nieuwsbrieflogomp3
facebook twitter youtube pinterest 

Realisme 2020

&

Zomerexpositie t/m 30 augustus

De laatste weken van augustus combineren we de expositie 'Realisme 2020' met een frisse zomerexpositie.

Te zien zijn werken uit de expositie ‘Realisme 2020’, met Heidi von Faber, Bart Koning, Jos de Wit, JP Marsman, Bert Brus en Ingrid Smuling. Met daarnaast zomers werk van Keimpe van der Kooi, Jos Leurs, Gineke Zikken, Grietje Postma, Peter Durieux, Frans van Straaten, Marein Konijn, David van der Linden, Antoinette Briet, Martijn Soontiens, Romee Kanis, Andries Veling, Pedro Quesada, Ksenya Istomina, Dirk Bal, Joran van der Haar, Yvonne Heemskerk, Roos Schuring, Erik van Elven, Henk Boon, Rineke Engwerda, Adriana van Zoest, Wim van der Kant, Cornelis le Mair, Boris Paval Conen, Tania Rivilis, Mitzy Renooy.

Inderdaad dat zijn er heel wat... .
(te zien de hele maand Augustus)

De Galerie is gesloten van 3 t/m 20 september.

Tot ziens in de galerie!

René & David

Zomerexpositie

Nieuw werk Keimpe van der Kooi


Keimpe van der Kooi gebruikte de zomer om hard te werken aan nieuw werk. Deels voor een nieuwe expositie die volgend jaar op stapel staat en deels om ook deze zomer nieuw werk in onze galerie te kunnen laten zien. De Klassieke Academie docent en oa oud-winnaar van Sterren op het Doek, verrast steeds weer met zijn schilderijen die in een losse maar trefzekere toets zijn opgezet.

Het werk hangt t/m eind augustus in de galerie!

Keimpe van der Kooi

Narcissen
Narcissen

Keimpe van der Kooi

Pioenrozen
Pioenrozen

Nieuw werk Joran van der Haar

Bloemstilleven III
Bloemstilleven III
De 17e eeuws aandoende boeketten van Joran van der Haar zijn steeds een eye-catcher in de galerie. De afgelopen week lijstten we het allernieuwste werk van hem in. Voorlopig ook het laatste! de komende twee jaar (!!!) zal Joran geheel bezig zijn met een expositie die plaatsvindt samen met Heidi von Faber in juni 2022! De bedoeling is dat er dan tussen de 7 en 10 nieuwe schilderijen klaar zijn, mits dat aantal de toets der kritiek van de jonge kunstenaar kan doorstaan!

De kleurrijke boeketten zien er vanzelfsprekend uit maar kennen een lange geschiedenis van maanden minutieus en gelaagd werken. Dat is ook meteen de reden waarom we niet aangekondigd hebben dat deze jonge kunstenaar met nieuw werk zou komen. Het is soms moeilijk te voorspellen wanneer het werk van Joran zijn eigen ‘toets der kritiek’ kan doorstaan. Daarnaast zorgt het gelaagd werken met olieverf soms ook voor lange droogtijden. Deze verkorten is onwenselijk.
De ervaring is dat zijn schilderijen snel naar een nieuwe eigenaar gaan, ook voor dit werk is al veel belangstelling vooraf getoond.

Het schilderij is in ieder geval in augustus in de galerie te zien.

Charles Donker 80. Boek en etsen.

Ter gelegenheid van de 80e verjaardag van Charles Donker verschijnt een boek (oplage 100o stuks) met twee etsen. Alle etsen (oudere een nieuwe) van Charles Donker worden (wereldwijd) vertegenwoordigd door Galerie Bonnard. Ook de twee etsen die samen met het boek uitkomen zijn via galerie Bonnard te reserveren. Van iedere ets zijn maximaal 40 exemplaren  te koop. Alle etsen zullen …
Meer lezen
Charles Donker 80. Boek en etsen.

