nieuwsbrieflogomp3
facebook twitter youtube pinterest 

Een online lezing bij Galerie Bonnard!
Al vanaf maart 2020 hebben we helaas geen lezing meer kunnen organiseren ivm de maatregelen die we hebben genomen rond het Corona-virus.

Chris Dekkers nam deze korte online lezing voor ons op, hierdoor kunnen we toch wat vertellen over de mooie expositie 'Storytellers' die te zien is t/m 25 oktober 2020!

Tot ziens in de galerie!

klik hier voor de lezing

schermafbeelding-2020-10-08-om-11.33.17

'Storytellers'

Te zien t/m 25 oktober 2020


Tania Rivilis,

Adolfo Ramon, Anne-Rixt Kuik, Henrieke de Vries

beelden

Romee Kanis


Meer lezen

Wij zijn open van donderdag t/m zondag van 11-18 u.

Mocht je buiten deze tijden willen komen, we maken graag een afspraak.

Tania Rivilis


Tania Rivilis woont sinds 2012 met haar man in Duitsland. Geboren uit een Russische moeder en een Indiase vader bracht zij haar hele leven tot 2012 door in Rusland. Na haar verhuizing naar Duitsland ging zij, naast haar werk, stevig aan de slag met het tekenen en schilderen. Niet zonder succes. Hard werken aan haar techniek en haar eigen stijl zorgde ervoor dat ze in 2013 een eerste solo-expositie had met grafiek. Inmiddels had zij met haar schilderijen, tekeningen en grafiek exposities in Rusland en Duitsland. Wij voegen daar nu Nederland aan toe.

Tania Rivilis
Het werk van Tania is opgenomen in de collectie van het ‘State Historical Museum’ in Moskou, in het Staatsmuseum van St Petersburg en is onderdeel van enkele exclusieve collecties van oa van het ‘Axenoff Jewelry House’, ‘Marble Palace’ en ‘Astoria Hotels’. Meer lezen.

Henrieke de Vries

Henrieke de Vries

Henrieke de Vries is nog maar onlangs (juli 2019) afgestudeerd aan de ‘Klassieke Academie voor Beeldende Kunsten’ in Groningen. De jonge, bescheiden kunstenares heeft de afgelopen jaar hard gewerkt om haar expressiviteit, haar eigen verhaal uit te kunnen drukken in haar boeiende portretten. Waarin zij bijzonder goed geslaagd is.
Haar eerste werk wat zij maakte voor het afstuderen heeft de eindexamenexpositie niet gehaald omdat zij hiermee is geselecteerd voor ‘De Nederlandse Portretprijs’.

De verhalen in de schilderijen van Henrieke de Vries zijn voor iedereen vrij te interpreteren, ook al gebruikt ze hiervoor beelden uit haar eigen leven. Meer lezen

Adolfo Ramon

Adolfo Ramon
De Spaanse kunstenaar Adolfo Rámon vertelt over het alledaagse in zijn schilderijen, het Spaanse alledaagse. Of het nu om een schilderij van een vrouw gaat of om een van zijn stillevens het lijkt een momentopname uit een langer verhaal. Het verhaal van ‘het verhaal van de afgelopen nacht, het einde van een dans’ of het aankleden voor iets wat nog staat te gebeuren’.

De wijze van schilderen is bijzonder persoonlijk, een krachtig afgewogen beperkt kleurgebruik toont warmte ten opzichte van koelte die je doet denken aan het Spaanse licht. Niet het directe licht. We stellen ons voor een witte doek voor een klein raam die de felle en warme zon dempt en zachter maakt. Alleen al met dit licht lijkt de Spaanse kunstenaar zijn verhaal aan de kijker te willen vertellen.
Adolfo Rámon is al gedurende zijn hele carrière als kunstenaar een veel gevraagd portrettist, in zijn schilderijen van mensen laat hij zien wat de personen bezighoudt. Meer lezen

Anne-Rixt KuikDe Friese kunstenares Anne-Rixt Kuik (1987) wordt vanaf haar afstuderen aan de Klassieke Academie in Groningen vertegenwoordigd door Galerie Bonnard.
Van haar hand zijn zowel olieverf schilderijen en schilderijen van pigment, Alkyd en Epoxy in de galerie te zien. Haar bijzondere met de fresco – techniek gemaakte schilderijen van pigment/alkyd en epoxy- hars tonen portretten in een gelaagde verstilling. De gelaagdheid is door de techniek letterlijk te zien en te voelen. Dit geldt zeker ook in figuurlijke zin.
Anne-Rixt Kuik
Anne-Rixt Kuik zelf hierover:
De meisjes en jongens die ik laat zien in mijn schilderijen wil ik voorstellen. Ik wil hun complexiteit laten zien. Hun kracht, schoonheid, maar ook hun fragiliteit. Wanneer je goed naar iemands uiterlijk kijkt zie je de persoon daarachter. Ik wil die huid letterlijk openbreken. Meer lezen

