nieuwsbrieflogomp3
facebook twitter youtube pinterest 

UITNODIGING

Paarse Heide bij Terhorsterzand
Ronald Soeliman, Terhorsterzand

The Power of Nature

Ronald Soeliman, Esther Schlebos,

Ger Stallenberg, Ken Zier


beelden van:

Antoinette Briet


Opening 18 april vanaf 14.00 uur

te zien t/m Tweede Pinksterdag (24 mei 2021)
De kracht van onze bijzondere landschappen

door kunstenaars gezien.

De expositie ‘The Power of Nature’ zal een bijzondere worden. Immers door het onverwachte overlijden van Ronald Soeliman op 5 juni jl. is een van de deelnemers niet meer in persoon aanwezig. Wèl zal zijn werk een belangrijk deel uitmaken van deze expositie. De expositie is al ruim anderhalf jaar geleden besproken en dat betekent dan ook dat Ronald, net als de andere kunstenaars, al geruime tijd bezig was met het maken van nieuw werk.

Je bent van harte uitgenodigd de expositie in onze galerie te komen bezoeken. Het is fijn als je het bezoek vooraf even meldt. Dan zorgen we ervoor dat er nooit meer dan 10 mensen ( onze oppervlakte is 250 m2) in de galerie aanwezig zijn.
De expositie is ook weer vanuit thuis te bezoeken dmv een 3D presentatie! (zie hieronder)

We zijn geopend van do t/m zondag van 11-18 uur.
Wanneer je liever op een ander moment komt dan maken we graag een afspraak.

Bel, mail, app of loop even binnen voor een afspraak!
Ronald Soeliman

ronald-soeliman-foto-chris-dekkers
“Verf mag verf zijn; eerlijk in zijn voorstelling en herkenbaar als materiaal”

Zijn kleurrijke impressionistische werken zijn steeds, in hun eerste fase, buiten midden in de natuur ontstaan. De schilderijen zijn een directe weerslag van wat de kunstenaar zag en beleefde terwijl hij midden in de natuur bezig was zijn impressie te geven.
Dikke verfstreken die met het paletmes zijn neergezet tonen de virtuositeit en de kracht en kleuren van die natuur. De werken zijn ontstaan in Frankrijk en Nederland.

De afwerking vond steeds plaats in de eigen omgeving, in zijn atelier in Drenthe. Hier werden de landschappen zijn eigen landschappen en voegde hij kleurrijke koele en warme elementen toe. Zo kleurrijk en bijzonder dat de landschappen lijken te schitteren.
Dordogne
Ronald Soeliman, Dordogne, 80 x 120 cm, Olieverf op paneel
Wilgenroosjes

Ronald Soeliman

Wilgenroosjes
80 x 80 cm
Olieverf op paneel
WeidsRonald Soeliman

Weids
30 x 50 cm
Olieverf op paneel

Esther Schlebos

Bont Zandsteen bij Hürtgenwald ( Weiher Fluss Kall)
“De overweldigende natuur weergeven in verf is een blijvende uitdaging, waarbij ik me steeds weer verwonder.

Esther Schlebos won bij haar afstuderen aan de “Klassieke Academie” in juli 2019 ‘De Prix de Norvège’ voor haar landschappelijke schilderijen.

Haar werk toont haar twee grote liefdes; aan de ene kant de natuur en aan de andere kant haar liefde voor de materie; de verf.

Het kleurrijke werk van Schlebos wordt in dikke lagen subtiel opgebracht. Het resultaat toont de monumentale krachten die stenen en bomen in een landschap kunnen hebben. Door in te zoomen op de kleuren, de grootsheid, de lichtval op de structuren van steen, mos en boomschors zijn oa het gewicht (zwaar versus licht), temperatuur (koud versus warm) en zachtheid (zacht versus hard) vrijwel voelbaar. Tot slot krijgt de kunstenaar het voor elkaar dat je wordt opgenomen in het landschap door de perspectivische elementen die zij hieraan toevoegt.\

Esher Schlebos is de laatste maanden aan het doorbreken met haar bijzondere schilderijen. Vanaf dat ze betrokken is bij Galerie Bonnard ( meteen na haar afstuderen ) wist het werk op te vallen bij onze bezoekers.
In februari was zij op uitnodiging een maand 'Artist in Residence' in Spanje. Hier bracht zij haar tijd door tussen rotsformaties en studeerde op de structuur van de stenen en het landschap. Afgelopen week is zij begonnen aan een wandvullend muurschilderij van Hunebedden in het Hunebeddencentrum in Drente. Tussendoor tekende zij een wandvullende Spaanse rotsformatie in Emmen. In het centrum voor Beeldende kunst in Emmen.

