nieuwsbrieflogomp3
facebook twitter youtube pinterest 
Fröhliche Freunde II
Fröhliche Freunde III
'Fröhliche Freunde I'

"Realisme 2020"

Schilderijen en beelden

Te zien vanaf zaterdag 20 juni t/m 30 augustus 2020

(de schilderijen en beelden uit de expositie staan vanaf 20 juni online!)

Schilderijen:


Heidi Von Faber, Jos de Wit

JP Marsman, Bart Koning, Bert Brus,

Ingrid Smuling, Joran van der Haar

beelden


Jos de Wit

Ivm de RIVM richtlijnen organiseren we geen opening met aanvangstijd/ muziek & consumpties.

De galerie is van donderdag t/m zondag van 11-18 uur geopend met inachtneming van de nodige maatregelen. Wilt u buiten deze tijden de galerie bezoeken, maak dan gerust een afspraak met ons. Tijdens de openingstijden hanteren we een maximum aantal bezoekers van 20 personen zodat u veilig en op uw gemaak kunt rondkijken met inachtneming van de 1,5 mrt maatregel.

Op zondag 21 juni zullen enkele kunstenaars waaronder Heidi von Faber aanwezig zijn, ook dan laten we niet meer dan 20 bezoekers tegelijk binnen.

Het kan dus zijn dat u heel even buiten moet wachten, we vragen hiervoor uw begrip.

hvf-414
Heidi von Faber

Het werk van Heidi von Faber is in enkele jaren uitgegroeid tot een publiekstrekker. Haar populaire doeken tonen stillevens van klassieke oorsprong maar met een zeer hedendaags en modern uiterlijk. De kleuropvatting, materialen, uitwerking zijn debet aan deze combinatie van uitersten. 17e-eeuws en hedendaags in hetzelfde moment.

Kijkend naar het werk spreekt de stofuitdrukking tot de verbeelding, ieder materiaal reageert anders op het licht, hierdoor zien we of iets hard of zacht aan zal voelen. De combinatie van diverse ‘stoffen’ in het werk van Heidi laat haar vakmanschap zien. Hard versus zacht, glanzend versus mat, vloeibaar versus vast, etc.. Om een goed beeld van dit werk te krijgen is ‘echt’ zien een vereiste zou je zeggen. Toch maakte de galerie al meerdere malen mee dat het werk via de website van Bonnard naar uithoeken in de wereld gevlogen werd. De reactie van klanten is altijd geweest dat het echt zien nóg meer bijzonder maakt dan het eerder al was.. .
Meer lezen
Bert Brus
Bert Brus

Het werk van Bert Brus laat zich niet in enkele woorden omschrijven. Zoals een bezoeker van de galerie eens zei: ‘Het is anders’. Je bent geneigd het ‘aan te nemen voor realistisch’, maar toch.. dat is het feitelijk misschien niet. Dat is precies de reden dat Bonnard deze kunstenaar een mooie aanvulling van de expositie vond. Immers; wat is realiteit? Is dat wat we écht zien of is het dát wat we ervan maken? Kijkend naar het werk van Bert Brus zie je verrassende realiteiten, echt of niet echt blijft echter de vraag. Bijzonder kleurgebruik, stillering en abstrahering maken het werk in ieder geval ‘echt Bert Brus’.

Meer lezen
Bart Koning
Bart Koning

De eerste nieuwkomer bij Bonnard tijdens de expositie 'Realisme 2020' is Bart Koning. Kort na zijn studie aan “De Rietveld academie” vertrok de kunstenaar naar Duitsland waar hij nu al vele tientallen jaren woont en werkt. De kunstenaar maakt zijn hyper- realistisch werk in alle mogelijke afmetingen. Van enkele cm’ s tot enkele meters doorsnede. In Duitsland heeft Koning een aantal uitverkochte exposities achter de rug. Toch vindt de van oorsprong Nederlandse kunstenaar deze expositie in zijn geboorteland een nieuw hoogtepunt in zijn mooie carrière.
Meer lezen
JP Marsman
Jean Paul Marsman

