nieuwsbrieflogomp3
facebook twitter youtube pinterest 

Ronald Soeliman; energie, liefde & passie.

ronald-soeliman-foto-chris-dekkers
( foto Chris Dekkers)

Vrijdag 5 juni werden we opgeschrikt door het bericht dat

Ronald Soeliman,

totaal onverwacht, is overleden.

Kunstenaar bij galerie Bonnard maar vooral een kunstenaar, liefhebber en ambassadeur van kunst in al zijn poriën. Zijn kleurrijke en persoonlijke werk sluit naadloos aan bij wat hij voor de galerie en de kunstwereld betekent.

Liefde, kleurrijk, passie en energie.

Ronald en zijn vrouw Janneke bezochten de meeste van onze openingen sinds we drie jaar geleden op ons nieuwe adres openden. Dat is uniek, dat doet niemand hem na.

In zijn eigen werk zijn de liefde voor kleur, verf en de natuur steeds, op iedere cm te zien. Dat maakt hem en zijn werk al uniek. Maar als we aan Ronald denken, zien we niet alleen zijn eigen werk.

We zien en horen de liefde en de waardering voor het werk van andere kunstenaars. Bekenden of onbekenden van hem. We kennen geen enkele kunstenaar die net zo makkelijk in vervoering raakt van het werk van anderen als dat van hemzelf.
'Delen' lijkt voor Ronald geen opdracht, dat is iets wat gewoon gebeurt. Hij steekt deze bewondering niet onder stoelen of banken maar deelt het voor iedereen zichtbaar zonder hierbij zichzelf of zijn eigen werk belangrijker te maken.
We zien de momenten voor ons dat Ronald aan het begin van de opening binnen kwam lopen, brede lach, fel gekleurd overhemd en een vragend gezicht: "Ben ik nog op tijd?". We gingen er zelf bij lachen. Hij had dan heel Nederland door gereden voor weer een middag bij Bonnard. De hele middag zagen we Ronald met iedereen in gesprek, kijkend naar werk, pratend over het werk. Lachend en genietend van een wijntje.

's Avonds of de volgende dag, met tientallen foto's en allerlei positieve aanprijzingen zagen we het verschijnen op FB. Zonder maar een ding van hemzelf, vol lof over anderen en de expositie.

Bij de expositie 'Geïnspireerd door van Gogh' stond Ronald zelf, terecht in het middelpunt van de belangstelling met een aantal monumentale werken. Eye-catchers van de expositie waar zijn ziel en zaligheid in zat.

Dit jaar zou Ronald een 'en plein air' cursus geven in Nuenen en aan het begin van het komend jaar staat een expositie met zijn werk op het programma.


Ronald: we zullen je niet vergeten, bedankt voor alles!

Wij wensen zijn vrouw Janneke & dochters Josefien en Lisa, vrienden en familie, enorm veel sterkte.

René & David

Klaprozen

Ronald Soeliman, kleurrijk in iedere streek.

Landschap met Paardebloemen (gereserveerd)
Ronald Soeliman over zijn inspiratie:

Mijn allereerste olieverfschilderij was een kopie van De Zaaier van Van Gogh. Ik werd geraakt door de manier waarop hij de zinderende zon had weergegeven. Zelf ben ik constant op zoek naar vibratie in kleur en dit bereik ik door kleuren bij elkaar te zetten die dan optisch licht lijken te geven. Ik creëer dat licht door complementaire kleuren in de juiste toonwaarde tegen elkaar aan te zetten. Alle verftoetsen zorgen voor richting en beweging in het beeld. Samen met de pasteuze toets is dit eigenlijk de rode draad in mijn werk en de link met Vincent van Gogh
Meer lezen
Ronald Soeliman
Het atelier is buiten. Het werk van Ronald Soeliman viel ons direct op vanwege de kleuren. De kleuren bij Ronald geven beweging aan het beeld. Het zonlicht. de kleuren van de begroeiing alles beweegt hierdoor.Meer lezen

Female Mastery

Daniela Astone

Svetlana Tartakovska

Ksenya Istomina


Te zien t/m zondag 14 juni

Wij zijn geopend van donderdag t/m zondag van 11-18 uur

Ivm het Corona virus laten we maximaal 6 bezoekers tegelijk in onze galerie.


Wilt u graag een 'private view', u kunt altijd een afspraak maken hiervoor.
We doen dat graag!

img_5203

Interview expositie "Female Mastery"

Chris Dekkers interviewde David over de expositie 'Female Mastery'. Tijdens het interview komt de expositie prachtig in beeld. Door op de afbeelding te klikken zie je het filmpje.
Interview expositie "Female Mastery"

Nieuws, cursussen & exposities

(LET OP gewijzigde data)

hvf-801
Heidi von Faber (online vanaf 20 juni)
jean-paul-marsman-werkt-aan-vijf-irissen-en-een-tulp-100-x-140-cm
5-irissen-en-een-tulp-1
JP Marsman (online vanaf 20 juni)

"Realisme 2020"

Schilderijen en beelden

Vanaf zondag 21 juni t/m 30 augustus 2020

(de schilderijen en beelden uit de expositie staan vanaf 20 juni online!)

Schilderijen:


Heidi Von Faber,

JP Marsman, Bart Koning, Bert Brus,

Ingrid Smuling, Jos de Wit

beelden

Jos de Wit

jos-de-wit-shaken-38-x-50-cm
Jos de Wit (online vanaf 20 juni)
ingrid-smuling-kommetjes-met-bloemmotief-2017-15-x-40-cm-kopie
Ingrid Smuling (online vanaf 20 juni)
bert-brus-zomer-iii-150-x-80-cm-
Bert Brus, Zomer 150 x 80 cm (online vanaf 20 juni)

mg_6922-2-1-2048x0-c-default
Bart Koning (online vanaf 20 juni)
De kunstenaars in deze expositie houden ervan de kijker hun eigen realiteit te laten zien. Met oog voor …
Meer lezen

Nina & Nikita

8.----22brook-trout22-2016

Opening zondag 6 september

14.00 live muziek
Opening 14.30

Nina Ryzhikova en Nikita Mogilevtsev uit Sint Petersburg openen het nieuwe seizoen na de zomer bij Galerie Bonnard. De ontmoeting met deze kunstenaars uit Sint Petersburg…

Meer lezen

(De expositie loopt van 6 september t/m 4 oktober 2020)
20191201145805_img_73342
nina-ryzhikova002

Oog voor verf

Opening 11 oktober

14.00 live muziek
Opening 14.30

Richard van Mensvoort,

Marein Konijn, Jantien de Boer en Roos Schuring.

beelden

Jan Wils

4e9cc7f3f2bb440981cdbd4fc58a2512
Een expositie met kunstenaars die er van houden hun streken verf te laten zien.
Meer lezen

Eric Schutte

Solo

Opening
zondag 22 november 2020
Eric Schutte, Solo

Interview met Egbert Modderman

bij Radio Kunststof.

Het interview terugluisteren?

Klik hier.
De Groningse kunstenaar Egbert Modderman (1989) is de winnaar geworden van de “BP Young Artist Award 2020”. Galerie Bonnard is als vertegenwoordiger van het werk van Egbert ongelofelijk trots! Vanaf deze plek willen we Egbert dan ook van harte feliciteren met dit resultaat! De werken van Egbert blinken uit door zijn techniek, composities en sfeer. Daarnaast, en vooral dat …
Meer lezen
foto-05-05-2020-om-16.23

Nieuwe KunstKoop regeling van start!

Nieuwe KunstKoop regeling van start!
Met de KunstKoop van het Mondriaanfonds hoef je een kunstwerk niet in één keer te betalen.  Je betaalt het in 12- 24 of 36 termijnen. De KunstKoop is een lening, maar dan zonder rente. De rente wordt betaald door het Mondriaan Fonds. Zoals het Mondriaanfonds zelf in haar doelstellingen omschrijft: "Omdat we het belangrijk vinden om kunst kopen voor meer …
Meer lezen

Passende maatregelen ivm Coronavirus

In verband met het Corona virus hebben we maatregelen genomen zodat de galerie gewoon open kan zijn en er rustig naar de collectie gekeken kan worden.