Omgevallen stronk, Boswachterij Schoonloo

Esther Schlebos

Omgevallen stronk, Boswachterij Schoonloo
100 x 122 cm
Olieverf op paneel

Esther Schlebos

Lavabommen bij Hürtgenwald (Eiffel)
80 x 122 cm
Olieverf op paneel
Lavabommen bij Hürtgenwald (Eiffel)

Ger Stallenberg

Helios
Helios 175 x 175 cm Olieverf op doek
“Mijn werk gaat over de eeuwigheid van de natuur, een harmonie van contrasten”.

Ger Stallenberg wordt geïnspireerd door symbolisme en Art Nouveau kunst van rond 1900. In die kunst ervaar je een bovennatuurlijke dimensie, en een grote liefde voor de natuur. Een bepaalde stilering, kleurpalet en sfeerlicht maakt alles tot een eenheid. Op een hedendaagse manier is dat ook allemaal terug te vinden in zijn schilderijen.
Ger Stallenberg blijft daarbij wel zo dicht bij de realiteit dat fantasiewerelden vermeden worden. De verwondering over de natuur en het leven is steeds het onderwerp van zijn schilderijen. De landschappen die je ziet lijken bijzonder realistisch uitgewerkt, de diepte, de kleuren, planten, bomen en vergezichten lijken echt te kunnen bestaan. Heel bijzonder echter is de techniek van Stallenberg die pas zichtbaar wordt nadat het werk een tweede keer bekeken wordt. Dan blijkt dat niet alleen het realistisch beeld prachtig is en tot de verbeelding spreekt maar ook de wijze waarop de verf verwerkt is. Niet in woorden is uit te leggen hoe de techniek van Stallenberg prachtige effecten geeft in kleur, structuur en suggestie.
De in Maastricht geboren kunstenaar (1957) studeerde aan de Academie voor beeldende vorming in Tilburg. Ger Stallenberg …

Meer lezen
Ger Stallenberg
From here to Eternity

Ken Zier

Light and the sea
Ken Zier, Light and the sea, 70 x 170 cm
“Sitting down and painting a painting in nature was previously quite a natural thing for many artists. Today, it’s close to being forgotten.”

De Deense kunstenaar Ken Zier heeft inmiddels internationaal een grote naam opgebouwd als het gaat om schilderijen met de zee als onderwerp. Over de gehele wereld is zijn werk te vinden. In Nederland heeeft hij nu vaste grond aan de voeten gekregen bij Galerie Bonnard.

De schilderijen van Ken Zier zijn te omschfijven als atmosferische beelden van de door het weer veranderende omstandigheden van de zee, de lucht en het strand. Schilderijen met laag licht, ondergaande zon, het zonlicht dat door de wolken over de golven speelt. Maar ook het licht, of het ontbreken daarvan in de nacht op het strand.

In het verleden heeft de kunstenaar diverse internationale projecten uitgevoerd, van een aantal zijn boeken uitgebracht.
Storm
Walking, thinking

Antoinette Briet

Vrij (2) koeien
Antoinette Briet Liber tango H 35cm brons
“Ik kijk naar het beeld en vraag me af wat de essentie is. De essentie blijft uiteindelijk in was over. Hiervan ga ik het uiteindelijke beeld maken.”

De beelden van Antoinette Briet tonen de dierenwereld vanuit hun imposante eigenheid. Zo is de kunstenares in staat schoonheid, kracht en souplesse van de beweging van een dier te laten zien in een van de realiteit afgeleide geabstraheerde vorm.
Daar tegenover toont zij de stille kracht die kan bestaan alleen al uit de aanwezigheid van een of meerdere dieren.
Naast deze twee elementen bevatten een aantal van de beelden ook een verwijzing naar relatie, liefde een saamhorigheid.
De werkwijze van de kunstenares start vanuit een waargenomen realistisch tafereel. Bijvoorbeeld de blijdschap van koeien die in de lente voor het eerst naar buiten mogen. Nadat er eerst een schets met potlood wordt gemaakt door Antoinette gaat zij daarna aan het werk met was. In was bouwt ze de beelden op. Vervolgens worden de belden in brons gegoten en door haar gepatineerd.
Out of the sky
Couple

Nieuw bij Galerie Bonnard!