Bijzondere nieuwkomer bij Galerie Bonnard is Jean Paul Marsman. Wereldberoemd in de wereld van de Pop- art besloot hij enkele jaren geleden het roer om te gooien en legde hij zich toe op het Realisme. En hoe! Zijn schilderijen tonen kleuren en composities die vrolijk stemmen, je dichterbij laten komen en afstand laten nemen. JP kiest voor een combinatie van de realiteit en fantasie die zo realistisch is dat je het gelooft. Zijn zeer minutieus & gelaagd geschilderde schilderijen combineren bloemen, vogels en verrassende objecten zoals bijvoorbeeld allerlei flesjes en blikken vormen.
Meer lezen
The paint job
Jos de Wit

Brabantse kunstenaar Jos de Wit maakt zowel beelden als schilderijen. In zijn werk schuwt hij geen enkel onderwerp. Vaak kleine pareltjes vol met bijzondere vondsten laten een zeer persoonlijke kijk op de realiteit zien. De realiteit van Jos de Wit kan zowel rauw als liefdevol zijn. Realisme houdt ook hier, net als in het werk van Bert Brus, niet op bij wat het oog kan zien. Verrassende combinaties en vormen zorgen ervoor dat een vernielde fiets een pareltje wordt en een school vissen een feest van kleuren en beweging.
Meer lezen
Joran van der Haar
Joran van der Haar

De kleurrijke boeketten van Joran van der Haar zien er vanzelfsprekend uit maar kennen een lange geschiedenis van maanden minutieus en gelaagd werken. Dat is ook meteen de reden waarom we niet aangekondigd hebben dat deze jonge kunstenaar met nieuw werk zou komen. Het is soms moeilijk te voorspellen wanneer het werk van Joran zijn eigen ‘toets der kritiek’ kan doorstaan. Daarnaast zorgt het gelaagd werken met olieverf soms ook voor lange droogtijden. Deze verkorten is onwenselijk.
De nog jonge van der Haar is al
Meer lezen
Ingrid Smuling
Ingrid Smuling

De inmiddels 75 jarige kunstenares Ingrid Smuling is nog altijd het meest in haar element als ze aan het schilderen is in haar prachtige atelier midden in Den Haag. De kleine werkjes van deze ‘Grande Dame’ zijn onverminderd van hoge kwaliteit. Smuling weet een ‘ordinaire’ pot tot iets prachtigs te maken die stil doet staan van verwondering en bewondering. Potjes van allerlei ‘komaf’ gecombineerd met bloemetjes in de meest uiteenlopende kleuren neergezet in 1000den zichtbare toetsjes. De toetsjes zijn echter alleen zichtbaar als je (met leesbril) met je neus tegen het werk staat. Weglopend van het werk staat het object opeens centraal in een ruimte die rust biedt en aandacht vraagt.

Meer lezen

Nieuws, cursussen & exposities

(LET OP gewijzigde data)

In onze vorige nieuwsbrief maakten we al melding van het overlijden van Ronald Soeliman. Omdat niet iedereen altijd alle nieuwsbrieven leest, kiezen we ervoor het nogmaals toe te voegen.

Ronald Soeliman; energie, liefde & passie.

ronald-soeliman-foto-chris-dekkers
( foto Chris Dekkers)

Vrijdag 5 juni werden we opgeschrikt door het bericht dat

Ronald Soeliman,

totaal onverwacht, is overleden.

Kunstenaar bij galerie Bonnard maar vooral een kunstenaar, liefhebber en ambassadeur van kunst in al zijn poriën. Zijn kleurrijke en persoonlijke werk sluit naadloos aan bij wat hij voor de galerie en de kunstwereld betekent.

Liefde, kleurrijk, passie en energie.

Ronald en zijn vrouw Janneke bezochten de meeste van onze openingen sinds we drie jaar geleden op ons nieuwe adres openden. Dat is uniek, dat doet niemand hem na.

In zijn eigen werk zijn de liefde voor kleur, verf en de natuur steeds, op iedere cm te zien. Dat maakt hem en zijn werk al uniek. Maar als we aan Ronald denken, zien we niet alleen zijn eigen werk.