Maximaal 6 bezoekers tegelijk in de galerie van 200m2
We zijn geopend van donderdag t/m zondag van 11 - 18 uur.Meer lezen
img_5233

Cursus bij Galerie Bonnard

Cursus 'Schilderen op locatie' door Mitzy Renooy

Cursus

Schilderen op locatie

door

Mitzy Renooy


Schilderen op locatie met Mitzy Renooy 27 t/m 30 oktober 2020 De nieuwe cursus van Mitzy Renooy vindt plaats in een plantenkas bij tuincentrum Groenrijk, vlakbij Nuenen, in Geldrop. Deze locatie is bijzonder en biedt kans om kleuren, planten, bloemen en een grote diversiteit aan onderwerpen te kiezen voor een aantal lessen. Hierdoor zullen de lessen van Mitzy over kleur, …
Meer lezen

Online kunst kopen.

Sinds januari 2019 zijn we erg actief in de online kunstverkoop. Klanten uit de hele wereld vinden de galerie via internet een kopen beelden, schilderijen, tekeningen en grafiek via de website. In Nederland bezorgen we zo veel mogelijk zelf. Daarbuiten sturen we het werk op in op maat gemaakte kisten van hout. Daarnaast komen we bij klanten thuis met meerdere werken waardoor mensen een keuze kunnen maken in hun eigen omgeving.
In deze periode waarbij het voor velen moeilijk is de galerie te bezoeken zijn we erg blij met deze ontwikkeling.

De afgelopen weken is de verkoop van kunstwerken dan ook gewoon doorgegaan. In de galerie en dus via de website. Mocht je werk gezien hebben wat je graag thuis zou willen zien om eventueel aan te schaffen, schroom niet, bel of mail ons en we bezorgen het bij je thuis.

Nieuwe data

We hebben zoals u wellicht ziet de data van alle exposities op moeten schuiven. Mocht u hierover vragen hebben, bel of mail gerust!

Moeilijk kiezen


Kijk je graag naar het werk van een bepaalde kunstenaar en zou je dat wel eens willen kopen, maar je kunt niet kiezen?
Zou je wel kunst in huis willen maar je weet niet wat wel of niet past?

We maken graag een afspraak met je. Op een moment dat de galerie gesloten is zetten we alles van de bepaalde kunstenaar klaar in onze galerie. Dat doen we erg graag! Je kunt dan rustig al het beschikbare werk in de tijd die je nodig hebt bekijken.
Maak hiervoor een afspraak door te bellen of een mail te sturen.

Werk van 90 kunstenaars te zien in onze collectie

GALERIE BONNARD

07-david-en-rene-nb
Met veel enthousiasme hebben we, de bijna 35 jaar bestaande Galerie Bonnard, op 24 september 2017 op een nieuwe, ruime, locatie geopend.

Midden in Nuenen, op Berg 9.

Galerie voor Modern Realisme.


Maandelijks organiseren we een nieuwe expositie.
Groepsexposities maar ook solo-exposities. In onze agenda laten we het volledige programma zien. Naast de ruimte die we vrij maken voor de wisselende exposities tonen we, van alle kunstenaars uit onze collectie, zeer divers werk in onze galerie. Hierdoor is er steeds veel te zien en te beleven. Kom gerust vaak kijken, we vertellen je graag over het werk, de kunstenaars en laten je graag alles wat we in huis hebben zien. Mocht je een specifieke vraag hebben of op zoek zijn naar iets speciaals, we adviseren graag. Dit kan in onze galerie maar we komen ook graag, met werk, bij je thuis kijken wat een passend kunstwerk in je woonomgeving kan zijn. We hebben een kunstkoopregeling die het mogelijk maakt kunst in termijnen ( zonder rente!) te betalen.

Naast exposities organiseren we lezingen, cursussen en workshops, ook deze vind je op onze agenda.
Modern realisme en figuratieve kunst is steeds in beweging, zo ook ons aanbod.
Kom gerust, zo vaak als je wilt, een kijkje nemen. Je bent van harte welkom!


René Renders en David van der Linden
logo-nb
Berg 9, 5671 CA Nuenen
info@galeriebonnard.com
René Renders: 06-12400861
David van der Linden: 06-13763320
Galerie Bonnard is geopend op:
Donderdag 11 uur - 18 uur
Vrijdag 11 uur - 18 uur
Zaterdag 11 uur - 18 uur
Zondag 11 uur - 18 uur

Buiten openingstijden
7 dagen per week op afspraak