Marie Pol

Marie Pol
Als je het met woorden kunt uitdrukken, waarom dan schilderen? Met schilderen heb ik een medium gevonden om de gevoelens en visioenen vast te leggen die niet door de taal te beschrijven zijn


Marie Pol


(in haar studio in Singapore.
Inmiddels is de kunstenares verhuisd naar Sydney, Australië)
marie-pol-profile-3--shian-bang
De kennismaking vond plaats in 2018 in Sint Petersburg waar Marie, net als David een Summerschool volgde aan de befaamde ‘Imperial Academy of Arts’.

Haar toets en expressie vielen meteen op en na een mooie kennismaking bleef het contact, via Social media, bestaan. Uiteindelijk heeft dat geresulteerd in deze samenwerking!
Inmiddels is Marie meer en meer bekend geworden om haar opvallende kleur en textuur bij het omgaan met olieverf. Marie creëert, zoals ze zelf omschrijft, visioenen en dromen van de wereldburgers die we zijn. Marie woonde tot eind 2020 in Singapore, nu in Sydney en komt oorspronkelijk uit St Petersburg. Een wereldburgers is zijzelf zeker! Haar onderwerpen zijn divers en zo is haar gebruik van kleur te noemen. De sprankelende schilderijen lijken energie te geven aan de ruimte waar ze te vinden zijn.

Het werk van Marie is te zien vanaf de expositie ‘The Power of Nature’.
Forest Jewels
Autumn Brocade

Nieuws

Expositiekalender

Eric Schutte, Solo

Eric Schutte, solo

'Momentum'

Opening zondag 30 mei 2021

14.00 live muziek 14.30 Opening

De expositie is te zien van 30 mei 2021 t/m 4 juli 2021

Meer lezen
Nieuwe KunstKoop regeling van start!
Met de KunstKoop van het Mondriaanfonds hoef je een kunstwerk niet in één keer te betalen.  Je betaalt het in 12- 24 of 36 termijnen. De KunstKoop is een lening, maar dan zonder rente. De rente wordt betaald door het Mondriaan Fonds. Zoals het Mondriaanfonds zelf in haar doelstellingen omschrijft: "Omdat we het belangrijk vinden om kunst kopen voor meer …
Meer lezen

GALERIE BONNARD

07-david-en-rene-nbMidden in Nuenen, op Berg 9.

Galerie voor Modern Realisme.


Maandelijks organiseren we een nieuwe expositie.
Groepsexposities maar ook solo-exposities. In onze agenda laten we het volledige programma zien. Naast de ruimte die we vrij maken voor de wisselende exposities tonen we, van alle kunstenaars uit onze collectie, zeer divers werk in onze galerie. Hierdoor is er steeds veel te zien en te beleven. Kom gerust vaak kijken, we vertellen je graag over het werk, de kunstenaars en laten je graag alles wat we in huis hebben zien. Mocht je een specifieke vraag hebben of op zoek zijn naar iets speciaals, we adviseren graag. Dit kan in onze galerie maar we komen ook graag, met werk, bij je thuis kijken wat een passend kunstwerk in je woonomgeving kan zijn. We hebben een kunstkoopregeling die het mogelijk maakt kunst in termijnen ( zonder rente!) te betalen.

Naast exposities organiseren we lezingen, cursussen en workshops, ook deze vind je op onze agenda.
Modern realisme en figuratieve kunst is steeds in beweging, zo ook ons aanbod.
Kom gerust, zo vaak als je wilt, een kijkje nemen. Je bent van harte welkom!


René Renders en David van der Linden
logo-nb
Berg 9, 5671 CA Nuenen
info@galeriebonnard.com
René Renders: 06-12400861
David van der Linden: 06-13763320
Galerie Bonnard is geopend op:
Donderdag 11 uur - 18 uur
Vrijdag 11 uur - 18 uur
Zaterdag 11 uur - 18 uur
Zondag 11 uur - 18 uur

Buiten openingstijden
7 dagen per week op afspraak