nieuwsbrieflogomp3
facebook twitter youtube pinterest 
Brook Trout

Nikita Mogilevtsev

Brook Trout
100 x 200 cm, Olieverf op doek
Beste kunstliefhebber!

Ondanks alles hebben we een nieuwsbrief vol met goed nieuws.

Galerie Bonnard is gewoon open, maar we nemen natuurlijk de nodige maatregelen in acht. We laten beperkt mensen binnen, hebben desinfectie materiaal, houden afstand. Mocht je graag alleen voor een private view (max met 2 andere personen) de galerie willen bezoeken maak dan een afspraak.

'Beperkt mensen binnen' is geen enkel probleem, er hoeven maar heel zelden mensen te wachten, we hebben een oppervlakte van 200 m2.

Laatste week
Deze week is de laatste week van Storytellers, hierover verscheen een mooi artikel in de Kunstkrant. Het is dan ook een prachtige expositie geworden. In deze brief ook de online lezing die we maakten over de expositie.

Nieuwe expositie
Vanaf volgende week, zaterdag 31 oktober is de nieuwe expositie ' Schilderachtig te zien. Zonder openingsfeest, helaas, maar je zult snappen dat di nu niet kan ( en mag).

De beelden en schilderijen zijn al vanaf zaterdag de 31e te bewonderen. Vanaf donderdag 29 oktober staan ze ook allemaal op de website en is de galerie open. Uiteraard zijn we ook deze week op van donderdag t/m zondag van 11-18 uur.

De Russen komen!
We zijn er bijzonder trots op dat we, na Ksenya Istomina en Tania Rivilis, nog twee Russische kunstenaars uit St Petersburg aan onze collectie kunnen toevoegen. Na een kennismaking tijdens de 'Summerschool' die ik ( David van der Linden) volgde op 'The Imperial Academy of Arts' in St Petersburg, hebben we deze kunstenaars vast kunnen leggen. In september 2021 zullen ze een grote expositie bij ons hebben, Nina Ryzhikova & Nikita Mogilevtsev. Vanaf deze week tonen ( en verkopen) wij van ieder van hen drie werken die tekenend zijn. Dit weekend hangen de werken in de expositie 'Storytellers'.
Nikita en Nina waren eerder zeer succesvol oa te zien in Rusland ( oa Moskou en St Petersburg) en China, dit is hun premiere in Nederland.

Kees Blom
Liefhebbers van het stilleven zullen hem zeker kennen. Vanaf deze week is het werk van Kees Blom te zien in de galerie. Het eerste werk wat hij maakte voor ons heet: 'Kom 1.1' Op een later moment stellen we de kunstenaar verder aan je voor, het werk is dit weekend al te zien.We verheugen ons erop je in de galerie te begroeten!

René & David

'Storytellers'

Te zien t/m 25 oktober 2020


Tania Rivilis,

Adolfo Ramon, Anne-Rixt Kuik, Henrieke de Vries

beelden

Romee Kanis


Meer lezen

Wij zijn open van donderdag t/m zondag van 11-18 u.

Mocht je buiten deze tijden willen komen, we maken graag een afspraak.

Nikita Mogilevtsev

Nikita Mogilevtsev
Confidence
135 x 180 cm Olieverf op doek
Nikita Mogilevtsev, geboren en getogen in een bijzonder kunstzinnige familie in St Petersburg heeft een bijzondere eigen stijl. Met zijn moeder en vader beiden als vooraanstaande kunstenaar kon het bijna niet anders dan dat hij in zijn voetsporen zou treden. (Toen we hem bij galerie Bonnard leerden kennen wisten we van deze afkomst uiteraard niets, we zagen zijn schilderijen en …

Meer lezen
Winter Hunting (optie)

Nikita Mogilevtsev

Winter Hunting
Olieverf op doek, 155 x 110 cm

Nina Ryzhikova

Nina Ryzhikova
Strawberry Fields
90 x 110 cm, Olieverf op doek
Nina Ryzhikova woont en werkt in Sint Petersburg in Rusland. Zij studeerde in 1994 af aan de 'Imperial Academy of Arts' van St Petersburg in Rusland. Vanaf 2019 is ze, vanwege haar verdiensten als kunstenaar in Rusland, 'Honorable Member of the Russian Academy of Arts'.  We leerden haar kennen via haar zoon, Nikita Mogilevtsev. Haar werk en zijn werk hebben …

Meer lezen
A walk

Nina Ryzhikova

A walk
35 x 35 cm, Olieverf op doek
White Peonies

Nina Ryzhikova

White Peonies
50 x 40 cm, olieverf op doek

Kees Blom

Kom 1.1
Kom 1.1
90 x 90 cm

Nieuwe exposities

stadsgezicht_rotterdam
Richard van Mensvoort 'Stadsgezicht Rotterdam' 40 x 100 cm

'Schilderachtig'

‘Van klein en intiem tot groots en monumentaal’.

Te zien vanaf 31 oktober 2020


Richard van Mensvoort,

Marein Konijn, Jantien de Boer en Roos Schuring.

beelden

Jan Wils

De galerie is geopend van donderdag t/m zondag van 11-18 uur. Wij nemen de Corona- maatregelen in acht. Wilt u een private view? Bel of mail dan voor een afspraak!
Schilderachtig
‘Van klein en intiem tot groots en monumentaal’.

