nieuwsbrieflogomp3
facebook twitter youtube pinterest 

Zaterdag 26 en zondag 27 juni

'En Plein Air' in Nuenen bij 'De 12 Tuinentocht'

Op 26 en 27 juni organiseert Nuenen- Gerwen- Nederwetten de 'Twaalf Tuinentocht'.

In iedere tuin zijn verspreid over zaterdag en zondag kunstenaars van galerie Bonnard aan het schilderen. Daarnaast is er in iedere tuin (live) sfeervolle muziek te zien en te horen.

Twaalf grote tuinen op mooie locaties openen hun poorten voor bezoekers. Ze liggen verspreid over Nuenen, Gerwen en Nederwetten en Eeneind. Ga je ze bezoeken, dan kom je in de uithoeken van onze gemeente, van Stad van Gerwen tot Eeneind tot aan Soeterbeek. De volgorde waarin je ze wilt gaan bekijken, kun je zelf bepalen. De bezoeken mogen ook over de twee dagen verdeeld worden. Om deel te kunnen nemen heb je een stempelkaart nodig. Dat is dus het entreebewijs. Die stempelkaart kun je de donderdag en vrijdag (tussen 10 en 16 uur) voorafgaand aan dat weekend of in het weekend zelf, ophalen in de tuin van Nune Ville (Berg 24). Je krijgt dan ook een routeboekje met plattegrond. Heb je twaalf stempels gekregen, dan mag je op zondag in de Domineestuin op Berg 26, een tuin gerelateerd cadeautje komen ophalen en genieten van muziek. Dat laatste kan overigens in alle locaties.

In die tuinen zijn kunstenaars aan het werk die hun impressie geven van wat er te zien is. Een mooie aanvulling op de schilderijen van Eric Schutte die ditzelfde weekend zijn laatste weekend van de solo-expositie beleeft. Naast Eric Schutte zijn de volgende kunstenaars (onder voorbehoud van overmacht) te verwachten:

Eric Schutte, Jos Leurs, Hans Versfelt, Gineke Zikken, Rutger Hiemstra, Carolien van Olphen, Marein Konijn, Joost Doornik, Tanya Rivilis, Keimpe van der Kooi, Ger Stallenberg, Erik van Elven, Yvonne Heemskerk. Mogelijk sluiten nog andere kunstenaars hierbij aan.

Meer informatie over deze tocht vind je via deze link: Link voor twaalf tuinentocht

De definitieve lijst met kunstenaars staat vanaf donderdag 24 juni online op onze website.

Mocht je de kunstenaars aan het werk willen zien en de tuinen willen bekijken meldt dit dan via een mail naar ons. We melden je aan en je kunt op zaterdag of zondag 'De Stempelkaart' bij Nune Ville (tegenover de galerie) afhalen.

Mail dan naar:
info@galeriebonnard.com937c306e-d33c-4d1e-9536-4c160c276227
Eric schutte aan het werk voor 'de pastorie'. Het huis waar Vincent van Gogh met zijn ouders woonde.

'Momentum'

Eric Schutte, een interview

Chris Dekkers filmde Eric Schutte terwijl hij aan het schilderen was. Ook stelde hij hem, staand in de galerie, enkele vragen over zijn beelden en schilderijen.
Klik hier of op de afbeelding om het filmpje te bekijken.
schermafbeelding-2021-06-19-om-11.06.56

te zien t/m zondag 27 juni

Opwettense Watermolen

Eric Schutte

Opwettense Watermolen
80 x 140 cm
3.100,00

Momentum 'virtueel'

schermafbeelding-2021-06-09-om-15.54.20
Naar aanleiding van de vele aardige en positieve reacties die we mochten ontvangen op onze virtuele exposities hebben we besloten hiermee door te gaan.

Door te klikken op de afbeeldingen kom je virtueel de galerie binnen en kun je alle beelden en schilderijen van de expositie rustig vanaf je eigen computer bekijken. Mocht je werk wat je tijdens deze virtuele rondwandeling ziet in huis willen zien om te besluiten of je het daadwerkelijk aan wilt schaffen. Dat kan. We komen graag, vrijblijvend, met het werk bij je langs. Je kunt het dan maximaal een week in huis hebben voor 'een proefplaatsing'. Tijdens deze week beslis je of je het wilt aanschaffen of niet.

Uiteraard kun je ook naar aanleiding van iets wat je ziet verder kijken op de website of ben je van harte welkom in de galerie.

Wij zijn iedere week geopend van donderdag t/m zondag van 11-18 uur.