Romee Kanis

9faa8ed2-4b2c-4d0a-9f3d-bed38e0b2f0f_1_201_a
De Noord Hollands Beeldhouwer Romee Kanis maakt haar bronzen beelden het liefst ‘naar het leven’. Inmiddels staan haar beelden levensgroot in heel wat gemeenten, juist vanwege heet verhalende karakter van deze beelden. Daar staat niet zomaar een mens’, daar gebeurt iets. Met de door haar afgebeelde mens laat Kanis meer zien dan die mensfiguur alleen.

Haar handschriftelijk en expressieve voorstellingen van mannen, vrouwen en dieren laten daarnaast vaak beweging zien. Een beweging met soms een uitdagend karakter of juist een stil moment. Net als bij kunstschilder Adolfo Rámon toont Romee Kanis niet persé een ‘grootse’ gebeurtenis. Wel een heel persoonlijke. Alsof je toeschouwer bent van een terloops en onbewaakt moment.
De beelden die Romee Kanis speciaal voor deze expositie maakte laten zoals we zijn gewend van haar oeuvre een sierlijke vorm zien met een zekere vrouwelijke benadering.
Meer lezen

Presentatie Boek Charles Donker

Presentatie Boek Charles Donker
In het Centraal Museum van Utrecht werd het nieuwe boek over het werk van de Utrechtse kunstenaar, etser Charles Donker gepresenteerd. Uitgever Paul van Mameren en museumdirecteur Bart Rutten spraken lovende woorden over de dit jaar 80 geworden Charles Donker. Wij vonden het een eer erbij te kunnen zijn en Charles persoonlijk te kunnen feliciteren met dit prachtige boek. Bijzonder …
Meer lezen

Charles Donker 80 jaar. Boek en etsen.

Ter gelegenheid van de 80e verjaardag van Charles Donker verschijnt een boek (oplage 100o stuks) met twee etsen. Alle etsen (oudere een nieuwe) van Charles Donker worden (wereldwijd) vertegenwoordigd door Galerie Bonnard. Ook de twee etsen die samen met het boek uitkomen zijn via galerie Bonnard te reserveren. Van iedere ets zijn maximaal 40 exemplaren  te koop. Alle etsen zullen …
Meer lezen

Charles Donker

Ets- 80 jaar- (I)
Ets- 80 jaar- (I)

Charles Donker

Ets - 80 jaar (II)
Ets - 80 jaar (II)

Dankzij twee afmeldingen zijn er 2 plekken vrij.

27 t/m 30 oktober 2020

Cursus

'Schilderen op locatie'

( met voor iedere deelnemer, maximaal 12,

ruime afstand tot de andere deelnemer)

door

Mitzy Renooy

Cursus 'Schilderen op locatie' door Mitzy Renooy
Schilderen op locatie met Mitzy Renooy 27 t/m 30 oktober 2020 De nieuwe cursus van Mitzy Renooy vindt plaats in een plantenkas bij tuincentrum Groenrijk, vlakbij Nuenen, in Geldrop. Deze locatie is bijzonder en biedt kans om kleuren, planten, bloemen en een grote diversiteit aan onderwerpen te kiezen voor een aantal lessen. Hierdoor zullen de lessen van Mitzy over kleur, …
Meer lezen

Exposities

'Schilderachtig'

Opening 1 november 2020

14.00 live muziek
Opening 14.30

Richard van Mensvoort,

Marein Konijn, Jantien de Boer en Roos Schuring.

beelden

Jan Wils

stadsgezicht_rotterdam
Richard van Mensvoort 'Stadsgezicht Rotterdam' 40 x 100 cm
Schilderachtig
‘Van klein en intiem tot groots en monumentaal’.

In deze expositie kunstenaars die graag veel verf gebruiken en laten zien wat de verf kan veroorzaken wanneer je ‘het los laat’. Dit zonder de realiteit, de compositie, kleur, etc. uit het oog te verliezen. Een landschap in al haar verlatenheid, of juist de menselijke kant van de stad. De schoonheid zit hem in deze verschillen.
De beelden van Jan Wils tonen een abstractie van de waargenomen realiteit.
Meer lezen

Eric Schutte

'Solo'

Opening
zondag 6 december 2020
5db001a2-c86b-481f-bcf7-3f610b684dfd
“De Wonderlijke Wereld van Conceptueel Klassiek Kunstenaar Eric Schutte.”