In deze expositie kunstenaars die graag veel verf gebruiken en laten zien wat de verf kan veroorzaken wanneer je ‘het los laat’. Dit zonder de realiteit, de compositie, kleur, etc. uit het oog te verliezen. Een landschap in al haar verlatenheid, of juist de menselijke kant van de stad. De schoonheid zit hem in deze verschillen.
De beelden van Jan Wils tonen een abstractie van de waargenomen realiteit.
Meer lezen

Een online lezing bij Galerie Bonnard!

schermafbeelding-2020-10-08-om-11.33.17

Al vanaf maart 2020 hebben we helaas geen lezing meer kunnen organiseren ivm de maatregelen die we hebben genomen rond het Corona-virus.

Chris Dekkers nam deze korte online lezing voor ons op, hierdoor kunnen we toch wat vertellen over de mooie expositie 'Storytellers' die te zien is t/m 25 oktober 2020!

Tot ziens in de galerie!

KLIK HIER VOOR DE LEZING

Eric Schutte, Solo

'Momentum'

5db001a2-c86b-481f-bcf7-3f610b684dfd
Te zien vanaf zaterdag 5 december

Betaal zonder rente in 12,14 of 36 maanden! KunstKoop Mondriaanfonds

Nieuwe KunstKoop regeling van start!
Met de KunstKoop van het Mondriaanfonds hoef je een kunstwerk niet in één keer te betalen.  Je betaalt het in 12- 24 of 36 termijnen. De KunstKoop is een lening, maar dan zonder rente. De rente wordt betaald door het Mondriaan Fonds. Zoals het Mondriaanfonds zelf in haar doelstellingen omschrijft: "Omdat we het belangrijk vinden om kunst kopen voor meer …
Meer lezen

Geannuleerd ivm Corona- maatregelen

Nieuwe datum in het voorjaar

Cursus

Mitzy Renooy

Cursus 'Schilderen op locatie' door Mitzy Renooy
Ivm Corona hebben we de cursus moeten annuleren, via de website en de nieuwsbrief wordt een nieuwe datum bekend gemaakt. De deelnemers die nu aangemeld hebben, hebben uiteraard voorrang bij dee nieuwe cursus.

Online kunst kopen.

Sinds januari 2019 zijn we erg actief in de online kunstverkoop. Klanten uit de hele wereld vinden de galerie via internet een kopen beelden, schilderijen, tekeningen en grafiek via de website. In Nederland bezorgen we zo veel mogelijk zelf. Daarbuiten sturen we het werk op in op maat gemaakte kisten van hout. Daarnaast komen we bij klanten thuis met meerdere werken waardoor mensen een keuze kunnen maken in hun eigen omgeving.
In deze periode waarbij het voor velen moeilijk is de galerie te bezoeken zijn we erg blij met deze ontwikkeling.

De afgelopen weken is de verkoop van kunstwerken dan ook gewoon doorgegaan. In de galerie en dus via de website. Mocht je werk gezien hebben wat je graag thuis zou willen zien om eventueel aan te schaffen, schroom niet, bel of mail ons en we bezorgen het bij je thuis.

Moeilijk kiezen/ proefplaatsing


Kijk je graag naar het werk van een bepaalde kunstenaar en zou je dat wel eens willen kopen, maar je kunt niet kiezen?
Zou je wel kunst in huis willen maar je weet niet wat wel of niet past?

Private view


We maken graag een afspraak met je. Op een moment dat de galerie gesloten is zetten we alles van de bepaalde kunstenaar klaar in onze galerie. Dat doen we erg graag! Je kunt dan rustig al het beschikbare werk in de tijd die je nodig hebt bekijken.
Maak hiervoor een afspraak door te bellen of een mail te sturen.

Alle werken van de kunstenaars die we vertegenwoordigen en bij ons te zien en te koop zijn ziet u door op onderstaande knop te drukken.

GALERIE BONNARD

07-david-en-rene-nb
Met veel enthousiasme hebben we, de bijna 35 jaar bestaande Galerie Bonnard, op 24 september 2017 op een nieuwe, ruime, locatie geopend.

Midden in Nuenen, op Berg 9.

Galerie voor Modern Realisme.


Maandelijks organiseren we een nieuwe expositie.
Groepsexposities maar ook solo-exposities. In onze agenda laten we het volledige programma zien. Naast de ruimte die we vrij maken voor de wisselende exposities tonen we, van alle kunstenaars uit onze collectie, zeer divers werk in onze galerie. Hierdoor is er steeds veel te zien en te beleven. Kom gerust vaak kijken, we vertellen je graag over het werk, de kunstenaars en laten je graag alles wat we in huis hebben zien. Mocht je een specifieke vraag hebben of op zoek zijn naar iets speciaals, we adviseren graag. Dit kan in onze galerie maar we komen ook graag, met werk, bij je thuis kijken wat een passend kunstwerk in je woonomgeving kan zijn. We hebben een kunstkoopregeling die het mogelijk maakt kunst in termijnen ( zonder rente!) te betalen.

Naast exposities organiseren we lezingen, cursussen en workshops, ook deze vind je op onze agenda.
Modern realisme en figuratieve kunst is steeds in beweging, zo ook ons aanbod.
Kom gerust, zo vaak als je wilt, een kijkje nemen. Je bent van harte welkom!


René Renders en David van der Linden
logo-nb
Berg 9, 5671 CA Nuenen
info@galeriebonnard.com
René Renders: 06-12400861
David van der Linden: 06-13763320
Galerie Bonnard is geopend op:
Donderdag 11 uur - 18 uur
Vrijdag 11 uur - 18 uur
Zaterdag 11 uur - 18 uur
Zondag 11 uur - 18 uur

Buiten openingstijden
7 dagen per week op afspraak