We zien en horen de liefde en de waardering voor het werk van andere kunstenaars. Bekenden of onbekenden van hem. We kennen geen enkele kunstenaar die net zo makkelijk in vervoering raakt van het werk van anderen als dat van hemzelf.
'Delen' lijkt voor Ronald geen opdracht, dat is iets wat gewoon gebeurt. Hij steekt deze bewondering niet onder stoelen of banken maar deelt het voor iedereen zichtbaar zonder hierbij zichzelf of zijn eigen werk belangrijker te maken.
We zien de momenten voor ons dat Ronald aan het begin van de opening binnen kwam lopen, brede lach, fel gekleurd overhemd en een vragend gezicht: "Ben ik nog op tijd?". We gingen er zelf bij lachen. Hij had dan heel Nederland door gereden voor weer een middag bij Bonnard. De hele middag zagen we Ronald met iedereen in gesprek, kijkend naar werk, pratend over het werk. Lachend en genietend van een wijntje.

's Avonds of de volgende dag, met tientallen foto's en allerlei positieve aanprijzingen zagen we het verschijnen op FB. Zonder maar een ding van hemzelf, vol lof over anderen en de expositie.

Bij de expositie 'Geïnspireerd door van Gogh' stond Ronald zelf, terecht in het middelpunt van de belangstelling met een aantal monumentale werken. Eye-catchers van de expositie waar zijn ziel en zaligheid in zat.

Dit jaar zou Ronald een 'en plein air' cursus geven in Nuenen en aan het begin van het komend jaar staat een expositie met zijn werk op het programma.


Ronald: we zullen je niet vergeten, bedankt voor alles!

Wij wensen zijn vrouw Janneke & dochters Josefien en Lisa, vrienden en familie, enorm veel sterkte.

René & David

Exposities

harlekijn-70-cm-3
schilderijen

Nina & Nikita

beelden van

Romee Kanis

8.----22brook-trout22-2016

Opening zondag 6 september

14.00 live muziek
Opening 14.30

Nina Ryzhikova en Nikita Mogilevtsev uit Sint Petersburg openen het nieuwe seizoen na de zomer bij Galerie Bonnard. De ontmoeting met deze kunstenaars uit Sint Petersburg…

Meer lezen

(De expositie loopt van 6 september t/m 4 oktober 2020)
20191201145805_img_73342
nina-ryzhikova002

Oog voor verf

Opening 11 oktober

14.00 live muziek
Opening 14.30

Richard van Mensvoort,

Marein Konijn, Jantien de Boer en Roos Schuring.

beelden

Jan Wils

4e9cc7f3f2bb440981cdbd4fc58a2512
Een expositie met kunstenaars die er van houden hun streken verf te laten zien.
Meer lezen

Eric Schutte

Solo

Opening
zondag 22 november 2020
Eric Schutte, Solo

Galerie Bonnard aangesloten bij KunstKoop Mondriaanfonds

Nieuwe KunstKoop regeling van start!
Met de KunstKoop van het Mondriaanfonds hoef je een kunstwerk niet in één keer te betalen.  Je betaalt het in 12- 24 of 36 termijnen. De KunstKoop is een lening, maar dan zonder rente. De rente wordt betaald door het Mondriaan Fonds. Zoals het Mondriaanfonds zelf in haar doelstellingen omschrijft: "Omdat we het belangrijk vinden om kunst kopen voor meer …
Meer lezen

Passende maatregelen ivm Coronavirus

In verband met het Coronavirus hebben we maatregelen genomen zodat de galerie gewoon open kan zijn en er rustig naar de collectie gekeken kan worden.

