VOL 'Naar het leven' schildercursus door Keimpe van der Kooi

30 april 2018 t/m 4 mei 2018 in Nuenen. Voor deze cursus zijn geen plaatsen meer beschikbaar. Voor de cursus van Peter Durieux en Robind’Arcy Shillcock nog wel een aantal.

Keimpe van der Kooi is naast kunstenaar ook docent aan de Klassieke Academie voor schilderkunst in Groningen. Hij publiceert bovendien regelmatig in de kunstbladen ‘Palet’ en ‘Atelier’. Landelijke bekendheid kreeg deze kunstenaar toen hij een aflevering van ‘ Sterren op het doek’ won met een kleurrijk portret van TV presentatrice Irene Moors. In het kunstenaars jaarboek 2018 siert een schilderij van Keimpe de cover en vind je  binnenin het boek een interview samen met enkele van zijn schilderijen. een van deze schilderijen is te zien en te koop bij Galerie Bonnard. Op onze website is hier meer info over de kunstenaar de vinden.

De cursus die door Keimpe wordt verzorgd vindt plaats in het vroege voorjaar en heeft als onderwerp ‘Naar het leven’ . Het werk van Keimpe zelf is herkenbaar door het kleurgebruik met de vlotte toets. Het ogenschijnlijke gemak waarmee Keimpe zijn palet hanteert is ontstaan door een grote kennis van het kleurengamma. De warme, koude, volle, vergrijsde, chromatische en transparante lagen zorgen voor een levendigheid die iedereen wel zou willen in zijn of haar schilderij.

We werken tijdens deze cursus op ‘op locatie’ dat wil zeggen dat er, afhankelijk van het weer, buiten of binnen, en plein air, op een open of beschutte plek of binnen gewerkt wordt aan een aantal werken met  zelf te maken onderwerpen, composities en lichtval.

Uiteraard is juist deze keuze maken, een compositie maken, een belangrijk onderdeel van de cursus.

Gegevens:

Naar eigen wens kan met olieverf, acrylverf of aquarelverf worden. Uiteraard behoort ook tekenen tot de opdrachten. Voordat er geschilderd wordt zult u compositieschetsen maken met houtskool en/of potlood

Wanneer u het fijn vindt kan de docent u bij deze keuze begeleiden.

U kunt uw eigen materialen meenemen. Wanneer u het wenst kunnen wij voor uw materiaal zorgen. Bij de aanmelding kunt u dit aangeven en maken we hierover afspraken.

( ezel, schilder en/of tekenmaterialen)

Wanneer:          maandag 30 april  t/m vrijdag 4 mei (5 cursusdagen)

Tijd:                     Iedere dag van 9.30-16.00 ( m.u.v. maandag start 10.00)

Inclusief:           lunch, koffie, thee en versnaperingen

Kosten:               € 395,- per cursist.

Waar:                 Diverse locaties in en rond Nuenen.

Aanmelding:    

  1. U meldt zich aan via Galerie Bonnard via het formulier of mail naar david@galeriebonnard.com
  2. Daarna ontvangt u een bevestiging en het verzoek om te betalen.
  3. Na betaling bent u definitief ingeschreven.
  4. U ontvangt een materialenlijst en het programma.

Informatie:         David van der Linden 0613763320 of david@galeriebonnard.com

 

Aanmelden cursus Keimpe van der Kooi, Galerie Bonnard 30-4-2018 t/m 4-5-2018

Keimpe van der Kooi aan het werk

Neem contact op

Stuur gerust een bericht, we beantwoorden je vraag zo snel mogelijk.

Niet leesbaar? Verander tekst.

Typ uw zoektermen in. Druk op enter om te zoeken