Charles Donker

Ets- 80 jaar- (I)
Ets- 80 jaar- (I)

Charles Donker

Ets - 80 jaar (II)
Ets - 80 jaar (II)

Nieuw werk Roos Schuring

Weer of geen weer, altijd schilder- weer! Dat lijkt het adagium van Roos Schuring te zijn. Haar landschappen, aan zee, in weilanden, bij water en waar je maar kunt bedenken, tonen alle typen van weer die je maar kunt bedenken.
We laten graag haar nieuwe werk zien!
Seascape- Rainbow in Morning light

Roos Schuring

Seascape, 'Fascinating lights at Dawn'
Seascape, 'Fascinating lights at Dawn'

Roos Schuring

Seascape, 'Bright Sunset Ocean & Rocks'
Seascape, 'Bright Sunset Ocean & Rocks'

Nieuw werk David van der Linden

img_7903
David maakte zijn werk in eerste instantie voor Galerie Mooiman. Het was een mooi schema met kunstbeurzen in binnen-en buitenland gepland samen met de publicatie van de werken in 'Your Daily male'. Een kalender met iedere dag een nieuw kunstwerk met daarin 7 schilderijen van David.

Vanwege Corona werden alle beurzen afgelast en zijn de nieuwe schilderijen nog niet geëxposeerd, reden om te kiezen voor een expositie van dit werk tijdens de zomer-expositie.

Het eerste jaar na het afstuderen is voor David succesvol verlopen. Met de publicatie van het werk, deelname aan ' De Affordable Art Fair met galerie Mooiman en verkopen van het werk in Nederland, Duitsland, België en de Verenigde Staten. Daarnaast maakte hij diverse portret-schilderijen in opdracht.

Zijn nieuwe werk hangt t/m eind augustus in de galerie!

Reading

Reading
David van der Linden
Ready or not
Ready or not
David van der Linden
Boys keep Swinging IV
Boys keep Swinging IV

Yvonne Heemskerk

Poppies
Poppies

Exposities

Vanwege de wereldwijde maatregelen rond het Corona-virus is de volledige kalender van Galerie Bonnard t/m 2022 nu helemaal aangepast.

De hele agenda t/m 2022 is te zien op de website, (klik hier)

De exposities van 2020 lees je hieronder in onze nieuwsbrief.

Galerie Bonnard is gesloten van 3 t/m 20 september 2020.

Ksenya Istomina

Mountain view
Mountain view
Storytellers
Tania Rivilis

Storytellers

Opening zondag 27 september 2020


14.00 live muziek
Opening 14.30

Tania Rivilis,

Adolfo Ramon, Anne-Rixt Kuik, Henrieke de Vries

beelden

Romee Kanis


Meer lezen
stukdef-2
Henrieke de Vries

Oog voor verf

Opening 1 november 2020

14.00 live muziek
Opening 14.30

Richard van Mensvoort,

Marein Konijn, Jantien de Boer en Roos Schuring.

beelden

Jan Wils

4e9cc7f3f2bb440981cdbd4fc58a2512
Een expositie met kunstenaars die er van houden hun streken in verf te laten zien.
Meer lezen

Eric Schutte

Solo

Opening
zondag 6 december 2020
Eric Schutte, Solo

Betaal zonder rente in 12,14 of 36 maanden! KunstKoop Mondriaanfonds

Nieuwe KunstKoop regeling van start!
Met de KunstKoop van het Mondriaanfonds hoef je een kunstwerk niet in één keer te betalen.  Je betaalt het in 12- 24 of 36 termijnen. De KunstKoop is een lening, maar dan zonder rente. De rente wordt betaald door het Mondriaan Fonds. Zoals het Mondriaanfonds zelf in haar doelstellingen omschrijft: "Omdat we het belangrijk vinden om kunst kopen voor meer …
Meer lezen

Cursus bij Galerie Bonnard

Cursus 'Schilderen op locatie' door Mitzy Renooy

Cursus

Schilderen op locatie

door

Mitzy Renooy

NOG SLECHTS 2 PLAATSEN

Schilderen op locatie met Mitzy Renooy 27 t/m 30 oktober 2020 De nieuwe cursus van Mitzy Renooy vindt plaats in een plantenkas bij tuincentrum Groenrijk, vlakbij Nuenen, in Geldrop. Deze locatie is bijzonder en biedt kans om kleuren, planten, bloemen en een grote diversiteit aan onderwerpen te kiezen voor een aantal lessen. Hierdoor zullen de lessen van Mitzy over kleur, …
Meer lezen

Online kunst kopen.