Alle werken die je op onze website ziet zijn bij ons aanwezig. Wil je iets van een andere kunstenaar zien, dan degene die exposeert op dit moment, bel of mail ons, we zorgen er dan voor dat het klaar staat als je komt kijken.
schermafbeelding-2021-06-05-om-15.49.23
schermafbeelding-2021-06-05-om-15.48.41
12 Maanden de 15e
Acryl verf op 12 aan elkaar bevestigde doeken.

Een jaar lang stond Eric Schutte op de 15e van de maand op dezelfde plek om daar ter plaatse een schilderij te maken van wat hij zag.

Na 12 maanden is dit project een schilderij geworden met 12 impressies die meer laten zien dan wat er te zien was.

Meer lezen


Eric Schutte

Twaalf Maanden
de 15e
150 x 240 cm
€5500,-
Meeuw

Eric Schutte

Meeuw
H33 B89 D38 cm
Gerecycled plastic ( lepeltjes, vorken en messen)
2.500,00

Zomer-expositie

italy-60x120cm-mitzy-renooy-paneel-2021
Mitzy Renooy, Italy
Tijdens deze zomer-expositie tonen we een bijzonder overzicht van veel van onze kunstenaars. De volledige collectie van Galerie Bonnard zal aanwezig zijn. Speciale aandacht is er voor nieuwe schilderijen van Mitzy Renooy, Jos Leurs, Bart Koning en Ingrid Smuling.

We tonen in deze expositie ook enkele van onze nieuwe en jonge talenten. Zo is er nieuw werk van o.a. Lars van Wieren, Krzystof Stępniewski, Tanya Rivilis. We introduceren houtsnedes van Eline Brontsema.

Beelden die we tonen zijn o.a. van Peter Adams, Wim van der Kraan, Boris Paval Conen en Antoinette Briet.

Nieuw zijn de beelden van kunstenaar Plamen Dimitrov.

Alle informatie en kunstwerken staan vanaf zaterdag 3 juli online en ook vanaf die dag te zien in de galerie! Je bent van harte welkom. In de nieuwsbrief voorafgaand aan deze expositie is alle informatie te vinden!

Meer lezen
Wedgewood Eturia met Anemonen

Ingrid Smuling

Wedgewood Eturia met Anemonen
25 x 30 cm olieverf
3.300,00
Nieuwe KunstKoop regeling van start!
Met de KunstKoop van het Mondriaanfonds hoef je een kunstwerk niet in één keer te betalen.  Je betaalt het in 12- 24 of 36 termijnen. De KunstKoop is een lening, maar dan zonder rente. De rente wordt betaald door het Mondriaan Fonds. Zoals het Mondriaanfonds zelf in haar doelstellingen omschrijft: "Omdat we het belangrijk vinden om kunst kopen voor meer …
Meer lezen

GALERIE BONNARD

07-david-en-rene-nbMidden in Nuenen, op Berg 9.

Galerie voor Modern Realisme.


Maandelijks organiseren we een nieuwe expositie.
Groepsexposities maar ook solo-exposities. In onze agenda laten we het volledige programma zien. Naast de ruimte die we vrij maken voor de wisselende exposities tonen we, van alle kunstenaars uit onze collectie, zeer divers werk in onze galerie. Hierdoor is er steeds veel te zien en te beleven. Kom gerust vaak kijken, we vertellen je graag over het werk, de kunstenaars en laten je graag alles wat we in huis hebben zien. Mocht je een specifieke vraag hebben of op zoek zijn naar iets speciaals, we adviseren graag. Dit kan in onze galerie maar we komen ook graag, met werk, bij je thuis kijken wat een passend kunstwerk in je woonomgeving kan zijn. We hebben een kunstkoopregeling die het mogelijk maakt kunst in termijnen ( zonder rente!) te betalen.

Naast exposities organiseren we lezingen, cursussen en workshops, ook deze vind je op onze agenda.
Modern realisme en figuratieve kunst is steeds in beweging, zo ook ons aanbod.
Kom gerust, zo vaak als je wilt, een kijkje nemen. Je bent van harte welkom!


René Renders en David van der Linden
logo-nb
Berg 9, 5671 CA Nuenen
info@galeriebonnard.com
René Renders: 06-12400861
David van der Linden: 06-13763320
Galerie Bonnard is geopend op:
Donderdag 11 uur - 18 uur
Vrijdag 11 uur - 18 uur
Zaterdag 11 uur - 18 uur
Zondag 11 uur - 18 uur

Buiten openingstijden
7 dagen per week op afspraak