat er een galerie waar we trots op zijn waar kunst en kunstenaars te zien zijn uit alle delen van Nederland en Europa.

De Expositie van de Klassieke Academie wordt geopend op zondag 23 juni en is te zien t/m 14 juli 2019 bij Pictura Groningen. (WEBSITE KLASSIEKE ACADEMIE)

In deze nieuwsbrief is van iedere eindexamenkandidaat 1 werk te zien, tijdens de expositie is er uiteraard meer werk te zien.

Lezing door kunstenaar Cornelis le Mair bij Galerie Bonnard, erg enthousiast ontvangen.

Donderdagavond 20 juni organiseren we een lezing die gedaan zal worden door Cornelis le Mair. Hij zal vrijuit vertellen over zijn werk, en wat hem hiertoe inspireert en geïnspireerd heeft,
De entree is gratis, maar alleen mogelijk na aanmelding!

Let op! Zonder aanmelding is entree niet mogelijk!!

Aanvang 19.30 ( einde circa 21.30)

Meld je aan door een mail te sturen met daarin duidelijk je naam en telefoonnummer naar:
david@galeriebonnard.com

Eindexamenexpositie Klassieke Academie van Groningen.

Dat ik ( David van der Linden) dit jaar eindexamen doe aan 'De Klassieke Academie voor Beeldende Kunst' in Groningen, is voor veel volgers van de galerie en haar kunst geen geheim meer. Ik ben erg blij en enthousiast over de opleiding, de docenten en de lessen die ik daar de afgelopen 5 jaar heb gehad. Het is bijzonder dat ik dit jaar eindexamen ga doen. Het hele jaar hebben de dagen dat we niet met de galerie bezig zijn in het teken gestaan van het maken van een serie eigen schilderijen. Geweldig om te doen en bijzonder leerzaam is het ook. Overigens had dit natuurlijk nooit gekund zonder de onvoorwaardelijke steun van René.

Op 23 juni is de opening van de eindexamenexpositie, ik nodig je van harte uit een kijkje te komen nemen bij deze expositie die te zien is t/m 14 juli.
Welke werken van mij geselecteerd zullen worden is een verrassing, ook voor mij. Bijzonder blij verrast was ik al toen bleek dat de Academie een deel van een schilderij van mij hand gebruikt heeft als afbeelding op de uitnodiging.

Opmaak 1
35 jaar Galerie Bonnard!

Zondag 7 juli

35 jaar Galerie Bonnard!

Een expositie met alle kunstenaars van Bonnard!

14.30 Opening door Wim Daniels
dsc_0475
Zondag 7 juli bestaat Galerie Bonnard 35 jaar!

We tonen werk van al onze kunstenaars. Eric Schutte schilderde in Nuenen en we hebben bovendien enkele gast-exposanten waaronder Henk Helmantel.
helmantel-henk-stilleven-met-sierkalebassen

Plein Air schilderen en/of tekenen met

Peter Durieux en Robin Shillcock

Nog 1 plaats beschikbaar!

19 t/m 23 augustus 2019

Cursus plein-air schilderen bij Galerie Bonnard. Wie onze galerie binnenloopt zal altijd zien dat we een grote liefde opbrengen voor het 'plein-air' werk. Tekeningen van Peter Durieux, buiten gemaakt, schilderijen van mensen als José Salvaggio, Joost Doornik, Flip Gaasendam, Eric Schutte, Jos Leurs, Rutger Hiemstra, Ronald Soeliman(schilderij op afbeelding) …

Meer lezen

Kunstenaars van Bonnard laten zich inspireren door Vincent van Gogh

ingrid-smulingde-postbode-van-vincent-van-gogh-2019-26-x-325-cm
8 september 2019 t/m 13 oktober 2019 Vincent van Gogh leefde en werkte in Nuenen, tegenover galerie Bonnard. In en rond Nuenen zijn de sporen van van Gogh dagelijks te zien, de sporen die de kunstenaar bij kunstenaars na liet zijn van onschatbare waarde. Wij vroegen onze kunstenaars of zij een of twee werken konden maken waarbij de gedachte aan van …

Meer lezen
lunchbox-banana-6-15x20-cm-2019-rutgerhiemstra
img_5092
7 juli vanaf 14.00
Daniëlle Lous en Harry Hendriks live!
img_2638

Een eigen verhaal.

Elvira Dik, Michiel Schrijver en Marten Huitsing
De drie kunstenaars die samen in deze groep exposeren hebben een totaal andere aanpak, onderwerp en werkwijze. De wereld van Elvira Dik bestaat vaak uit lekkere dingen, snoep, gebak en dan sterk uitvergroot, haar "macro schilderijen" maken hebberig en hongerig! Naast de zoete inspiratie laat Elvira Dik zich ook graag inspireren door de plantenwereld, ook daar geeft ze …

Meer lezen

Mitzy Renooy 'SOLO'

Mitzy Renooy 'SOLO'
Meer lezen

Peter Durieux, Hilda Snoeijer, Robin d'Arcy Shillcock en Jaap Deelder

Peter Durieux, Hilda Snoeijer, Robin d'Arcy Shillcock en Jaap Deelder
12 januari 2020 t/m  9 februari  2020 Peter Durieux Robin d ‘Arcy Shillcock Hilda Snoeijer Jaap Deelder

Meer lezen

Werk van 70 kunstenaars te zien in onze collectie

GALERIE BONNARD

07-david-en-rene-nb
Met veel enthousiasme hebben we, de bijna 35 jaar bestaande Galerie Bonnard, op 24 september 2017 op een nieuwe, ruime, locatie geopend.

Midden in Nuenen, op Berg 9.

Galerie voor Modern Realisme.


Maandelijks organiseren we een nieuwe expositie. Groepsexposities maar ook solo-exposities. In onze agenda laten we het volledige programma zien. Naast de ruimte die we vrij maken voor de wisselende exposities tonen we, van alle kunstenaars uit onze collectie, zeer divers werk in onze galerie. Hierdoor is er steeds veel te zien en te beleven. Kom gerust vaak kijken, we vertellen je graag over het werk, de kunstenaars en laten je graag alles wat we in huis hebben zien. Mocht je een specifieke vraag hebben of op zoek zijn naar iets speciaals, we adviseren graag. Dit kan in onze galerie maar we komen ook graag, met werk, bij je thuis kijken wat een passend kunstwerk in je woonomgeving kan zijn. Naast exposities organiseren we lezingen, cursussen en workshops, ook deze vind je op onze agenda.
Modern realisme en figuratieve kunst is steeds in beweging, zo ook ons aanbod.
Kom gerust, zo vaak als je wilt, een kijkje nemen. Je bent van harte welkom!


René Renders en David van der Linden
logo-nb
Berg 9, 5671 CA Nuenen
info@galeriebonnard.com
René Renders: 06-12400861
David van der Linden: 06-13763320
Galerie Bonnard is geopend op:
Donderdag 11 uur - 18 uur
Vrijdag 11 uur - 20 uur
Zaterdag 11 uur - 18 uur
Zondag 11 uur - 18 uur

Buiten openingstijden
7 dagen per week op afspraak