Sinds januari 2019 zijn we erg actief in de online kunstverkoop. Klanten uit de hele wereld vinden de galerie via internet een kopen beelden, schilderijen, tekeningen en grafiek via de website. In Nederland bezorgen we zo veel mogelijk zelf. Daarbuiten sturen we het werk op in op maat gemaakte kisten van hout. Daarnaast komen we bij klanten thuis met meerdere werken waardoor mensen een keuze kunnen maken in hun eigen omgeving.
In deze periode waarbij het voor velen moeilijk is de galerie te bezoeken zijn we erg blij met deze ontwikkeling.

De afgelopen weken is de verkoop van kunstwerken dan ook gewoon doorgegaan. In de galerie en dus via de website. Mocht je werk gezien hebben wat je graag thuis zou willen zien om eventueel aan te schaffen, schroom niet, bel of mail ons en we bezorgen het bij je thuis.

Moeilijk kiezen/ proefplaatsing


Kijk je graag naar het werk van een bepaalde kunstenaar en zou je dat wel eens willen kopen, maar je kunt niet kiezen?
Zou je wel kunst in huis willen maar je weet niet wat wel of niet past?

Private view


We maken graag een afspraak met je. Op een moment dat de galerie gesloten is zetten we alles van de bepaalde kunstenaar klaar in onze galerie. Dat doen we erg graag! Je kunt dan rustig al het beschikbare werk in de tijd die je nodig hebt bekijken.
Maak hiervoor een afspraak door te bellen of een mail te sturen.

Alle werken van de kunstenaars die we vertegenwoordigen en bij ons te zien en te koop zijn ziet u door op onderstaande knop te drukken.

GALERIE BONNARD

07-david-en-rene-nb
Met veel enthousiasme hebben we, de bijna 35 jaar bestaande Galerie Bonnard, op 24 september 2017 op een nieuwe, ruime, locatie geopend.

Midden in Nuenen, op Berg 9.

Galerie voor Modern Realisme.


Maandelijks organiseren we een nieuwe expositie.
Groepsexposities maar ook solo-exposities. In onze agenda laten we het volledige programma zien. Naast de ruimte die we vrij maken voor de wisselende exposities tonen we, van alle kunstenaars uit onze collectie, zeer divers werk in onze galerie. Hierdoor is er steeds veel te zien en te beleven. Kom gerust vaak kijken, we vertellen je graag over het werk, de kunstenaars en laten je graag alles wat we in huis hebben zien. Mocht je een specifieke vraag hebben of op zoek zijn naar iets speciaals, we adviseren graag. Dit kan in onze galerie maar we komen ook graag, met werk, bij je thuis kijken wat een passend kunstwerk in je woonomgeving kan zijn. We hebben een kunstkoopregeling die het mogelijk maakt kunst in termijnen ( zonder rente!) te betalen.

Naast exposities organiseren we lezingen, cursussen en workshops, ook deze vind je op onze agenda.
Modern realisme en figuratieve kunst is steeds in beweging, zo ook ons aanbod.
Kom gerust, zo vaak als je wilt, een kijkje nemen. Je bent van harte welkom!


René Renders en David van der Linden
logo-nb
Berg 9, 5671 CA Nuenen
info@galeriebonnard.com
René Renders: 06-12400861
David van der Linden: 06-13763320
Galerie Bonnard is geopend op:
Donderdag 11 uur - 18 uur
Vrijdag 11 uur - 18 uur
Zaterdag 11 uur - 18 uur
Zondag 11 uur - 18 uur

Buiten openingstijden
7 dagen per week op afspraak