object(WP_Term)#20765 (10) {
 ["term_id"]=>
 int(64)
 ["name"]=>
 string(14) "Charles Donker"
 ["slug"]=>
 string(14) "charles-donker"
 ["term_group"]=>
 int(0)
 ["term_taxonomy_id"]=>
 int(64)
 ["taxonomy"]=>
 string(11) "product_tag"
 ["description"]=>
 string(0) ""
 ["parent"]=>
 int(0)
 ["count"]=>
 int(4)
 ["filter"]=>
 string(3) "raw"
}
 

Charles Donker

Bijzonder

Wat bijzonder dat wij deze kunstenaar mogen vertegenwoordigen bij Galerie Bonnard.

Bij veel kunstenaars die bij ons exposeren of gaan exposeren  waren zagen we werk van deze etser aan de muur. Hij wordt bewonderd door collega kunstenaars. In Nederland staat hij met zijn etsen op eenzame hoogte, maar ook over de grenzen van Nederland is hij zeer bekend.

Dit portretten  van PP producties en het interview dat Gijsbert van der Wal met hem had voor ‘ De Avonden’  geven een prachtig beeld van deze kunstenaar.

Fietsen met de wind mee

De kennismaking met Charles Donker vond plaats in zijn huis, een leuk huis in de binnenstad van Utrecht. Niet direct een plek waar je deze natuurliefhebber, beroemd om zijn etsen die hij in de natuur maakt, zou verwachten. Maar de binnenstad is makkelijk te verlaten voor de kunstenaar. Charles Donker fietst graag en veel. Op zoek naar plekken om zijn etsen te maken. Bijzonder is dat hij zijn etsen in de natuur maakt, rechtsreeks van wat Charles Donker waarneemt etst hij het op een plaat zink. Een bewerkelijke methode, immers, de plaat vergt nogal wat aandacht voordat je überhaupt kunt beginnen. Wel kun je, nadat de tekening klaar is, de tekening een aantal malen afdrukken. Het ambachtelijke werken met de plaat, de materialen om de plaat te bewerken en klaar te maken voor het gebruik trekken Donker bijzonder aan.

Op zijn fietstochten laat Charles zich inspireren door de natuur waardoor hij fietst. Waarheen de tocht gaat staat niet persé heel vast. De wind bepaalde afgelopen jaar nog dat Charles Donker op de Strabrechtse Heide terecht kwam, om de hoek bij Nuenen genoot de Utrechtenaar van de natuur.

Rhijnauwen

De natuur, buiten, maar ook materiaal van buiten zijn steeds zijn inspiratie. Het motief van een Dennenappel, een vis, een overleden dier, takjes, blaadjes, enzovoort, zijn inspiratiebronnen. Daarnaast de landschappen, delen van zijn tuinen, kortom ‘hoe de natuur zich aan hem presenteert’ dat laat Charles Donker in zijn etsen zien. In zijn atelier bij Fort Rhijnauwen, waar hij al 40 jaar zijn etsen maakt, werkt hij de etsen die buiten gestart zijn af. Schetsen werkt hij uit. Geen electriciteit, alleen daglicht dus, geen luxe, juist afstand van de drukte waardoor er lekker rustig gewerkt kan worden.

Tijdens de openingsexpositie tonen we vier werken van Charles Donker.

Meer werk tonen we bij de expositie die we met Charles Donker organiseren  samen met Piet Sebens, Jantina Peperkamp, Ben Rikken, Wim van der Kant en Hilda Snoeijer van 25 maart 2018 t/m 22 april 2018 bij Galerie Bonnard.

Neem contact op

Stuur gerust een bericht, we beantwoorden je vraag zo snel mogelijk.

Niet leesbaar? Verander tekst.

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken