nieuwsbrieflogomp3
facebook twitter youtube pinterest 
Honingmeloen
Bart Koning, Honingmeloen, 40 x 50 cm, Olieverf op paneel

'The Scene'


Beelden

Boris Paval Conen


Schilderijen

Erik de Jong & Bart Koning


Te zien vanaf 20 maart!

Bezoek onze galerie vrijblijvend, mail, bel of klop op de deur voor een afspraak. We mogen maximaal 10 bezoekers tegelijk in onze galerie laten. Uiteraard zorgen we ervoor dat een bezoek aan onze galerie prettig en veilig kan verlopen.

We verheugen ons op je bezoek!

De expositie is vanaf 20 maart ook in 3D online te bezoeken.

Wij zijn geopend iedere donderdag t/m zondag van 11-18 u.
Buiten deze tijden is de galerie op afspraak te bezoeken

Young Boys
Boris Paval Conen, Young Boys, lindehout met gouache
Ook thuis kun je de expositie weer virtueel in 3D bekijken. Klik op de knop op of een van de afbeeldingen hieronder.
( Kan op iPhone, Android, iPad, laptop, computer)
img_8682
img_8699
img_8774

'The Scene'

Beste vrienden, volgers, liefhebbers van Galerie Bonnard,

We missen jullie!

Normaal openen we een expositie door kort op het werk van de kunstenaars in te gaan. Op zondagmiddag samen met de kunstenaars, vrienden en familie en een grote groep kunstliefhebbers, klanten en volgers van Galerie Bonnard. Met een wijntje, wat fris en live muziek. Vanwege de beperkingen is dat helaas nog niet mogelijk. Toch willen we graag ons verhaal bij de expositie kort aan jullie kwijt en hopen we jullie de komende weken in de galerie te kunnen ontvangen.

Kijkend naar het werk van de drie kunstenaars bekruipt je het gevoel deelgenoot te zijn van een moment dat bijzonder wordt doordat het is vastgelegd. Dit eenvoudige moment wordt hiermee een voor eeuwig vastgelegde scene.

Is een stuk fruit, de honingmeloen van Bart Koning bijzonder? Wel als het door de kunstenaar op een podium wordt gezet en al het licht krijgt wat het nodig heeft om te kunnen stralen. In de collectie van Bart Koning naast veel stillevens ook 9 portretten van speelgoedmannetjes/ vrouwtjes. Het speelgoed lijkt een leven achter zich te hebben, dit is samen met de titels verwarrend, immers speelgoed leeft niet. Toch, kijkend naar de huid, de houding, de slijtage, er is wel degelijk sprake van een leven achter hen. Daarnaast maakt het feit dat ze zo bijzonder in het licht gezet zijn door de kunstenaar ze tot personages die wat te vertellen hebben.

De portretten van Erik de Jong tonen wel zeer verschillende scenes uit zeer verschillende levens. De Amerikaanse 'Cops' vragen op een andere manier aandacht dan de in houtskool getekende kuikens. De kuikens leven hun eigen leven terwijl de agenten je aankijken. Of niet? Achter de spiegelende glazen van de zonnebrillen is niet te zien waarnaar hun aandacht precies gaat. Wel tonen de glazen wat anders, een spiegeling van andere realiteit dan je zou verwachten in de glazen van een Amerikaanse agent. De vraag is dan ook of je naar een scene uit een leven aan het kijken bent of dat de hele situatie juist in scene gezet is.

Kunstenaar en cineast Boris Paval Conen weet als geen ander dit gegeven te gebruiken in zijn beelden van hout. Alles wat het hout te bieden heeft omarmt hij om zijn verhaal te kunnen vertellen. Het hout heeft als de huid van een mens een leven achter zich. In zijn beelden zien we hiervan een momentum. Een moment wat lang geleden plaats vond maar wat altijd zijn invloed zal houden. De neergeslagen blik van een man op leeftijd doet vermoeden dat er sprake is van terugkijken, nadenken of reflectie. Daar tegenover zet de kunstenaar de open blik van twee jonge jongens die hij maakte uit Lindenhout. Zij kijken al ver voorruit, vol verwachting, naar wat op hen af gaat komen.

Drie verschillende kunstenaars die op eigen wijze een invulling geven aan het centraal zetten van een moment,. Deze expositie is hiermee een geheel van scenes waarbij de expressie, compositie en techniek van de kunstenaars optimaal is ingezet om de kijkers maximaal te boeien.

We zouden het erg leuk vinden je in de galerie te ontvangen, maak gerust een afspraak en voel je hierbij tot niets verplicht. Het zal een heerlijke ervaring zijn om eindelijk weer ontspannen uit je eigen wereld te stappen en je mee te laten nemen in de wereld van onze kunstenaars.

Uiteraard is het mogelijk van andere kunstenaars werk te zien. In dat geval is het handig dit vooraf even aan te geven, we zorgen er dan voor dat het klaar staat. Vergeet ook niet onze 3 D expositie te bekijken. Dit kan 24 uur per dag en 7 dagen per week!

Tot ziens,

René & David

Wij zijn 24 uur per dag open. (online)

Mocht je werk 'live' willen zien, we maken graag een afspraak voor bij je thuis of in de galerie.
Cop III
Erik de Jong, Cop III, 100 x 145 cm, olieverf en grafiet op paneel.
Witte zwaan

Bart Koning

Witte zwaan
110 x 100 cm
Olieverf op doek


Zwarte zwaan

Bart Koning

Zwarte zwaan
110 x 100 cm
Olieverf op doek

Over de kunstenaars

The Pathfinder
Erik de Jong, The Pathfinder, Olieverf op paneel, 160 x 115 cm

Erik de Jong

De kunstenaar over zijn werk: “Het schilderen gaat bij mij om leven en dood. Ik leef om te schilderen, daar ben ik altijd mee bezig. Ik vind de thematiek op straat, en dan kan je de thematiek zien als metafoor van het leven. …

Meer lezen/ alle schilderijen van Erik de Jong

Boris Paval Conen

De beelden, voornamelijk van hout, tonen 'momenten’. Een moment of een scene. Je ziet dat er iets heeft plaatsgevonden wat zeker een vervolg zal hebben. De kunstenaar, naast beeldhouwer cineast (winnaar van o.a. twee gouden kalveren), laat met de beelden momenten van verstilling zien. Daarnaast wordt …

Meer lezen/ alle beelden van Boris Paval Conen
Yume-No-Uchi
Boris Paval Conen, Yume-No-Uchi, hout (wilde kers), h 70 cm
Vanwall
Bart Koning, Vanwall, Olieverf op doek, 110 x 300 cm

Bart Koning

De schilderijen van Bart Koning behoren al vanaf begin 2020 tot de collectie van de galerie. Het was liefde op het eerste gezicht. Ongelofelijk knap hoe de van oorsprong Nederlandse Bart Koning alle onderwerpen op een volstrekt eigen-wijze tot zijn onderwerp weet te …

Meer lezen/ alle schilderijen van Bart Koning

Nieuws

Henrieke de Vries bij Sterren op het Doek

dsc02559-2

Sterren op het Doek

Op zaterdag 20 maart is Henrieke de Vries een van de drie kunstenaars in het populaire TV programma 'Sterren op het Doek'. In dit programma worden telkens drie kunstenaars uitgenodigd om een "bekende Nederlander' te portretteren. Terwijl de kunstenaars hun eerste schets/opzet maken, wordt de 'BN-er' geïnterviewd door Özcan Akyol.

Khadija Arib

Henrieke de Vries kreeg samen met de twee andere kunstenaars de opdracht Kamervoorzitter Khadija Arib te schilderen. "Een inspirerende, interessante en mooie persoon" aldus de jonge kunstenares uit Groningen.
Henrieke over het werk " Het is een schilderij geworden waar ik volledig achter sta. Ik heb geprobeerd de kracht en trots van de vrouwelijke voorzitter te tonen in het werk. Ik denk dat het goed gelukt is".

Of haar schilderij ook door Arib gekozen wordt om mee naar huis te nemen is te zien in het programma.

Over Henrieke de Vries

De kunstenares rondde twee jaar geleden haar opleiding af aan de Klassieke Academie waar ze bij het afstuderen al opviel door haar indringende portretten en grote werken waarin zich vaak meerdere figuren bevinden. Portretten en schilderijen met haar eigen leven in de hoofdrol. En dan niet de mooie of romantische kant van dat leven maar juist datgene wat pijn deed en moeilijk was.
Henrieke de Vries, Stuk, 125 x 93 cm Olieverf
Stuk


In dit werk ( wat te zien en te koop is bij Galerie Bonnard) toont Henrieke een periode in haar leven waarin ze voor de buitenwereld niet 'te bereiken' was. Volledig stuk en in de war. Toch stond naast haar, haar vriend. Met de rug tegen de muur, moedeloos, maar bij haar.

Galeriehouder David ander Linden over dit werk:

"Wat mij enorm aanspreekt in dit werk is de verbinding die het laat zien. Voor mij is het een portret waarin liefde de hoofdrol speelt. Prachtig hoe de schaduw van de man de dame raakt. De dame, slechts zichtbaar als silhouet voelt zeker die nabijheid, maar weet deze (nog) niet als kracht of hulp te gebruiken.
Op een of andere manier, door de trouwe en liefdevolle blik van de man, weet ik dat het goed komt. Dat kan alleen als er sprake is van echte liefde. Daarom is dit voor mij geen verdrietig schilderij maar juist een schilderij waar ik gelukkig van word. Want is die liefde niet het mooiste wat je kan overkomen?"

De verhalen in de schilderijen van Henrieke de Vries zijn voor iedereen vrij te interpreteren, ook al gebruikt ze hiervoor beelden uit haar eigen leven. Het gebruik van het materiaal is voor de jonge kunstenares net zo belangrijk als het gebruiken van vorm. Toon, vorm, kleur, materiaal en compositie vormen zo samen een beeld wat je aangrijpt en waarmee je een eigen verhaal kunt vormen.

De kunstenares zelf hierover:
" Het verhaal achter een schilderij of tekening van mijzelf gaat over mijzelf. Ik weet zeker dat andere mensen dit uit hun eigen leven herkennen. Voor mij is het maken van deze schilderijen en tekeningen een manier om mijzelf te begrijpen en datgene wat ik in mijn leven ervaar een plek te geven"

Volgende week laten we het door haar geschilderde werk zien. In de galerie zullen we bovendien de studie laten zien die zij maakte voordat ze aan het uiteindelijke werk is begonnen.
Volgende week zijn er maar liefst twee kunstenaars van Galerie Bonnard te zien bij 'Sterren op het Doek', daarover volgende week meer!


Expositiekalender

Light and the sea (gereserveerd)
Ken Zier, Light and the sea

The Power of Nature

Ronald Soeliman, Esther Schlebos,

Ger Stallenberg, Ken Zier


beelden van:

Antoinette Briet


Opening 18 april vanaf 14.00 uur

te zien t/m Tweede Pinksterdag (24 mei 2021)
Eric Schutte, Solo

Eric Schutte, solo

'Momentum'

Opening zondag 30 mei 2021

14.00 live muziek 14.30 Opening

De expositie is te zien van 30 mei 2021 t/m 4 juli 2021

Meer lezen
Nieuwe KunstKoop regeling van start!
Met de KunstKoop van het Mondriaanfonds hoef je een kunstwerk niet in één keer te betalen.  Je betaalt het in 12- 24 of 36 termijnen. De KunstKoop is een lening, maar dan zonder rente. De rente wordt betaald door het Mondriaan Fonds. Zoals het Mondriaanfonds zelf in haar doelstellingen omschrijft: "Omdat we het belangrijk vinden om kunst kopen voor meer …
Meer lezen

GALERIE BONNARD

07-david-en-rene-nbMidden in Nuenen, op Berg 9.

Galerie voor Modern Realisme.


Maandelijks organiseren we een nieuwe expositie.
Groepsexposities maar ook solo-exposities. In onze agenda laten we het volledige programma zien. Naast de ruimte die we vrij maken voor de wisselende exposities tonen we, van alle kunstenaars uit onze collectie, zeer divers werk in onze galerie. Hierdoor is er steeds veel te zien en te beleven. Kom gerust vaak kijken, we vertellen je graag over het werk, de kunstenaars en laten je graag alles wat we in huis hebben zien. Mocht je een specifieke vraag hebben of op zoek zijn naar iets speciaals, we adviseren graag. Dit kan in onze galerie maar we komen ook graag, met werk, bij je thuis kijken wat een passend kunstwerk in je woonomgeving kan zijn. We hebben een kunstkoopregeling die het mogelijk maakt kunst in termijnen ( zonder rente!) te betalen.

Naast exposities organiseren we lezingen, cursussen en workshops, ook deze vind je op onze agenda.
Modern realisme en figuratieve kunst is steeds in beweging, zo ook ons aanbod.
Kom gerust, zo vaak als je wilt, een kijkje nemen. Je bent van harte welkom!


René Renders en David van der Linden
logo-nb
Berg 9, 5671 CA Nuenen
info@galeriebonnard.com
René Renders: 06-12400861
David van der Linden: 06-13763320
Galerie Bonnard is geopend op:
Donderdag 11 uur - 18 uur
Vrijdag 11 uur - 18 uur
Zaterdag 11 uur - 18 uur
Zondag 11 uur - 18 uur

Buiten openingstijden
7 dagen per week op afspraak