Maximaal 20 bezoekers tegelijk in de galerie van 200m2

We zijn geopend van donderdag t/m zondag van 11 - 18 uur.Meer lezen
aa043ebc-0cd2-4802-8032-738e9c2ef22a_1_201_a

Cursus bij Galerie Bonnard

Cursus 'Schilderen op locatie' door Mitzy Renooy

Cursus

Schilderen op locatie

door

Mitzy Renooy


Schilderen op locatie met Mitzy Renooy 27 t/m 30 oktober 2020 De nieuwe cursus van Mitzy Renooy vindt plaats in een plantenkas bij tuincentrum Groenrijk, vlakbij Nuenen, in Geldrop. Deze locatie is bijzonder en biedt kans om kleuren, planten, bloemen en een grote diversiteit aan onderwerpen te kiezen voor een aantal lessen. Hierdoor zullen de lessen van Mitzy over kleur, …
Meer lezen

Online kunst kopen.

Sinds januari 2019 zijn we erg actief in de online kunstverkoop. Klanten uit de hele wereld vinden de galerie via internet een kopen beelden, schilderijen, tekeningen en grafiek via de website. In Nederland bezorgen we zo veel mogelijk zelf. Daarbuiten sturen we het werk op in op maat gemaakte kisten van hout. Daarnaast komen we bij klanten thuis met meerdere werken waardoor mensen een keuze kunnen maken in hun eigen omgeving.
In deze periode waarbij het voor velen moeilijk is de galerie te bezoeken zijn we erg blij met deze ontwikkeling.

De afgelopen weken is de verkoop van kunstwerken dan ook gewoon doorgegaan. In de galerie en dus via de website. Mocht je werk gezien hebben wat je graag thuis zou willen zien om eventueel aan te schaffen, schroom niet, bel of mail ons en we bezorgen het bij je thuis.

Moeilijk kiezen/ proefplaatsing


Kijk je graag naar het werk van een bepaalde kunstenaar en zou je dat wel eens willen kopen, maar je kunt niet kiezen?
Zou je wel kunst in huis willen maar je weet niet wat wel of niet past?

Private view


We maken graag een afspraak met je. Op een moment dat de galerie gesloten is zetten we alles van de bepaalde kunstenaar klaar in onze galerie. Dat doen we erg graag! Je kunt dan rustig al het beschikbare werk in de tijd die je nodig hebt bekijken.
Maak hiervoor een afspraak door te bellen of een mail te sturen.

Alle werken van de kunstenaars die we vertegenwoordigen en bij ons te zien en te koop zijn ziet u door op onderstaande knop te drukken.

GALERIE BONNARD

07-david-en-rene-nb
Met veel enthousiasme hebben we, de bijna 35 jaar bestaande Galerie Bonnard, op 24 september 2017 op een nieuwe, ruime, locatie geopend.

Midden in Nuenen, op Berg 9.

Galerie voor Modern Realisme.


Maandelijks organiseren we een nieuwe expositie.
Groepsexposities maar ook solo-exposities. In onze agenda laten we het volledige programma zien. Naast de ruimte die we vrij maken voor de wisselende exposities tonen we, van alle kunstenaars uit onze collectie, zeer divers werk in onze galerie. Hierdoor is er steeds veel te zien en te beleven. Kom gerust vaak kijken, we vertellen je graag over het werk, de kunstenaars en laten je graag alles wat we in huis hebben zien. Mocht je een specifieke vraag hebben of op zoek zijn naar iets speciaals, we adviseren graag. Dit kan in onze galerie maar we komen ook graag, met werk, bij je thuis kijken wat een passend kunstwerk in je woonomgeving kan zijn. We hebben een kunstkoopregeling die het mogelijk maakt kunst in termijnen ( zonder rente!) te betalen.

Naast exposities organiseren we lezingen, cursussen en workshops, ook deze vind je op onze agenda.
Modern realisme en figuratieve kunst is steeds in beweging, zo ook ons aanbod.
Kom gerust, zo vaak als je wilt, een kijkje nemen. Je bent van harte welkom!


René Renders en David van der Linden
logo-nb
Berg 9, 5671 CA Nuenen
info@galeriebonnard.com
René Renders: 06-12400861
David van der Linden: 06-13763320
Galerie Bonnard is geopend op:
Donderdag 11 uur - 18 uur
Vrijdag 11 uur - 18 uur
Zaterdag 11 uur - 18 uur
Zondag 11 uur - 18 uur

Buiten openingstijden
7 dagen per week op afspraak