Nieuw in onze collectie!

Rommel uit de schuur van Jaap

Erik Zwaga

Rommel uit de schuur van Jaap
Gevonden voorwerpen

Erik Zwaga

Gevonden voorwerpen
School Vissen IV
Another Day in Paradise

Jos de Wit

School Vissen IV

David van der Linden

Another Day in Paradise
Zeeuws meisje met tattoos

Erik van Elven

Zeeuws meisje met tattoos
Peacock

Erik van Elven

Peacock

Betaal zonder rente in 12,14 of 36 maanden! KunstKoop Mondriaanfonds

Nieuwe KunstKoop regeling van start!
Met de KunstKoop van het Mondriaanfonds hoef je een kunstwerk niet in één keer te betalen.  Je betaalt het in 12- 24 of 36 termijnen. De KunstKoop is een lening, maar dan zonder rente. De rente wordt betaald door het Mondriaan Fonds. Zoals het Mondriaanfonds zelf in haar doelstellingen omschrijft: "Omdat we het belangrijk vinden om kunst kopen voor meer …
Meer lezen

Online kunst kopen.

Sinds januari 2019 zijn we erg actief in de online kunstverkoop. Klanten uit de hele wereld vinden de galerie via internet een kopen beelden, schilderijen, tekeningen en grafiek via de website. In Nederland bezorgen we zo veel mogelijk zelf. Daarbuiten sturen we het werk op in op maat gemaakte kisten van hout. Daarnaast komen we bij klanten thuis met meerdere werken waardoor mensen een keuze kunnen maken in hun eigen omgeving.
In deze periode waarbij het voor velen moeilijk is de galerie te bezoeken zijn we erg blij met deze ontwikkeling.

De afgelopen weken is de verkoop van kunstwerken dan ook gewoon doorgegaan. In de galerie en dus via de website. Mocht je werk gezien hebben wat je graag thuis zou willen zien om eventueel aan te schaffen, schroom niet, bel of mail ons en we bezorgen het bij je thuis.

Moeilijk kiezen/ proefplaatsing


Kijk je graag naar het werk van een bepaalde kunstenaar en zou je dat wel eens willen kopen, maar je kunt niet kiezen?
Zou je wel kunst in huis willen maar je weet niet wat wel of niet past?

Private view


We maken graag een afspraak met je. Op een moment dat de galerie gesloten is zetten we alles van de bepaalde kunstenaar klaar in onze galerie. Dat doen we erg graag! Je kunt dan rustig al het beschikbare werk in de tijd die je nodig hebt bekijken.
Maak hiervoor een afspraak door te bellen of een mail te sturen.

Alle werken van de kunstenaars die we vertegenwoordigen en bij ons te zien en te koop zijn ziet u door op onderstaande knop te drukken.

GALERIE BONNARD

07-david-en-rene-nb
Met veel enthousiasme hebben we, de bijna 35 jaar bestaande Galerie Bonnard, op 24 september 2017 op een nieuwe, ruime, locatie geopend.

Midden in Nuenen, op Berg 9.

Galerie voor Modern Realisme.


Maandelijks organiseren we een nieuwe expositie.
Groepsexposities maar ook solo-exposities. In onze agenda laten we het volledige programma zien. Naast de ruimte die we vrij maken voor de wisselende exposities tonen we, van alle kunstenaars uit onze collectie, zeer divers werk in onze galerie. Hierdoor is er steeds veel te zien en te beleven. Kom gerust vaak kijken, we vertellen je graag over het werk, de kunstenaars en laten je graag alles wat we in huis hebben zien. Mocht je een specifieke vraag hebben of op zoek zijn naar iets speciaals, we adviseren graag. Dit kan in onze galerie maar we komen ook graag, met werk, bij je thuis kijken wat een passend kunstwerk in je woonomgeving kan zijn. We hebben een kunstkoopregeling die het mogelijk maakt kunst in termijnen ( zonder rente!) te betalen.

Naast exposities organiseren we lezingen, cursussen en workshops, ook deze vind je op onze agenda.
Modern realisme en figuratieve kunst is steeds in beweging, zo ook ons aanbod.
Kom gerust, zo vaak als je wilt, een kijkje nemen. Je bent van harte welkom!


René Renders en David van der Linden
logo-nb
Berg 9, 5671 CA Nuenen
info@galeriebonnard.com
René Renders: 06-12400861
David van der Linden: 06-13763320
Galerie Bonnard is geopend op:
Donderdag 11 uur - 18 uur
Vrijdag 11 uur - 18 uur
Zaterdag 11 uur - 18 uur
Zondag 11 uur - 18 uur

Buiten openingstijden
7 dagen per week op afspraak