object(WP_Term)#20683 (10) {
 ["term_id"]=>
 int(90)
 ["name"]=>
 string(19) "Keimpe van der Kooi"
 ["slug"]=>
 string(19) "keimpe-van-der-kooi"
 ["term_group"]=>
 int(0)
 ["term_taxonomy_id"]=>
 int(90)
 ["taxonomy"]=>
 string(11) "product_tag"
 ["description"]=>
 string(0) ""
 ["parent"]=>
 int(0)
 ["count"]=>
 int(5)
 ["filter"]=>
 string(3) "raw"
}
 

Keimpe van der Kooi

Keimpe is een kunstenaar waarvan wij het werk de eerste keer zagen bij Galerie Bonnard. Keimpe was afgestudeerd en onder andere samen met Marten Huitsing exposeerde hij ter gelegenheid daarvan bij Galerie Bonnard. Zijn werk, stillevens, viel meteen op vanwege de frisse en heldere kleuren.

Keimpe is niet stil blijven zitten na deze eerste expositie. Als kunstenaar maakte hij op verschillende manieren al naam. Hij deed mee en won ‘ Sterren op het doek’, is inmiddels docent op de Klassieke Academie waar hij derde jaars studenten alles bijbrengt over kleur. Hij heeft vele succesvolle exposities achter zijn naam staan en zijn werk is over de hele wereld verkocht. Keimpe publiceert daarnaast veel over kunst en kunstenaars in bladen als Atelier en Palet.

De prachtige plek waar Keimpe sinds twee jaar zijn atelier heeft ligt in Drenthe. Aan de rand van bossen en velden kan Keimpe zich terugtrekken en zich concentreren op zijn stillevens, portretten, landschappen en tuinen. Dat laatste onderwerp is ook het onderwerp van een schilderij dat Keimpe voor de openingsexpositie beschikbaar heeft. ‘Kom verder’ heet het werk. Een uitnodigend pad doet je bijna letterlijk de tuin inwandelen. Tuinen maakte zijn leermeester Matthijs Röling, tuinen maakte Keimpe van der Kooi nu zelf ook. We zien overeenkomsten maar vooral ook veel verschillen. De prachtige kleuren die we kennen  uit de stillevens van Keimpe zien we terugkomen in zijn tuin.

Dit schilderij en andere schilderijen tonen we bij de openingsexpositie. Keimpe doet in het najaar ook nog mee met een groepsexpositie waarin zijn toets en de beweging van de verf centraal zullen staan.

Neem contact op

Stuur gerust een bericht, we beantwoorden je vraag zo snel mogelijk.

Niet leesbaar? Verander tekst.

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken